αναφέρεται, αναφέρεται.... δες στο TLG Ερέννιος Βύβλιος Φοινικική Ιστορίαhellegennes έγραψε: 03 Μαρ 2019, 01:23Πρώτα απ' όλα ο Κρόνος πουθενά στην αρχαία γραμματεία δεν αναφέρεται ως Ήλος, που άλλωστε στ' αρχαία ελληνικά σημαίνει «άγονος τόπος».
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήλε Ήλε γιατί με εγκαταλήπεις ???
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- tanipteros
Re: Ήλε Ήλε γιατί με εγκαταλήπεις ???
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

- hellegennes
Στην αρχαία γραμματεία είπα, όχι στην μετά Χριστόν εποχή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ιωάννης Ειρηναίος
Αυτό που λες ισχύει. Αλλά πότε έζησε ο Ερέννιος γνωρίζουμε; Λίγα γνωρίζουμε για αυτόν.
Ο Ιησούς εννοούσε τον Ιαχβέ, όχι τον Κρόνο. Αυτό είναι το επιστημονικά ορθό.
Hellegennes η αρχαιότητα και η αρχαία γραμματεία δεν τελειώνει το 1 μ.Χ.
Ο Ιησούς εννοούσε τον Ιαχβέ, όχι τον Κρόνο. Αυτό είναι το επιστημονικά ορθό.
Hellegennes η αρχαιότητα και η αρχαία γραμματεία δεν τελειώνει το 1 μ.Χ.
Ο παλαιός των ημερών...
- hellegennes
Συνήθως όταν λέμε αρχαία γραμματεία σταματάμε στην ελληνιστική εποχή. Όχι στο 1 μ.Χ., απλά επισήμανα ότι ο συγκεκριμένος έζησε στην μ.Χ. εποχή.
Το να μην αναφέρεται πουθενά σε μια γραμματεία 10 αιώνων και ξαφνικά να εμφανίζεται σε ένα μόνο κείμενο πρέπει να κινεί υποψίες ότι πρόκειται περί παπαριάς.
Το να μην αναφέρεται πουθενά σε μια γραμματεία 10 αιώνων και ξαφνικά να εμφανίζεται σε ένα μόνο κείμενο πρέπει να κινεί υποψίες ότι πρόκειται περί παπαριάς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- tanipteros
https://en.wikipedia.org/wiki/Philo_of_ByblosΙωάννης Ειρηναίος έγραψε: 03 Μαρ 2019, 01:34 Αυτό που λες ισχύει. Αλλά πότε έζησε ο Ερέννιος γνωρίζουμε; Λίγα γνωρίζουμε για αυτόν.
Εγώ πιστεύω έτσι όπως καταλαβαίνω την Κ.Δ. ότι ο Ιησούς δεν είχε ως πατέρα πνευματικό τον Γιαχβέ(Ιευώ). Αλλά άλλον.Ο Ιησούς εννοούσε τον Ιαχβέ, όχι τον Κρόνο. Αυτό είναι το επιστημονικά ορθό.
Ποιον? τον El ως Ήλο. Ο Ιησούς γνώριζε ποιος ήταν από πίσω από αυτήν την λέξη.
Αυτό πιστεύω.

- tanipteros
Στην Φοινικική Ιστορία την οποία γράφει ο Ερέννιος τα αναμοχλεύει από τον Σανχουνιάθωνα που έζησε πριν τα Τρωϊκά.hellegennes έγραψε: 03 Μαρ 2019, 01:36 Συνήθως όταν λέμε αρχαία γραμματεία σταματάμε στην ελληνιστική εποχή. Όχι στο 1 μ.Χ., απλά επισήμανα ότι ο συγκεκριμένος έζησε στην μ.Χ. εποχή.

- hellegennes
Α, τα βρήκε σε κείμενα που στην εποχή του θα ήταν 1000 ετών, όταν 100 χρόνια πριν για την εποχή του θεωρούνταν πανάρχαια ιστορία. Και στο μεταξύ δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο ενδιάμεσο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η ταύτιση του θεού Ελ που ήταν κοινός σε πολλά σημιτικά πάνθεα με τον Κρόνο είναι προφανής, λίγο να συγκρίνεις τις αφηγήσεις με την ελληνική μυθολογία. Την εποχή των συγκρητισμών θα ήταν πολύ εύκολη να γίνει. Στη γουϊκιπέντια πάλι είδα ότι υπάρχει μία επιγραφή που ταυτίζει τον ΕΛ με τον Εα (το βαβυλωνιακό θεό της θάλασσας) και άλλη επιγραφή με τον Ποσειδώνα. Γενικά οι συγκρητισμοί είναι λίγο χαλαροί στο ποιος είναι ποιος.
Το Ελ σημαίνει γενικά θεός, αλλά και αναφέρεται επίσης στο Θεό επικεφαλή του πάνθεου.
Τώρα το ότι ο Ιησούς απευθύνεται στον Ελ ενός παγανιστικού πάνθεου , 500-1500 χρόνια (ανάλογα με την ερμηνεία) ύστερα από την έναρξη του ιουδαϊκού μονοθεϊσμού και ενώ το Ελ είναι ένας στάνταρ προσδιορισμός του Ενός Θεού στην Παλαιά Διαθήκη, δεν ξέρω πώς να το αποκαλέσω.
Α, επίσης το Αλλάχ έχει κοινή ίδια ρίζα με το Ελ. Να υποθέσουμε ότι και οι σαουδάραβες προσεύχονται στον κρόνο;
Το Ελ σημαίνει γενικά θεός, αλλά και αναφέρεται επίσης στο Θεό επικεφαλή του πάνθεου.
Τώρα το ότι ο Ιησούς απευθύνεται στον Ελ ενός παγανιστικού πάνθεου , 500-1500 χρόνια (ανάλογα με την ερμηνεία) ύστερα από την έναρξη του ιουδαϊκού μονοθεϊσμού και ενώ το Ελ είναι ένας στάνταρ προσδιορισμός του Ενός Θεού στην Παλαιά Διαθήκη, δεν ξέρω πώς να το αποκαλέσω.
Α, επίσης το Αλλάχ έχει κοινή ίδια ρίζα με το Ελ. Να υποθέσουμε ότι και οι σαουδάραβες προσεύχονται στον κρόνο;
- tanipteros
Εγώ πιστεύω ότι όλα αυτά τα Ελ, Ηλ, Αλάχ κτλ είναι απομεινάρια μιας παλιότερης κατάστασης από τον Ήλο - Κρόνο.Κουρκούας έγραψε: 03 Μαρ 2019, 02:00 Η ταύτιση του θεού Ελ που ήταν κοινός σε πολλά σημιτικά πάνθεα με τον Κρόνο είναι προφανής, λίγο να συγκρίνεις τις αφηγήσεις με την ελληνική μυθολογία. Την εποχή των συγκρητισμών θα ήταν πολύ εύκολη να γίνει. Στη γουϊκιπέντια πάλι είδα ότι υπάρχει μία επιγραφή που ταυτίζει τον ΕΛ με τον Εα (το βαβυλωνιακό θεό της θάλασσας) και άλλη επιγραφή με τον Ποσειδώνα. Γενικά οι συγκρητισμοί είναι λίγο χαλαροί στο ποιος είναι ποιος.
Οι κατοπινοί λαοί διατυρήσαν τις λέξεις που αναφέρονταν στον Θεό ως παράγωγά του Ήλου αλλά ξεχάσαν την ιστορία πίσω από αυτά τα ονόματα.
Το μόνο που έχουμε σήμερα είναι η Φοινικική Ιστορία που μέσα εκεί γίνεται κάποια σύνδεση και αναφέρεται ποιος ήταν ποιος, εκείνες τις εποχές.
Οι λαοί επομένως δεν γνωρίσαν τον Ήλο. Γνωρίσαν την λέξη Ηλ (El) που προέρχεται από τον Ήλο χωρίς να ξέρουν την ιστορία πίσω από αυτήν.
Χαρακτηριστικό ας πούμε είναι ότι ο Ερέννιος ο Βύβλιος αναφέρει ότι οι σύμαχοι του Ήλου ονομάστηκαν Ελοχίμ και ήταν βασιλιάδες των τριγύρω βασιλείων και μετά από χιλιάδες χρόνια οι Εβραίοι διατηρούν την λέξη Ελοχίμ με διεστραβλωμένη εντελώς την ερμηνεία.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ιησούς γνώριζε την παλαιά αρχαία τους Ιστορία. Ήταν διαβασμένος και ήξερε ότι πίσω από τα Ηλ, Ελ, Ελοχίμ είναι ο Ήλος πράγμα που οι Φαρισαίοι αγνοούσαν. Για αυτό τους λέει φίδια και ότι πιστεύουν αλλού.

