!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η νέα γενιά του ρεμπέτικου
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Re: Η νέα γενιά του ρεμπέτικου
στίχοι-μουσική: Πετράν
κιθάρα: Αντώνης
μπαγλαμάς: Θάνος
μακιγιάζ: Κουρέας
Μπερεκέτι Τεφαρίκι Ευκαιρία,
Βρήκα φίλε μια γυναίκα
Κούκλα ξύπνια και κυρία
Μπερεκέτι Τεφαρίκι Ευκαιρία
Ευκαιρία Μπερεκέτι Τεφαρίκι,
Μάγκες κάντε όλοι πέρα
Το κορίτσι μου ανήκει
Ευκαιρία Μπερεκέτι Τεφαρίκι
Τεφαρίκι Ευκαιρία Μπερεκέτι,
Έχει γλώσσα για κουβέντα
Έχει σώμα για μελέτη
Τεφαρίκι Ευκαιρία Μπερεκέτι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Μαυροβασίλης
ωραίο
καταχρηστικά, ας βάλομε κι ένα με συνθέτη κοινωνό της Ελ παιδείας
καταχρηστικά, ας βάλομε κι ένα με συνθέτη κοινωνό της Ελ παιδείας
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Οι οργανοπαίκτες του ρεμπέτικου της αναβίωσης (από το 70 κι εντεύθεν) είναι πολύ καλοί
Οι φωνές είναι πολύ μέτριες, αντρικές και γυναικείες
Οι φωνές είναι πολύ μέτριες, αντρικές και γυναικείες
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- Μαυροβασίλης
γενικά ναι, αλλά όχι πως δεν έχουν φωνή ο Χ''κυριάκος, η Ανατολή και 1-2 ακόμα
Μόνο ο Αγγελάκας έχει γράψει αληθινά ρεμπέτικα τα τελευταία 30-40 χρόνια, όταν είχε τους Επισκέπτες. Και όχι πάνω από 2-3.
Αυτά που βάζετε είναι επανεκτελέσεις ή τέλος πάντων χαμηλής πρωτοτυπίας απομιμήσεις. Δε μπορείς να τα πεις "νέα γενιά" γιατί δεν προσθέτουν κάτι στο είδος, είναι πιο πολύ tribute.
Αυτά που βάζετε είναι επανεκτελέσεις ή τέλος πάντων χαμηλής πρωτοτυπίας απομιμήσεις. Δε μπορείς να τα πεις "νέα γενιά" γιατί δεν προσθέτουν κάτι στο είδος, είναι πιο πολύ tribute.
Εμπνευσμενο απο τον ''Θερμαστη '' μουσικη - στιχοι του Κωστα Ραυτογιαννη που θητευσε στους Νικο Βραχνα κ Θαναση Αθανασιου παλιους καθαροαιμους εκπροσωπους του Πειραιωτικου .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
ok ίσως κι αυτός αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι παραείναι μουσειακό Ακόμα και η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι πριν 40 χρόνια.Αγις έγραψε: 01 Μαρ 2019, 16:12
Εμπνευσμενο απο τον ''Θερμαστη '' μουσικη - στιχοι του Κωστα Ραυτογιαννη που θητευσε στους Νικο Βραχνα κ Θαναση Αθανασιου παλιους καθαροαιμους εκπροσωπους του Πειραιωτικου .
όταν το 1932 κάτι αμερικάνοι ηχογράφησαν αυτό:
ούτε το μπουζούκι ήταν στάνταρ όργανο στο ρεμπέτικο ούτε οι σολιές αυτού του στυλ. Ήταν μια αληθινή επανάσταση. Δεν προσπαθούσαν να μείνουν πιστοί σε κάποια φόρμα. Αυτή είναι η διαφορά ενός ζωντανού είδους από ένα μουσειακό. Κατά τη γνώμη μου τα τραγούδια του Αγγελάκα όπως το "Καλά που έγινα σπουδαίος και τρανός" αλλά και κάτι άλλα πιο ψυχεδελικά που άκουγα χθες είναι πιο ζωντανά, παίρνουν τη βασική φόρμα και την πάνε πολύ πιο πέρα, χρησιμοποιώντας σημερινή γλώσσα, σημερινό ήχο, καινούριες ιδέες.
