Κάποιους δάσκαλους που ξέρω είχα στο μυαλό μου. Το οποίο είναι τραγικό, θα έπρεπε να πληρώνονται πολύ περισσότερο. Ντάξει δεν είναι ακριβώς μπατίρηδες αλλά τους έχουνε πετσοκόψει μια χαρά.the comet the course the tail έγραψε: 04 Μαρ 2019, 08:47θα μιλάς για τίποτα καλλιτέχνες ή χομπίστες... που κάνουν κάτι που αγαπούν, αλλά αυτό δεν είναι τόσο κερδοφόρο...Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μαρ 2019, 07:58 Έχω δει και κάποιους που πραγματικά αγαπάνε τη δουλειά τους αλλά είναι συνήθως μπατίρηδες![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σας αρέσει η δουλειά σας;
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Σας αρέσει η δουλειά σας;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
-
the comet the course the tail
α, ναι υπάρχουν και καλοί δάσκαλοι, που κάνουν λειτούργημα. διαχρονική η "δουλειά" του δασκάλου άλλωστε και απαραίτητη. αν σου αρέσει και την αντέχεις, θα είναι καλά φαντάζομαι.Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μαρ 2019, 08:58Κάποιους δάσκαλους που ξέρω είχα στο μυαλό μου. Το οποίο είναι τραγικό, θα έπρεπε να πληρώνονται πολύ περισσότερο. Ντάξει δεν είναι ακριβώς μπατίρηδες αλλά τους έχουνε πετσοκόψει μια χαρά.the comet the course the tail έγραψε: 04 Μαρ 2019, 08:47θα μιλάς για τίποτα καλλιτέχνες ή χομπίστες... που κάνουν κάτι που αγαπούν, αλλά αυτό δεν είναι τόσο κερδοφόρο...Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μαρ 2019, 07:58 Έχω δει και κάποιους που πραγματικά αγαπάνε τη δουλειά τους αλλά είναι συνήθως μπατίρηδες![]()
η ντοιτσε τελεκομ φταιει ναι, δε φταιει που ειστε τεμπέληδες χαραμοφάηδες-ξύστεςperseus έγραψε: 03 Μαρ 2019, 21:20 παω 8 το πρωι ριχνω μια ματια γυρω ,φτιαχνω καφε ταιζω τα γατια ,μπαινω στα μπασκετικα φορα περναει κανα δυωρο ,αμα εχουν χασει ραπτορς και σελτικς μπορει και τριωρο μετα βαζω να δω καμμια σειρα ,12:15 αρχιζω τα τσιπουρα 2 παρα φευγω παω σπιτι φαι σιεστα αμα με χρειαζονται το απογευμα ξαναπαω.
Δεν εχω παραπονο(δεν εχουμε ιντερνετ βεβαια αλλα για αυτο φταει η γαμημενη η ντοιτσε τελεκομ)

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Αυτός είναι ο ζωμός, συμφωνώ με τον όττο. Αν και τα διατυπώνω λίγο διαφορετικά: μια δουλειά πρέπει να σου εξασφαλίζει:Otto Weininger έγραψε: 12 Φεβ 2019, 11:141)Αν μου αρέσει δεν θα το βαρεθώ. Ή θα το βαρεθώ πολύ πιο αργά. Και πάλι όμως αν μου αρέσει ειμαι πιο δημιουργικός και αποδοτικός και μπορώ να το κάνω όλο και πιο εξελιγμένο πριν το βαρεθώ. Γενικά το να μου αρέσει κάτι που πληρώνομαι για αυτό είναι μεγάλο ατού.paul25 έγραψε: 12 Φεβ 2019, 11:09Θεωρώ αυτά τα ερωτήματα λίγο ανόητα.Otto Weininger έγραψε: 12 Φεβ 2019, 10:47 Λέγω το εξής : Τρία είναι τα ερωτήματα;
1)Σου αρέσει;
2)Σου φέρνει λεφτά;
3)Σε κάνει καλύτερο άνθρωπο γενικά ή ειδικά;
Αν ναι και στα τρία, τότε είσαι από τους υπερτυχερους.
Αν 2/3 είσαι και πάλι τυχερός.
Αν 1/3 τότε πρέπει να ζυγισεις αν αυτό το ένα είναι αρκετό.
Αν 0/3 τότε δεν αξίζει τον χρόνο σου καθόλου. Και αυτό ισχύει για όλα αλλά και για την δουλειά.
