!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Χειροπέδες σε 90χρονη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: Χειροπέδες σε 90χρονη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

ST48410 έγραψε: 22 Μαρ 2019, 23:56
wooded glade έγραψε: 22 Μαρ 2019, 23:46
Αν θες να συνεχίσουμε την συζήτηση θα κόψεις τις προσβολές. Το κανες στο προπροηγούμενο ποστ, δεν σου είπα τίποτα, και το συνέχισες στο προηγούμενο. Ξαναδές το και φτιάχτο. Το ότι δεν γνωρίζω πως πρέπει να φορολογείται ένας κλάδος δεν σημαίνει ότι είμαι βολεμένος. Μπορεί να είμαι πολύ λιγότερο βολεμένος σε σχέση με κάποιους στις λαϊκές και να πληρώνω παραπάνω φόρους. Άστο.
Κι εσύ σταμάτα τους μαριαντουανετισμούς.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Spiros252 έγραψε: 22 Μαρ 2019, 23:51 Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως σαν κοινωνία ότι πρέπει να υπάρχουν ορισμένα όρια. Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν στην προκρούστια κλίνη των εμπορικών συναλλαγών με την τυποποιημένη μορφή και κώδικα. Τουλάχιστον για πρωτογενείς μορφές εργασίας όπως είναι η συλλογή και πώληση χόρτων (έχει απαγορευτεί και το μάζεμα φυτών!) , το πλέξιμο στην προκειμένη, η καλλιέργεια και άλλες μικρής κλίμακας θα έπρεπε να είναι ελεύθερες.

Αυτή η τυπολατρία μου καίει εγκεφαλικά κύτταρα ρε φίλε!
Συμφωνούμε. Οι νόμοι είναι για να εξυπηρετούν την κοινωνία και να την κάνουν λειτουργικότερη, όχι για να καταπιέζουν και να οδηγούν ανθρώπους στο περιθώριο. Σε αυτό το πνεύμα να γίνουν ότι αλλαγές χρειάζονται. Ας δούμε τι επιτρέπεται σε άλλες χώρες και ας εφαρμοστεί και εδώ. Όχι όμως να έχουμε αυστηρούς νόμους που τους κάνουμε κουρέλι κατά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Spiros252 έγραψε: 22 Μαρ 2019, 23:51 Τέλος πάντων Στάθη αυτά που έγραψες είναι σωστά, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από τη μία, ειδικά σε καταγγελία δεν γίνεται αλλιώς καθώς θίγεται ο άλλος ο έμπορας κ.λπ.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως σαν κοινωνία ότι πρέπει να υπάρχουν ορισμένα όρια. Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν στην προκρούστια κλίνη των εμπορικών συναλλαγών με την τυποποιημένη μορφή και κώδικα. Τουλάχιστον για πρωτογενείς μορφές εργασίας όπως είναι η συλλογή και πώληση χόρτων (έχει απαγορευτεί και το μάζεμα φυτών!) , το πλέξιμο στην προκειμένη, η καλλιέργεια και άλλες μικρής κλίμακας θα έπρεπε να είναι ελεύθερες.

ρε παιδιά αν ζούσαμε σε μία χώρα που τηρούταν ο νόμος δεν θα μου έκανε εντύπωση
αλλά στη σημερινή Ελλάδα, το μεγαλύτερο μπουρδέλο της Ευρώπης, όπου οι νόμοι είναι διακοσμητικοί, το να συλλαμβάνεις μια 90χρονη γιαγιά για τέτοιο λόγο αποτελεί παράνοια, θράσος, γελοιότητα, σουρεαλισμό
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ST48410 έγραψε: 23 Μαρ 2019, 00:00
Spiros252 έγραψε: 22 Μαρ 2019, 23:51 Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως σαν κοινωνία ότι πρέπει να υπάρχουν ορισμένα όρια. Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν στην προκρούστια κλίνη των εμπορικών συναλλαγών με την τυποποιημένη μορφή και κώδικα. Τουλάχιστον για πρωτογενείς μορφές εργασίας όπως είναι η συλλογή και πώληση χόρτων (έχει απαγορευτεί και το μάζεμα φυτών!) , το πλέξιμο στην προκειμένη, η καλλιέργεια και άλλες μικρής κλίμακας θα έπρεπε να είναι ελεύθερες.

Συμφωνούμε. Οι νόμοι είναι για να εξυπηρετούν την κοινωνία και να την κάνουν λειτουργικότερη, όχι για να καταπιέζουν και να οδηγούν ανθρώπους στο περιθώριο. Σε αυτό το πνεύμα να γίνουν ότι αλλαγές χρειάζονται. Ας δούμε τι επιτρέπεται σε άλλες χώρες και ας εφαρμοστεί και εδώ. Όχι όμως να έχουμε αυστηρούς νόμους που τους κάνουμε κουρέλι κατά περίπτωση.
Εγώ πάντως διαφωνώ με το ότι "δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ο αστυνομικός" επειδή υπάρχει καταγγελία. Ας υπάρχει.
Γιαγιά δεν παίρνεις στο τμήμα. Είναι ανεγκεφαλιά. Τέλος.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Spiros252 έγραψε: 22 Μαρ 2019, 23:51 Τέλος πάντων Στάθη αυτά που έγραψες είναι σωστά, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται από τη μία, ειδικά σε καταγγελία δεν γίνεται αλλιώς καθώς θίγεται ο άλλος ο έμπορας κ.λπ.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως σαν κοινωνία ότι πρέπει να υπάρχουν ορισμένα όρια. Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν στην προκρούστια κλίνη των εμπορικών συναλλαγών με την τυποποιημένη μορφή και κώδικα. Τουλάχιστον για πρωτογενείς μορφές εργασίας όπως είναι η συλλογή και πώληση χόρτων (έχει απαγορευτεί και το μάζεμα φυτών!) , το πλέξιμο στην προκειμένη, η καλλιέργεια και άλλες μικρής κλίμακας θα έπρεπε να είναι ελεύθερες.

Στην Αγγλία υπάρχει βιβλίο αποδείξεων ακόμα και για τους σταυλίτες του ιπποδρόμου :
Όχι για τα άλογα που τα πάνε στο σταύλο και τα ταϊζουν και γράφουν "τάϊσμα Αστραχάν 5 ευρώ", αλλά για τα τηλεφωνήματα που κάνουν προς τους δημοσιογράφους και τους λένε "στην 1η δώσε το Αστροπελέκι και στην 5η τον Αλή Μπαμπά" !
Γράφει λοιπόν ο σταυλίτης "ανταπόκριση με Evening Standard 1.5 ευρώ", "ανταπόκριση με Daily Telegraph 2 ευρώ" !
Μια φορά εγώ είχα μπει σε ένα κατάστημα δίσκων με μιά μαγνητοταινία και είπα στον πωλητή "γράψε μου ρε συ", όπως είχα μάθει από την Ομόνοια και μου λέει αυτός "ρε συ είσαι θεοπάλαβος ; αμάν".
Δεν πάει όμως κανένας να τους πει προκαταβολή φόρου 10,000 ευρά ή πηγαίνετε στο σταθμό του τραίνου να κοιμηθείτε.
Τη σταλινιά μόνο εμείς την κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Οι συναλλαγές τόσο μικρής οικονομικής κλίμακας, που ουσιαστικώς παραπέμπουν περισσότερο σε ανταλλακτικού τύπου οικονομία, έπρεπε να είναι ελεύθερες. Και μπορεί πανεύκολα να εκτιμηθεί και να οριοθετηθεί αντίστοιχα, το μέτρο πάνω από το οποίο θα χρειάζονται παραστατικά, τόσο για ασφάλεια όσο και για οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Μαρ 2019, 00:06

Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Οι συναλλαγές τόσο μικρής οικονομικής κλίμακας, που ουσιαστικώς παραπέμπουν περισσότερο σε ανταλλακτικού τύπου οικονομία, έπρεπε να είναι ελεύθερες. Και μπορεί πανεύκολα να εκτιμηθεί και να οριοθετηθεί αντίστοιχα, το μέτρο πάνω από το οποίο θα χρειάζονται παραστατικά, τόσο για ασφάλεια όσο και για οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας.
Δεν μπορεί και δεν υπάρχει λόγος.
Αυτό που μπορεί να γίνει είναι όποιος εισέπραξε 100 ευρώ να πληρώνει τα 30.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Χαοτικός έγραψε: 23 Μαρ 2019, 00:05 Εγώ πάντως διαφωνώ με το ότι "δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ο αστυνομικός" επειδή υπάρχει καταγγελία. Ας υπάρχει.
Γιαγιά δεν παίρνεις στο τμήμα. Είναι ανεγκεφαλιά. Τέλος.
Για τα μάτια του κόσμου τουλάχιστον θα της πει να φύγει. Τι θα κάνει ο αστυνομικός αν ο άλλος που κάνει την καταγγελία είναι μπροστά; Τον διακοσμητικό; Τον χαζό; Απαξιώνεται και δεν θα τον σέβεται κανείς μετά. Πως θα πάει παρακάτω να ελέγξει αν κλέβει ο άλλος με πειραγμένη ζυγαριά ξερωγώ;
Για την υπόλοιπη ταλαιπωρία προφανώς ήταν αχρείαστη και το έχω γράψει ήδη 1-2 φορές. Δεν διαφωνώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 23 Μαρ 2019, 00:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Δεν βλέπω τίποτα το παράλογο. Είναι λογικότατο πως για να εξοφληθεί το γραμμάτιο των ζαίων προς το βαθύ Πασοκ και να συνεχίσει δηλαδή να σιτίζεται το σουλατσαδοριστάν επι εκατονταετούς εποπτείας, πρέπει να διώκεται ποινικά και ο πεθαμένος άμα δεν χωνευτεί σύντομα απο το χώμα ώστε να θάφτεί και άλλος απο πάνω.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Χαοτικός έγραψε: 23 Μαρ 2019, 00:05 Γιαγιά δεν παίρνεις στο τμήμα. Είναι ανεγκεφαλιά. Τέλος.
Ίσως είναι και σκόπιμο για να δημιουργηθεί επίτηδες θέμα, διάβασα ότι η ΕΛ.ΑΣ διέταξε ΕΔΕ. Δεν ξέρω αν με πιάνεις...
the end
Άβαταρ μέλους
ST48410

Πάνας έγραψε: 23 Μαρ 2019, 00:10
Χαοτικός έγραψε: 23 Μαρ 2019, 00:05 Γιαγιά δεν παίρνεις στο τμήμα. Είναι ανεγκεφαλιά. Τέλος.
Ίσως είναι και σκόπιμο για να δημιουργηθεί επίτηδες θέμα, διάβασα ότι η ΕΛ.ΑΣ διέταξε ΕΔΕ. Δεν ξέρω αν με πιάνεις...
Το πας πολύ μακρυά τώρα. Μάλλον μοιάζει σαν αντίδραση για να σταματήσει την κατακραυγή και να δείξει καλό πρόσωπο.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Οι ζαίοι λένε λοιπόν το εξής:
Καθήκον του πολίτη είναι να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Δεν ισχύει ούτε στο κακουργιοδικείο, για κάποιον που έχει σφάξει 100 ανθρώπους !

Το άλλο που λένε είναι αυτό:

https://www.facebook.com/omadaalithias/ ... 1029/?t=12
Άβαταρ μέλους
ζανακς
Phorum.gr user: 43

Re: Είναι κλέφτρα η γιαγιά με τις παντόφλες ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ζανακς »

ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Μαρ 2019, 23:51 Ο οποιοσδήποτε πουλάει το οτιδήποτε που δεν είναι προϊόν κλεπταποδοχής, δεν είναι κλέφτης.
Η φοροδιαφυγή είναι άλλο πράγμα.
Η Πυθία μασουλάει τα φύλλα της ατάραχη, as always
Μέλη που έχω σε λίστα αοράτων : [εδώ είναι τα ονόματα αλλά δεν τα βλέπετε, επειδή είναι αόρατα]
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: ΓΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΦΙΡΟΔΙΑΦΥΓΗ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΡΙΖΑ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Χαοτικός έγραψε: 22 Μαρ 2019, 15:53 Όλο μαλακίες. Ο Τσίπρας είπε στους μπάτσους να πάνε να την πιάσουνε;
Μπορεί να του το είπε ο σύμβουλός του, ο δενθυμάμαι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

lolek1 έγραψε: 22 Μαρ 2019, 16:33 ο αλλος ηπιε κωνειο μονο και μονο για να τηρησει τον νομο παρολο που μπορουσε να βγει απο την φυλακη και να γαμαει τα καλυτερα μουνια.
Στα βαθιά του γεράματα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”