!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Πάνας έγραψε: 18 Φεβ 2019, 20:09
dna replication έγραψε: 18 Φεβ 2019, 12:25
Πάνας έγραψε: 18 Φεβ 2019, 01:16 Έχω και άλλη δουλειά να κάνω.... μόλις φτιάξει καιρός θα βγάλω αυτά που έφτιαξα στο μικρό και θα τα φέρω στο χρώμα αυτό που φτιάχνω τώρα τα ντουλάπια.
Ευτυχώς ο μάστορας δεν θέλει μεροκάματο, θα τον κεράσω καμιά μπύρα για τον κόπο του. :003:
μελαμινη δεν ειναι ? θα βαψεις τη μελαμινη ? Πως θα το κανεις αυτο ?
Όχι τα μέσα τα έχω φτιάξει από μασίφ ξύλο λίγο τριψιματάκι απαλά και βερνίκι με χρώμα ίδιο με τη μελαμίνη που πήρα.

Α τώρα είδα ότι με πρόλαβε ο enaon
Ενημερωτικά πάντως, όταν θες να ενισχύσεις κάποια κομμάτια με γωνίες όπως είδα σε μια φωτό σου πιο πάνω, να προτιμάς τις πλαστικές.
Δεν τους φαίνεται, επειδή είναι μικρότερες, αλλά είναι πολύ πιο "ντούρες" απ' τις μεταλλικές, είτε έχουν νεύρο είτε όχι (οι δεύτερες).

Υπάρχουν σε διάφορα χρώματα, κάποιες μάλιστα παίρνουν και καπάκι για να κρύβονται οι βίδες, οπότε μπορείς να τις βάλεις και σε εμφανή σημεία.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Δεν τις έχω δει, θα το έχω υπόψη μου.

Γούγλαρα και τις είδα.... θα πάω να πάρω...
the end
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Εικόνα

Σημάδεμα, τρύπημα και τοποθέτηση οδηγών συρταριών πριν την συναρμολόγηση του κουτιού, αν προσπαθήσεις μετά τρέχα γύρευε...
the end
Άβαταρ μέλους
Πάνας

stergiosbik έγραψε: 18 Φεβ 2019, 12:28 Λογικα εννοει οτι θα τα αλλαξει και θα βαλει το ιδιο χρωμα με τα αλλα.
Εγω αλλο θα ηθελα να ρωτησω τον Πανα.
Οι κολλησεις στα σοκορα και ιδιως στις γωνιες ειναι καλες;
Καλές είναι αλλά πάντα πρέπει να τις φτιάχνεις με ξυράφι, λίμα και ψιλό γυαλόχαρτο για φινίρισμα, είναι μέσα στις δουλειές που πρέπει να γίνουν γιατί το μηχάνημα αφήνει αιχμές οι οποίες στην συνέχεια ξεκολλάν την ταινία.
Αν το προσέξεις και δεν είσαι κανίβαλος δεν θα πάθουν τίποτα, το συγκεκριμένο είναι PVC.
the end
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

την έχω πατήσει με τα συρτάρια... είναι η φάση που στο τέλος είχα ανοίξει 10 τρύπες για τη βίδα μέσα σε 2 τετραγωνικά εκατοστά :lol:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Και εγώ στην πρώτη μου κατασκευή. Μετά λέω δεν γίνεται...πρέπει να υπάρχει κόλπο και ψάχτηκα και έμαθα.
the end
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Πάνας έγραψε: 18 Φεβ 2019, 20:09
dna replication έγραψε: 18 Φεβ 2019, 12:25
Πάνας έγραψε: 18 Φεβ 2019, 01:16 Έχω και άλλη δουλειά να κάνω.... μόλις φτιάξει καιρός θα βγάλω αυτά που έφτιαξα στο μικρό και θα τα φέρω στο χρώμα αυτό που φτιάχνω τώρα τα ντουλάπια.
Ευτυχώς ο μάστορας δεν θέλει μεροκάματο, θα τον κεράσω καμιά μπύρα για τον κόπο του. :003:
μελαμινη δεν ειναι ? θα βαψεις τη μελαμινη ? Πως θα το κανεις αυτο ?
Όχι τα μέσα τα έχω φτιάξει από μασίφ ξύλο λίγο τριψιματάκι απαλά και βερνίκι με χρώμα ίδιο με τη μελαμίνη που πήρα.