1. Και να σου αρέσει μετά από ένα χρονικό διάστημα θα βαρεθείς να κάνεις το ίδιο πράγμα ή μπορεί να υπάρχουν άλλοι παράγοντες που θα σε ξενερώνουν, απλά το να σου αρέσει θα σου δίνει λίγο δύναμη να ανέχεσαι. Ποτέ δεν προτείνουμε σε παιδιά να κάνουν σαν δουλειά αυτό που τους αρέσει, πολύ κακή συμβουλή.
2. Συμφωνώ.
3. Από τη δουλειά περιμένεις; Σώθηκες...τι είσαι; Αμερικανός Προτεστάντης;
2)Τα λεφτά, λεφτά, συμφώνησες μάλιστα.
3)καλύτερος άνθρωπος μπορείς να γίνεις μέσα από πολλά και η δουλειά είναι ένα από αυτά. Δεν γίνεται με όλες τις δουλειές αλλά με κάποιες γίνεται.
- διασκέδαση (fun)
- μάθηση
- κασέρι
Αν ένα από τα τρία δεν υφίσταται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, τότε υπάρχει ανισορροπία
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Chilloutbuddy
Mπα. Μπορεί για σένα συγκεκριμένα, για τους πολλούς είναι περίπου έτσι αλλά βασικά αλλιώς.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 09:53 Αυτός είναι ο ζωμός, συμφωνώ με τον όττο. Αν και τα διατυπώνω λίγο διαφορετικά: μια δουλειά πρέπει να σου εξασφαλίζει:
- διασκέδαση (fun)
- μάθηση
- κασέρι
Αν ένα από τα τρία δεν υφίσταται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, τότε υπάρχει ανισορροπία
Έχουνε γίνει μελέτες και πειράματα (του Χάρβαρντ αν θυμάμαι καλά;) που λένε ότι ένας εργαζόμενος θέλει τα λεφτά είναι αρκετά για να του εξασφαλίσουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο (το οποίο παίζει από χώρα σε χώρα αλλά πάντως δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό). Από εκεί και πέρα τα επιπλέον λεφτά έχουν περίπου μηδέν αποτέλεσμα στην ευτυχία και την παραγωγικότητα. Και μετά αναρωτήθηκαν ότι ίσως να φταίει ότι το δείγμα τους ήταν στην Αμερική που είναι ψιλοχορτασμένοι από λεφτά. Οπότε το επανέλαβαν στην Ινδία, και τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια.
Αυτό που βρήκαν ήταν ότι από τη στιγμή που τα λεφτά φτάνουν αυτό το συγκεκριμένο επίπεδο, από κει και πέρα τα τρία πράγματα που κάνουν το μέσο άνθρωπο πιό ευτυχισμένο και πιό παραγωγικό στη δουλειά είναι
α) Η αυτονομία, να μπορεί να παίρνει μόνος του αποφάσεις για τη δουλειά του χωρίς να έχει συνέχεια έναν παπάρα πάνω απ'το κεφάλι του
β) Η τελειοποίηση των ικανοτήτων του, να νιώθει δηλαδή ότι σιγά σιγά γίνεται κορυφή στον τομέα του
γ) Ένας ανώτερος σκοπός, δηλαδή να ξέρει ότι αυτός για τον οποίον δουλεύει κάνει γενικά κάτι χρήσιμο για την ανθρωπότητα.
Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά αλλά πάντως αυτά είναι, Α έως Γ.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Εμένα μου φαίνεται το ίδιο πάντως: fun + learning (δλδ α,γ + β με τα δικά σου κριτήρια), με το μπαγιόκο έξω από την εξίσωση από ένα σημείο και μετά.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Αλλά για να απαντήσω και στο ερώτημα του νήματος, έχω κυκλοθυμική αντίληψη του ζητήματος. Άλλες φορές ασφυκτιώ με τόσους μαλάκες γύρω μου. Άλλες φορές ευχαριστώ τον μεγαλοδύναμο που έχω μια δουλειά η οποία προσφέρει ιντλέκτουαλ τσάλεντζ όπως το λέμε στο χωριό μου
.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bluerose την 04 Μαρ 2019, 11:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κακά τα ψέμματα ΣΕ αν παίζει το παστό, παραβλέπεις το fun της υπόθεσης καθώς και τη μάθηση.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Otto Weininger
Δεν ξέρω για πόσο όμως.Ερμής έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:13 Κακά τα ψέμματα ΣΕ αν παίζει το παστό, παραβλέπεις το fun της υπόθεσης καθώς και τη μάθηση.
