!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τσιπραβγισμός, πόσο επικίνδυνος είναι ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Τσιπραβγισμός, πόσο επικίνδυνος είναι ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Όλοι ξέρουν ότι ο Σύριζα θέλει την μεγάλη Χρυσή Αυγή.
Ολοι οι τρόφιμοι των ψυχιατρείων, που πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και σπάνε όλα τ' αυγά απ' τα ράφια, και ουρλιάζουν οτι κάνουν "αντιφασιστικό αγώνα". :lol:

Η Δίκη της ΧΑ ξεκίνησε επί σύριζα, οχι επί ΝΔ.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Kauldron έγραψε: 25 Φεβ 2019, 19:09
Ολοι οι τρόφιμοι των ψυχιατρείων, που πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και σπάνε όλα τ' αυγά απ' τα ράφια, και ουρλιάζουν οτι κάνουν "αντιφασιστικό αγώνα". :lol:

Καλά, όταν γίνεις καλά κερνάς έμαθα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

wooded glade έγραψε: 25 Φεβ 2019, 19:12
Kauldron έγραψε: 25 Φεβ 2019, 19:09

Καλά, όταν γίνεις καλά κερνάς έμαθα.
Για 'σενα έχει ομελέτα στρατιωτική, με πιπεριές και πατάτες.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
plutonas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plutonas »

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής είχαν εδώ και καιρό ξεκινήσει µια προσπάθεια να κινητοποιήσουν τους αρµοδίους µε αφορµή την ολοκλήρωση εργασιών σε νεόδµητο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην αρχή της οδού Φαλήρου, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης. Το ξενοδοχείο έχει δέκα ορόφους, δηλαδή τέσσερις παραπάνω από τις διπλανές πολυκατοικίες, µε άδεια που έλαβε το 2017. Για να προχωρήσει η ανέγερση του συγκεκριµένου ξενοδοχείου είχε δοθεί έγκριση και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συµβούλιο (ΚΑΣ), ενώ το οικόπεδο µέσα στο οποίο χτίστηκε ήταν για πάνω από δέκα χρόνια κλεισµένο µε λαµαρίνες, λόγω εργασιών που γίνονταν για σωστικές αρχαιολογικές ανασκαφές.

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη και τον δήµαρχο Αθηναίων Γ. Καµίνη, οι κάτοικοι συσχετίζουν το πρόβληµα µε τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, λέγοντας ότι εκτός από το δεκαώροφο ξενοδοχείο «εγκρίθηκε έπειτα από οµόφωνη θετική γνωµοδότηση του ΚΑΣ η ανέγερση δεύτερου 9ώροφου ξενοδοχείου. Αυτή η νέα ξενοδοχειακή µονάδα τεράστιου µεγέθους (5.300 τ.µ. µε τρία υπόγεια γκαράζ), εάν υλοποιηθεί όπως εγκρίθηκε από το ΥΠΠΟ, θα αποτελέσει µια πολεοδοµική βόµβα στην καρδιά της περιοχής Μακρυγιάννη και θα ολοκληρώσει λόγω του ύψους της (30 µέτρα, σε µια περιοχή που τα υπόλοιπα κτίρια δεν υπερβαίνουν τα 21 µέτρα) τη δηµιουργία ενός τείχους δεκαώροφων κτιρίων κάτω από τον Ιερό Βράχο». Οι κάτοικοι ζητούν να θεσπιστούν ηπιότεροι όροι δόµησης, ανώτατο ύψος κτιρίων τα 21 µέτρα και ανώτατη δυναµικότητα νέων ξενοδοχείων οι 100 κλίνες.

Για «άτακτη παραµόρφωση του τοπίου και άλωση του δηµόσιου χώρου» µιλά ο υποψήφιος δήµαρχος Ν. Ηλιόπουλος

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήµαρχος Ν. Ηλιόπουλος µιλά επίσης για πολεοδοµικό έγκληµα, «άτακτη παραµόρφωση του αστικού τοπίου και άλωση του δηµόσιου χώρου». «Τόσο τα καταλύµατα προς ενοικίαση όσο και οι επιχειρήσεις υγειονοµικού ενδιαφέροντος τείνουν να θέσουν υπό διωγµό την κατοικία από την ιστορική περιοχή γύρω από την Ακρόπολη», τονίζει. «Η ίδια η τουριστική αξιοποίηση επιτάσσει να οργανώσουµε µε αποτελεσµατικό τρόπο την τουριστική ανάπτυξη».

Υπουργικές παρεµβάσεις

Στην επανεξέταση των όρων δόµησης στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει την Ακρόπολη, και ειδικότερα στην περιοχή Μακρυγιάννη/Κουκάκι, και σε ενδεχόµενη αλλαγή τους φαίνεται ότι προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος ύστερα από τις µαζικές αντιδράσεις.

Με παρέµβαση του υπουργείου χθες και απόφαση που υπογράφει η γενική διευθύντρια Πολεοδοµίας, Ντόρα Γαλάνη, συστήνεται τετραµελής οµάδα εργασίας προκειµένου να επανεξετάσει τους όρους δόµησης της περιοχής. Η προοπτική είναι να επιλυθεί το συντοµότερο δυνατόν το ζήτηµα που έχει προκύψει, ενώ στο τραπέζι αναµένεται να πέσουν προς εξέταση δύο εναλλακτικές:
•Η µείωση του συντελεστή δόµησης.
•Η διατήρηση του συντελεστή δόµησης µε απόφαση για µείωση του ύψους.

Στο έργο της οµάδας περιλαµβάνεται η καταγραφή και αξιολόγηση όλων των υφιστάµενων στοιχείων και µεταξύ αυτών των υποµνηµάτων συλλόγων κατοίκων και δηµοσιευµάτων σχετικά µε την οικοδοµική επιβάρυνση της περιοχής.

Η συγκεκριµένη οµάδα, όπως επισηµαίνεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη «∆ιαύγεια», θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήµατα και θα συνεργαστεί άµεσα µε εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισµού και εκπροσώπους του ∆ήµου Αθηναίων.

Το έργο της οµάδας θα πραγµατοποιηθεί σε φάσεις. Η πρώτη φάση, διάρκειας δύο µηνών, θα περιλαµβάνει ανάλυση του ισχύοντος θεσµικού πλαισίου και καταρχήν οριοθέτηση της περιοχής µελέτης.

Στενή λωρίδα ελέγχου

Πηγές του υπουργείου Πολιτισµού ανέφεραν στο «Εθνος» ότι, δυστυχώς, οι αρχαιολογικές υπηρεσίες µπορούν να ελέγξουν τα ύψη των κτιρίων µόνο σε µια πολύ στενή ζώνη, ανάµεσα στη ∆ιονυσίου Αρεοπαγίτου και τη Ροβέρτου Γκάλι (είναι ο δρόµος πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης). Από εκεί και κάτω ισχύει ο Νέος Οικοδοµικός Κανονισµός (ΝΟΚ) που ψηφίστηκε το 2012 και ανέβασε το ανώτατο ύψος των κτιρίων από τα 27 στα 32 µέτρα.

Υπενθυµίζεται ότι ο ΝΟΚ ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήµου µε υπουργό Υποδοµών τον Μάκη Βορίδη. Το πρόβληµα είναι ότι ανέβηκε το όριο ύψους για τα κτίρια και ότι αυτό µπορεί να ελεγχθεί µόνο από την Πολεοδοµία.

Αντίθετα, οι εφορείες αρχαιοτήτων, που συχνά εγκαλούνται για υπερβολική αυστηρότητα και «καθυστέρηση των επενδύσεων», δεν έχουν δικαιοδοσία στα ύψη των κτιρίων κάτω από τη Ροβέρτου Γκάλι, παρά µόνο στο αν έγιναν σωστά οι σωστικές ανασκαφές (αυτές εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ για το ανεγερθέν ξενοδοχείο).

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Πολιτισµού τονίζουν ότι έχουν παραλάβει και θα εξετάσουν τόσο την αίτηση θεραπείας κατοίκων για το αδειοδοτηµένο 9ώροφο ξενοδοχείο της Μισαραλιώτου όσο και καταγγελία για το ολοκληρωµένο 10ώροφο. Από την πλευρά του ∆ήµου Αθηναίων, αν και στο πρόσφατο δηµοτικό συµβούλιο όσοι µίλησαν παρέπεµψαν τις ευθύνες στο υπουργείο Τουρισµού, τώρα δέχονται πως έχει ευθύνη ο ΝΟΚ του 2012.

