Αυτο είναι σημειο κλειδι.ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Φεβ 2019, 16:25Πρόταση.YouOnlyLiveOnce έγραψε: 14 Φεβ 2019, 14:49Παντα το τσιγαριζω το κρεαςΑγις έγραψε: 14 Φεβ 2019, 14:35
Το ποντικι εχει κ την καταλληλη ποσοτητα σε κολλαγονο και μας ενδιαφερει να δωσει οτι εχει στο ζωμο οχι να κρατηθει στο κρεας και ας στουπετσιασει. - γι αυτο το κοβουμε σε μικρα κομματια (να βοηθησουμε την διαφυγη με την αυξηση της επιφανειας ) και δεν τα τσιγαριζουμε .
Σε αντιθετη περιπτωση (τσιγαρισμα ) αν δεν εχεις ετοιμάσει ζωμο για ενισχυση θα βγει μάπα η σουπα και καλουτσικο το κρεας.
Η σπαλα είναι προτιμοτερη για φουρνο - βγαζει και κομμάτι σαν φιλετο για ψησιμο στα καρβουνα. Εχω κρατησει δυο τεμαχια απο αυτο το τμημα για να τα φτιαξω να τα φαμε με τον Βαπτιστηρα - οταν σιτεψουν.![]()
Η σουπα ομως μια χαρα βγαινει ,το προβλημα το ειχα με το κρεας που εμενε σκληρο.
θα δοκιμασω ομως και να μην το τσιγαρισω,μπορει να βγει η σουπα πολυ καλυτερη οπως λες.
Επειδή αφ' ενός μου αρέσουν πολύ οι σούπες αφ' ετέρου δεν συνήθιζα το τσιγάρισμα του κρέατος και των λαχανικών, σήμερα είπα να το δοκιμάσω.
Πήρα χθες δυο μεγάλα οσομπούκο με κόκκαλο, γύρω στο κιλό. Και όχι, δεν ήταν ακριβά. Κάπως έτσι:
Σήμερα, τα έκοψα περιφερειακά από το κόκκαλο σε μικρότερα κομμάτια, τα σωτάρισα σε λάδι μαζί με τα κόκκαλα, που στο κέντρο έχουν μεδούλι, τα έβαλα σε ένα πιάτο και μετά σωτάρισα στο ίδιο λάδι, ένα μεγάλο κρεμμύδι, ένα μεγάλο καρότο, ένα πράσσο και τρεις πατάτες μετρίου μεγέθους κομμένες σε κομμάτια. Μετά έριξα και το κρέας, πρόσθεσα ζεστό νερό, μισό ματσάκι σέλινο, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, μπαχάρι και τρία φύλλα δάφνης. Κατέβασα τη θερμοκρασία μέχρι του σημείου να διατηρεί βρασμό και το άφησα να σιγοβράζει για 3,5 περίπου ώρες. Πρόσθεσα λίγο χοντρό αλάτι, ένα μισάωρο πριν το βγάλω. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
![]()
* Επειδή δεν μου αρέσουν τα βρασμένα καρότα (τα προτιμώ ωμά) τα έβγαλα με κουτάλα ένα μισάωρο πριν και με λίγο ζουμί από τη σούπα, τα έβαλα στο μπλέντερ και τα ξαναέριξα μέσα στην κατσαρόλα. Τράβηξαν το επιπλέον λίπος από το κρέας και το λάδι και ομογενοποίησαν τη σούπα.
*Την επομενη φορα κάνε ακριβως τα ιδια αλλά προσθεσε κοκκαλα μεδουλατα σε μικρα κομματια με ολιγον κρεας απο νεαρο ζωο προετοιμασμενα -''μαγιαρισμενα '' στο φουρνο με γυρισματα για ομοιομορφια στο ψησιμο σε υψηλη θερμοκρασια μεχρι να παρουν το χρωμα του μελιου .