!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γερμανία vs Ιαπωνία

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Γερμανία vs Ιαπωνία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ritzeri έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:17

Εγώ δεν ξέρω να αλλάζω λάστιχο.
Επιπλέον δεν ξέρω που είναι εκείνο το γαμημενο δοχείο με το νερό για τους υαλοκαθαριστηρες. Γι αυτό, κάνω μεγάλη οικονομια στο νερό, αφού αναγκαστικά μου το γεμίζουν μόνο κάθε φορά που κάνω σέρβις.

Στο τελευταίο δε αυτοκίνητο, μετά από 3 χρόνια, δεν ξέρω από που ανοιγει το καπό της μηχανής.

Όλα αυτά τα θεωρώ τρομερά υποτιμητικά για εμένα ώστε να τα γνωρίζω.

Μου ζήτησε ο μηχανικός όταν πήγα να το πάρω από το σέρβις να το ανοίξω για να μου δείξει κάτι, μπαίνω και εγώ μέσα και αρχίζω να ψάχνω. Μετά από κάνα τρίλεπτο, του λέω δεν ξέρω από που ανοίγει. Στράβωσε ο καραγκιόζης, νόμιζε ότι του κάνω πλάκα. Στον μικρόκοσμο του, δεν χώραγε άνθρωπος να μην ξέρει πως ανοίγει το καπό.

Από την άλλη δεν έχω τρακάρει ποτέ μετά από 22 χρόνια οδήγησης και τουλάχιστον 1000 φορές πολύ μεθυσμένος. Είμαι πολύ καλός στο παρκάρισμα, δεν χωνομαι, δεν κάνω σφήνες, δεν παρκάρω εκεί που απαγορεύεται, πάνω σε γωνιες, σε μέρη για ανάπηρους κλπ.

Γιατί να μην οδηγώ εγώ;

να μην οδηγεις, επειδη:
ritzeri έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:30
Αποχαιρετα το το δίπλωμα που χάνεις.
Πίνεις και οδηγός;
Το αυτό.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

stergiosbik έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:38 Ναι καλα.
Τα σαξοραλλα φταινε και οχι οι ουγκανοι που νομιζαν οτι ειναι Σουμαχερ.
έλα ρε, τα ραλύ ηταν για κουλούς, έστριβαν μόνα τους σαν τρένα, μέχρι που λέγανε τα λέμε. Ακόμα και τα crx ήταν καλύτερα στις στροφές, ήξερες οτι θα φύγεις πριν συμβεί :)

πάντως άσχετα με αυτά, δεν νιώθουμε οτι αν σε 100 πχ χρόνια δεν οδηγά πλέον κανείς, θα μοιάζει απίστευτο στους ανθρώπους οτι κάποτε το κάναμε; Με την έννοια οτι δεν θα το πιστεύουν αλήθεια εννοώ.

Αυτό που συμβαίνει, που μία γιαγιά με καταρράκτη πάει για ψώνια, μαζί με έναν 18άρι ορεξάτο και 40άρι που παίζει στο κινητό κλπ, μπαίνουν σε ένα μικρό τανκ και βγαίνουν στους δρόμους και επιβιώνουν, μοιάζει εκτός λογικής, είναι ωδή στην ανθρώπινη ικανότητα.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

ritzeri έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:39
stergiosbik έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:34 Που εγραψα εγω οτι ο οδηγος ενος γρηγορου αυτοκινητου ειναι καλος οδηγος;
Σιγουρα ομως ειναι τοσες οι μαλακιες που κανουμε οπως και η ανικανοτητα μας που δεν θα πρεπε να οδηγουν ουτε οι μισοι.
Πουθενά, το συμπέρανα μόνος μου.

Αυτός που βλέπει το αυτοκίνητο σαν πλυντηριο, έχει λιγότερες πιθανότητες να πάρει rx8 από αυτόν που καυλωνει με τα αυτοκίνητα.

