!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί ο κόσμος κατάντησε βαρετός δίχως νόημα

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Re: Γιατί ο κόσμος κατάντησε βαρετός δίχως νόημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

Nandros έγραψε: 02 Μαρ 2019, 02:06
Από αβιταμίνωση Μ μπορεί να πάσχουν οι άνδρες, ενώ οι γυναίκες από αβιταμίνωση Π. :g030:
.
Ο συγκεκριμένος είχε γυναίκα και μάλιστα για πολλά χρόνια συζούσαν, δεν ξέρω τωρα τί κάνει, έχω χάσει τα ίχνη του.

Ρε...σταματήστε να νομίζετε ότι όταν κάποιος προβληματίζεται για κάτι, δεν κάνει έρωτα και σεξ!!!!! Τί κόλλημα έχετε πια; Αν για εσάς ο κόσμος γυρίζει γυρω απο τα γεννητικά σας όργανα, μην νομίζετε ότι αυτό ισχύει και για τους υπολοιπους ανθρώπους!!!!
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Natasha έγραψε: 02 Μαρ 2019, 02:28
Από αβιταμίνωση Μ μπορεί να πάσχουν οι άνδρες, ενώ οι γυναίκες από αβιταμίνωση Π. :g030:
.
Ο συγκεκριμένος είχε γυναίκα και μάλιστα για πολλά χρόνια συζούσαν, δεν ξέρω τωρα τί κάνει, έχω χάσει τα ίχνη του.

Ρε...σταματήστε να νομίζετε ότι όταν κάποιος προβληματίζεται για κάτι, δεν κάνει έρωτα και σεξ!!!!! Τί κόλλημα έχετε πια; Αν για εσάς ο κόσμος γυρίζει γυρω απο τα γεννητικά σας όργανα, μην νομίζετε ότι αυτό ισχύει και για τους υπολοιπους ανθρώπους!!!!
Πλάκα κάνω βρε, μην αρπάζεσαι! :wink
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Nandros έγραψε: 02 Μαρ 2019, 14:50
Natasha έγραψε: 02 Μαρ 2019, 02:28
.

Πλάκα κάνω βρε, μην αρπάζεσαι! :wink
.
Δεν αρπάζομαι, απλά έγραψα με πάθος την σκέψη μου και ακουστηκε σαν άρπαγμα. :wink
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Ακόμα, μπορεί να πάσχουμε απο ανία επειδή ζουμε σε εποχή όπου δεχόμαστε καταιγισμό γνώσεων και πληροφοριών. Αυτό φέρνει και θλίψη. Πάντα η γνώση και η επιγνωση φέρνει θλίψη. Όποιος έχει την ικανότητα διαχειριστεί αυτές τις γνώσεις και τις πληροφορίες προς όφελος δικό του και των άλλων θα μπορούσε να γίνει και δημιουργικός, ένας όμως -ιδίως οι μικρότεροι στην ηλικία- που τις δέχεται ακριτα και απροετοίμαστα μπορεί και να πληξει.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Natasha έγραψε: 01 Μαρ 2019, 00:36
Athina__P έγραψε: 01 Μαρ 2019, 00:29

Τι βλέπεις γύρω σου κάθε μέρα; Είναι ωραίο;...
Εγώ βλέπω ανθρώπους να αυτοκτονούν και να σκοτώνονται. Οι θάνατοι είναι περισσότεροι απο τις γεννήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η συμπαντική ψυχή είναι πληγωμένη και αιμορραγεί. Είναι κάτι παραπάνω απο βαριεστημάρα, είναι ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ και επηρεάζει και μας τους υπολοιπους που "νομίζουμε" ότι στεκόμαστε μακριά και δεν μας αφορά.
Αυτή η κατάθλιψη πηγάζει απ το ότι έχουμε χάσει την ουσία. Έχουμε γίνει καταναλωτικά ζωάδια και παλεύουμε σα τους ηλιθιους για να αποκτήσουμε περισσότερα πράγματα, τα οποία φυσικά δε μας γεμίζουν όσο κι αν κοροιδεύουμε τον εαυτό μας για το αντίθετο. Δηλαδή οκ, ένα καινουργιο αυτοκίνητο, κινητό, υπολογιστής, ρούχο κλπ μας προσφέρει μια στιγμιαία χαρά αλλά ως εκεί. Αλλού ειν τα σημαντικά κι η ουσία. Δεν έχει να κάνει με τη βαρεμάρα δηλαδή, είναι κρίση αξιών
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Ίφιδα έγραψε: 02 Μαρ 2019, 20:46

