Ερμής έγραψε: 06 Μάιος 2018, 21:31
Αίολος έγραψε: 06 Μάιος 2018, 21:17
Όχι η γαστρονομία είναι αυτή που είναι. Αλλά είπες για κέρδος. Νομίζω ότι αυτό από μόνο του φτάνει για ανεβάζεις διαρκώς την ποιότητα. Αυτή δεν είναι και η λογική του ανταγωνισμού;
Με τα βραβεία δεν υποψιάζεσαι απατεωνιές; Δεν γνωρίζω βέβαια το θεσμό που μας φέρνεις αλλά... δεν είσαι υποψιασμένος γενικά με όλα αυτά που έχουμε δει;
όχι η γαστρονομία δεν είναι μια και ενιαία. Ποιος θα μπορούσε το 60 να μιλήσει για μοριακή κουζίνα;
Υποψιασμένος πάντα είμαι, απλά θεωρώ οτι έχουν κάποια στανταρτς με βάση την προσωπική μου εμπειρία.
Αναγνωρίζω ότι μπορεί το καλό να προωθείται, να είναι το ζητούμενο και αναγνωρίζω το γεγονός ότι είμαι προκατειλημμένος.
όμως είμαι και δεν είναι ότι πιο ωραίο, το ξέρω κι αυτό. Απλά σκέφτομαι το σενάριο ότι μπορεί όλο αυτό να εξελιχθεί σε νταβατζιλίκι.
Δηλαδή όπου παίζει ανταγωνισμός και κεντρική εποπτεία για πράγματα, το κακό μπορεί να εισχωρήσει και θέλει σίγουρα να εισχωρήσει. Λέω μήπως και καθοδηγούνται στο τέλος οι γεύσεις. Να, με είχαν πάει στη Νέα Σμύρνη σε μια ταβέρνα και μου εκθείαζαν τη μελιτζανοσαλάτα του. Παρατήρησα ότι φεύγανε πολύ, σε όλα τα τραπέζια είχαν. Πάω να φάω και ήταν μια αηδία ρε φίλε!

Σαν να μύριζες σβησμένα κάρβουνα από κοντά, την άλλη μέρα του ψησίματος.
ΟΚ ή έγω έχω χάλια γούστο ή οι άλλοι. Σκέψου όμως να κυνηγάει ο ταβερνιάρης τα πρότυπα πως αυτό θα οδηγήσει σε ομογενοποίηση των γεύσεων. Κι αν είχα δίκιο εγώ για τη μελιτζανοσαλάτα, οι φίλοι μου δεν θα βρίσκουν πια αυτό που τους αρέσει.