!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πάνε να απαγορεύσουν το "Μακεδονία ξακουστή"

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Πάνε να απαγορεύσουν το "Μακεδονία ξακουστή"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

sys3x έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:30
stavmanr έγραψε: 16 Μαρ 2019, 21:33
ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Μαρ 2019, 21:30 Αυτό που γράφεις είναι απαγόρευση.
όταν συλλαμβάνονταν πολίτες επειδή άκουγαν πχ. Θοδωράκη.

σταβ μάνμου, πληζ ρε μην γράψεις κάτι τώρα για να δικαιώσεις αυτούς που τον κυνηγούσαν, δε λέω πάντα να αφήνουμε περιθώριο μπορεί ο γιαλός πχ αλλά νοιώσε λίγο, ναι;

:D
Να δικαιώσω τους εθνικιστάδες της χούντας ρε sys;

Συνέχεια γράφεις "νιώσε". Νιώσε αυτό, νιώσε εκείνο...
Τί να νιώσω ακριβώς ; Εθνικισμό; Μίσος; Φόβο; Αυτά που εκφράζονται σε κάθε ποστ;
Να συμμεριστώ το σύνδρομο καταδίωξης που σπέρνουν οι επαγγελματίες ακροδεξιοί για να καταναλώνουν οι αφελείς συμπολίτες;
Κι εν τέλει θα κάνουμε ...ρομάντσο ή συζήτηση; :lol:
Προς τί η επίκληση στο "συναίσθημα";

Γράφτηκε ένα τραγούδι πριν χ ...εκατομμμύρια χρόνια, όταν η Ελλάδα έψαχνε την ταυτότητά της, την υπόστασή της. Γράφτηκαν άλλα τόσα παρόμοια τραγούδια, προσβλητικά, αλυτρωτικά κλπ. Πολλά αναφέρθηκαν κι από άλλους, όπως τραγούδια για "αδελφή Β. Ήπειρο" κι άλλα φαιδρά.
Οι πόλεμοι τελείωσαν, η χώρα μας είναι αυτή που είναι. Ποιος ο λόγος να συντηρούμε σε επίσημες επετείους τραγουδια που πλέον μας προσβάλλουν (ως προς τις διαθέσεις μας) αφού αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα σε αλυτρωτικά μηνύματα;
Τα βαζουμε σε ένα λαογραφικό μουσείο μαζί με τις παρτιτούρες και προχωράμε μπροστά προσπαθώντας να κερδίσουμε συμμαχίες και φιλίες, όπως κάναμε με τη σύγχρονη Ιταλία, τη Γερμανία κλπ.
Αυτή είναι η συζήτηση.

Επαναλαμβάνω ότι θα έβγαζες σπυριά με αντιστοιχο πχ. τουρκικό κομμάτι που αναφέρεται σε "ελεύθερη θράκη του τάδε σουλτάνου της οθωμανικής αυτοκρατορίας". Εκεί δεν θα έλεγες αντίστοιχα "αναφέρεται στο σημερινό τουρκικό κομμάτι". Θα μιλούσες για επεκτατικό πόθο. Απλά ο μεγαλοϊδεατισμός με τον οποίο ανατραφηκαμε (τον συναντάς ως Ελ σακραστικά στα φόρα) μας τυφλώνει.
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Yochanan έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:06
Ζενίθεδρος έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:02 Δεν μπορώ πάντως να βρω στο συσσωληνα το όχι αποκαφεινοποιημενο ασμα: Τι ζητούν οι Βούλγαροι στη Μακεδονία;
υπάρχει τέτοιο διαμάντι;;; :o :P
τι διαολο ψαχνετε ρε μλκς.....

πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

stavmanr έγραψε: 17 Μαρ 2019, 10:02 Όπως γράφω συχνά, αν διάβαζες αντίστοιχους στίχους από τούρκους, βούλγαρους κλπ που αναφέρονται σε ελεύθερη Θράκη του τάδε Βούλγαρου ή Τούρκου ηγεμόνα αντίστοιχα, θα μιλούσες για εθνικσμό, επεκτατισμό, επιθετικότητα.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι ο μεγαλοϊδεατισμός του Έλληνα είναι το αγκάθι στον πισινό του. Διαχρονικά.
Ok, καλή η προσπάθεια αλλά το μακεδονικό είναι απλώς αγκάθι στο πισινό του σύριζα.
Πράγμα που εμποδίζει την ανώδυνη επαφή με τις καρέκλες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

