!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

dna replication έγραψε: 25 Φεβ 2019, 03:12 πως κλειδώνουν οι σίτες για τα κουνούπια στα κουφώματα? τα ρολά εννοώ αν έχεις δει, που κάνουν ένα κλακ και ασφαλιζουν με ένα γαντζάκι
ε ετσι, lock latch
ναι ένα τέτοιο θα μου άρεσε, θα έφερνε το κουμπί στην κάθετη πλευρά προστατευμένο απο κρούση, θα ήταν μάλλον μια χαρά. Δεν βρίσκω κάτι όμως. έχω 2 εκατοστά πλάτος στο πλαίσιο γιατί εκεί στενεύει, και περίπου 3-4 εκατοστά στο άσπρο να βάλω τον μηχανισμό.

στις σίτες ο μηχανισμός που περιμένει είναι κάθετος, εμένα θα είναι οριζόντιος, αν πάω να τον κάνω κάθετο θα χάσω πρόσβαση στην απελευθέρωση, δεν βρίσκω κάτι που να κάνει.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

το πατητό που έβαλες αρχικά είναι καλύτερο και ομορφότερο, τα άλλα είναι απλούστερα. μπορείς να φτιάξεις τέτοιο γαντζάκι ακόμα και πλάθοντας το ασπρο υλικό της λαβής αλλά θα μοιάζει πιο improvised, ινδιάνικο
καλυτερα το ανοδιωμένο αλουμινιο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 25 Φεβ 2019, 03:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

enaon έγραψε: 25 Φεβ 2019, 03:14στις σίτες ο μηχανισμός που περιμένει είναι κάθετος, εμένα θα είναι οριζόντιος, αν πάω να τον κάνω κάθετο θα χάσω πρόσβαση στην απελευθέρωση, δεν βρίσκω κάτι που να κάνει.
όχι οι κάθετες σιτες, υπάρχουν σιτες για μπαλκονόπορτες που ανοιγουν οριζόντια και ασφαλιζουν με ένα απλό σχετικά ευκαμπτο γαντζάκι
Άβαταρ μέλους
enaon

dna replication έγραψε: 25 Φεβ 2019, 03:23
enaon έγραψε: 25 Φεβ 2019, 03:14στις σίτες ο μηχανισμός που περιμένει είναι κάθετος, εμένα θα είναι οριζόντιος, αν πάω να τον κάνω κάθετο θα χάσω πρόσβαση στην απελευθέρωση, δεν βρίσκω κάτι που να κάνει.
όχι οι κάθετες σιτες, αυτές στη ριζοντα
υπάρχουν σιτες για μπαλκονόπορτες που ανοιγουν οριζόντια και ασφαλιζουν με ένα απλό σχετικά ευκαμπτο γαντζάκι
ναι αλλα οι δύο πλευρές ειναι παράλληλες, εδώ είναι κάθετες καθώς πλησιάζουν. Μικρή κάτς κλειδαριά έκανε μάλλον, να έβαζα το γαντζάκι στο πλαίσιο και την κλειδαριά στο άσπρο, αλλά δεν βρίσκω μία μαζεμένη.
Άβαταρ μέλους
enaon

με την ευκαιρία, άλλη ιδέα απο τις κεραίες έχει κανένας; :003:

δεν έχω πολύ χώρο, 8 μμ μέγιστο απο κάθε πλευρά του μαύρου υλικού του χερουλιού, στο κέντρο έχει αλουμίνιο. Καλές είναι οι κεραίες αλλά οκ, θέλουν σεβασμό. Κάτι πιο δυνατό μπορεί να σκεφτεί κανείς; Έχω 14 πόντους μήκος να το βυθίσω και θέλω να βγαίνει περίπου 20. Καμία ιδέα και για αυτό με την ευκαιρία που θα χαλάσω το άσπρο; :lol:

Spoiler
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Δεν είμαι πολύ σχετικός με τέτοιες κατασκευές αλλά τι μηχανισμό έχουν οι πτυσσόμενες λαβές στις βαλίτσες; Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ψάξεις;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μπορεί να είναι κουταμάρα αλλά μήπως κάνεις κάτι σαν τις σπαστές ομπρέλες με ελατήριο που θα αναπτύσσει την λαβή και θα απαγκιστρώνεται με κάποιο εξόγκωμα που θα πατάς;
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 25 Φεβ 2019, 04:29 Δεν είμαι πολύ σχετικός με τέτοιες κατασκευές αλλά τι μηχανισμό έχουν οι πτυσσόμενες λαβές στις βαλίτσες; Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ψάξεις;
είναι πολύ χοντρός, δεν έχω ελπίδα να τον ενσωματώσω στο χερούλι. Θα υπάρχει κάποιο εξάρτημα κάπου για κάποιο λόγο που θα μου κάνει τέλεια, αλλά άντε βρές το. Και οι κεραίες οκ είναι, μετά απο 4 αγορές βρήκα έναν που φτιάχνει γερές, αλλά αν υπάρχει κάτι άλλο με πάχος 7-8 μμ και 2 επεκτάσεις πιο χοντρές θα ήταν τέλειο.
Άβαταρ μέλους
enaon

μπράβο ρε στ, ομπρέλες, ίσως είναι η καλύτερη μου ελπίδα :)

κοιτα τώρα λύση που έχουν βάλει οι άνθρωποι επίσημα. Να βγείς με υτό έξω να τρέχουν να κρυφτούν όλοι, μπαριερα :)
Spoiler
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 25 Φεβ 2019, 04:40, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 25 Φεβ 2019, 04:38 μπράβο ρε στ, ομπρέλες, ίσως είναι η καλύτερη μου ελπίδα :)
Αν πετύχει θα μπορώ να σε αναγνωρίσω στον δρόμο. Έχω δει 1-2 μονόροδους στο κέντρο της Αθήνας αλλά ντρέπομαι να φωνάζω enaooooon!
Άβαταρ μέλους
enaon

ναι ρε γαμώτο, το όνομα δεν βολέυει καθόλου, για εντελώς τρελό θα σε περάσουν :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 25 Φεβ 2019, 04:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 25 Φεβ 2019, 04:38 μπράβο ρε στ, ομπρέλες, ίσως είναι η καλύτερη μου ελπίδα :)

κοιτα τώρα λύση που έχουν βάλει οι άνθρωποι επίσημα. Να βγείς με υτό έξω να τρέχουν να κρυφτούν όλοι, μπαριερα :)
Spoiler
Εικόνα
Παίζει να βγάλεις το δικό του να το ενσωματώσεις μέσα στο χερούλι και να αλλάξεις/κόψεις το πάνω Τ που εξέχει;
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 25 Φεβ 2019, 04:42

Spoiler
Εικόνα
Παίζει να βγάλεις το δικό του να το ενσωματώσεις μέσα στο χερούλι και να αλλάξεις/κόψεις το πάνω Τ που εξέχει;
και αυτό θα γίνεται, αλλά μου αρέσει που έχω κρατήσει την αρχική εμφάνιση κλπ, γενικά ειναι πολύ χρηστικό, τα κάνω όλα με το ένα χέρι. Λίγο πιο γερό θα μου άρεσε απλά, και οι ομπρέλες είναι σίγουρα φτιαγμένες να αντέχουν. Αν βρω κάποια αρκετά λεπτή θα ειναι τέλειο, απλά θα πάρω το μεταλλικό τμήμα.

τώρα κατάλαβα τί είπες, όχι το δικό του ειναι πολύ χοντρό, το χερούλι είναι αλουμίνιο στο κέντρο, δεν υπάρχει χώρος. Ούτε μήκος βασικά, κάπου στο μέσο το αλουμίνιο ανοίγει για να κάνει πιο γερή την λαβή, δεν θέλω να το φάω.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Τιναφτόρε το μονόροδο; Νιώθω μαλάκας, που όλοι συζητάτε γι' αυτό σαν κάτι πασίγνωστο κι εγώ δεν έχω ιδέα τι είναι και τι κάνει.
(Ναι, οκ, ξέρω... αλλά σιγά μην ψάχνω στο γούγλη τώρα).

Άβαταρ μέλους
enaon

shrike έγραψε: 25 Φεβ 2019, 20:09 Τιναφτόρε το μονόροδο; Νιώθω μαλάκας, που όλοι συζητάτε γι' αυτό σαν κάτι πασίγνωστο κι εγώ δεν έχω ιδέα τι είναι και τι κάνει.
(Ναι, οκ, ξέρω... αλλά σιγά μην ψάχνω στο γούγλη τώρα).
πώς μου έχεις γλυτώσει εσύ, ειναι που ήσουν σε σιγή ασυρμάτου τελευταία :)

εδώ έχει ένα βιντεάκιπου έκανα εγώ,
viewtopic.php?p=391946#p391946

αλλά δες και αυτό να πάρεις καλή ιδέα :)
Spoiler
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”