Ε, από εκεί και πέρα η στατιστική μιλάει μόνη της.
Η στατιστικη λεει οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των ατυχηματων γινεται στις πολεις και περιξ αυτων.
Αρα καταλαβαινεις οτι αυτα που λες περι RX 8 κλπ δεν ισχυουν.
Η διαφορα ειναι οτι οταν γινεται ενα ατυχημα με ενα γρηγορο αυτοκινητο,οπως τοτε με τον Βακακη,παιρνει μεγαλυτερη εκταση.
Τον Ιανουαριο στην Αττικη μονο υπηρξαν 19 νεκροι απο ατυχηματα.
Ποσοι απο αυτους σκοτωθηκαν απο γρηγορα αμαξια;
Αρα,δεν ειναι θεμα αυτοκινητου.Ειναι θεμα νοοτροπιας οδηγου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ritzeri έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:32
enterprise-psi έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:26 Υποτίθεται οτι με την άδεια οδήγησης, μαθαίνεις και στοιχειώδη μηχανικά πράματα.
Όπως;
Που βάζει η κάθε εταιρεία το δοχείο σε κάθε μοντέλο;
Μαθαίνεις να κάνεις προβλέψεις και για τα μελλοντικά;

Ασε που το 1996, που πήρα το δίπλωμα, ΔΕΝ σου μάθαιναν τίποτα άλλο εκτός από οδήγηση και σήματα
(θαπρεπε να) μαθαινεις να ανοιγεις τα ματακια σου και να βλεπεις. δεν ειναι δυσκολο, αμα ανοιξεις το καπω και κοιταξεις, θα σου παρει καμμια 10ρια δευτερολεπτα.

Άβαταρ μέλους
enaon

ritzeri έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:41 αν δεν θεωρουσα πολύ υποτιμητικό να ανοίγω το καπό του αυτοκινήτου
απο περιέργεια, γιατί υποτιμητικό; :lol:
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:47 πάντως άσχετα με αυτά, δεν νιώθουμε οτι αν σε 100 πχ χρόνια δεν οδηγά πλέον κανείς, θα μοιάζει απίστευτο στους ανθρώπους οτι κάποτε το κάναμε; Με την έννοια οτι δεν θα το πιστεύουν αλήθεια εννοώ.
Αυτό. Θα μας κοιτάζουν οι πιτσιρικάδες όπως τώρα όταν τους λέμε για τηλέφωνο με καντράν.
Περιμένω με υπομονή τη μέρα που ο κουβάς θα γίνει έξυπνος και με πηγαίνει ενώ εγώ θα ασχολούμαι με κάτι πιο ενδιαφέρον. Καταλαβαίνω την αγάπη για οδήγηση αν βρεθώ σε καμία ορεινή Εύβοια ας πούμε. Αλλά μέσα στην πόλη 100 φορές να πηγαίνει μόνο του.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ασέβαστος έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:46
ritzeri έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:17

Εγώ δεν ξέρω να αλλάζω λάστιχο.
Επιπλέον δεν ξέρω που είναι εκείνο το γαμημενο δοχείο με το νερό για τους υαλοκαθαριστηρες. Γι αυτό, κάνω μεγάλη οικονομια στο νερό, αφού αναγκαστικά μου το γεμίζουν μόνο κάθε φορά που κάνω σέρβις.

Στο τελευταίο δε αυτοκίνητο, μετά από 3 χρόνια, δεν ξέρω από που ανοιγει το καπό της μηχανής.

Όλα αυτά τα θεωρώ τρομερά υποτιμητικά για εμένα ώστε να τα γνωρίζω.

Μου ζήτησε ο μηχανικός όταν πήγα να το πάρω από το σέρβις να το ανοίξω για να μου δείξει κάτι, μπαίνω και εγώ μέσα και αρχίζω να ψάχνω. Μετά από κάνα τρίλεπτο, του λέω δεν ξέρω από που ανοίγει. Στράβωσε ο καραγκιόζης, νόμιζε ότι του κάνω πλάκα. Στον μικρόκοσμο του, δεν χώραγε άνθρωπος να μην ξέρει πως ανοίγει το καπό.

Από την άλλη δεν έχω τρακάρει ποτέ μετά από 22 χρόνια οδήγησης και τουλάχιστον 1000 φορές πολύ μεθυσμένος. Είμαι πολύ καλός στο παρκάρισμα, δεν χωνομαι, δεν κάνω σφήνες, δεν παρκάρω εκεί που απαγορεύεται, πάνω σε γωνιες, σε μέρη για ανάπηρους κλπ.

Γιατί να μην οδηγώ εγώ;

να μην οδηγεις, επειδη:
ritzeri έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:30
Αποχαιρετα το το δίπλωμα που χάνεις.
Πίνεις και οδηγός;
Το αυτό.
Ναι, και εγώ δεν κατάλαβα πως το πρώτο κολλάει με το δεύτερο.
stergiosbik

enaon έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:47
stergiosbik έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:38 Ναι καλα.
Τα σαξοραλλα φταινε και οχι οι ουγκανοι που νομιζαν οτι ειναι Σουμαχερ.
έλα ρε, τα ραλύ ηταν για κουλούς, έστριβαν μόνα τους σαν τρένα, μέχρι που λέγανε τα λέμε. Ακόμα και τα crx ήταν καλύτερα στις στροφές, ήξερες οτι θα φύγεις πριν συμβεί :)

πάντως άσχετα με αυτά, δεν νιώθουμε οτι αν σε 100 πχ χρόνια δεν οδηγά πλέον κανείς, θα μοιάζει απίστευτο στους ανθρώπους οτι κάποτε το κάναμε; Με την έννοια οτι δεν θα το πιστεύουν αλήθεια εννοώ.

