!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το λιγότερο χρήσιμο επάγγελμα

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το λιγότερο χρήσιμο επάγγελμα στην κοινωνία;

Αστρολόγος/μελλοντολόγος
12
21%
Εναλλακτικός ιατρός
6
11%
Ιερέας
11
20%
Οικονομολόγος
9
16%
Ψυχαναλυτής
4
7%
Άλλο
14
25%

Σύνολο ψήφων: 56

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Το λιγότερο χρήσιμο επάγγελμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

bluerose έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:05
stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:00
hellegennes έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:41

Όλοι οι ιερείς μισθωτοί είναι.
:smt018

Συμμετέχουν στο μισθολόγιο αλλά δεν είναι "μισθωτοί" και δεν αποζημιώνονται για κάποια συγκεκριμένη εργασία. Αποζημιώνονται μέσω της Εκκλησίας στην οποία οφείλει το Δημόσιο, και ανέλαβε ως αντιπαροχή να τους εντάξει σε μισθολόγιο.

"από το περιεχόμενο των διατάξεων των άρθρων 2,11,12,16, και 17 του Α.Ν. 536/1945 προκύπτει σαφώς ότι από της ενάρξεως της ισχύος του ανωτέρω νόμου την πληρωμή των αποδοχών του Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου της Ελλάδας ανέλαβε ως δική του υποχρέωση το Δημόσιο. Οι εφημέριοι, όμως, όπως συνάγεται από τις μνημονευθείσες διατάξεις, δεν καθίστανται με τη ρύθμιση αυτή υπάλληλοι του Δημοσίου, αλλά αντιθέτως εξακολουθούν να συνδέονται με σχέση δημοσίου δικαίου με την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.4 του Ν. 590/1977 "περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος", είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Ο μισθός που χορηγείται από το Δημόσιο στους εφημέριους κατ’ επανάληψη έχει κριθεί νομολογιακά ότι «παρέχεται για χάρη του συμφέροντός τους και της Εκκλησίας της Ελλάδος , αποσκοπεί δε στην αντιμετώπιση των βιοτικών και κοινωνικών αναγκών που είναι αντίστοιχες με τη θέση των εφημερίων και δεν αποτελεί αντιπαροχή έναντι εκτελέσεως από αυτούς, ως θρησκευτικών λειτουργών, των ιερατικών καθηκόντων τους» (βλ. ΑΠ 248/1995, 944/1983 κλπ.)."

https://taxalia.blogspot.com/2013/02/bl ... _5474.html
Τους θέλουν με σχισμένα ράσα

Και τότε ακόμη θα μοιράζουν λειτουργιά στον κόσμο.

Ε μα.

Κάπως πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς
Καθένας θέλει κι ένα κακό για τον άλλο.
Το θέμα μας όμως είναι ότι ο ιερέας δεν είναι επάγγελμα.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 21 Μαρ 2019, 10:31
shrike έγραψε: 21 Μαρ 2019, 10:29
hellegennes έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:56

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να λεχθεί για κάθε ψευδοεπάγγελμα, όπως αυτό του σομελιέ. Είναι ένα επιχείρημα που αν μη τι άλλο έχει βάση.
Ο σομελιέ γιατί είναι άχρηστος; Με ποια λογική ορίζεις το ποιος είναι άχρηστος και ποιος όχι; Βάσει προσωπικών σου ενδιαφερόντων;

Άχρηστος για μένα είναι κάποιος που πληρώνεται για να κάνει κάτι που ή δεν έχει νόημα ή δεν βοηθάει πουθενά και κανέναν. Και τέτοιο επάγγελμα, νομίζω ότι δεν υπάρχει κατά 100%. Αν σταθούμε στον τίτλο του νήματος, ψάχνεις να βρεις το λιγότερο χρήσιμο επάγγελμα και όχι πιο είναι εντελώς άχρηστο, γιατί με λίγη παραπάνω αιτιολόγηση μπορεί κάποιος να πει ότι όλα τα επαγγέλματα κάπου-σε κάποιον χρησιμεύουν έστω και ελάχιστα.