Και επειδή μιλάμε με βάση την λογική, αν μια δουλειά μου έδινε 5000 για να βάζω χαλαρά προϊόντα στα ράφια απο τις κούτες πχ, ενώ μια άλλη μου έδινε 2000 για να ειμαι σε εργαστήριο κλινικών ερευνών θα πήγαινα ασυζητητί στην δεύτερη.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Μπα εγώ μάλλον στο νο1. Απο τη στιγμή που θα ήταν ωραίες οι απολαβές θα ήθελα κάτι χωρίς άγχος. Το βαρέθηκα, με κούρασε.Otto Weininger έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:23Δεν ξέρω για πόσο όμως.Ερμής έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:13 Κακά τα ψέμματα ΣΕ αν παίζει το παστό, παραβλέπεις το fun της υπόθεσης καθώς και τη μάθηση.
Και επειδή μιλάμε με βάση την λογική, αν μια δουλειά μου έδινε 5000 για να βάζω χαλαρά προϊόντα στα ράφια απο τις κούτες πχ, ενώ μια άλλη μου έδινε 2000 για να ειμαι σε εργαστήριο κλινικών ερευνών θα πήγαινα ασυζητητί στην δεύτερη.
- Otto Weininger
Γιατί;Ερμής έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:25Μπα εγώ μάλλον στο νο1. Απο τη στιγμή που θα ήταν ωραίες οι απολαβές θα ήθελα κάτι χωρίς άγχος. Το βαρέθηκα, με κούρασε.Otto Weininger έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:23Δεν ξέρω για πόσο όμως.Ερμής έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:13 Κακά τα ψέμματα ΣΕ αν παίζει το παστό, παραβλέπεις το fun της υπόθεσης καθώς και τη μάθηση.
Αν κάτι σου αρέσει και έχει προοπτικές να βγει κάτι καλό από εκεί, γιατί να σε αγχώνει;
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Dwarven Blacksmith
Καλά αυτό είναι και μη ρεαλιστικό διλλημα.
Πιο ρεαλιστικό θα ήταν 5000 για να προσθέτεις εξελακια και να φτιάχνεις PowerPoint σε μια δουλειά σχετική με οικονομικά, vs 2000 στο εργαστήριο κλινικών ερευνών (ή ότι σας ιντριγκαρει τέλος πάντων)
Πιο ρεαλιστικό θα ήταν 5000 για να προσθέτεις εξελακια και να φτιάχνεις PowerPoint σε μια δουλειά σχετική με οικονομικά, vs 2000 στο εργαστήριο κλινικών ερευνών (ή ότι σας ιντριγκαρει τέλος πάντων)
γιατί πρέπει να είσαι μονίμως στην τσίτα για να σου αποδώσει. Ξέρω μετά απο λίγο καιρό θα το βαριόμουν, αλλά πιστεύω οτι για λίγο καιρό θα μου έκανε καλό.
Το εμπόριο και ειδικά των ευπαθών προϊόντων έχει τρελό αγχος. Είναι χρηματιστήριο. Φτάνεις σε σημείο να γίνεσαι μέχρι και μετεωρολόγος για να παίξεις με τις τιμές. Ξυπνάς το πρωί και κοιτάς τον καιρό στη Λάκωνία πχ με τρελό άγχος μη ρίξει πάγο, χαλάζι κλπ και ταυτόχρονα πρέπει να έχεις το μυαλό σου στα φορτηγά κάπου στην Ελβετία μη τους σταματήσουν για ελέγχους χάσεις χρόνο και πιθανό να χάσεις το κανσελο.
Το εμπόριο και ειδικά των ευπαθών προϊόντων έχει τρελό αγχος. Είναι χρηματιστήριο. Φτάνεις σε σημείο να γίνεσαι μέχρι και μετεωρολόγος για να παίξεις με τις τιμές. Ξυπνάς το πρωί και κοιτάς τον καιρό στη Λάκωνία πχ με τρελό άγχος μη ρίξει πάγο, χαλάζι κλπ και ταυτόχρονα πρέπει να έχεις το μυαλό σου στα φορτηγά κάπου στην Ελβετία μη τους σταματήσουν για ελέγχους χάσεις χρόνο και πιθανό να χάσεις το κανσελο.
- Chilloutbuddy
Αν κάποιος βγάζει αρκετά για να πληρώνει τους λογ/σμούς και το στεγαστικό του και να κάνει και κανα γούστο που και πού, μετά δεν ξεκουνιέται για το παστό. Άν του πεις αυτού του τύπου έλα να δουλέψεις Κυριακή για ένα κατοστάρικο παραπάνω θα σε γράψει κανονικά. Στο λέω υπεύθυνα γιατι εδώ που είμαι οι περισσότεροι έτσι είναι.Ερμής έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:13 Κακά τα ψέμματα ΣΕ αν παίζει το παστό, παραβλέπεις το fun της υπόθεσης καθώς και τη μάθηση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 491 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bazoomba
-
- 19 Απαντήσεις