southern έγραψε: 01 Μαρ 2019, 13:10
δεν πιστεύω στο κοινωνικό κράτος, θέλω ένα κράτος που να βοηθά την επιχειρηματικότητα και να προσελκύει ξένες επενδύσεις για να δημιουργεί θέσεις εργασίας. ταυτόχρονα όμως θέλω και κλειστά σύνορα με μηδενική ανοχή στη παράνομη μετανάστευση και πολύ αυστηρό πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση και την απόδοση ιθαγένειας. θέλω μηδενική ανοχή στους μπαχαλάκηδες. Και την ακροαριστερή και αντιεξουσιαστική ιδεολογία εκτός νόμου
Γιατί έτσι; Ενα κόμμα που υποστηρίζει κράτος πρόνοιας με μια λέξη αλλά και ιδιωτικό τομέα όπως λέει ο Daje (αν και το "βλάκας" είναι λίγο άκομψο δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο) γιατί να μην έχει ενδιαφέρον για το οικουμενικό συμφέρον; Ναι σίγουρα όταν είσαι σε ηγετική θέση το πρωταρχικό σου καθήκον είναι να προστατεύεις την ομάδα σου και να καταβάλλεις προσπάθειες για να ευημερεί, αλλά υπάρχουν πολύ σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν όλους. Οπως η κλιματική αλλαγή. Και απαιτήται συνεργασία.
Υπαρχουν θεματα οπως η κλιματικη αλλαγη που οντως απαιτουν οικουμενικη συνεργασια ...Αλλα ΔΕΝ ειναι ΟΛΑ τα θεματα το ιδιο ...
Στην παγκοσμια σκακιερα διεξαγεται ενας ανηλεης οικονομικος πολεμος , στον οποιο οι ισχυροι παικτες ικανοποιουν τα δικα τους συμφεροντα ...
Σε ενα τετοιο περιβαλλον , μια μικρη χωρα ειναι υποχρεωμενη να εχει μακροχρονιους προγραμματισμους και τις καταλληλες συνεργασιες με σκοπο να προστατευσει τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ συμφεροντα ...
Αυτο προϋποθετει πολιτικους οι οποιοι να εχουν το προταγμα "Πρωτα η Ελλαδα και ο Ελληνας" και να μην παρασυρονται απο οικουμενιστικες και ανεφικτες θεωριες του τυπου "Καταργειστε τα συνορα" , "Ολοι οι λαοι αδελφωμενοι" , "Περαστε ολοι οι πεινασμενοι του κοσμου , σας περιμενουμε" ...
Κοιτα αν δεν το είχε πεί ο βλάκας: "America first, from now on it's gonna be America first" δεν θα ήταν φορτωμένη αυτή η φράση με τόση αρνητική ενέργεια. Τώρα όπως το λες δεν μου ακούγεται καθόλου καλά στο αυτί.
Ειναι φορτωμενη με αρνητικη ενεργεια για σενα ... Αποψη σου , σεβαστη ...
Στην πολιτικη υπαρχουν 2 ρευματα ... Οι ουτοπιστες που αντιμετωπιζουν τα προβληματα του κοσμου , οπως ΘΑ ηθελαν να ειναι ο κοσμος και οι ρεαλιστες οι οποιοι αντιμετωπιζουν τα προβληματα οπως αυτα παρουσιαζονται ...
Για τους Αμερικανους , το America first τους δινει την περηφανεια που χρειαζονται ... Το ιδιο θα μπορουσε να δωσει και στους Ελληνες , το Greece first ...απομακρυνοντας μας απο την μιζερια που επικρατει ...
δεν πιστεύω στο κοινωνικό κράτος, θέλω ένα κράτος που να βοηθά την επιχειρηματικότητα και να προσελκύει ξένες επενδύσεις για να δημιουργεί θέσεις εργασίες.
Αρα δεν σε ενδιαφερει ποια θα ειναι η τυχη της πλειοψηφιας των πολιτων (αδυναμοι, βλακες, ατυχοι).
Αρα πρεσβευεις ενα ελιτιστικο κομμα.
Σε ενδιαφερει μονο η τυχη των ικανων, εργατικων και τυχερων.
Οκ, θεμιτο ειναι. Απλα να ειναι σαφες.
Το λεω γιατι ορισμενοι μπορει να θεωρησουν οτι μιλαμε για μια ανωτερη φυλη, με οτι αυτο συνεπαγεται.