Α τώρα είδα ότι με πρόλαβε ο enaon
θα βάψει το ξύλο ή θα χρωματίσει το βερνίκι? είναι αρκετά δύσκολο να πετύχει την ίδια απόχρωση. Τώρα πως είναι τα ντουλάπια? φυσικό ξύλο και βερνικωμένα?
Δώσε λεπτομέρειες και φωτογραφίες για τη δουλειά που θα κάνει και κέρνα τον και μια μπύρα από μένα :)
Άβαταρ μέλους
Πάνας

dna replication έγραψε: 19 Φεβ 2019, 15:43 θα βάψει το ξύλο ή θα χρωματίσει το βερνίκι? είναι αρκετά δύσκολο να πετύχει την ίδια απόχρωση. Τώρα πως είναι τα ντουλάπια? φυσικό ξύλο και βερνικωμένα?
Δώσε λεπτομέρειες και φωτογραφίες για τη δουλειά που θα κάνει και κέρνα τον και μια μπύρα από μένα :)
Εικόνα
Αυτά είναι δυστυχώς όχι το ξύλο γιατί έχει περαστεί βερνίκι, Θα πάρω δείγμα δύο πορτάκια ένα ανοιχτόχρωμο από τα μασίφ και ένα σκύρο από τις μελαμίνες για να μου βγάλει το χρώμα βερνίκι. Αλλά και μια ανεπαίσθητη διαφορά να έχει δεν τρέχει τίποτα, τώρα όμως είναι μεγάλη..
Είναι σε ξεχωριστό χώρο αλλά η κουζίνα είναι μία, φαντάσου ένα μικρό δωματιάκι ακριβώς δίπλα στην μεγάλη κουζίνα, σαν προέκταση..
the end
Άβαταρ μέλους
dna replication

πεύκο είναι το ξύλο όπως φαίνεται.
Θεωρητικά έχεις τους εξής τρόπους ο καθένας με τα + και - του.
1 Να ξύσεις το παλιό διαφανές βερνίκι και στη συνέχεια να βάψεις το ξύλο με ανιλίνες και να βερνικώσεις στη συνέχεια με διαφανές βερνίκι
2 Να ξύσεις το παλιό διαφανές βερνίκι και στη συνέχεια να βάψεις με βερνίκι εμποτισμού που θα χρωματίσει το ξύλο και θα κάνει και προστατευτική επιφάνεια.
3 Να προσθέσεις πάνω στο διαφανές βερνίκι επιπλέον στρώσεις από χρωματισμένο βερνίκι ώστε να δώσεις χρωματισμό στο ξύλο
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Κοντά έπεσες, έλατο είναι. τον τρίτο τρόπο θ εφαρμόσω με χάιδεμα τρίψιμο.
the end
Άβαταρ μέλους
dna replication

το έλατο κανονικά έχει πιο μαύρους ρόζους αλλά πολλές φορές δε βγάζεις άκρη με τα pine εισαγωγής. Ετσι κι'αλλιως αυτά τα ξύλα δύσκολα βάφονται για να δειχνουν κάτι άλλο οπότε καλυτερα η 3η μέθοδος που έχει και τον λιγότερο κόπο και μπορεί να βγει εξίσου καλό.
Εκτός απο το τρίψιμο και "αγρίεμα" της επιφάνειας για καλύτερη πρόσφυση του νέου στρώματος, να προσέξετε και τη συμβατότητα βερνικιών.
Ακόμη και η ίδια ακριβώς μάρκα μερικές φορές δεν έχει καλή πρόσφυση σε παλιό στρώμα.
Οπότε τι βερνίκι είναι?
Επίσης πως θα χρωματιστεί το βερνίκι? με σκόνες χρωστικές (πιγμεντα) ή με υγρή βαφή? οι σκόνες κάνουν το χρώμα να δείχνει πιο "λασπωμένο" καλύτερα υγρή βαφή
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Δεν γνωρίζω αυτό που λες με τις σκόνες, κάτι υγρά έχω δει να ανακατεύει.
the end
Άβαταρ μέλους
dna replication

να τον έχεις από κοντά να μας εξηγεί τι κάνει :D
με ψεκασμό ρίχνει το βερνίκι, με πινέλο, ρολάκι?
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

σκεφτομαι να επενδυσω μια τσιμεντενια εσωτερικη σκαλα με ξυλο. εχετε τιποτα συμβουλες;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

dna replication έγραψε: 19 Φεβ 2019, 17:27 να τον έχεις από κοντά να μας εξηγεί τι κάνει :D
με ψεκασμό ρίχνει το βερνίκι, με πινέλο, ρολάκι?
Τι μου λες τώρα; Εγώ τα βάφω, έχω κομπρεσέρ και πιστόλι! :D Αυτός θα μου φτιάξει μόνο το χρώμα.
the end
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”