hellegennes έγραψε: 25 Μαρ 2019, 00:23
Αν περιμένετε λίγες σελίδες ακόμη, ο shrike θα σας βάλει εκείνην την βινιέτα του Ασίμοφ.
Ποια ρε; Δεν το 'πιασα.
Το μόνο πράμα που μου 'φερε τον Ασίμωφ στο μυαλό για κάποιον παράξενο λόγο όταν είχα πρωτο-δει το νήμα, ήταν εκείνο το διηγηματάκι με το "let there be light" (μου διαφεύγει ο τίτλος του τώρα).
Αυτό λέω, ρε. Το The Last Question.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 25 Μαρ 2019, 00:23
Αν περιμένετε λίγες σελίδες ακόμη, ο shrike θα σας βάλει εκείνην την βινιέτα του Ασίμοφ.
Ποια ρε; Δεν το 'πιασα.
Το μόνο πράμα που μου 'φερε τον Ασίμωφ στο μυαλό για κάποιον παράξενο λόγο όταν είχα πρωτο-δει το νήμα, ήταν εκείνο το διηγηματάκι με το "let there be light" (μου διαφεύγει ο τίτλος του τώρα).
Αυτό λέω, ρε. Το The Last Question.
Α, να μπράβο ρε. Είχα κολλήσει, θενκς.
Πω ρε χαμένε, στο μυαλό μου είσαι, ε; Όντως, αυτό μου πέρασε απ' το μυαλό σε κάποια στιγμή στην αρχή του νήματος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ενα σημαντικό πρόβλημα λοιπόν όπως βλέπουμε είναι οτι οι ανόητοι πιστοί μέσα στην άγνοια τους γίνονται αυτοκαταστροφικοί και για τους υπόλοιπους που δεν επιθυμούν..τι χειρότερο; Να πεθάνουν! Κλασσική περίπτωση βλάβης λόγω μυθευμάτων και φαντασιοπληξιών που προέκυψαν από βοσκούς και ψαράδες της εποχής του χαλκού.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
1451 έγραψε: 19 Μαρ 2019, 08:57
Ανόμοια πράγματα, το σώμα είναι πιο περίπλοκο. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσεις ότι κάποια στιγμή θα πέσουν οι τιμές, αυτή η στιγμή είναι τόσο μακριά που δεν θα υπάρχω μέχρι τότε.
Όσο για το αν είμαι υπέρ ή κατά, εξαρτάται. Ποιος θα ήθελε αθανασία αν ήταν μια ζωή εργάτης-υπάλληλος-σκλάβος;
Εγω.
Αν και δεν νομίζω οτι θα υπάρχει τέτοιος όρος.
Cloud87 έγραψε: 26 Μαρ 2019, 10:10
Ενα σημαντικό πρόβλημα λοιπόν όπως βλέπουμε είναι οτι οι ανόητοι πιστοί μέσα στην άγνοια τους γίνονται αυτοκαταστροφικοί και για τους υπόλοιπους που δεν επιθυμούν..τι χειρότερο; Να πεθάνουν! Κλασσική περίπτωση βλάβης λόγω μυθευμάτων και φαντασιοπληξιών που προέκυψαν από βοσκούς και ψαράδες της εποχής του χαλκού.
Έτσι, όπως τα λες.
Τα μυθεύματα και οι φαντασιοπληξίες αυτές πάντως δεν είναι τυχαίες, δημιουργήθηκαν για να απαλυνθεί ακριβώς αυτό το δυσάρεστο της προοπτικής λήξης της ανθρώπινης ζωής.
Cloud87 έγραψε: 26 Μαρ 2019, 10:10
Έτσι, όπως τα λες.
Τα μυθεύματα και οι φαντασιοπληξίες αυτές πάντως δεν είναι τυχαίες, δημιουργήθηκαν για να απαλυνθεί ακριβώς αυτό το δυσάρεστο της προοπτικής λήξης της ανθρώπινης ζωής.
Ναι. Σωστά.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.