Εγώ βλέπω ανθρώπους να αυτοκτονούν και να σκοτώνονται. Οι θάνατοι είναι περισσότεροι απο τις γεννήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η συμπαντική ψυχή είναι πληγωμένη και αιμορραγεί. Είναι κάτι παραπάνω απο βαριεστημάρα, είναι ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ και επηρεάζει και μας τους υπολοιπους που "νομίζουμε" ότι στεκόμαστε μακριά και δεν μας αφορά.
Αυτή η κατάθλιψη πηγάζει απ το ότι έχουμε χάσει την ουσία. Έχουμε γίνει καταναλωτικά ζωάδια και παλεύουμε σα τους ηλιθιους για να αποκτήσουμε περισσότερα πράγματα, τα οποία φυσικά δε μας γεμίζουν όσο κι αν κοροιδεύουμε τον εαυτό μας για το αντίθετο. Δηλαδή οκ, ένα καινουργιο αυτοκίνητο, κινητό, υπολογιστής, ρούχο κλπ μας προσφέρει μια στιγμιαία χαρά αλλά ως εκεί. Αλλού ειν τα σημαντικά κι η ουσία. Δεν έχει να κάνει με τη βαρεμάρα δηλαδή, είναι κρίση αξιών
Σωστή. :+1:
"Άχρι καιρού..."
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Ίφιδα έγραψε: 02 Μαρ 2019, 20:46

Έχει πολλές πλευρές και όταν έχω χρόνο θα εξηγήσω μια νέα θεωρία που έβγαλα γιατί βρήκα χρόνο να ξεφύγω από τα τετριμμένα και να σκέφτομαι :)

Αλλά ναι, εν συντομία έχουμε απομακρυνθεί από τη φύση μας αρκετά. Καθημερινά κάνουμε πράγματα που δεν μας γεμίζουν με αντίκρυσμα που έχει μεν αξία στη σύγχρονη ζωή, αλλά δεν μας γεμίζει την καθημερινότητα. Όχι ότι δεν έχουμε προοδεύσει και σε μερικούς τομείς της καθημερινότητας. Καταφέραμε να ανοίξουν δρόμοι επικοινωνίας και να είναι λιγότερο βαρετά τα πράγματα...
Athina__P

Λοιπόν, πρακτικά. Αυτός ο χειμώνας στην Ελλάδα μας έκλεισε σε κλειστούς χώρους και όποιος δεν είχε φροντίσει να κινείται, να λειτουργεί ο οργανισμός πιο σωστά, ρίσκαρε να αρχίσει να πέφτει. Ακόμα και σε νέους ανθρώπους γίνεται αντιληπτό, σε μεγαλύτερους περισσότερο. Αυτό μπορεί να διορθωθεί σιγά σιγά.

Γιατί τώρα η ζωή μας μας φαίνεται βαρετή. Γιατί είναι βαρετή και μπορεί να έχει απομακρυνθεί από τις πραγματικές μας ανάγκες, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Ένα παράδειγμα.

Όταν έκανα μωράκι ήρθαν κανα δυο φίλοι και έλεγαν ότι δεν είναι τα πράγματα όπως όταν εμείς μεγαλώναμε, τώρα υπάρχουν πιο σοβαρές ιώσεις και πρέπει να παίρνουμε τις οδηγίες των γιατρών πολύ πολύ σοβαρά. Με αποτέλεσμα το εξής.

Φαντάσου ότι έχεις ένα μικρό πιθηκάκι, νεογέννητο, το έχεις κλείσει στα τετραγωνικά ενός διαμερίσματος ένα τρίμηνο, δεν νομίζω ότι κανένα primate είναι κλεισμένο τόσο καιρό σε τέτοιο χώρο. Πόσο μάλλον όταν σε ένα κανονικό σπίτι δεν χρησιμοποιούνται όλα τα δωμάτια. Επι πλέον, αυτό το πιθηκάκι, το αλλάζεις τουλάχιστον 8 φορές τη μέρα, το πλένεις άλλες τόσες, του αρέσει δεν του αρέσει και σου δείχνει ότι ΔΕΝ του αρέσει ΚΑΙ επι πλέον το πλένεις κάθε φορά όταν πεινάει και μερικές φορές την ώρα που κοιμάται και μετά αφού του έχει φύγει ο ύπνος από τα πλυσίματα πρέπει να βρεις τρόπο να το ξανακοιμίσεις.

Δεν νομίζω ότι όλα τα πιθηκάκια θα αντιδρούσαν με ηρεμία σε όλο αυτό, να τους δείχνεις ότι αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ήρθαν. Μερικά ανθρωπάκια απορούν γιατί τα γεννήσαμε για να τα πιλατεύουμε όλο το 24ωρο σε δόσεις και αυτό το δείχνουν με το μόνο τρόπο που ξέρουν, πχ μπορεί να βαρέσουν έναν τρίμηνο κολικό!

Και όμως δεν είμαστε πιθηκάκια, στα οποία θεωρούμε ότι αξίζουν τουλάχιστον περισσότερα τετραγωνικά είμαστε άνθρωποι που μαθαίνουν με το που έρχονται σε αυτό τον κόσμο ότι αυτό σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Να μένεις κλεισμένος μήνες ολόκληρους!

