Όταν γράφω για πολυεθνικές εννοώ μεγάλες ξένες. Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία του τι γίνεται στις εγχώριες θυγατρικές. Για το συμβάν νομίζω ότι φταίει η έλλειψη διοικητικής κουλτούρας. Φτάνουν σε θέσεις κλειδιά άτομα προβληματικά και χωρίς την απαραίτητη κατάρτιση. Όταν πάρεις εξουσία στα χέρια σου και δεν έχεις την κατάλληλη συγκρότηση και πείρα βγαίνουν κόμπλεξ και λοιπά προβλήματα του χαρακτήρα στην επιφάνεια.enaon έγραψε: 09 Μαρ 2019, 06:59 περίεργα τα λέτε ρε παιδιά. Και στις πολυεθνικές τα ίδια γίνονται όσο ξέρω στην Ελλάδα. Έρχονται μέμο και περνάνε αφιλτράριστα, σαν το σημαντικό να είναι να περάσει το μέμο και όχι το μήνυμα. Πολλές φορές περνάνε στα αγγλικά σαν να είναι πιο σωστό έτσι, πιο επαγγελματικό. Δεν ξέρω αν φταίει η χαμηλή νοημοσύνη που λέει ο χέλης ή οι συγγενικές σχέσεις ή απλά βγαίνει απο μέσα μας σε κάποιους κλπ, σε κάθε περίπτωση είναι λάθος άνθρωποι σε λάθος θέση, η διεύθυνση θέλει ικανότητα φιλτραρίσματος.
Προφανώς αυτή δεν το χειρίστηκε σωστά για λόγους που δεν γνωρίζουμε (πχ πίεση από πάνω "να πας να τους πεις ότι θα μείνουν άνεργοι αν δεν μπορούν να είναι ευχάριστοι με τους πελάτες. Ακούς! Όπως στο λέω να τους το πεις!..."). Ωστόσο τέτοιου είδους ανοησίες ακούν οι υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους καθημερινά και δεν κουνιέται κανείς από την θέση του. Εσύ ξέρεις ότι ο χαζός που έτυχε είναι προϊστάμενος πρέπει να πει την ανοησία του για να βγάλει την υποχρέωση και αυτός ξέρει πολύ καλά ότι τον έχεις γραμμένο και δεν πρόκειται να γίνουν πολλά πράγματα ή φαντάζεται ότι εκτελεί τα καθήκοντά του με αυτό τον τρόπο. Κάτι σαν τον στρατό που διώχνεις την ευθύνη από πάνω σου.