!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπάρχουν πραγματικά τα έθνη ή είναι ανθρώπινες κατασκευές
- Dwarven Blacksmith
Re: Υπάρχουν πραγματικά τα έθνη ή είναι ανθρώπινες κατασκευές
Να θυμίσω και ένα πρόσφατο παράδειγμα εθνογέννεσης, όπου ο Πούτιν δημιούργησε το Ουκρανικό έθνος σχεδόν από το μηδέν, μόνο με τη δύναμη του καθαρού μίσους εναντίον του.
οκ, αυτό μπορεί να είναι οικογένεια στον τόπο που ζεις. (Πελοπόννησος ψυλλιάζομαι ή Πακιστάν.) Για τον υπόλοιπο κόσμο τί έχεις να πεις;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Φεβ 2019, 19:39
Η οικογένεια έχει άμεση σχέση με τον ωφελιμισμο φροντιζεις εσύ τα παιδιά σου προκειμενου αυτά να σε φροντίσουν όσο είσαι γέρος
Πολλές συγγενικες οικογένειες μαζι με κοινο πατριάρχη μένουν μαζί όσο αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους
Τα παιδιά είναι δεμένα με τον πατέρα όσο εξαρτώνται απί αυτόν οικονομικά η η γυναικα μου μένει υποταγμένη στην πατριαρχική μου εξουσία οσο εξαρτάται απο το δικό μου πορτοφόλι ..
offtopic

Υποθέτω ότι το επιχείρημα είναι "όσο πραγματικό είναι το χαστούκι που σου ρίχνω, αλλο τόσο είναι και οτιδήποτε φτιάχνει το μυαλό σου ως άμεσο ή έμμεσο παράγωγο των αισθήσεών σου". Σωστά;
Καλό. Εκεί το πήγαινες εξαρχής.sys3x έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:27Μα δεν ιφίσταται ακούμπημα πλέον λέμε.
Δεν ακουμπάει το μόριο (της ύλης) με το άλλο της αλληνής.
Κοινωνικό κατασκεύασμα γαρ.
![]()
Υποθέτω ότι το επιχείρημα είναι "όσο πραγματικό είναι το χαστούκι που σου ρίχνω, αλλο τόσο είναι και οτιδήποτε φτιάχνει το μυαλό σου ως άμεσο ή έμμεσο παράγωγο των αισθήσεών σου". Σωστά;
-
the comet the course the tail
τα έθνη είναι παραμύθι-κατασκεύασμα και ένας τρόπος να μαντρώσεις και να χειραγωγείς μάζες "αιγοπροβάτων".
Το ίδιο είναι κσι κάθε συλλογική ταυτότητα η ιδεολογία , παντα χρησιμοποιείται για εξουσιαστικους εκμεταλλευτικους λογουςthe comet the course the tail έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:43 τα έθνη είναι παραμύθι-κατασκεύασμα και ένας τρόπος να μαντρώσεις και να χειραγωγείς μάζες "αιγοπροβάτων".
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Ένας φίλος μου από το χωριό του Καραμανλή μου εξηγούσε πώς ο πατέρας του και ο ίδιος (μικρότερο παιδί της οικογένειας) κάθονταν στον σοφρά και τους υπηρετούσαν οι γυναίκες τους σπιτιού (μάνα και μεγαλύτερες αδελφές) με τις καλύτερες μερίδες, ενώ εκείνες έτρωγαν μετά στην κουζίνα.Κουρκούας έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:31οκ, αυτό μπορεί να είναι οικογένεια στον τόπο που ζεις. (Πελοπόννησος ψυλλιάζομαι ή Πακιστάν.) Για τον υπόλοιπο κόσμο τί έχεις να πεις;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Φεβ 2019, 19:39
Η οικογένεια έχει άμεση σχέση με τον ωφελιμισμο φροντιζεις εσύ τα παιδιά σου προκειμενου αυτά να σε φροντίσουν όσο είσαι γέρος
Πολλές συγγενικες οικογένειες μαζι με κοινο πατριάρχη μένουν μαζί όσο αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους
Τα παιδιά είναι δεμένα με τον πατέρα όσο εξαρτώνται απί αυτόν οικονομικά η η γυναικα μου μένει υποταγμένη στην πατριαρχική μου εξουσία οσο εξαρτάται απο το δικό μου πορτοφόλι ..
Άστο γιατί υπάρχουν ράμματα για όλες τις γούνες.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
εννοείται ότι απ' όπου προκύπτουν μορφές εξουσίας κάτι βρωμάει...ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:46Το ίδιο είναι κσι κάθε συλλογική ταυτότητα η ιδεολογία , παντα χρησιμοποιείται για εξουσιαστικους εκμεταλλευτικους λογουςthe comet the course the tail έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:43 τα έθνη είναι παραμύθι-κατασκεύασμα και ένας τρόπος να μαντρώσεις και να χειραγωγείς μάζες "αιγοπροβάτων".
- Dwarven Blacksmith
Όχι απαραίτητα με την κακή έννοια όμως.the comet the course the tail έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:43 τα έθνη είναι παραμύθι-κατασκεύασμα και ένας τρόπος να μαντρώσεις και να χειραγωγείς μάζες "αιγοπροβάτων".
Στο κάτω-κάτω τα αμάντρωτα αιγοπρόβατα δεν ζουν και πολύ.
Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν θα υπάρχουν μαντριά ή όχι, αλλά πόσα πρέπει να είναι αυτά.
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:28Κάνω πολλά παιδιά αγόρια για να έχω πολλά χέρια να με βοηθούν στα χωράφια και τα κοπάδια και να τους χρησιμοποιώ και ως δούλους συν για να έχω και πολλους γιους για να πολεμήσουν εάν χρειαστεί (τσ κορίτσια ηταν βαρος εκτός εαν τα προορίζες για καλές νύφες με πλούσιους γαμπρούς )stavmanr έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:18
Ο μέσος γονιός θα ήταν ηλίθιος αν πίστευε ότι αναθρέφει το παιδί του ωφελιμιστικα, με σκοπό να έχει κάποιον να τον περιθάλψει στα γεράματα.
Και όλοι αυτοί θα με φρόντιζαν στα γεράματα μου σαν πατερ φαμίλια ..
Δηλαδή, φτιάχνεις κι άλλα στόματα για να έχεις να θρέψεις για τουλάχιστον 10 χρόνια, και μέχρι τότε παλεύεις μονάχος σου να τα θρέψεις όλα, ώστε αν μεγαλώσουν να σε ταΐζουν;
Άσε που τα περισσότερα παιδιά στον κόσμο ζουν σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε χωράφια ούτε κοπάδια, ούτε καν ...στοιχειώδη πρόσβαση σε τροφή και νερό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 24 Φεβ 2019, 20:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
δεν θέλω καθόλου μαντριά.Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:47Όχι απαραίτητα με την κακή έννοια όμως.the comet the course the tail έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:43 τα έθνη είναι παραμύθι-κατασκεύασμα και ένας τρόπος να μαντρώσεις και να χειραγωγείς μάζες "αιγοπροβάτων".
Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν θα υπάρχουν μαντριά ή όχι, αλλά πόσα πρέπει να είναι αυτά.
- Dwarven Blacksmith
Τότε δεν το έχεις σκεφτεί καθόλου το θέμα.the comet the course the tail έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:48δεν θέλω καθόλου μαντριά.Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:47Όχι απαραίτητα με την κακή έννοια όμως.the comet the course the tail έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:43 τα έθνη είναι παραμύθι-κατασκεύασμα και ένας τρόπος να μαντρώσεις και να χειραγωγείς μάζες "αιγοπροβάτων".
Εκείνο που χάλασε την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια είναι οτι οι γυναίκες ..άρχισαν να δουλεύουν
Μόλις αρχισαν να δουλεύουν κσι να έχουν δικο τους πορτοφόλι και να μην έχουν την οικονομική αναγκη του άντρα ...σήκωσαν κεφάλι !!!
Και εκεί που τις εδερνες τις Εβρίδες τις βιαζες και αυτές δεν μίλαγαν ...άρχισαν να σντιδρουν γιατί δεν σε είχαν αναγκη αφού είχαν δικο τους πορτοφόλι !!
Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά
Οταν δεν έχουν την οικονομική αναγκη του πατέρα γιατί δουλεύουν σε αλλη δουλειά και όχι στην δουλειά του πατέρα τους , έχοντας δικο τους πορτοφόλι κσι μγν έχοντας αναγκη απο οικονομικής πλευράς τον πατέρα τους ...σήκωσαν κεφάλι !!!
Μόλις αρχισαν να δουλεύουν κσι να έχουν δικο τους πορτοφόλι και να μην έχουν την οικονομική αναγκη του άντρα ...σήκωσαν κεφάλι !!!
Και εκεί που τις εδερνες τις Εβρίδες τις βιαζες και αυτές δεν μίλαγαν ...άρχισαν να σντιδρουν γιατί δεν σε είχαν αναγκη αφού είχαν δικο τους πορτοφόλι !!
Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά
Οταν δεν έχουν την οικονομική αναγκη του πατέρα γιατί δουλεύουν σε αλλη δουλειά και όχι στην δουλειά του πατέρα τους , έχοντας δικο τους πορτοφόλι κσι μγν έχοντας αναγκη απο οικονομικής πλευράς τον πατέρα τους ...σήκωσαν κεφάλι !!!