γενικά σταβ ότι σου γράφω εννοώ αυτό και γι αυτό στο γράφω ρε, έχουμε και λέξη γι αυτό που σημαίνει ένα νοώ, δεν είναι ακριβώς επίκληση στο +αίσθημα αλλά κυριολεξία, δλδ ρε φίλε κ γω σε αγαπάω σε εκτιμάω κτλ αλλά καθώς φαίνεται εμάς που είμαστε ο γιαλός μας λες είστε στραβοί, μπορεί ρε αλλά μου είναι τρομερά δύσκολο να σου περιγράψω πόσο άκυρα φαντάζουν όλα αυτά που λες, είναι χωροχρονικά ταξίδια ρε. συγγνώμη αν θεωρείς ότι σε προσβάλλω, δεν έχω τέτοιο σκοπό.
θα μπορούσα να συνεχίσω την πλάκα που σπας μαζί μας :D απαντώντας σε κάθε τι που έχεις γράψει (πχ ότι θα βγάλω σπυριά :D έλεος ρε με τους τούρκιε τα τραγουδάκια σε πειράξαν, κάθε μέρα μπαινοβγαίνουν στο αιγαίο σαν να είναι δικό τους και απειλούν ανοιχτά με πόλεμο έλεος σταβ νοιώσε λίγο ρε, αλήθεια :D ή για την φιλία με την γερμανία - έχω κλάσει πάνω μου ρε - τι αποζημειώσεις τι συγγνώμες για τα εγκλήματα πόσο σωστοί με την εξόφληση των δανείων τους - έλεος) αλλά κινδυνεύω, στομάχι κτλ, τα θέλω.
στο ξαναλέω δεν έχω σκοπό να προσβάλλω, έξυπνος είσαι, θα καταλάβεις.
και μιας και μιλάμε για Ελληνικά τραγουδάκια σου αφιερώνω ένα σχετικά πιο πρόσφατο (δεν είναι εκατομμμμυρίων ετών :D ), είναι αρχικά γραμμένο στα αρχαία αγγλικά εδώ σε ελ μετάφραση:
ΟΣΟΝΖΗΣΦΑΙΝΟΥΜΗΔΕΝΟΛΩΣΣΥΛΥΠΟΥΠΡΟΣΟΛΙΓΟΝΕΣΤΙΤΟΖΗΝΤΟΤΕΛΟΣΟΧΡΟΝΟΣΑΠΑΙΤΕΙ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run »

100 χρονια οι φουστιδι το παλευανε διχασανε τους ελληνες κανανε και βγηκαν

τα συριζα με την πορτοκαλενια του 2008 και το κανανε

κι ο άλλος μιλα για σπυρια

γμτ το κερατο

ποια αριστερα και ποιο κκ στα βααλκανια παραχωρουσε εδαφος και εθνικη κυριαρχια

που εκανε το κκε και η αριστερα
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

sys, θα προτιμούσα να γράφεις για το θέμα κι όχι εμένα ή τον όποιον άλλο.
Έξυπνος είσαι και καταλαβαίνεις ότι η μεταφορά ενός θέματος συζήτησης σε προσωπικό επίπεδο είναι προβληματική.
Και γνωρίζεις ότι σε εκτιμώ, τουλάχιστον διαδικτυακά που μιλάμε, όσο μιλάμε.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:07
stavmanr έγραψε: 17 Μαρ 2019, 10:02 Όπως γράφω συχνά, αν διάβαζες αντίστοιχους στίχους από τούρκους, βούλγαρους κλπ που αναφέρονται σε ελεύθερη Θράκη του τάδε Βούλγαρου ή Τούρκου ηγεμόνα αντίστοιχα, θα μιλούσες για εθνικσμό, επεκτατισμό, επιθετικότητα.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι ο μεγαλοϊδεατισμός του Έλληνα είναι το αγκάθι στον πισινό του. Διαχρονικά.
Ok, καλή η προσπάθεια αλλά το μακεδονικό είναι απλώς αγκάθι στο πισινό του σύριζα.
Πάντοτε οι καλές προσπάθειες πηγαίνουν άπατες σε αυτό τον τόπο.
Η άλλη πλευρά είναι να γυρισουμε στις χούντες και να παραδώσουμε τη χώρα μας στους φασίστες που κάνουν πλάκα με τα μυαλά των ανθρώπων.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

stavmanr έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:16
Η άλλη πλευρά είναι να γυρισουμε στις χούντες και να παραδώσουμε τη χώρα μας στους φασίστες που κάνουν πλάκα με τα μυαλά των ανθρώπων.
Σύριζα ή τανκς; :lol:

Έχετε ξεφύγει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
run

το θεμα είναι που τα οπαδα κκε και αριστερας

στηριζουν αλβανικο εθνικισμο σκοπιανο και τουρκικο και β ουργαρικο

και ότι δεν κατφερε το κκε με τον εμφυλιο

το κανει τωρα η αριστερα με το κκε

και ειναι μεγιστο θεμα
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

run έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:16 σε κάθε κκε και αριστερο
το κερατο σας ρε ποια κυβερνηση και ποια αντιπολιτευση στην μεταπολιτευτικη ελλαδα εβαλλε ζητημα ξενων εδαφων??
Θα σου απαντήσω εγώ ο ουδέτερος.
Όλες και καμία.
Πχ. αναφερόμενοι στο Σκοπιανό, δεν υπάρχει κυβέρνηση που να μην έβαλε το λιθαράκι της στην ονομασια.
Από τον Αβέρωφ, μέχρι τον Μητσοτάκη (που συμφώνησε για πρώτη φορά να μπει η Δημοκρατία της Μακεδονίας με ένα Π.Γ. από μπροστά), από τα σχολικά βιβλία της Χούντας που ανέφεραν τη Μακεδονία ως διαμέρισμα της Γιουγκοσλαβίας, μέχρι το ΠΑΣΟΚ που ήταν πάντοτε υπέρ της σύνθετης ονομασιας και το Σύριζα που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Τα ίδια και χειρότερα συλλαλητήρια γίνονταν το 1992 αλλά ο μεγαλοϊδεάτης ελληναράς το ξέχασε καθώς φαίνεται ή θέλει να το ξεχάσει για μικροπολιτικούς λόγους.
https://www.mixanitouxronou.gr/i-makedo ... oto-vinte/
run

τα μυαλα των ανθρωπων της ελλαδας τα κανασι μανταρα κκε και αριστερα με την στηριξη των αλβανων σκοπιανω τουρκων

ρε καταλαβαινει το σταβ πως η ιδεοληψια κατεβαζει τα σύνορα στον ολυμπο

καλα νομιζει πως θα περασει αυτό με αναφορες στη χουντα στον ανυπαρκτο φασισμο κτλ
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:18
stavmanr έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:16
Σύριζα ή τανκς; :lol:

Έχετε ξεφύγει.
Ποιος αναφέρθηκε στο Σύριζα; :p2:
(Στα τανκς σίγουρα κάποιοι αναφέρονται διαρκώς).

Οι απόψεις μου ειναι καθαρά προσωπικές. Θα έλεγα μάλιστα ότι δεν τις συμμεριζονται οι συριζαίοι.
Η προσπάθεια επίλυσης του σκοπιανού είναι διακομματική κι εκτείνεται σε βηματικές προσπάθειες 70 χρονων.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

run έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:21 καλα νομιζει πως θα περασει αυτό με αναφορες στη χουντα στον ανυπαρκτο φασισμο κτλ
Ο φασισμός δεν είναι ανύπαρκτος. Μεσα στον καθένα είναι και περιμένει την ευκαιρία να ξεμυτίσει.
run

ωρε πας καλα

εγω μιλησα για μεταπολιτευκη κυβερνηση και αντιπολιτευση

καλα γμτ ομπρελα κρααταγατε όταν ο θεος μοιραζε μυαλα

η αλβανια θελει κερκυρα ηπειρο δ.μακεδονια,τα σκοπια μακεδονια η τουρκια τα παντα

ρε στηρίζετε τον ακρωτηριασμο της ελλαδας

για να επιβιωσει το κκε

παιδια αυτό δεν γινεται το κκε πιανει ένα 5% και ο συριζα θα παει οσον ουπω στο μηδεν,αναδειχτηκε από την πορτοκαλενια στο μηδεν θα παει
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

run έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:25 εγω μιλησα για μεταπολιτευκη κυβερνηση και αντιπολιτευση
κι εγώ μίλησα για όλες.
Δεν θα βγάλω τη χούντα από το παιχνίδι όσο κι αν επιμενετε κάποιοι. :smt018

Η συμφωνία αυτή κλείνει ενα κεφάλαιο ανασφάλειας και ήττας στο σκοπιανό ζήτημα.
Με τις μακεδονομαχίες χάσαμε 140 χώρες από το πλευρό μας, οι οποίες αναγνωρίζανε τα Σκόπια ως "Μακεδονια" σκέτο, έμμεσα ή άμεσα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 17 Μαρ 2019, 13:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”