Προσωπικά, θα έβαζα κάποια νεοεμφανιζόμενα "επαγγέλματα" όπως πχ τους γιουτιούμπερς. Που δεν είναι μόνο ελάχιστα χρήσιμα, αλλά κάνουν και ζημιά στη νέα γενιά.
και ινφλουένσερς!
:lol:
Να σου πω. Όταν ένας γιουτιούμπερ λειτουργεί σαν ινφλουένσερ, τότε είναι επάγγελμα κανονικό. Δεν αναφέρομαι σ' αυτούς, αυτοί κάνουν κανονικά τη δουλειά τους (άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με τον τρόπο που την κάνουν). Μιλάω για αυτούς που έχουν κανάλια με άχρηστες και άσχετες μαλακίες με τις οποίες καθηλώνουν εκατομμύρια πιτσιρικάδες απ' όλον τον κόσμο. Τον τελευταίο καιρό, έχω ακούσει διάφορα οχτάχρονα και δεκάχρονα γύρω μου να λένε "όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω γιουτιούμπερ". Τι στο διάλο;...

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

panos291 έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:52 Ο αστρολογος δεν είναι άχρηστο επαγγελμα, φροντιζει να φευγουν τα λεφτα απο τους ηλιθιους.
Στην ουσία επιτελει εργο.
Αυτό είναι κάτι που μπορεί να λεχθεί για κάθε ψευδοεπάγγελμα, όπως αυτό του σομελιέ. Είναι ένα επιχείρημα που αν μη τι άλλο έχει βάση.
Ο σομελιέ γιατί είναι άχρηστος; Με ποια λογική ορίζεις το ποιος είναι άχρηστος και ποιος όχι; Βάσει προσωπικών σου ενδιαφερόντων;

Άχρηστος για μένα είναι κάποιος που πληρώνεται για να κάνει κάτι που ή δεν έχει νόημα ή δεν βοηθάει πουθενά και κανέναν. Και τέτοιο επάγγελμα, νομίζω ότι δεν υπάρχει κατά 100%. Αν σταθούμε στον τίτλο του νήματος, ψάχνεις να βρεις το λιγότερο χρήσιμο επάγγελμα και όχι πιο είναι εντελώς άχρηστο, γιατί με λίγη παραπάνω αιτιολόγηση μπορεί κάποιος να πει ότι όλα τα επαγγέλματα κάπου-σε κάποιον χρησιμεύουν έστω και ελάχιστα.

Προσωπικά, θα έβαζα κάποια νεοεμφανιζόμενα "επαγγέλματα" όπως πχ τους γιουτιούμπερς. Που δεν είναι μόνο ελάχιστα χρήσιμα, αλλά κάνουν και ζημιά στη νέα γενιά.
Κι αυτός πχ γιουτιούμπερ είναι όμως και από τους παλιούς σχετικά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
shrike

sys3x έγραψε: 21 Μαρ 2019, 10:43

Ναι, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Δες πόσοι είναι οι πραγματικά χρήσιμοι στον χώρο του και πόσοι όχι.

Νομίζω, ότι αφού μιλάμε για επάγγελμα συνολικά, θα πρέπει να το δούμε βάσει αναλογίας. Δεν θα πεις πχ ότι εν γένει ο μουσικός είναι άχρηστο επάγγελμα, επειδή ξέρω 5-6 που χώθηκαν σε μια κρατική ορχήστρα, παίρνουν το μισθουλάκι τους και δεν έχουν παίξει μια νότα εδώ και 20 χρόνια.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Οι διασκεδαστες παράγουν βαλιου, είτε το κάνουν ως επάγγελμα είτε όχι. Υπάρχει αμφιβολία ως προς αυτό;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
sys3x

shrike έγραψε: 21 Μαρ 2019, 10:48

Ναι, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Δες πόσοι είναι οι πραγματικά χρήσιμοι στον χώρο του και πόσοι όχι.

Νομίζω, ότι αφού μιλάμε για επάγγελμα συνολικά, θα πρέπει να το δούμε βάσει αναλογίας. Δεν θα πεις πχ ότι εν γένει ο μουσικός είναι άχρηστο επάγγελμα, επειδή ξέρω 5-6 που χώθηκαν σε μια κρατική ορχήστρα, παίρνουν το μισθουλάκι τους και δεν έχουν παίξει μια νότα εδώ και 20 χρόνια.
Όχι θα το πω.
:D

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Μαρ 2019, 10:51 Οι διασκεδαστες παράγουν βαλιου, είτε το κάνουν ως επάγγελμα είτε όχι. Υπάρχει αμφιβολία ως προς αυτό;
Οι μουσικοί είναι πιο άχρηστοι κι από τους ψυχαναλυτές.

.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Otto Weininger έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:55

Ποιος στο είπε;
Πέραν του ότι χρεώνουν κάτι εξωφρενικά για την επίσκεψη, στέλνουν τον κόσμο σε μας να αγοράσει ομοιοπαθητικές μαλακιες που καθόλου φτηνές δεν είναι.

Δεν σου κρύβω ότι έχω αρχίσει να μπαίνω σε πειρασμό.
Και χωρίς έλεγχο οι τιμές στα ομοιοπαθητικά. Όι όι
Άβαταρ μέλους
shrike

sys3x έγραψε: 21 Μαρ 2019, 10:52
Spoiler
shrike έγραψε: 21 Μαρ 2019, 10:48

Όχι θα το πω.
:D
Τμλκ... :smt005:

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Υδράργυρος έγραψε: 21 Μαρ 2019, 10:57
Otto Weininger έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:55

Ποιος στο είπε;
Πέραν του ότι χρεώνουν κάτι εξωφρενικά για την επίσκεψη, στέλνουν τον κόσμο σε μας να αγοράσει ομοιοπαθητικές μαλακιες που καθόλου φτηνές δεν είναι.

Δεν σου κρύβω ότι έχω αρχίσει να μπαίνω σε πειρασμό.
Και χωρίς έλεγχο οι τιμές στα ομοιοπαθητικά. Όι όι
Ας αγχώνονται όσοι πάνε σε αυτούς.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

shrike έγραψε: 21 Μαρ 2019, 10:38
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 21 Μαρ 2019, 10:31

και ινφλουένσερς!
:lol:
Να σου πω. Όταν ένας γιουτιούμπερ λειτουργεί σαν ινφλουένσερ, τότε είναι επάγγελμα κανονικό. Δεν αναφέρομαι σ' αυτούς, αυτοί κάνουν κανονικά τη δουλειά τους (άσχετα αν συμφωνώ ή όχι με τον τρόπο που την κάνουν). Μιλάω για αυτούς που έχουν κανάλια με άχρηστες και άσχετες μαλακίες με τις οποίες καθηλώνουν εκατομμύρια πιτσιρικάδες απ' όλον τον κόσμο. Τον τελευταίο καιρό, έχω ακούσει διάφορα οχτάχρονα και δεκάχρονα γύρω μου να λένε "όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω γιουτιούμπερ". Τι στο διάλο;...
ρε συ υπάρχουν άτομα που το γιουτιούμπ τους άνοιξε πόρτες,πλάκα μου κάνεις;
πήγε η άλλη στις Κάννες ως πρόσωπο της Λορεαλ Ελλάδος με 80.000 συνδρομητές. και θεωρείται γνωστη. που υπάρχουν άλλες με 200.000 και δεν ξέρω καν τι ρόλο βαράει.
καταρχάς πολύ πατάνε συνδρομή και δεν παρακολουθούν κανάλια και δεύτερον οι εταιρείες πλέον προσανατολίζονται στο ποιοτικό κομμάτι. όχι πόσους συνδρομητές έχεις αλλά πόσοι το παρακολουθούν και πόσοι είναι ενεργοί.
γιατί το λέω ,γιατί αυτό που λες -η επιρροή στα παιδιά- έχει να κάνει με αυτό που σου είπα(πχ τα κοριτσάκια)

το μόνο που δεν ισχύει εδώ είναι οι αμοιβές στην Ελλάδα. όπως συμβαίνει στο εξωτερικό και ευτυχώς.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Otto Weininger έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:34 Από τις επιλογές, ο εναλλακτικος γιατρός. Πουλάει περισσότερο ψέμα και από αστρολόγο.
ο παπας πουλαει περισσοτερο. αλλα αυτος που λες ειναι πιο επικινδυνος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

λαιφ κοουτσ made by Greece :D
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Ασέβαστος έγραψε: 21 Μαρ 2019, 11:51
Otto Weininger έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:34 Από τις επιλογές, ο εναλλακτικος γιατρός. Πουλάει περισσότερο ψέμα και από αστρολόγο.
ο παπας πουλαει περισσοτερο. αλλα αυτος που λες ειναι πιο επικινδυνος.
Για κάποιο λόγο μου περνάει από το μυαλό οτι είσαι άθεος.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Ψυχολόγοι που δεν έχουν περάσει από Ιατρική, σκηνοθέτες που δεν έχουν υπάρξει ηθοποιοί, δημοσιογράφοι γενικώς με κορυφή τους αθλητικογράφους, ομοιοπαθητικοί, τραγουδιστές έντεχνου, δάσκαλοι γιόγκα, μέντιουμ, αστρολόγοι, εναλλακτικοί θεραπευτές.
Ordem e Progresso.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”