-
το έχω σκεφτεί πριν από σένα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:50Τότε δεν το έχεις σκεφτεί καθόλου το θέμα.the comet the course the tail έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:48δεν θέλω καθόλου μαντριά.Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:47
Όχι απαραίτητα με την κακή έννοια όμως.
..φτιάχνω πολλά παιδιά σαν αθίγγανος για να τα στελνω στα φανάρια για ζητιανιά κσι να μου φέρνουν χρήματα ..stavmanr έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:48ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:28Κάνω πολλά παιδιά αγόρια για να έχω πολλά χέρια να με βοηθούν στα χωράφια και τα κοπάδια και να τους χρησιμοποιώ και ως δούλους συν για να έχω και πολλους γιους για να πολεμήσουν εάν χρειαστεί (τσ κορίτσια ηταν βαρος εκτός εαν τα προορίζες για καλές νύφες με πλούσιους γαμπρούς )stavmanr έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:18
Ο μέσος γονιός θα ήταν ηλίθιος αν πίστευε ότι αναθρέφει το παιδί του ωφελιμιστικα, με σκοπό να έχει κάποιον να τον περιθάλψει στα γεράματα.
Και όλοι αυτοί θα με φρόντιζαν στα γεράματα μου σαν πατερ φαμίλια ..![]()
Δηλαδή, φτιάχνεις κι άλλα στόματα για να έχεις να θρέψεις για τουλάχιστον 10 χρόνια, και μέχρι τότε παλεύεις μονάχος σου να τα θρέψεις όλα, ώστε αν μεγαλώσουν να σε ταΐζουν;
Άσε που τα περισσότερα παιδιά στον κόσμο ζουν σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε χωράφια ούτε κοπάδια, ούτε καν ...στοιχειώδη πρόσβαση σε τροφή και νερό.
Τι δεν καταλαβαίνεις ;
Λιγα παιδιά αρχίσαμε να φτιάχνουμε μόνον όταν τα παιδιά δεν μπορούμε να ρα βάζουμε σε παιδική εργασία για να μας φέρνουν χρήματα αλλά αντίθετα θα πρέπει να ρα στέλνουμε σχολείο να ρα φροντίζουμε να πληρώνουμε φροντιστήρια και να τα σπουδάζουμε !!!
Τα βλέπεις περιστασιακά και μεμονωμένα.stavmanr έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:18Το DNA ανακαλύφθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα και κανείς ακόμα δεν ξέρει επακριβώς τί σημαίνει, πολλώ δε μάλλον ο μέσος γονέας. Οι άνθρωποι θυσιάζονται για τα παιδιά τους από την εποχή των σπηλαίων.Chainis έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:07Θα μπεις μπροστά σε ένα όπλο που σημαδεύει τον γιο σου γιατί όλοι ξέρουν από το DNA τους ότι η αξία των νεώτερων ανθρώπων είναι μεγαλύτερη από αυτή των μεγαλυτέρων ή ηλικιωμένων, γιατί οι νεώτεροι θα συνεχίσουν την ζωή και την δική τους και της οικογένειας και του χωριού και του έθνους.stavmanr έγραψε: 24 Φεβ 2019, 20:00
Δηλαδή, θα μπεις μπροστά σε ένα όπλο που σημαδεύει το γιο σου για να ...μην πεθάνεις;
Η ωφελιμιστική προσέγγιση, αν και λύνει ένα μέρος του παζλ, έχει πάμπολλα προβλήματα που την καθιστούν προβληματική.
Και πάντα υπάρχει το συναίσθημα στην μέση.
Παρακαλώ να μην πετάμε τυχαίες ατάκες δεξιά κι αριστερά. Θεωρώ απαξιωτικό προς τη συζήτηση.
Ο μέσος γονιός θα ήταν ηλίθιος αν πίστευε ότι αναθρέφει το παιδί του ωφελιμιστικα, με σκοπό να έχει κάποιον να τον περιθάλψει στα γεράματα. Και μόνο τα χρήματα της ανατροφής να αποταμίευε θα περνούσε τα καλύτερα γεράματα σε οίκους ευγηρίας 5 αστέρων...
Όπως έγραψα και παραπάνω, ο ωφελιμισμός παρέχει κάποιες εξηγήσεις μεν, όχι ικανές δε.
Κάθε γονιός έχει προσδοκίες από τα παιδιά του που διαφέρουν ανάλογα με τον γονιό, τις αξίες του, την μόρφωση κλπ.
Το DNA ήταν σχηματική έκφραση, είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες τι εννοούσα, άμα σε βολεύει πες το ένστικτο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 220 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Feindflug