Αυτό που συμβαίνει, που μία γιαγιά με καταρράκτη πάει για ψώνια, μαζί με έναν 18άρι ορεξάτο και 40άρι που παίζει στο κινητό κλπ, μπαίνουν σε ένα μικρό τανκ και βγαίνουν στους δρόμους και επιβιώνουν, μοιάζει εκτός λογικής, είναι ωδή στην ανθρώπινη ικανότητα.
Ρε συ δεν ειναι ετσι.
Τα σαξοραλλα δεν φταινε.
Το νεαρο της ηλικιας των ανθρωπων που τα οδηγουσαν φταιει και η λαθος οδικη παιδεια τους.
Ηταν φθηνα αυτοκινητα που μπορουσε ν αγορασει ενας νεος.
Νομιζεις οτι αυτοι αν ειχαν την δυνατοτητα ν αγορασουν ενα πιο ακριβο και γρηγορο αυτοκινητο,δεν θα σκοτωνονταν;
Ασε που σχεδον ολα ηταν πειραγμενα και δεν ειχαν πια καμμια σχεση με τις εργοστασιακες προδιαγραφες οσον αφορα τον κινητηρα και τις αναρτησεις.
ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri »

stergiosbik έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:48
ritzeri έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:39
stergiosbik έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:34 Που εγραψα εγω οτι ο οδηγος ενος γρηγορου αυτοκινητου ειναι καλος οδηγος;
Σιγουρα ομως ειναι τοσες οι μαλακιες που κανουμε οπως και η ανικανοτητα μας που δεν θα πρεπε να οδηγουν ουτε οι μισοι.
Πουθενά, το συμπέρανα μόνος μου.

Αυτός που βλέπει το αυτοκίνητο σαν πλυντηριο, έχει λιγότερες πιθανότητες να πάρει rx8 από αυτόν που καυλωνει με τα αυτοκίνητα.

Ε, από εκεί και πέρα η στατιστική μιλάει μόνη της.
Η στατιστικη λεει οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των ατυχηματων γινεται στις πολεις και περιξ αυτων.
Αρα καταλαβαινεις οτι αυτα που λες περι RX 8 κλπ δεν ισχυουν.
Η διαφορα ειναι οτι οταν γινεται ενα ατυχημα με ενα γρηγορο αυτοκινητο,οπως τοτε με τον Βακακη,παιρνει μεγαλυτερη εκταση.
Τον Ιανουαριο στην Αττικη μονο υπηρξαν 19 νεκροι απο ατυχηματα.
Ποσοι απο αυτους σκοτωθηκαν απο γρηγορα αμαξια;
Αρα,δεν ειναι θεμα αυτοκινητου.Ειναι θεμα νοοτροπιας οδηγου.
1. Κάθε Βακακης παίρνει μαζί του και 4-5 ψυχές
2. Συμφωνούμε. Η νοοτροπία φταίει. Μου που από τις δικές μου εμπειρίες, οι οδηγοί γρήγορων αυτοκινήτων έχουν χειρότερη νοοτροπία από τους άλλους.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ritzeri έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:41
Μα δεν αμφισβήτησα ότι, αν δεν θεωρουσα πολύ υποτιμητικό να ανοίγω το καπό του αυτοκινήτου, θα έβρισκα τρόπο να μάθω που στο διαολο είναι.
περισσοτερο υποτιμητικο ειναι να εχεις λασπωμενο παπριζ επειδη δεν εχουν νερο τα πιτσιλιστηρια, η να βγαινεις και να σκουπιζεις τη λασπη με το μανικι, για να βλεπεις.

Άβαταρ μέλους
ST48410

stergiosbik έγραψε: 11 Φεβ 2019, 20:30 Ταλ νομιζω οτι αυτη η BMW σου κλεινει το ματι.

Ανανεωμένη Alpina B7 xDrive

https://www.drive.gr/news/nea-montela/a ... -b7-xdrive
Απορία για όσους έχετε οδηγήσει τέτοια οχήματα. Πέραν της πολυτέλειας και της μούρης υπάρχει κάτι που μπορεί να ευχαριστηθεί από τις επιδόσεις αυτού του οχήματος ιδιοκτήτης που μένει στην Αθήνα και θέλει να οδηγεί νόμιμα; Δηλαδή τι τα κάνουν όσοι τα έχουν; Πηγαίνουν σε πίστες;
stergiosbik

Και ο παππους με το Accent τοσους παιρνει στον λαιμο του.
Οι οδηγοι των γρηγορων αυτοκινητων ειναι αυτοι που πιο πριν ειχαν ενα οχι τοσο γρηγορο αυτοκινητο.
Το θανατηφορο ατυχημα δεν χρειαζεται μεγαλες ταχυτητες για να γινει.
Βλακεια και απροσεξια χρειαζεται.
Στην Γερμανια που πανε διχως αυριο στις αουτομπαν γιατι δεν εχουν τοσους νεκρους ενω κατα κανονα τα αυτοκινητα τους ειναι πολυ πιο γρηγορα απο τον ελληνικο στολο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stergiosbik την 14 Φεβ 2019, 11:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

stergiosbik έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:54 Ρε συ δεν ειναι ετσι.
οκ, αν και τα θυμάμαι αλλιώς, ήταν γνωστό ότι αν τα χάσεις δεν τα μαζεύεις. Ήταν λίγο επικίνδυνα, καταπληκτικά για μέσο χρήστη γιατί είχαν κρατήματα πέρα του μέσου, αλλά στα όρια δεν είχαν πληροφορία, σκοτάδι. Ήταν το αρνητικό του συστήματος κλίσης της καμπίνας νομίζω.
ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri »

enaon έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:49
ritzeri έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:41 αν δεν θεωρουσα πολύ υποτιμητικό να ανοίγω το καπό του αυτοκινήτου
απο περιέργεια, γιατί υποτιμητικό; :lol:
Δεν ξέρω ακριβως, ιδιομορφία δική μου.

Από παιδί θυμάμαι συγκεκριμένα αλλά παιδάκια που όλη μέρα είχαν ανάποδα το ποδήλατο και το πασπατευανε. Αντι να ευχαριστιουνται καμια βόλτα, εξαντλούσαν την ικανοποίηση τους στο να ασχολούνται όλη μέρα με τα φρένα και με μπαλώματα κλπ
Τα θεωρούσα λίγο βλαμμένα και ίσως αποφάσισα να γίνω το ακριβώς αντίθετο.

Τα ίδια παιδάκια, είναι σημερα οι μαλακες της γειτονιάς. Έχουν από μια BMW, παλιά - άρα υποθέτω και φθηνή, κι όλη μέρα ασχολούνται με αυτό. Μαζεύονται ΚΑΘΕ απόγευμα και δεν ξέρω τι στο διαόλο κάνουν, πάντως κάθονται κάνα τρίωρο πάνω από τα αυτοκίνητα.
40 χρόνων άνθρωποι, λογικά δεν θα έχουνε κανένα άλλο πρόβλημα στη ζωή τους να ασχοληθούν....

Ψυχαναλυτικα, ίσως φταίει η διαπαιδαγωγηση από τον πατέρα μου που δεν με άφηνε μικρό να πειράζω εργαλεία, συσκευές κλπ για τα οποία δεν ήξερα τις αρχές λειτουργίας τους.
Μπορεί γι αυτό να μην βλέπω με καλό μάτι και όσους ασχολούνται με εργαλεία κλπ
Πρέπει να είμαι το μοναδικό σπίτι που δεν θα βρεις ούτε ένα κατσαβίδι
:D
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 14 Φεβ 2019, 10:56 Απορία για όσους έχετε οδηγήσει τέτοια οχήματα. Πέραν της πολυτέλειας και της μούρης υπάρχει κάτι που μπορεί να ευχαριστηθεί από τις επιδόσεις αυτού του οχήματος ιδιοκτήτης που μένει στην Αθήνα και θέλει να οδηγεί νόμιμα; Δηλαδή τι τα κάνουν όσοι τα έχουν; Πηγαίνουν σε πίστες;
στην αθήνα καλύτερα με ένα 1000άρι. Οπουδήποτε αλλού όμως με αυτό, Δεν είναι οτι θα πας σφαίρα, μπορεί να πας με 80 στις στροφές στο βουνό όπως θα πήγαινες και με το χιλιάρι, αλλά θα νιώθεις μέσα ότι πας με 30.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”