πηγή: Έθνος

https://neaselida.gr/ellada/egklima-sti ... katoikies/
Ευτυχώς που ο κόσμος δεν πάει καλά. Θα ήταν ανυπόφορο να τα πήγαινα άσχημα σ’ έναν κόσμο που θα τα πήγαινε καλά!
Βολίνσκι, σκιτσογράφος

Όταν υποφέρεις, να κοιτάς τον πόνο καταπρόσωπο. Θα σε παρηγορήσει ο ίδιος, και θα σου μάθει και κάτι.
Αλ Δουμάς
Άβαταρ μέλους
plutonas

Την ίδια ώρα που ο «ψηλός κρητίκαρος που τον θε’ νε όλες οι λούγκρες» και που «τους έχει όλους», στήνει σώου και προκαλεί βάναυσα την ελληνική κοινωνία, ένα 15χρονο παιδί έσβησε στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Ιδού η σχετική ανακοίνωση:

«Πέθανε κοριτσάκι 15 ετών στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας 19/02/2019.
Εάν υπήρχε γιατρός πιθανότατα να ζούσε.

Οι Προνοιακές Μονάδες έχουν καταντήσει αποθήκες ψυχών εξαιτίας της έλλειψης Προσωπικού. Προνοιακές Μονάδες που φιλοξενούν δεκάδες παιδιά είναι χωρίς καθόλου ιατρική κάλυψη.

Η Προνοιακή Μονάδα της Βούλας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της Βούλας 71 παιδιά ΑΜΕΑ και άλλα 18 παιδιά φιλοξενούνται σε δομές αποϊδρυματοποίησης. Σύνολο 89 παιδιά.

Φιλοξενούνται παιδιά με σύνδρομο down, αυτιστικά και άλλες αναπηρίες. Πολλά παιδιά εξ’ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις Προσωπικού, ειδικά εξειδικευμένου για να αντιμετωπίσουν τις παθήσεις των παιδιών.

Απαράδεκτο όμως είναι ότι δεν υπηρετεί ούτε ένας γιατρός μόνιμος, αν και η Μονάδα φιλοξενεί 89 παιδιά με πλείστα παθολογικά, ψυχιατρικά και άλλα προβλήματα υγείας. Κάνουν συμβάσεις ενός μήνα με ιδιώτες γιατρούς που έρχονται κάποιες ώρες όποτε μπορούν και φυσικά είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες.

Στην Μονάδα της Βούλας έχουν γίνει συμβάσεις με τρεις Ιδιώτες γιατρούς.
Ένας Παιδίατρος ο οποίος έρχεται 3 φορές την εβδομάδα από δύο ώρες όποτε θέλει.

Ένας Παθολόγος 1 φορά την εβδομάδα 2 ώρες όποτε θέλει.

Ένας Παιδοψυχίατρος 1 ημέρα την εβδομάδα 2 ώρες όποτε θέλει.

Δεν συνταγογραφούν όταν χρειάζονται φάρμακα τα παιδιά, γιατί δεν θέλουν να υπερβούν όπως λένε το πλαφόν του Ιδιωτικού τους Ιατρείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων επανειλημμένως έβαλε το ζήτημα στο Υπουργείο Εργασίας την Κα Φωτίου, την Διοίκηση αλλά η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν έχουμε χρήματα να προσλάβουμε μόνιμους Ιατρούς.

Αυτή την έλλειψη Ιατρών πλήρωσε πιθανότατα ένα κοριτσάκι 15 ετών που έχασε τη ζωή του 18/2/2019.

Ξύπνησε το πρωί έκανε εμετό, πόναγε. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Έως ότου έρθει το ΕΚΑΒ απεβίωσε. Εάν υπήρχε ιατρική παρακολούθηση μπορεί και να ζούσε.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε οι Προνοιακές Μονάδες που αποτελούν τον πυρήνα του Κοινωνικού Κράτους να μετατρέπονται σε Αποθήκες ψυχών.

Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων του Π.Α.Α.Π.Α. ΒΟΥΛΑΣ».

https://ethnikismos.net/2019/02/25/%cf% ... %bf%ce%bd/
Ευτυχώς που ο κόσμος δεν πάει καλά. Θα ήταν ανυπόφορο να τα πήγαινα άσχημα σ’ έναν κόσμο που θα τα πήγαινε καλά!
Βολίνσκι, σκιτσογράφος

Όταν υποφέρεις, να κοιτάς τον πόνο καταπρόσωπο. Θα σε παρηγορήσει ο ίδιος, και θα σου μάθει και κάτι.
Αλ Δουμάς
Άβαταρ μέλους
plutonas

Εικόνα

Μιλώντας στον ΑΡΤ 90,6 και τον Λάζο Μαντικό, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εκμυστηρεύτηκε πως: «Μου έχει γίνει πρόταση από γυναικεία ενδύματα να κάνω μια διαφημιστική καμπάνια σε ρούχα γυναικεία από πρωινά μέχρι βραδινά! Δεν θα διαφημίσω μαγιό. Ενδύματα, ταγέρ κλπ… Αυτό το σκέφτομαι και αν τελικά το δεχθώ θα δώσω τα χρήματα στη γέφυρα ζωής με τα άτομα με αναπηρία».

Δέχεστε να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι και να παντρεύονται;

«Έχω πάρα πολύ μοντέρνες ιδέες. Γιατί να αποκλείσουμε τα άτομα που είναι ομοφυλόφιλοι από τη ζωή; Είχα μιλήσει με ομοφυλόφιλους που πήγαιναν στην τράπεζα με την ταυτότητα τους – ανδρός ταυτότητα – και δεν τους έδιναν τα χρήματα επειδή έβλεπαν μια γυναίκα. Είναι καθαρός ρατσισμός ! Το ψήφισα ως ανεξάρτητη βουλευτής την δυνατότητα να αλλάξεις φύλο στην ταυτότητα σου, χωρίς να αλλάξεις φύλο. Δεν θα ήταν άσχημο να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι. Έχω κάνει αγωγή σε άτομο που μπροστά στα μάτια μου στα Κύθηρα έπιασε το παιδί του και το κοπάναγε κάτω και του είπα πάμε στο νοσοκομείο και μου λέει: τι λες κυρά μου; Και μου λέει παιδί μου είναι και ότι θέλω το κάνω.

Οπότε δεν άντεξα κάλεσα το 100 και του έκανα αγωγή. Δηλαδή προτιμώ αυτό το ζευγάρι που είναι ξαπλωμένη η γυναίκα και να τρέμει σαν το ψάρι, αυτή η ενδοοικογενειακή βία θα ήταν πιο τραγική μέσα στο σπίτι. Προτιμώ ένα ζευγάρι που δίνει αγάπη σε ένα υιοθετημένο παιδί».

Μια αποκάλυψη που δεν ξέρουμε για εσάς και δεν το έχετε πει ποτέ σε συνέντευξη σας.

«Θέλω να συνεχίσω το Πάντειο, το είχα παρατήσει στο 2ο έτος και θα ήθελα να ασχοληθώ με την δραματική! Η νονά μου Σοφία Βέμπο είχε πει ότι θα ήμουν πολύ καλή. Μου έμεινε ο καημός»!

Ενοχληθήκατε που οι Ράδιο Αρβύλα σας παρουσίασαν ως άγριο σκυλί;

«Εμένα μου αρέσουν οι Ράδιο Αρβύλα ! Μου αρέσει αυτό που με βάζουν και κάνω το λιοντάρι της worner bross με το κόμμα λυσσασμένοι Έλληνες και με παρουσιάζουν σαν άγριο σκυλί! Μου αρέσει, δεν έχω απωθημένα!»

Pronews.

https://www.pronews.gr/elliniki-politik ... -diafimiso

https://www.iefimerida.gr/news/481421/m ... ano-vinteo

https://www.parapolitika.gr/article/se- ... loikonomou

https://apagoreuetai-group.blogspot.com ... dkv4_vhpvI

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ λέτε να είναι φέικ νιους; :roll:
Βολίνσκι, σκιτσογράφος

Αλ Δουμάς
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”