ο κομμουνισμός που υποτίθεται φροντίζει για όλους αποδείχτηκε ότι δεν δουλεύει. ο καπιταλισμός δημιουργεί δουλειές. μπορείς να έχεις επιδοτήσεις για ειδικές κατηγορίες ανέργων και συντάξεις για όσους έχουν αναπηρία. έμενα μου αρέσουν τα μοντέλα της Αμερικής και της Αυστραλίας όπου όποιος θέλει δουλεύει.
δεν πιστεύω στο κοινωνικό κράτος, θέλω ένα κράτος που να βοηθά την επιχειρηματικότητα και να προσελκύει ξένες επενδύσεις για να δημιουργεί θέσεις εργασίας. ταυτόχρονα όμως θέλω και κλειστά σύνορα με μηδενική ανοχή στη παράνομη μετανάστευση και πολύ αυστηρό πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση και την απόδοση ιθαγένειας. θέλω μηδενική ανοχή στους μπαχαλάκηδες. Και την ακροαριστερή και αντιεξουσιαστική ιδεολογία εκτός νόμου
εγώ δεν μίλησα για ολοκληρωτικό καθεστώς. αντιθέτως μπορώ να σου φέρω παραδείγματα οργανώσεων αριστεριστών που να επιθυμούν κομουνιστικές εξεγέρσεις, ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτικό και ανελεύθερο καθεστώς
πατησιωτης έγραψε: 01 Μαρ 2019, 13:14
ο Σαμαράς κάλυπτε πολλές από τις προδιαγραφές αυτές.Αλλά τότε οι σκληροδεξιοί νόμιζαν ότι μπορούν να διαγράψουν το χρέος με ένα νόμο και ένα άρθρο.Εάν όμως το δεις στα σοβαρά δεν μπορούν να λέγονται σκληροδεξιοί.Ο σκληρός ΠΛΗΡΩΝΕΙ τα χρέη του και δεν πουλάει παραμύθια.Για αυτό και λέγεται σκληρός."Σκληροί" τύπου Καμμένου είναι βασικά αερολόγοι,ισάξιοι του συγκυβερνήτου Τσίπρα.
Ο Τζήμερος είναι πραγματικά σκληροδεξιός.
η σημερινή ΝΔ έχει υπερβολικά μεγάλο αριθμό ποταμίσιων και νεοφιλελεύθερων στα ψηφοδέλτια της. ο Σαμαράς φταίει για το λανθασμένο αντιμνημόνιο που κατέστρεψε το αξιοπρεπές ΛΑΟΣ και που ανέβασε τον άθλιο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Όσο αναφορά το μεταναστευτικό, έκανε λόγο για ανακατάληψη των πόλεων προεκλογικά και μετεκλογικά νομοθέτησε τον αντιρατσιστικό νόμο που κατέστησε τον Παναγιώτη Δημητρά ιεροεξεταστή της δημόσιας ζωής. επίσης δεν μου αρέσουν τα χαριεντίσματα του Κούλη με τις οργανώσεις των ΛΟΑΤΚΙ, κάτι που ισχύει και για το Τζήμερο
εγώ δεν μίλησα για ολοκληρωτικό καθεστώς. αντιθέτως μπορώ να σου φέρω παραδείγματα οργανώσεων αριστεριστών που να επιθυμούν κομουνιστικές εξεγέρσεις, ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτικό και ανελεύθερο καθεστώς
Υδράγυρε δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πρώην κομμουνιστικές χώρες έχουν γίνει οι πλέον εθνοκεντρικές και εχθρικές προς την αριστερά. Με μπροστάρισα την Ουκρανία
Οι κομμουνισταί δεν έχουν πέρα για πέρα άδικο.
Θα σας περιγράψω δύο υποθετικάς καταστάσεις.
Στη μία είσαστε εσείς ένας κατασκευαστής λαμπτήρων φωτισμού προσγειώσεως αεροδιαδρόμων. Έχετε 10,000 κομμάτια και επειδή η east coast πληρώνει πιό καλά ή έχει τα μέσα, τα δίνετε όλα στην east coast. Τα αεροπλάνα που πάνε west coast πετάνε γύρω-γύρω μέχρι να τους τελειώσει η βενζίνη και μετά πέφτουν. Δε λέει ότι πρέπει να επέμβει η American aviation authority να έχουν λαμπτήρες προσγειώσεως όλοι ;
Η δεύτερη όχι και τόσο υποθετική κατάστασις είναι να βγει ένας και να πουλάει όπλα στα rogue states. Ιράκ - Ιράν - πασόκ εποχής Κίμωνα Κουλούρη και δε συμμαζεύεται. Δεν είναι και τόσο υποθετική γιατί οι έμποροι όπλων αυτό έκαναν στον πόλεμο με τους Ινδιάνους και προκάλεσαν το Custer's last stand.
Αυτό που κάνει όμως ο κομμουνισμός είναι το εξής:
Επιτίθεται στο καλάθι της νοικοκυράς. Βλέπει ένα κιλό τυρί και λέει "όχι κυρία μου, 300 γραμμάρια θα πάρεις".
Προκάλεσε το χολομοντόρ.
Ουσιαστικά είναι ένας ΣΕΒ υπέρμαχος του υποκατώτατου μισθού, ντυμένος στα κόκκινα (μην μου πείτε ότι δεν είναι γιατί θα σας δείρω).
Στην δε συριζέϊκη βαριάντα έχει καταργήσει και τα προηγούμενα καλά στοιχεία που περιέγραψα. Είναι το κόμμα του φραπέ ολέ και από δω παν κι οι άλλοι.
southern έγραψε: 01 Μαρ 2019, 12:57
απογοήτευση η κατάσταση. Η ΧΑ δεν λέει να σοβαρευτεί και να μετατραπεί σε αστικό ακροδεξιό κόμμα, και παραμένει εκτός ευρώ.. Συν ότι παραμένει απομονωμένη από όλα τα άλλα σκληρά δεξιά κόμματα. Ο δε Βελόπουλος είναι ένας έμπορος προϊόντων της κακιάς ώρας με αμαρτωλές επαφές, συν το ότι σπρώχνεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Η δε ΝΔ έχει γίνει υπερβολικά κεντρώα για τα γούστα μου. Ο Φαήλος δεν τραβάει και δεν τον βοηθά το παρουσιαστικό του. Ο Καρατζαφέρης γέρασε και ο Καμμένος μετά τη συγκυβέρνηση με την αριστερά δεν δικαιούται να μιλά για πατριωτισμό.
Απελπισία!! Ένα σοβαρό σκληρό δεξιό κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί με σοβαρά ευρωπαϊκά κινήματα αλλά και να συγκυβερνήσει μαζί με τη ΝΔ.
Φυσικά υπό συμφωνία για το μεταναστευτικό. Ως ψηφοφόρος θα ξαναψηφίσω με βαριά καρδιά ΧΑ γιατί ενοχλεί περισσότερο, εκτός αν μειώσει πολύ τη ψαλίδα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ρίξω ΝΔ για να πέσει. Αναμένω κάποια χαρισματική προσωπικότητα με σοβαρή χρηματοδότηση για να αποσπάσει τις ψήφους της ΧΑ, του Βελόπουλου και ενός μεγάλου κομματιού από τα λοιπά κόμματα...
Τον Βελόπουλο γιατί τον βγάζεις απ' έξω; "Σοβαρός" είναι.
Μετά υπάρχουν κι άλλοι, υπάρχει ο Φαήλος, ο Μπαλτάκος, ο Καρατζαφέρης.
southern έγραψε: 01 Μαρ 2019, 14:44
Υδράγυρε δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πρώην κομμουνιστικές χώρες έχουν γίνει οι πλέον εθνοκεντρικές και εχθρικές προς την αριστερά. Με μπροστάρισα την Ουκρανία
Να σου θυμίσω επίσης ότι όσες χώρες απο το πρώην ανατολικό μπλοκ είναι στην ΕΕ κι έχουν εθνικές κυβερνήσεις, είναι σε κόντρα με την ΕΕ, ακριβώς επειδή έχουν καταλάβει περι τίνος πρόκειται.
Την ίδια στιγμή εσύ θεωρείς κριτήριο "σοβαρότητας" το...ευρώ και την ΕΕ (όταν ακόμη και τα μεγάλα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης που εσύ θεωρείς "σοβαρά" είναι εναντίον της ΕΕ και του ευρώ). Κι όλα αυτά, επειδή αυτή είναι η γραμμή της σαχλοΝΔ, την οποία έχεις συνδέσει με κάτι το δεξιό και το "σοβαρό".
Μην λες ότι ψάχνεις για "σκληρό δεξιό κόμμα". Πες ότι ψάχνεις για εναλλακτική ΝΔ, για να σπάσει η πολιτική σου ρουτίνα και θα είσαι μέσα.