!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καψερέ Γιωργάκη Σαολίν

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Καψερέ Γιωργάκη Σαολίν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR »

the comet the course the tail έγραψε: 21 Φεβ 2019, 19:30 εντάξει Διομήδη λήχτε το τώρα, μας πρήξατε. δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε ανησυχίες που είχαμε στο δημοτικό.
το θέμα του νήματος απλά είναι μπανάλ και μια εύκολη ευκαιρία για κρητική εκ του ασφαλούς (σε θρησκόπληκτους ταλιμπάν) από όπου προκύπτει και το unfair της υπόθεσης.
Συμφωνώ μαζί σου, δεν άρχισα εγώ όμως τους χαρακτηρισμούς και τις απαξιωτικές αναφορές, μεταφέροντας μάλιστα "αποθημενα" από άλλο νημα.
:102:
Από μεριάς μου συγνώμη αν κούρασα.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

DIOMEDESGR έγραψε: 21 Φεβ 2019, 20:00
the comet the course the tail έγραψε: 21 Φεβ 2019, 19:30 εντάξει Διομήδη λήχτε το τώρα, μας πρήξατε. δεν θέλουμε να γυρίσουμε σε ανησυχίες που είχαμε στο δημοτικό.
το θέμα του νήματος απλά είναι μπανάλ και μια εύκολη ευκαιρία για κρητική εκ του ασφαλούς (σε θρησκόπληκτους ταλιμπάν) από όπου προκύπτει και το unfair της υπόθεσης.
Συμφωνώ μαζί σου, δεν άρχισα εγώ όμως τους χαρακτηρισμούς και τις απαξιωτικές αναφορές, μεταφέροντας μάλιστα "αποθημενα" από άλλο νημα.
ποιο άλλο νήμα μωρέ; τι γίνεται εδώ μέσα πια;;;;
Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR »

the comet the course the tail έγραψε: 21 Φεβ 2019, 20:04 ποιο άλλο νήμα μωρέ; τι γίνεται εδώ μέσα πια;;;;
Απωθημένα από αλλά νήματα άσχετα με αυτό που συζητάμε.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Φεβ 2019, 19:38
tanipteros έγραψε: 19 Φεβ 2019, 15:18 τελικά εγώ δεν κατάλαβα.... σε όλο το στόρι μας λέει ότι ο Βουδδισμός είναι Σατανισμός;
Είναι η πάγια θέση των Αγιορειτών ότι οτιδήποτε άλλο εκτός του Χριστιανισμού είναι Σατανισμός;
Πάντες οι Θεοί των εθνών δαιμόνια. Ψαλμ. 95.5
ε αφού το γράφει το documentation....
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

the comet the course the tail έγραψε: 21 Φεβ 2019, 20:04
DIOMEDESGR έγραψε: 21 Φεβ 2019, 20:00
ποιο άλλο νήμα μωρέ; τι γίνεται εδώ μέσα πια;;;;
Θέλουν την ψυχή μας....
mec
Phorum.gr user: mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

Λεγεών έγραψε: 19 Φεβ 2019, 09:31 Τι νόμιζες, ότι τα ντράγκονμπολ και τα γιόγκα θα σε βοηθούσαν απέναντι στην λευκή μαγεία;
http://stratisandriotis.blogspot.com/20 ... st_19.html

Ο Γιωργάκης απο το Θιβέτ
Spoiler
Ἦρθε στό Ἅγιον Ὄρος καί γύριζε στά μοναστήρια ἕνας νέος ἡλικίας 16-17 χρόνων, ὁ Γιωργάκης. Ἀπό ἡλικίας τριῶν ἐτῶν οἱ γονεῖς του τόν ἔβαλαν σε βουδιστικό μοναστήρι στο Θιβέτ. Προχώρησε πολύ στη γιόγκα, ἔγινε τέλειος μάγος, μποροῦσε νά καλεῖ ὅποιον ἤθελε. Εἶχε μαύρη ζώνη καί ἤξερε τέλεια καράτε. Μέ τήν δύναμη τοῦ σατανᾶ ἔκανε ἐπιδείξεις πού προξενοῦσαν ἐντύπωση. Χτυποῦσε μέ τό χέρι του μεγάλες πέτρες καί ἔσπαζαν σάν καρύδια. Μποροῦσε νά διαβάζει κλειστά βιβλία. Ἔσπαζε στήν παλάμη του φουντούκια, ἔπεφταν κάτω τά τσόφλια καί οἱ καρποί ἔμεναν κολλημένοι στό χέρι του...

Κάποιοι μοναχοί ἔφεραν τόν Γιωργάκη στόν Γέροντα Παΐσιο γιά νά τόν βοηθήσει. Ρώτησε τόν Γέροντα, τι δυνάμεις εἶχε καί τί μποροῦσε νά κάνει. Ἀπάντησε ὅτι ὁ ἴδιος δέν ἔχει καμιά δύναμη καί ὅτι ὅλη ἡ δύναμη εἶναι τοῦ Θεοῦ. Ὁ Γιωργάκης θέλοντας νά ἐπιδείξει τήν δύναμή του συγκέντρωσε τό βλέμμα του σέ μία μεγάλη πέτρα πού ἦταν σέ ἀπόσταση καί ἡ πέτρα ἔγινε θρύψαλα. Τότε ὁ Γέροντας σταύρωσε μία μικρή πέτρα καί τοῦ εἶπε νά τήν σπάσει καί αὐτή. Αὐτός συγκεντρώθηκε, ἔκανε τά μαγικά του, ἀλλά δέν κατάφερε νά τήν σπάσει. Τότε ἄρχισε νά τρέμει καί οἱ σατανικές δυνάμεις, πού νόμιζε ὅτι ἔλεγχε, μή μπορώντας νά σπάσουν τήν πέτρα στράφηκαν ἐναντίον του καί τόν ἐκσφενδόνισαν στήν ἀλλη ὄχθη τοῦ ρέματος. Ὁ Γέροντας τόν μάζεψε σέ ἄθλια κατάσταση. Ἄλλη φορά, διηγήθηκε ὁ Γέροντας, «ἐνῶ συζητούσαμε, ξαφνικά σηκώθηκε, μοῦ ἔπιασε τά χέρια καί μοῦ τά γύρισε πρός τά πίσω». «Ἄν μπορεῖ ἄς ἔρθει νά σέ ἐλευθερώσει ὁ Χατζηφεντῆς» μοῦ εἶπε. «Τό αἰσθάνθηκα σάν βλασφημία. Κούνησα λίγο τά χέρια μου καί τινάχθηκε πέρα. Μετά σάν ἀντίδραση πήδησε ψηλά καί πῆγε νά μέ χτυπήσει μέ τό πόδι του, ἀλλά τό πόδι του σταμάτησε κοντά στό πρόσωπο μου, σάν νά βρῆκε ἕνα ἀόρατο ἐμπόδιο! Μέ φύλαξε ὁ Θεός. Τή νύχτα τόν κράτησα καί κοιμήθηκε στό κελί μου. Οἱ δαίμονες τόν ἔσυραν μέχρι κάτω στό λάκκο καί τόν ἔδειραν γιά τήν ἀποτυχία του. Τό πρωί σέ κακή κατάσταση, τραυματισμένος, γεμᾶτος ἀγκάθια καί χώματα, ὡμολογοῦσε: «Μέ ἔδειρε ὁ σατανάς, γιατί δέν μπόρεσα νά σέ νικήσω».

Ἔπεισε τόν Γιωργάκη νά τοῦ φέρει τά μαγικά βιβλία καί τά ἔκαψε. Ὁ Γέροντας τόν κράτησε λίγο κοντά του καί τόν βοήθησε…Ὁ Γέροντας χρησιμοποιοῦσε τήν περίπτωση τοῦ Γιωργάκη γιά νά ἀποδείξει πόσο μεγάλη εἶναι ἡ πλάνη αὐτῶν πού νομίζουν ὅτι ὅλες οἱ θρησκεῖες εἶναι ἴδιες, ὅλες τόν ἴδιο Θεό πιστεύουν καί ὄτι δέν διαφέρουν οἱ Θιβετιανοί μοναχοί ἀπό τούς Ὀρθοδόξους.
π. Ισαάκ Αγιορείτου

Εικόνα
:smt023 Από τα πιο πετυχημένα ποστ καυστικής σάτιρας που έχω δει εδώ μέσα. Και ο τίτλος και η ιστορία και η φωτογραφία όλα τα λεφτά.
Εκτός από το γέλιο, συμβάλλει σε μία γενικότερη απαξίωση της θρησκευτικής παράνοιας, που ας ελπίσουμε ότι βοηθάει να ξυπνάνε πότε πότε και κάποιοι θρησκόληπτοι.
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Για έναν Άγιο τίποτε δεν είναι αδύνατο
Εμείς οι ίδιοι εμποδίζουμε τις δυνάμεις τους
Τα πάθη κι οι αμαρτίες μας δημιουργούν όλα τα θέματα

Αυτοί που πιστεύουν λίγο δλ ψάχνονται είναι στη χειρότερη κατηγορία
Ή θα είσαι με το Θεό ή από δίπλα
Η μέση κατηγορία δεν υφίσταται γιατί, δεν αποτρέπει τα εμπόδια ( δικά μας πάθη) για να κατασταλάξουμε και εν τέλη να νοιώσουμε τι σημαίνει πίστη και τι μπορείς να καταφέρεις
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

bluerose έγραψε: 22 Φεβ 2019, 23:42 Για έναν Άγιο τίποτε δεν είναι αδύνατο
Εμείς οι ίδιοι εμποδίζουμε τις δυνάμεις τους
Μπορείς λίγο να μου εξηγήσεις τί εννοείς με το "εμείς οι ίδιοι εμποδίζουμε τις δυνάμεις τους";
Μήπως θες να πεις ότι όλοι είμαστε ένα σώμα τελικά και ότι ο ένας επηρεάζουμε μυστικά τον άλλον, είτε για το καλό, είτε για το κακό;
Μπορούμε δηλ να επηρεάσουμε αρνητικά και τους αγίους;;
"Άχρι καιρού..."
bluerose

Όχι ο καθένας τη ψυχή του,δλ ο καθένας από μόνος τις εμπόδιζει

Κι οι βουδιστές δε κάνουν νηστείες; Όλα έχουν αγώνα.
bluerose

Και για να μη κάνω αναφορά παρακαλώ αφαιρέστε την εικόνα από το παστίτσιο
Παραπέμπει σε μια ύβρη έναντι μιας Αγίας μορφής της εποχής μας.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

bluerose έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:13 Και για να μη κάνω αναφορά παρακαλώ αφαιρέστε την εικόνα από το παστίτσιο
Παραπέμπει σε μια ύβρη έναντι μιας Αγίας μορφής της εποχής μας.
Έτσι! ...Μα καλά, δεν σεβονται λίγο;;; Και μιλάμε για ΣΥΓΧΡΟΝΗ μορφή, των ημερών μας, όχι απο τα παλιά τα χρόνια...
Δεν φοβάστε Θεό εσείς που χλευάζετε;
"Άχρι καιρού..."
bluerose

Μπορεί να είναι από απέναντι
Μόνο στη μεση μην ειναι

Ο καθένας τη ψυχή του, εδώ δε παίζουμε

Απλά με εκνευρίζουν που βάλανε το παστίτσιο, και κάτι κάνανε τώρα, ξες ο Άγιος θα κλαίει. Απλά αδιαφορεί σεβεται την ελευθερία τους και δεν επεμβαινει

Ξες τον είχα γνωρίσει
Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: 19 Φεβ 2019, 16:20 Δεν νομίζω ότι είναι θέμα εμπορικής συναλλαγής. Αν διαβάσεις ήδη βίους αγίων από τον 3ο και 4ο αιώνα, τα ίδια πάνω κάτω θαύματα με τα σημερινά θα διαβάσεις. Επομένως ο Χριστιανισμός δεν άλλαξε.
οι άνθρωποι δεν άλλαξαν

Κι αυτοί που παριστάνουν τους προοδευτικούς τα ίδια θαύματα περιμένουν από άλλους ανθρώπους
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

bluerose έγραψε: 23 Φεβ 2019, 00:23 Μπορεί να είναι από απέναντι
Μόνο στη μεση μην ειναι

Ο καθένας τη ψυχή του, εδώ δε παίζουμε

Απλά με εκνευρίζουν που βάλανε το παστίτσιο, και κάτι κάνανε τώρα, ξες ο Άγιος θα κλαίει. Απλά αδιαφορεί σεβεται την ελευθερία τους και δεν επεμβαινει

Ξες τον είχα γνωρίσει
Τον Παίσιο; Και πήρες την ευχή του;;; Είσαι ευλογημένη τότε! :romance-hearteyes:
"Άχρι καιρού..."
bluerose

Δεν είμαι
Γιατί πέρασα πολλά ααα

Για αυτό ίσως. Επειδή πέρασα

Εύκολο είναι τώρα σ ακούει πιο εύκολα αν εσύ θελήσεις αν δε θελήσει ..πας σ' άλλον Άγιο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”