the comet the course the tail έγραψε: 21 Φεβ 2019, 19:30
εντάξει Διομήδη λήχτε το τώρα, μας πρήξατε. δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε ανησυχίες που είχαμε στο δημοτικό.
το θέμα του νήματος απλά είναι μπανάλ και μια εύκολη ευκαιρία για κρητική εκ του ασφαλούς (σε θρησκόπληκτους ταλιμπάν) από όπου προκύπτει και το unfair της υπόθεσης.
Συμφωνώ μαζί σου, δεν άρχισα εγώ όμως τους χαρακτηρισμούς και τις απαξιωτικές αναφορές, μεταφέροντας μάλιστα "αποθημενα" από άλλο νημα.
Από μεριάς μου συγνώμη αν κούρασα.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
εντάξει Διομήδη λήχτε το τώρα, μας πρήξατε. δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε ανησυχίες που είχαμε στο δημοτικό.
το θέμα του νήματος απλά είναι μπανάλ και μια εύκολη ευκαιρία για κρητική εκ του ασφαλούς (σε θρησκόπληκτους ταλιμπάν) από όπου προκύπτει και το unfair της υπόθεσης.
Συμφωνώ μαζί σου, δεν άρχισα εγώ όμως τους χαρακτηρισμούς και τις απαξιωτικές αναφορές, μεταφέροντας μάλιστα "αποθημενα" από άλλο νημα.
tanipteros έγραψε: 19 Φεβ 2019, 15:18
τελικά εγώ δεν κατάλαβα.... σε όλο το στόρι μας λέει ότι ο Βουδδισμός είναι Σατανισμός;
Είναι η πάγια θέση των Αγιορειτών ότι οτιδήποτε άλλο εκτός του Χριστιανισμού είναι Σατανισμός;
Πάντες οι Θεοί των εθνών δαιμόνια. Ψαλμ. 95.5
ε αφού το γράφει το documentation....
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
Από τα πιο πετυχημένα ποστ καυστικής σάτιρας που έχω δει εδώ μέσα. Και ο τίτλος και η ιστορία και η φωτογραφία όλα τα λεφτά.
Εκτός από το γέλιο, συμβάλλει σε μία γενικότερη απαξίωση της θρησκευτικής παράνοιας, που ας ελπίσουμε ότι βοηθάει να ξυπνάνε πότε πότε και κάποιοι θρησκόληπτοι.
Για έναν Άγιο τίποτε δεν είναι αδύνατο
Εμείς οι ίδιοι εμποδίζουμε τις δυνάμεις τους
Τα πάθη κι οι αμαρτίες μας δημιουργούν όλα τα θέματα
Αυτοί που πιστεύουν λίγο δλ ψάχνονται είναι στη χειρότερη κατηγορία
Ή θα είσαι με το Θεό ή από δίπλα
Η μέση κατηγορία δεν υφίσταται γιατί, δεν αποτρέπει τα εμπόδια ( δικά μας πάθη) για να κατασταλάξουμε και εν τέλη να νοιώσουμε τι σημαίνει πίστη και τι μπορείς να καταφέρεις
bluerose έγραψε: 22 Φεβ 2019, 23:42
Για έναν Άγιο τίποτε δεν είναι αδύνατο
Εμείς οι ίδιοι εμποδίζουμε τις δυνάμεις τους
Μπορείς λίγο να μου εξηγήσεις τί εννοείς με το "εμείς οι ίδιοι εμποδίζουμε τις δυνάμεις τους";
Μήπως θες να πεις ότι όλοι είμαστε ένα σώμα τελικά και ότι ο ένας επηρεάζουμε μυστικά τον άλλον, είτε για το καλό, είτε για το κακό;
Μπορούμε δηλ να επηρεάσουμε αρνητικά και τους αγίους;;
bluerose έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:13
Και για να μη κάνω αναφορά παρακαλώ αφαιρέστε την εικόνα από το παστίτσιο
Παραπέμπει σε μια ύβρη έναντι μιας Αγίας μορφής της εποχής μας.
Έτσι! ...Μα καλά, δεν σεβονται λίγο;;; Και μιλάμε για ΣΥΓΧΡΟΝΗ μορφή, των ημερών μας, όχι απο τα παλιά τα χρόνια...
Δεν φοβάστε Θεό εσείς που χλευάζετε;
Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: 19 Φεβ 2019, 16:20
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα εμπορικής συναλλαγής. Αν διαβάσεις ήδη βίους αγίων από τον 3ο και 4ο αιώνα, τα ίδια πάνω κάτω θαύματα με τα σημερινά θα διαβάσεις. Επομένως ο Χριστιανισμός δεν άλλαξε.
οι άνθρωποι δεν άλλαξαν
Κι αυτοί που παριστάνουν τους προοδευτικούς τα ίδια θαύματα περιμένουν από άλλους ανθρώπους