Λέει ο Βακαλόπουλος πως ο Πετρόμπεης πρότεινε στα τέλη Απριλίου ανταλλαγή των δύο Αρναουτογλαίων της Καλαμάτας και των Καλαβρύτων με τους αιχμάλωτους προκρίτους της Τριπολιτσάς ( σε αυτούς ήταν και ο γιός του Αναστάσης ), αλλά οι Τούρκοι αρνήθηκαν και τον χαρακτήρισαν άπιστο και κακόβουλο.Μπίστης έγραψε: 24 Μαρ 2019, 22:29Κρίμα, ήταν βολικός.Ζαποτέκος έγραψε:Ο Αρναούτογλου και οι άλλοι επίσημοι θανατώθηκαν κατά τον Μάιο του '21 .
Δεν είχαμε ανάγκη ανταλλαγής ;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Καλαμάτα το 1821
Re: Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Καλαμάτα το 1821
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Το ότι ήταν καλός πατριώτης δεν σημαίνει ότι ήταν και ηγέτης.Μπίστης έγραψε: 24 Μαρ 2019, 19:57Οι άλλοι ξεφτιλίστηκαν με τις πουστιές που παίζανε.deCaritaine έγραψε: 24 Μαρ 2019, 19:45 Παρόμοια δυνατότητα στιγμιαία είχε και ο Δημήτριος Υψηλάντης όταν έφτασε στην Τριπολιτσα, αλλά δεν του έκοβε και ήταν νωθρός και τον ξεφτιλισανε οι άλλου.
Άλλωστε κρύφτηκαν στα καράβια όταν κατηφόρισε ο Μαχμούτ πασάς, ενώ ο Τζίμυ δέχτηκε να κάνει το καθήκον του ως δεκανέας ( αν θες κάτι πιό υποτιμητικό σε βαθμό, άλλαξέ το, μεταπολίτευση έχουμε γιά να κοροιδεύουμε το χυμένο αίμα)
Ειδικά τότε, για να σε αποδεχθεί κάθε καπετάνιος έπρεπε να μετράς σαν ηγέτης, να σου κόβει, να δίνεις λύσεις στα δύσκολα, να εμπνέεις, να έχει βάρος ο λόγος σου.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
Al Bundy
Κοίτα,όχι επειδή ο Πετρόμπεης (ή Πετράκης όπως θέλω εγώ να τον αποκαλώ) Μαυρομιχάλης ήταν προ-προ-προ-προπάππους μου αλλά επειδή η ιστορία του το λέει, θα μπορούσε να κάτσει στα αυγά του και να έχει εφ΄όρου ζωής τον τίτλο του Μπέη και τα προνόμια που αυτός συνεπάγεται και τα παιδιά του και τα δισέγγονά του.Chainis έγραψε: 25 Μαρ 2019, 00:01
Το ότι ήταν καλός πατριώτης δεν σημαίνει ότι ήταν και ηγέτης.
Ειδικά τότε, για να σε αποδεχθεί κάθε καπετάνιος έπρεπε να μετράς σαν ηγέτης, να σου κόβει, να δίνεις λύσεις στα δύσκολα, να εμπνέεις, να έχει βάρος ο λόγος σου.
Ηγέτης ήταν...απλά η αγάπη του για αυτό που σήμερα λέμα Πατρίδα και τότε το έλεγαν Ρωμηοσύνη ήταν τόση που δεν υπολόγισε τίποτα και τάχθηκε υπέρ του αγώνα.
Είχε ιδιοτέλεια; Δεν ξέρω,μπορεί.
Μπορεί να απέβλεπε σε τι όμως;
Παραπάνω πλούτη; Αμφιβάλω...
Πάντως όπως και νάχει η συμβολή του στον αγώνα ήταν καταλυτική!
Ίση με αυτή των Κολοκοτρώνη και Παπαφλέσσα!
Αφενός μιλούσα για τον Υψηλάντη απαντώντας στον Μπίστη, αφετέρου όχι, δεν μπορούσε να κάτσει στα αυγά του ενώ θα ξεσηκωνόταν όλη η Πελοπόννησος και να είναι ήσυχος για τις συνέπειες, αφενός ουσιαστικά θα έπαιρνε θέση υπέρ των Τούρκων έτσι (αυτό ήθελαν οι Τούρκοι0 και θα έφτυνε την Μάνη όλη η Πελοπόννησος, αφετέρου ποτέ δεν θα ήταν σίγουρος ότι θα γίνει σεβαστή η "ουδετερότητα" της Μάνης..Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: 25 Μαρ 2019, 00:16Κοίτα,όχι επειδή ο Πετρόμπεης (ή Πετράκης όπως θέλω εγώ να τον αποκαλώ) Μαυρομιχάλης ήταν προ-προ-προ-προπάππους μου αλλά επειδή η ιστορία του το λέει, θα μπορούσε να κάτσει στα αυγά του και να έχει εφ΄όρου ζωής τον τίτλο του Μπέη και τα προνόμια που αυτός συνεπάγεται και τα παιδιά του και τα δισέγγονά του.Chainis έγραψε: 25 Μαρ 2019, 00:01
Το ότι ήταν καλός πατριώτης δεν σημαίνει ότι ήταν και ηγέτης.
Ηγέτης ήταν...απλά η αγάπη του για αυτό που σήμερα λέμα Πατρίδα και τότε το έλεγαν Ρωμηοσύνη ήταν τόση που δεν υπολόγισε τίποτα και τάχθηκε υπέρ του αγώνα.
Είχε ιδιοτέλεια; Δεν ξέρω,μπορεί.
Μπορεί να απέβλεπε σε τι όμως;
Παραπάνω πλούτη; Αμφιβάλω...
Πάντως όπως και νάχει η συμβολή του στον αγώνα ήταν καταλυτική!
Ίση με αυτή των Κολοκοτρώνη και Παπαφλέσσα!
Για παράδειγμα και η Χίος που έκατσε ένα χρόνο στα αυγά της ξέρουμε πως κατέληξε.
Άλλωστε το ίδιο ισχύει και για όλους τους μεγάλους προκρίτους, Νοταράδες, Δεληγιάννηδες, Σισίνης κλπ, δεν υπέφεραν και τόσο από τους Τούρκους, μπορούσαν όλοι τους να καθίσουν στα αυγά τους.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Σαν σήμερα ξεσηκώνεται η Μάνη. Γράφει ο Γενναίος Κολοκοτρώνης :
Ούτως αναπτυσσομένης της ιδέας περί της επαναστάσεως, ο σπινθήρ της ελευθερίας ήναπτε τον ενθουσιασμόν των Ελλήνων, οίτινες διενοούντο περί της ενάρξεως του πολέμου. Όθεν την 17 Μαρτίου οι πρόκριτοι της Μάνης συνεννοήθησαν να λάβωσι τα όπλα κατά των Τούρκων.

Ούτως αναπτυσσομένης της ιδέας περί της επαναστάσεως, ο σπινθήρ της ελευθερίας ήναπτε τον ενθουσιασμόν των Ελλήνων, οίτινες διενοούντο περί της ενάρξεως του πολέμου. Όθεν την 17 Μαρτίου οι πρόκριτοι της Μάνης συνεννοήθησαν να λάβωσι τα όπλα κατά των Τούρκων.
Spoiler

… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση