talaipwros έγραψε: 20 Φεβ 2019, 20:00Βοηθεια;Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Φεβ 2019, 19:58 Που είναι το περίεργο;
Τι θα γράψει το παιδάκι άμα έχει δύο μπαμπάδες;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τροποποίηση για αντικατάσταση των όρων “μητέρα” και “πατέρας” στα σχολεία της Γαλλίας
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Τροποποίηση για αντικατάσταση των όρων “μητέρα” και “πατέρας” στα σχολεία της Γαλλίας
Re: Τροποποίηση για αντικατάσταση των όρων “μητέρα” και “πατέρας” στα σχολεία της Γαλλίας
εγώ βλέπω μόνο σκοπό ύπαρξης της αριστεράς τη στήριξη λοατκι εθνομηδενισμού και λαικισμούΥδράργυρος έγραψε: 21 Φεβ 2019, 10:16 Δεν είνια αριστεροί η πλειοψηφία στη γαλλική εθνοσυνέλευση. Καταλάβετε οτι αυτά δεν τα κάνουνε αριστερά κόμματα στην Ευρώπη. Είνια μέηνστρημ πολιτικές που υλοποιούνται απο τις κατά τόπους πασοκονδ
Εξάλλου και εσύ είσαι το ζωντανό παράδειγμα.
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Ε, τι να κάνουν οι άνθρωποι;Athos έγραψε: 21 Φεβ 2019, 10:29εγώ βλέπω μόνο σκοπό ύπαρξης της αριστεράς τη στήριξη λοατκι εθνομηδενισμού και λαικισμούΥδράργυρος έγραψε: 21 Φεβ 2019, 10:16 Δεν είνια αριστεροί η πλειοψηφία στη γαλλική εθνοσυνέλευση. Καταλάβετε οτι αυτά δεν τα κάνουνε αριστερά κόμματα στην Ευρώπη. Είνια μέηνστρημ πολιτικές που υλοποιούνται απο τις κατά τόπους πασοκονδ
Εξάλλου και εσύ είσαι το ζωντανό παράδειγμα.
Αυτό το γήπεδο τους έμεινε σ' αυτό παίζουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Υδράργυρος έγραψε: 21 Φεβ 2019, 10:16
Δεν είνια αριστεροί η πλειοψηφία στη γαλλική εθνοσυνέλευση. Καταλάβετε οτι αυτά δεν τα κάνουνε αριστερά κόμματα στην Ευρώπη. Είνια μέηνστρημ πολιτικές που υλοποιούνται απο τις κατά τόπους πασοκονδ
Άσε ρε φρέντι, παντού γίνονται τα ίδια με τον ίδιο -μέχρι πρόσφατα- κλεπταποδόχο

- hellegennes
Τα ελληνικά σχολεία αναφέρονται στους γονείς σαν κηδεμόνες εδώ και 100 χρόνια χωρίς να έχει τεθεί ακόμα θέμα κηδεμονίας από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν καταλαβαίνω πόσο πίσω είναι η γαλλική νομοθεσία. Γιατί πρέπει να γράφει μητέρα και πατέρας; Δεν υπάρχουν παιδιά που την κηδεμονία ΔΕΝ την έχουν οι βιολογικοί γονείς;challenger έγραψε: 20 Φεβ 2019, 19:44 H γαλλική εθνοσυνέλευση τάχθηκε αρχικά υπέρ μιας τροποποποίησης στον εκπαιδευτικό νόμο, με στόχο να αλλάξει τους όρους “μητέρα” και “πατέρα” στα σχολικό έγγραφα και να τους αντικαταστήσει με τους όρους “γονέας 1” και “γονέας 2”.
Η τροποποίηση αυτή που πέρασε την πρώτη ανάγνωσή της, την περασμένη Τετάρτη, έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των διακρίσεων που υφίστανται τα ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έχει μάλιστα και την υποστήριξη ορισμένων μελών του κόμματος του Emmanuel Macron.
https://avmag.gr/102508/102508/
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παίδες, νομίζω ότι κάπου χάνετε το νόημα. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα των ομόφυλων ή άφυλων ζευγαριών είναι το πως χαρακτηρίζονται στα σχολικά γραφειοκρατικά έντυπα αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή, έτσι δεν είναι;hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2019, 10:41Τα ελληνικά σχολεία αναφέρονται στους γονείς σαν κηδεμόνες εδώ και 100 χρόνια χωρίς να έχει τεθεί ακόμα θέμα κηδεμονίας από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν καταλαβαίνω πόσο πίσω είναι η γαλλική νομοθεσία. Γιατί πρέπει να γράφει μητέρα και πατέρας; Δεν υπάρχουν παιδιά που την κηδεμονία ΔΕΝ την έχουν οι βιολογικοί γονείς;challenger έγραψε: 20 Φεβ 2019, 19:44 H γαλλική εθνοσυνέλευση τάχθηκε αρχικά υπέρ μιας τροποποποίησης στον εκπαιδευτικό νόμο, με στόχο να αλλάξει τους όρους “μητέρα” και “πατέρα” στα σχολικό έγγραφα και να τους αντικαταστήσει με τους όρους “γονέας 1” και “γονέας 2”.
Η τροποποίηση αυτή που πέρασε την πρώτη ανάγνωσή της, την περασμένη Τετάρτη, έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των διακρίσεων που υφίστανται τα ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έχει μάλιστα και την υποστήριξη ορισμένων μελών του κόμματος του Emmanuel Macron.
Γιατί ό,τι περνάει ως γραφειοκρατικό κεκτημένο, αυτομάτως νομιμοποιεί τη διεκδίκηση αλλαγής και των αντίστοιχων προσδιορισμών στα σχολικά βιβλία και όχι μόνον.
Ήδη κυκλοφορούν "άφυλα" παιδικά βιβλία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν είναι απολύτως ακριβές αυτό. Τα χαρτιά (ενδεικτικό, απολυτήριο) γράφουν "του" και "της" ή "όνομα πατέρα" και "όνομα μητέρας" όπως άλλωστε οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο περιλαμβάνει τα στοιχεία σου π.χ. η υπεύθυνη δήλωση. Ουσιαστικά είναι τα στοιχεία που γράφει το πιστοποιητικό γέννησης, το οποίο αλλάζει μόνο αν υπάρξει κανονική υιοθεσία (οι θετοί γονείς όμως είναι κανονικοί γονείς, δεν είναι κηδεμόνες).hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2019, 10:41 Τα ελληνικά σχολεία αναφέρονται στους γονείς σαν κηδεμόνες εδώ και 100 χρόνια χωρίς να έχει τεθεί ακόμα θέμα κηδεμονίας από ομόφυλα ζευγάρια.
Το ποιος είναι κηδεμόνας είναι διαφορετικό θέμα. Μπορεί την κηδεμονία να την έχει ένας δικαστικός λειτουργός για παράδειγμα, αυτό θα υπάρχει στον φάκελο του μαθητή με σχετική καταχώρηση για να ξέρει το σχολείο τι του γίνεται, όμως τα ενδεικτικά θα εξακολουθούν να αναφέρονται σε όνομα πατέρα και μητέρας.
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι συγκρίσιμες καταστάσεις λοιπόν γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς λένε τα γαλλικά χαρτιά.
Μια μεγάλη νίλα πάντως που τρώει το κίνημα τικιουάι-εϊάϊ-πικέι σε όλες τις λατινογενείς γλώσσες είναι ότι όλα τα ουσιαστικά είναι ή αρσενικά ή θηλυκά. Δε μπορείς να αυτοπροσδιοριστείς ως "το πρόσωπο που έχει τη γονική επιμέλεια" γιατί η λέξη personne είναι θηλυκή. Και το parent σκατά είναι γιατί είναι αρσενικό. Ό,τι αντωνυμίες και να διαλέξεις θα είναι ή αρσενικές ή θηλυκές. Είναι λες και σχεδίασε αυτήν την οικογένεια γλωσσών ο Χίτλερ αυτοπροσώπως.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 21 Φεβ 2019, 10:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Otto Weininger
Τα ελληνικά σχολεία αναφέρονται στους γονείς ως γονείς και στους κηδεμόνες ως κηδεμόνες.hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2019, 10:41Τα ελληνικά σχολεία αναφέρονται στους γονείς σαν κηδεμόνες εδώ και 100 χρόνια χωρίς να έχει τεθεί ακόμα θέμα κηδεμονίας από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν καταλαβαίνω πόσο πίσω είναι η γαλλική νομοθεσία. Γιατί πρέπει να γράφει μητέρα και πατέρας; Δεν υπάρχουν παιδιά που την κηδεμονία ΔΕΝ την έχουν οι βιολογικοί γονείς;challenger έγραψε: 20 Φεβ 2019, 19:44 H γαλλική εθνοσυνέλευση τάχθηκε αρχικά υπέρ μιας τροποποποίησης στον εκπαιδευτικό νόμο, με στόχο να αλλάξει τους όρους “μητέρα” και “πατέρα” στα σχολικό έγγραφα και να τους αντικαταστήσει με τους όρους “γονέας 1” και “γονέας 2”.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- hellegennes
Ναι, το ενδεικτικό αυτό θα γράφει, γιατί κοπιάρει το στυλ της ταυτότητας και όλων των υπόλοιπων εγγράφων που μιλάνε για τους βιολογικούς γονείς. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και αν έχεις για γονείς ομόφυλα ζευγάρια, δηλαδή θα αναφέρεται στους βιολογικούς γονείς, εκτός κι αν έχει γίνει επίσημη υιοθεσία από μη βιολογικό γονιό ή υπάρχει μόνο επίσημη μητέρα γιατί έκανε παιδί με δωρητή σπέρματος.foscilis έγραψε: 21 Φεβ 2019, 10:49Δεν είναι απολύτως ακριβές αυτό. Τα χαρτιά (ενδεικτικό, απολυτήριο) γράφουν "του" και "της" ή "όνομα πατέρα" και "όνομα μητέρας" όπως άλλωστε οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο περιλαμβάνει τα στοιχεία σου π.χ. η υπεύθυνη δήλωση. Ουσιαστικά είναι τα στοιχεία που γράφει το πιστοποιητικό γέννησης, το οποίο αλλάζει μόνο αν υπάρξει κανονική υιοθεσία (οι θετοί γονείς όμως είναι κανονικοί γονείς, δεν είναι κηδεμόνες).hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2019, 10:41 Τα ελληνικά σχολεία αναφέρονται στους γονείς σαν κηδεμόνες εδώ και 100 χρόνια χωρίς να έχει τεθεί ακόμα θέμα κηδεμονίας από ομόφυλα ζευγάρια.
Το ποιος είναι κηδεμόνας είναι διαφορετικό θέμα. Μπορεί την κηδεμονία να την έχει ένας δικαστικός λειτουργός για παράδειγμα, αυτό θα υπάρχει στον φάκελο του μαθητή με σχετική καταχώρηση για να ξέρει το σχολείο τι του γίνεται, όμως τα ενδεικτικά θα εξακολουθούν να αναφέρονται σε όνομα πατέρα και μητέρας.
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι συγκρίσιμες καταστάσεις λοιπόν γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς λένε τα γαλλικά χαρτιά.
Αλλά όταν το σχολείο για δική του χρήση αναφέρεται σε κηδεμόνες, δεν υπάρχουν φύλα και πατεράδες και μητέρες. Είναι απλώς κηδεμόνας 1 και κηδεμόνας 2. Έτσι δεν είναι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
foscilis έγραψε: 21 Φεβ 2019, 10:53 Είναι λες και σχεδίασε αυτήν την οικογένεια γλωσσών ο Χίτλερ αυτοπροσώπως.
Εντάξει, δεν έχουν διατηρήσει όλες οι ΙΕ γλώσσες την διάκριση ονομάτων σε θηλυκά και αρσενικά. Τα αγγλικά φέρ' ειπείν την έχουν χάσει εδώ και αιώνες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
δεν έχω προσέξει. Δε θυμάμαι τι έλεγε στην εγγραφή. Πιστεύω το μόνο σημείο στο οποίο μπορεί να έπαιζε κηδεμόνας ήταν εκεί που δηλώνεις τηλέφωνα επικοινωνίας και υπεύθυνους να το παίρνουν, όπου βάζεις δίπλα στον καθένα τι είναι (πατέρας, παππούς κλπ). Ε εκεί άμα κάποιος ήταν απλά ο κηδεμόνας φαντάζομαι τον βάζεις.
Η μόνη περίπτωση που το έχω δει κατά τα άλλα να χρησιμοποιείτα είναι στη δήλωση για εκδρομές που λέει
Ο/Η _________________, ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ Τ___ ΜΑΘΗΤ___ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ _____ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ______ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΩ....
Η μόνη περίπτωση που το έχω δει κατά τα άλλα να χρησιμοποιείτα είναι στη δήλωση για εκδρομές που λέει
Ο/Η _________________, ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ Τ___ ΜΑΘΗΤ___ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ _____ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ______ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΩ....
Έτσι.foscilis έγραψε: 21 Φεβ 2019, 11:47 δεν έχω προσέξει. Δε θυμάμαι τι έλεγε στην εγγραφή. Πιστεύω το μόνο σημείο στο οποίο μπορεί να έπαιζε κηδεμόνας ήταν εκεί που δηλώνεις τηλέφωνα επικοινωνίας και υπεύθυνους να το παίρνουν, όπου βάζεις δίπλα στον καθένα τι είναι (πατέρας, παππούς κλπ). Ε εκεί άμα κάποιος ήταν απλά ο κηδεμόνας φαντάζομαι τον βάζεις.
Ο/Η/ΤΟ _________________, ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ Τ___ ΜΑΘΗΤ___ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ _____ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ______ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΩ....
Με μια μικρή προσθήκη που έκανα (κόκκινο) κλείνει το θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Με πρόλαβες 
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 258 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Financial man
-
- 27 Απαντήσεις