Ως προς την μετεμψύχωση λυσε μου μια απορία ,
εάν πεθάνω και η ψυχή μου παει σε άλλο σωμα ενος ανθρώπου που πρόκειται να γεννηθεί
Ομως ..πιει της Λήθης το νερο και δεν θυμάται την τωρινή μου προσωπικοτητα και ζωή
Είμαστε το ίδιο πρόσωπο η κάποιο άλλο ;
Και το τελευταιο υλικό μόριο του σωματος Μαέ υπήρχε απο τότε που υπάρχει ύλη και θα υπάρχει για όσο υπάρχει υλικός κόσμος
Η συναίσθηση και η μνήμη της τωρινής μας προσωπικότητας και της ζωής που ζει δεν θα υπάρχει
Ως προς την μετεμψύχωση λυσε μου μια απορία ,
εάν πεθάνω και η ψυχή μου παει σε άλλο σωμα ενος ανθρώπου που πρόκειται να γεννηθεί
Ομως ..πιει της Λήθης το νερο και δεν θυμάται την τωρινή μου προσωπικοτητα και ζωή
Είμαστε το ίδιο πρόσωπο η κάποιο άλλο ;
Και το τελευταιο υλικό μόριο του σωματος Μαέ υπήρχε απο τότε που υπάρχει ύλη και θα υπάρχει για όσο υπάρχει υλικός κόσμος
Η συναίσθηση και η μνήμη της τωρινής μας προσωπικότητας και της ζωής που ζει δεν θα υπάρχει
Δεν έχω ιδέα ρε φίλε. Και εγώ δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο μετεμψυχώνομαι συνέχεια. Δεν βρίσκω νόημα, απλά γίνεται.
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 22 Φεβ 2019, 20:15
Και εγώ δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο μετεμψυχώνομαι συνέχεια. Δεν βρίσκω νόημα, απλά γίνεται.
Η ζωη είναι (υλική) ενέργεια καο η ενέργεια δεν σταματά ποτε απλα μεταβάλεται
Τώρα , η συναίσθηση της τωρινής προσωπικότητας και των αναμνήσεων που έχω σαν τέτοια , δεν συνεχίζεται
Ακόμη και εάν μεταψυχωθω θα είμαι άλλος άνθρωπος και όχι ο ίδιος
Είχα δουλέψει σε ένα βουδιστικό μοναστήρι της θιβετιανής παράδοσης Vajrayana που είναι κοντά στο σπίτι μου. Τώρα κλίνω προς τον βουδισμό Ζεν που είναι πιο κοινωνικός.
Είμαι η μετεμψυχωση του Δημήτρη Κυριακοπουλου, του μπετατζή που σκοτώθηκε στο Πολυτεχνείο. Εκείνες τις ημέρες πιάστηκα και ξαναγεννηθηκα με αυτό το σώμα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Nito έγραψε: 22 Φεβ 2019, 19:42
Υποτίθεται ότι είναι περισσότερο βιοθεωρία και life coaching και όχι 100% θρησκεία.
..........
Είχα γνωρίσει ορισμένους πωρωμένους Βουδιστές (εκ προσηλυτισμού), που απ'ότι θυμάμαι δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, ούτε κατάλαβα που τους ωφέλησε το εν λόγω κόνσεπτ.
Εσωτερική γαλήνη, διαχείριση συναισθημάτων, αυτογνωσία κλπ εκεί βοηθάει περισσότερο. Δεν είναι life coaching για αποτελεσματικότητα, όπως την εννοούμε εμείς οι Δυτικοί.
Nito έγραψε: 22 Φεβ 2019, 19:42
Υποτίθεται ότι είναι περισσότερο βιοθεωρία και life coaching και όχι 100% θρησκεία.
..........
Είχα γνωρίσει ορισμένους πωρωμένους Βουδιστές (εκ προσηλυτισμού), που απ'ότι θυμάμαι δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, ούτε κατάλαβα που τους ωφέλησε το εν λόγω κόνσεπτ.
Εσωτερική γαλήνη, διαχείριση συναισθημάτων, αυτογνωσία κλπ εκεί βοηθάει περισσότερο. Δεν είναι life coaching για αποτελεσματικότητα, όπως την εννοούμε εμείς οι Δυτικοί.
Σωστά. Και εγώ κάτι τέτοιο εννοούσα.
off topic Της μοδός είναι και ο ινδουισμός (όσο και αν φαίνεται παράταιρο), αλλά εκεί συνήθως πρέπει να πάρεις όλο το πακέτο που περιλαμβάνει τη δαιμονολογική θεώρηση και την ιερότητα του πνευματικού δασκάλου- αν και υπάρχουν δυο-τρία μετριοπαθή denominations για δυτικούς.
mec έγραψε: 22 Φεβ 2019, 19:31
Γράψτε τις απόψεις σας και τυχόν εμπειρίες για αυτή τη θρησκεία-φιλοσοφία.
Θρησκοδογματική πνευματική προσέγγιση της ζωής με ένα δήθεν προσωπείο (ψευτό)αδογμάτιστης φιλοσοφικής οπτικής.
Αρκετοί στράφηκαν προς τα εκεί και προς τον Ινδουισμό. Μόδα.
Τα γεμάτα πορτοφόλια είναι απαραίτητα για διάφορες βαθμίδες ανέλιξης διαφορετικά...παρίας.
Fun fact: ο Βουδισμός είναι η πρώτη "μεγάλη" θρησκεία των Ελλήνων. Μετά το δωδεκάθεο και πριν την έλευση του Χριστιανισμού τα 2 Ελληνικά βασίλεια της Βακτριανής και της Ινδίας, στην ουσία εντάχθηκαν στον Βουδισμό. (ιστορικά και όχι ψεκασμένα) Ουσιαστικά ο Βουδισμός είναι πιο κοντά μας από ότι νομίζουμε σαν έθνος.
Πρακτικά, δεν το έχω μελετήσει καθόλου το πράγμα, και μπορεί λανθασμένα να μου φαίνεται πολύ απαθής θρησκεία.
Αυτό που σήμερα ονομάζεται βουδισμός δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με τον πρωταρχικό βουδισμό και τις διδαχές του.
Είναι καθαρά μια κενή απάτη για να κάνει τους νεόπλουτους και τις χαζογκόμενες να αισθανθούν ψαγμένοι, διαφορετικοί και να τους επιτρέψει να πουλήσουν μούρη.
Ο σημερινός "βουδισμός" είναι απολύτως χαρακτηριστικός του επιπέδου της πνευματικότητας της εποχής μας
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 22 Φεβ 2019, 19:40
Ο Γκονταμα Βούδα όταν σαν πρίγκηπας στην Καπιβαλαστου , είχε βγει έξω απο το παλάτι του , είχε δει εναν νεκρό .εναν άρρωστο και ενα γέρο .
Και αντί να σκεφτεί ως πρίγκηπας ότι αμα πάρει τον θρόνο της Καπιβαλαστου θα φτιάξει νόμους που θα μειώνουν την θνησιμότητα , θα βοηθάει τους αρρώστους και τους γερους ...πήρε τις ζούγκλες σαν ασκητής ..απασχολώντας τον φιλοσοφικά θεωρητικά ζητήματα ..
Έχεις διαβάσει/καταλάβει τις βασικές αρχές του βουδισμού; Αν το είχες κάνει δεν θα είχες τέτοιες απορίες.
Ο βουδισμός στην πρωταρχική του μορφή διαπνέεται από μια καθαρά Αριστοκρατική θέαση τον πραγμάτων
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 22 Φεβ 2019, 19:40
Ο Γκονταμα Βούδα όταν σαν πρίγκηπας στην Καπιβαλαστου , είχε βγει έξω απο το παλάτι του , είχε δει εναν νεκρό .εναν άρρωστο και ενα γέρο .
Και αντί να σκεφτεί ως πρίγκηπας ότι αμα πάρει τον θρόνο της Καπιβαλαστου θα φτιάξει νόμους που θα μειώνουν την θνησιμότητα , θα βοηθάει τους αρρώστους και τους γερους ...πήρε τις ζούγκλες σαν ασκητής ..απασχολώντας τον φιλοσοφικά θεωρητικά ζητήματα ..
Έχεις διαβάσει/καταλάβει τις βασικές αρχές του βουδισμού; Αν το είχες κάνει δεν θα είχες τέτοιες απορίες.
Ο βουδισμός στην πρωταρχική του μορφή διαπνέεται από μια καθαρά Αριστοκρατική θέαση τον πραγμάτων
Ισχυει αυτή η ιστορία για τον Γκονταμα Βούδα σύμφωνα με την βουδιστική παράδοση η όχι ;
Είχε την επιλογή ο πρίγκηπας της Καπιβαλαστου Γκονταμα να γίνει ένας σοφός βασιλεύς και νομοθέτης που θα έκανε καλό στους κατοίκους του Βασιλείου του , αντί να γίνει ασκητής κσι να τρέχει στις ζούγκλες πουλώντας θεωρίες ;
Ο άνθρωπος γίνεται ήρωας αγιος ημίθεος αγωνιζόμενος μέσα στην κοινωνία , όχι λιποτακτωντας σαν ασκητής στις ερημιές !!!
ΓΕΣΑΡ έγραψε: 24 Φεβ 2019, 23:44
Αυτό που σήμερα ονομάζεται βουδισμός δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με τον πρωταρχικό βουδισμό και τις διδαχές του.
Είναι καθαρά μια κενή απάτη για να κάνει τους νεόπλουτους και τις χαζογκόμενες να αισθανθούν ψαγμένοι, διαφορετικοί και να τους επιτρέψει να πουλήσουν μούρη.
Ο σημερινός "βουδισμός" είναι απολύτως χαρακτηριστικός του επιπέδου της πνευματικότητας της εποχής μας
Κάθε θρησκεία εξελίσσεται , ακόμη και αυτές οι οποίες ισχυρίζονται το αντίθετο
Επίσης πάντοτε οι θρησκείες εξελίσσονται πετά και εξω απο τις αρχικές προθέσεις του αρχικού ιδρυτή η πρώτων οπαδών τους
Και ποτε μια θρησκεία δεν διαδίδεται ακριβώς αυτούσια απο εναν λαο μιας χώρας σε εναν άλλον άλλης χώρας χωρίς να αλλοιωθεί