- Μαυροβασίλης
ο τρόπος ζωής που ενέπνευσε το ύφος των περισσότερων συνθέσεων και πολύ περισσότερων στίχων δεν έχει συνάφεια με τη σύγχρονη πραγματικότητα, το μόνο που μου αρέσει είναι ύστερο με πρώιμο λαϊκό με την πολύ καλύτερη μουσική ποιότητα σε σύγχρονες ερμηνείες και μόνο σε καψουροτράγουδα- πέραν αυτού και τις εύλογες αιτιάσεις, και μόνο για την αναφορά του Αγγελάκα (*) μπαναρίσου μόνος σου για κανά τρίμηνο
δεν κατάλαβα, μας λες ότι ο Αγγελάκας δεν τη χοντροπίνει ή δεν είναι αρκετά σκατόφατσα;
Η ιστορία με τις κομπανίες και την αναβίωση έχει ένα εγγενές πρόβλημα
Είναι μουσειακή, είναι εγκεφαλική και είναι διστακτική στο πείραμα
Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν τα βιβλία των ρεμπετολόγων (wtf) ως ευαγγέλια και δεν κουνάνε βήμα από αυτό που νομίζουν ότι είναι το καθαρό ρεμπέτικο.
Γι αυτό είναι καλοί μουσικοί, αλλά εντελώς αδιάφοροι
Αντιθέτως το λαϊκό τραγούδι ακόμα και στην πιο χυδαία μορφή του έχει, ελάχιστα μεν, διαμάντια δε
Το νεορεμπέτικο δεν άφησε τίποτα ενδιαφέρον
Όσοι ξέφυγαν από την παραπάνω νόρμα (Κορακάκης, Βάσω Αλαγιάννη, Ζήκας) γράψανε τραγουδάρες
Είναι μουσειακή, είναι εγκεφαλική και είναι διστακτική στο πείραμα
Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν τα βιβλία των ρεμπετολόγων (wtf) ως ευαγγέλια και δεν κουνάνε βήμα από αυτό που νομίζουν ότι είναι το καθαρό ρεμπέτικο.
Γι αυτό είναι καλοί μουσικοί, αλλά εντελώς αδιάφοροι
Αντιθέτως το λαϊκό τραγούδι ακόμα και στην πιο χυδαία μορφή του έχει, ελάχιστα μεν, διαμάντια δε
Το νεορεμπέτικο δεν άφησε τίποτα ενδιαφέρον
Όσοι ξέφυγαν από την παραπάνω νόρμα (Κορακάκης, Βάσω Αλαγιάννη, Ζήκας) γράψανε τραγουδάρες
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Ο '' Αμερικάνος '' απο την Λακωνια , ηταν φορεας παράδοσης και ετοιμος μουσικος οταν μεταναστευσε - το μπουζουκι είχε σταθεροποιηθει στα χαρακτηριστικά του και στον ηχο και ηταν κατασκευης Γκρετση από την Αργολιδα , στο Σικάγο με παράδοση στην οργανοποιιαfoscilis έγραψε: 01 Μαρ 2019, 16:22ok ίσως κι αυτός αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι παραείναι μουσειακό Ακόμα και η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι πριν 40 χρόνια.Αγις έγραψε: 01 Μαρ 2019, 16:12
όταν το 1932 κάτι αμερικάνοι ηχογράφησαν αυτό:
ούτε το μπουζούκι ήταν στάνταρ όργανο στο ρεμπέτικο ούτε οι σολιές αυτού του στυλ. Ήταν μια αληθινή επανάσταση. Δεν προσπαθούσαν να μείνουν πιστοί σε κάποια φόρμα. Αυτή είναι η διαφορά ενός ζωντανού είδους από ένα μουσειακό. Κατά τη γνώμη μου τα τραγούδια του Αγγελάκα όπως το "Καλά που έγινα σπουδαίος και τρανός" αλλά και κάτι άλλα πιο ψυχεδελικά που άκουγα χθες είναι πιο ζωντανά, παίρνουν τη βασική φόρμα και την πάνε πολύ πιο πέρα, χρησιμοποιώντας σημερινή γλώσσα, σημερινό ήχο, καινούριες ιδέες.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Μαυροβασίλης
πολύ πιο ποζεράς από καμμένος, σκέψου πόσο παρτάλια ήταν οι ο.τζιζfoscilis έγραψε: 01 Μαρ 2019, 16:31 δεν κατάλαβα, μας λες ότι ο Αγγελάκας δεν τη χοντροπίνει ή δεν είναι αρκετά σκατόφατσα;
Συνθεση του πολυπράγμονα Μανου Τουρπαλη σε στιχους Ρενας Σταμου ερμηνευει η ιδια.Μετα το 01 20
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Μαυροβασίλης
το επιμύθιο, κύριοι- γιαυτό και όσες σύγχρονες και σχετικά σύγχρονες συνθέσεις έχουν μπει είναι ύστερο ρεμπέτικο / πρώιμο λαϊκόBeria έγραψε: 01 Μαρ 2019, 16:32 Όσοι ξέφυγαν από την παραπάνω νόρμα (Κορακάκης, Βάσω Αλαγιάννη, Ζήκας) γράψανε τραγουδάρες
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 92 Προβολές
-