Το ίδιο και για τις μαμάδες, μόνο που για κείνες υπάρχει τουλάχιστον το daytime tv.

Επίσης, κάποια στιγμή συνειδητοποιείς, ότι για αρκετούς ανθρώπους καταλήγει όνειρο ζωής να βγουν στη σύνταξη να βλέπουν daytime tv ελεύθερα...

Πάει κάπου αυτό το παράδειγμα;

Τελικά η ζωή είναι σχετική. Οι ευκαιρίες που σου δινει να τη ζεις είναι σχετικές Αν σε έχουν οδηγήσει να σκέφτεσαι ότι θα κινείσαι μέσα στο κουτάκι και για κάποιο λόγο δεν χρειαστεί να το αμφισβητήσεις αυτό, μπορεί να ζεις τις συνέπειες του να ζεις κάτι βαρετό, που δεν σε κινητοποιεί απλά και μόνο γιατί αυτό που κάνεις είναι αντικειμενικά βαρετό.

Σόρι για αυτούς που δεν μπορούν να διαβάσουν μεγάλα κείμενα, δεν μπορούσα να το κάνω πιο λακωνικό!
Athina__P

Και για να μην παρεξηγηθω Νατάσα, επειδή ακούγεσαι πιτσιρίκα, δεν θεωρώ λύση να πιάσεις μια σκηνή σε μια παραλία και να ζεις έτσι για να μη μπεις στο rat race. Μπορεί τώρα να βρίσκεσαι σε φάση που έχει νόημα να εστιάσεις στους στόχους σου αντί να φιλοσοφείς. Δεν ξέρω σε τι φάση βρίσκεσαι. Βρες τους στόχους σου και κυνήγα τους, να έχουν αξία όμως.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Sid Vicious έγραψε: 28 Φεβ 2019, 01:34 Χαζομάρες λέει, δεν χάθηκε η μαγεία και η γοητεία των πραγμάτων, αυτός ο ίδιος απλά την έχασε. Ο κόσμος συνεχίζει να είναι συναρπαστικός.
Τι... παίζει κάνα καλό; :8)
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Athina__P έγραψε: 04 Μαρ 2019, 22:20 Και για να μην παρεξηγηθω Νατάσα, επειδή ακούγεσαι πιτσιρίκα, δεν θεωρώ λύση να πιάσεις μια σκηνή σε μια παραλία και να ζεις έτσι για να μη μπεις στο rat race. Μπορεί τώρα να βρίσκεσαι σε φάση που έχει νόημα να εστιάσεις στους στόχους σου αντί να φιλοσοφείς. Δεν ξέρω σε τι φάση βρίσκεσαι. Βρες τους στόχους σου και κυνήγα τους, να έχουν αξία όμως.
Αμάν βρε Αθηνά, το θέμα δεν το άνοιξα για μένα, αλλά για όποιον νιώθει έτσι, και απο τις συζητήσεις μου βλέπω ότι πολλοί αισθάνονται έτσι, πληξη δηλαδή. Και δεν είμαι και τόσο πιτσιρίκα, σαραντάρισα. Μου έχουν πει κάποιοι συγγραφείς να κάτσω να γράψω ένα βιβλίο και γω, αλλά προτίμησα την κουβέντα με τον κόσμο, το θεωρώ πιο άμεσο και πιο αποτελεσματικό! :wave:
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Κάποτε θαύμαζα τα άστρα, μετά κατάλαβα ότι είναι απλώς διαστημικές σόμπες υπερκόσμιων όντων. Αν είναι μακάριοι όσοι είναι φτωχοί στο πνεύμα, 'γώ προτιμώ την αφύπνιση κι ας μην έχει καλή γεύση το κοτόπουλο στη πραγματικότητα.
lolek1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 »

1451 έγραψε: 04 Μαρ 2019, 23:09 Κάποτε θαύμαζα τα άστρα, μετά κατάλαβα ότι είναι απλώς διαστημικές σόμπες υπερκόσμιων όντων. Αν είναι μακάριοι όσοι είναι φτωχοί στο πνεύμα, 'γώ προτιμώ την αφύπνιση κι ας μην έχει καλή γεύση το κοτόπουλο στη πραγματικότητα.
γραψε μας την αληθεια, δεξια σου εχεις ενα μπουκαλι κοκα κολα η πολλες μπυρες; :p2:
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Έπεσες μέσα στην κολα αλλά τί σχέση έχει με την φορουμική μου δραστηριότητα.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Μεγαλωσατε κοριτσια- η δράση είναι αλλου - το μελλον εχει μπιριμπα - κομμωτηριο - κουτσομπολιο σαν προσιτες ηδονες.
Λογικο να βαριεστε δλδ να φλιπαρετε.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”