Συμφωνώ κι εγώ...Spiros252 έγραψε: 01 Φεβ 2019, 02:44 Τώρα είναι σα να λες πως το παιδί έχει dna τη μήτρα της μητέρας του..![]()
Λοιπόν, ανακηρρύσω το αυγό νικητή! Τουλάχιστον έως αποδείξεως του αντιθέτου.![]()
#nopolitics
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα;
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Re: Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα;
Παρατηρητής...
- hellegennes
Φυσικά και έχει. Η μήτρα έχει το ίδιο DNA που έχει και το ωάριο και τα υπόλοιπα κύτταρα του σώματος. Αυτό το DNA κληρονομεί το παιδί. Αν συμβεί μετάλλαξη, θα διαφέρει από το DNA της μάνας του.Spiros252 έγραψε: 01 Φεβ 2019, 02:44 Τώρα είναι σα να λες πως το παιδί έχει dna τη μήτρα της μητέρας του..![]()
Όπως εξηγήθηκε στο νήμα, το ερώτημα δεν έχει νόημα. Αλλά αν θέλεις οπωσδήποτε νικητή, αυτός μπορεί να είναι μόνο η κότα, γιατί η κότα είναι που έκανε το πρώτο αβγό. Η πρώτη κότα δεν βγήκε από αβγό, βγήκε από -καταχρηστικά- πρωτόγονο αβγό, δηλαδή κάτι που έμοιαζε με αβγό αλλά δεν ήταν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τα είδη είναι προς εγκατάλειψη, εδώ και καιρό, στις εξελικτικές υποθέσεις. Δεν συμβαδίζουν με το δόγμα της συνεχούς μεταβολής. Θεωρούνται απλά περιγραφικά της φαινόμενης πραγματικότητας, κι όχι δομικά της θεωρίας. Χρησίμευαν, πριν την ανάπτυξη της γενετικής, για να εξηγήσουν την εξελικτική υπόθεση, αφού όλες οι μέχρι τότε θεωρίες βασίζονταν στο φαινότυπο, τη μορφολογία.
Σε κάθε περίπτωση, διαβάζω στην Καθημερινή ότι δεν μοιραζόμαστε πρόγονο μόνο με τον πίθηκο αλλά και με την κότα
http://www.kathimerini.gr/202918/articl ... e-thn-kota
Ο Αίσωπος θα βγει γενετιστής στο τέλος.
Σε κάθε περίπτωση, διαβάζω στην Καθημερινή ότι δεν μοιραζόμαστε πρόγονο μόνο με τον πίθηκο αλλά και με την κότα
http://www.kathimerini.gr/202918/articl ... e-thn-kota
Ο Αίσωπος θα βγει γενετιστής στο τέλος.
.
Σέ έναν πάντως από τούς Αρχαίους Κοσμογονικούς Ελληνικούς Μύθους .....
Τό αυγό τό γέννησε η Νύχτα .......
.
Σέ έναν πάντως από τούς Αρχαίους Κοσμογονικούς Ελληνικούς Μύθους .....
Τό αυγό τό γέννησε η Νύχτα .......
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Ακόμα το συζητάτε; Φυσικά και ήταν το αυγό, γιατί οι πρόγονοι της κότας, οι δεινόσαυροι, και αυτοί αυγά γεννουσαν.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Η λογική απορία, Ζεν, είναι αν αυτό που γέννησε το πρώτο αβγό κότας ήταν κότα ή δεινόσαυρος.
Αν ήταν δεινόσαυρος (ή ουραγκοτάγκος ή οτιδήποτε) τότε η κότα προέκυψε από το αβγό, το οποίο προέκυψε από μη κότα.
Αν ήταν κότα, τότε αυτή προέκυψε από κάτι άλλο κι όχι από αβγό.

Αν ήταν δεινόσαυρος (ή ουραγκοτάγκος ή οτιδήποτε) τότε η κότα προέκυψε από το αβγό, το οποίο προέκυψε από μη κότα.
Αν ήταν κότα, τότε αυτή προέκυψε από κάτι άλλο κι όχι από αβγό.
- Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Όλοι οι πρόγονοι της κότας μέσα από αυγό εβγηκαν. Το κατά πόσο κοτόπουλο ή... κομψογναθος έσκαγε κάθε φορά μέσα από το κέλυφος καθώς κυλουσαν οι χιλιετίες, λίγη σημασία έχει.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Την απαντηση για αυτο το αιωνιο αυτο ερωτημα, μας την εδωσε ο Μπουκουρας και ο Μπαρμπαρουσης.
Το αυγο εκανε την κοτα!
Το αυγο εκανε την κοτα!
- Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Ναι αλλά και μια 17ωρη κότα έβγαλε τα αυγά από τη μπουζού.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 22 Φεβ 2019, 21:36 Την απαντηση για αυτο το αιωνιο αυτο ερωτημα, μας την εδωσε ο Μπουκουρας και ο Μπαρμπαρουσης.
Το αυγο εκανε την κοτα!
☦𓀢
☦𓀢
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Διατυπώνω σωστά το συμπέρασμα που έβγαλα:
Οποιοδήποτε είδος / υπο-είδος κι αν ορίσουμε ως κότα (εν συντομία κότα 0), αυτό θα πρώτο-δημιουργήθηκε στην πλήρη του μορφή, από μετάλλαξη του DNA κατά την εκκόλαψη ενός αυγού που προέρχεται από κότα -1, δηλαδή μη-κότα ακριβώς. Επομένως το αυγό έκανε την κότα.
Οποιοδήποτε είδος / υπο-είδος κι αν ορίσουμε ως κότα (εν συντομία κότα 0), αυτό θα πρώτο-δημιουργήθηκε στην πλήρη του μορφή, από μετάλλαξη του DNA κατά την εκκόλαψη ενός αυγού που προέρχεται από κότα -1, δηλαδή μη-κότα ακριβώς. Επομένως το αυγό έκανε την κότα.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
- hellegennes
Ναι, αλλά η «πρώτη» κότα δεν βγήκε από αβγό κότας και άρα η κότα έκανε το αβγό.Ζενίθεδρος έγραψε: 22 Φεβ 2019, 21:35 Όλοι οι πρόγονοι της κότας μέσα από αυγό εβγηκαν. Το κατά πόσο κοτόπουλο ή... κομψογναθος έσκαγε κάθε φορά μέσα από το κέλυφος καθώς κυλουσαν οι χιλιετίες, λίγη σημασία έχει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Δεν υπάρχει η αρχόκοτα που βγήκε ένα ωραίο πρωί μέσα από το αυγό ενός δεινοσαύρου σαν φοίνικας. Ακόμα και αυτές που τρώμε το κρέας τους και τα αυγά τους, πριν από 5000 χρόνια ήταν μικρότερες και από ένα καλοθρεμμενο περιστέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- hellegennes
Προφανώς η εξέλιξη δεν λειτουργεί έτσι. Συμβατικά μιλάμε. Ε, συμβατικά μιλώντας, το πρώτο ζώο που έκανε αβγό κότας, ήταν κότα. Δεν μπορεί να ήταν μη κότα. Άρα η κότα βγήκε πρώτη και μετά το αβγό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ιστορικά κιόλας, προηγείται στην πιάτσα η φράση "ίσα μωρή κότα" από το "χρυσά αβγά " που χρησιμοποιείται για τα νάζουλα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Εάν το πάρεις έτσι, η κότα αυτή, η πρωτόκοτα, βγήκε από ένα αυγό, το οποίο ήταν επίσης αυγό κότας, γιατί εάν δεν ήταν αυγό κότας, τότε δεν θα έβγαινε κότα μέσα από αυτό, αλλά κάτι άλλο.
☦𓀢
☦𓀢
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 139 Απαντήσεις
- 3837 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia