Τον γνώρισα σε ένα οικονομικό φόρουμ πριβέ, οπου ψαχνόταν να κάνει ένα φόρουμ ως digital nomad και δεν ήξερε. Του λέω βάλε bbpress κι αν ζοριστείς ξαναρώτα. Ε λοιπον δεν σταμάτησε να ρωτάει ακόμα και πράγματα που θα μπορούσε να ψάξει μόνος του και στο τέλος κουράστηκα, αλλά βγήκε κάτι πολύ καλό, γιατί τον βοήθησα και στο design (css). Έλειψα για κάποιες μέρες κι όταν γυρνάω, τίγκα το inbox στα πιμί. Διάφοροι τύποι που με ρωτάγαν πώς να κάνουν φόρουμ. Την ψιλιάζομαι τη δουλειά και πάω στο profile του, οπού βλέπω ανακοίνωση: «Λόγω έλλειψης χρόνου, λυπάμαι που δεν μπορώ να σας βοηθήσω για δημιουργία φόρουμ και σας παραπέμπω στο συνάδελφο (λινκ προς το profile μου). Ευχαριστώ.»
Τις επόμενες μέρες ανοίγει ένα νήμα όπου ψαχνόταν για φορολογικά μοντάζ για να παρακάμψει το γαλλικό νόμο κι είχε καταλήξει σε κάτι τελείως βλακώδες. Κάθομαι σαν ηλίθιος και του εξηγώ το νόμο, μια ερμηνεία που θα μπορούσε να βρει ψάχνοντας σε φορολογικά sites μέσω google. Δεν με πιστεύει κι απευθύνεται σε έναν φοροτεχνικό ο οποίος του γραφει ακριβώς τα ίδια. Αντί να το παραδεχτεί, δημοσιεύει την απάντηση του φοροτεχνικού και βάζει από κάτω δύο λινκς, ένα για paypal κι ένα για bitcoin με μια ανακοίνωση:
«Έχουμε επιτέλους μία επίσημη απάντηση που θα βοηθήσει πολλούς. Σας παρακαλώ συμβάλετε για τα έξοδα έρευνας 55Ε. Δώστε 5, 10 ευρώ, ο,τι μπορεί ο καθένας. Εκτός αν νομίζετε ότι είμαι ο μοντέρνος σκλάβος σας που δουλεύει δωρεάν και δεν νοιάζεστε για το αν έχει σπίτι να κοιμηθεί ή κάτι να φάει.»
«Είσαι καλά που πετάς τα λεφτά σου και θες να τσοντάρουμε κιόλας», ποστάρω.
«Μα εγώ ξοδεύτηκα, εντάξει όποιος θέλει», απαντάει.
Δυο μέρες μετά στέλνει πιμι «Πιστεύεις ότι το μοντάζ που έκανα για Μάλτα είναι καλό;» «Στείλε μου 55Ε και θα σου πω» του απαντάω.
Σήμερα, ύστερα από μέρες που είχα να μπω, ξαναβρίσκω το inbox γεμάτο πιμί από άτομα που ενδιαφέρονται να φτιάξουν επιχείρηση στο Αγιον Όρος. Έχει δημοσιεύει ο παπάρας ένα άρθρο που λέει ότι το Αγιον Όρος είναι offshore χώρα, όπου αναπαράγει κάτι πληροφορίες του 2003 ενός φοροτεχνικού από Λωζάνη που μιλάει για ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς κι έχει βάλει ένα υστερόγραφο «Περιμένουμε με αγωνία τον Έλληνα συνάδελφό μας να επιβεβαιώσει».