- tanipteros
Το να πει κανείς σήμερα ότι όσοι πιστεύουν στον El ή στον Αλάχ πιστεύουν στον Κρόνο είναι γελοίο.
Όχι δεν είναι Κρόνιοι. Απέχουν πολύ από την τότε εποχή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν είναι συνεχιστές των τότε ηθών και εθίμων.
Μόνο οι λέξεις μείναν να θυμήζουν την σύνδεση με τον Ήλο.
Τίποτε άλλο.
Όχι δεν είναι Κρόνιοι. Απέχουν πολύ από την τότε εποχή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν είναι συνεχιστές των τότε ηθών και εθίμων.
Μόνο οι λέξεις μείναν να θυμήζουν την σύνδεση με τον Ήλο.
Τίποτε άλλο.

- hellegennes
Στηρίζεσαι σε μια λέξη που έγραψε ένας άγνωστος τον 1 μ.Χ. αιώνα και δεν αναφέρεται ποτέ και πουθενά πριν. Κι απ' αυτό φτιάχνεις μια ολόκληρη ιστορία από το πουθενά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- tanipteros
για μένα αρκεί μια αναφορά.... για να ξεμπερδέψει τα πράγματα.hellegennes έγραψε: 03 Μαρ 2019, 03:02 Στηρίζεσαι σε μια λέξη που έγραψε ένας άγνωστος τον 1 μ.Χ. αιώνα και δεν αναφέρεται ποτέ και πουθενά πριν. Κι απ' αυτό φτιάχνεις μια ολόκληρη ιστορία από το πουθενά.
τα άλλα ότι ο Ιησούς γνώριζε την ιστορία τους περί Ήλου είναι δικά μου πιστεύω.

-
the comet the course the tail
" Ηλί, Ηλί, Λαμά Σαβαχθανί; ".
πολύ όμορφο και λυρικό. δεν ξέρω, αν και άθεος-αντίθεος, αυτό και η λειτουργία της Μ. Παρασκευής μου έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα στην μνήμη. ηχούν όμορφα στα αυτιά μου.
πολύ όμορφο και λυρικό. δεν ξέρω, αν και άθεος-αντίθεος, αυτό και η λειτουργία της Μ. Παρασκευής μου έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα στην μνήμη. ηχούν όμορφα στα αυτιά μου.
-
the comet the course the tail
εγκατάλειψη. ο θεάνθρωπος νιώθει εγκατάλειψη από τον ίδιο το θεό. μεγάλη τραγωδία δηλαδή. εκεί έχω μείνει εγώ όσο έχει να κάνει με τη σχέση μου με τον θεό- σε αυτή τη φάση. είναι δυνατόν ο θεός να μας έχει εγκαταλέιψει έτσι;
- tanipteros
ήταν μια στιγμή δύσκολη