mec έγραψε: 12 Φεβ 2019, 11:39
Η τέλεια δουλειά:
-να σου αρέσει
-να φέρνει χρήμα
-να μην έχεις αφεντικά, υπαλλήλους, ωράρια
-να δουλεύεται από οπουδήποτε (ιντερνετικά)
-να μην σκοτώνεσαι στη δουλειά
-να μην κυνηγάς πελάτες κι αν γίνεται να μην πουλάς τίποτα
-να έχει χαμηλό κόστος εκκίνησης
Κάπου εκεί ψάχνομαι αυτόν τον καιρό
Δεν θα την βρεις ποτε στο υπογραφω εγω που ειναι και life coach του πεζοδρομιου
η δουλεια αυτη ονομαζεται "τοκιστης και σουλατσαδορος"
Κάτι καλύτερο: crowdfunder. Site όπου οι έχοντες projects ψάχνουν για χρηματοδότηση από το κοινό (αλλά και εταιρείες). Παίρνεις προμήθεια από τα ποσά που συγκεντρώνουν. Κανένα απολύτως ρίσκο. Απλά άλλαξε η νομοθεσία τελευταία στη Γαλλία και ο νόμος απαιτεί κατάθεση 40 χιλ ευρώ σε μία τράπεζα ως εγγύηση ότι είσαι αξιόπιστος. Βέβαια είμαστε μακριά από αυτό που λέω για χαμηλό κόστος εκκίνησης, αλλά το ποσό είναι στις δυνατότητές μου και είναι υπό μελέτη.
Δουλειές με τις προυποθέσεις πάνω κάτω που έβαλα υπάρχουν, απλά θέλει αρκετό ψάξιμο. Πχ games, εξειδικευμένο site γνωριμιών κλπ
Και τώρα που είμαι moderator είναι άνετη δουλειά και με καλά λεφτά και δεν έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου να με ζαλίζει. Είναι όμως κάπως flat και τη θεωρώ πρόσκαιρη. Το ιδανικό δεν είναι εύκολο, το έχουμε μόνο για πυξίδα.
mec έγραψε: 12 Φεβ 2019, 17:28
Εγώ δεν έχω τέτοιο πτυχίο, αλλά υπήρξα life and business coach και πήγα σε μια εταιρεία ως εξωτερικός συνεργάτης.
Είσαι δηλαδή life/business coach και είχες βρει τέτοια δουλειά σε εταιρεία;
Όχι ακριβώς. Coach ήμουν τα τελευταία 5 χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Το συμβόλαιο με την παρούσα εταιρεία ήταν για διεθνές business development. Έχω προγενέστερο βιογραφικό με εξωτερικές αποστολές για διάφορες εταιρείες εκτός Γαλλίας. Η συνεργασία ξεκίνησε με ένα project για Βαλκάνια που αφού τέθηκε θέμα έδρας, αποφασίστηκε τελικά Αθήνα. Εκεί στραβομουτσούνιασα και χάλασε η συμφωνία. Είχα ξεκινήσει όμως παράλληλα ένα οικονομικό φόρουμ που το είχα δηλώσει. Τελικά το ενέταξα στην εταιρεία και λειτουργεί σαν ιντρανετ για πελάτες σεμιναρίων και συνεργάτες τους και αυτό συντονίζω τώρα. Έχω επίσης και έξτρα εργασίες πχ έχω δύο ατελιέ στον παρόν planning (μέχρι 30 Απριλίου).
mec έγραψε: 12 Φεβ 2019, 17:28
Εγώ δεν έχω τέτοιο πτυχίο, αλλά υπήρξα life and business coach και πήγα σε μια εταιρεία ως εξωτερικός συνεργάτης.
Είσαι δηλαδή life/business coach και είχες βρει τέτοια δουλειά σε εταιρεία;
Όχι ακριβώς. Coach ήμουν τα τελευταία 5 χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Το συμβόλαιο με την παρούσα εταιρεία ήταν για διεθνές business development. Έχω προγενέστερο βιογραφικό με εξωτερικές αποστολές για διάφορες εταιρείες εκτός Γαλλίας. Η συνεργασία ξεκίνησε με ένα project για Βαλκάνια που αφού τέθηκε θέμα έδρας, αποφασίστηκε τελικά Αθήνα. Εκεί στραβομουτσούνιασα και χάλασε η συμφωνία. Είχα ξεκινήσει όμως παράλληλα ένα οικονομικό φόρουμ που το είχα δηλώσει. Τελικά το ενέταξα στην εταιρεία και λειτουργεί σαν ιντρανετ για πελάτες σεμιναρίων και συνεργάτες τους και αυτό συντονίζω τώρα. Έχω επίσης και έξτρα εργασίες πχ έχω δύο ατελιέ στον παρόν planning (μέχρι 30 Απριλίου).
Κατάλαβα ακριβώς το 1/3 από αυτά που έγραψες
Συγχαρητήρια που έκανες το coach σαν ελεύθερος επαγγελματίας, είναι το τελευταίο trend και life/business coach ακούγονται πλέον παντού. Πολλοί το ξεκονάνε από ψυχολόγοι, αλλά υπάρχουν life coaches με οποιοδήποτε σχεδόν επαγγελματικό background. Οι περισσότεροι το ξεκινάνε για προσωπική γνώση και σε κάποιους από αυτούς τους βγαίνει και πιο επαγγελματικά στη συνέχεια.
Belladonna έγραψε: 13 Φεβ 2019, 13:21
Κατάλαβα ακριβώς το 1/3 από αυτά που έγραψες
Η εταιρεία δεν με προσέλαβε ως life/business coach, αλλά γιατί θέλει να εξαπλωθεί στο εξωτερικό κι έχω το κατάλληλο βιογραφικό, επειδή έχω δουλέψει με άλλες εταιρείες (πριν γίνω coach) σε διάφορες αποστολές, στήσιμο θυγατρικών κλπ εκτός Γαλλίας. Το ότι κατάληξα moderator είναι επειδή δεν τα βρήκαμε στη συμφωνία, αλλά κατόρθωσα να τους πείσω ότι πρέπει να έχουν ένα εσωτερικό δίκτυο για όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην εξάπλωσή τους ως εταιρεία παγκοσμίως.
Σαν PMO manager (PMO=Project Management Office) για το Βρετανικό NHS, μπορώ να πω ότι ευχαριστιέμαι πολύ τη δουλειά μου.
Χώρος για εξέλιξη και πάρα πολύ καλές εργασιακές σχέσεις.
Στην προηγούμενη καριέρα μου στην Ελλάδα, σαν ιπτάμενος αξιωματικός της ΠΑ, η δουλειά μου ήταν απλά καταπληκτική. Παρά τις θυσίες και τις δυσκολίες, θα ήθελα να κρατούσε για πάντα.
Ένα κομμάτι μου αρέσει πολύ. (ανάπτυξη εφαρμογών)
Ένα κομμάτι το ανέχομαι, μερικές φορές είναι κακό, άλλες καλό, συχνά δίνει μια ένταση με την καλή έννοια. Με κάνει όμως καλύτερο σαν άνθρωπο γιατί με βγάζει έξω από το comfort zone μου. (να μιλάω με πελάτες/χρήστες)
Ένα κομμάτι το βαριέμαι, υποθέτω κάποιος πρέπει να το κάνει, νιώθω ότι θα μπορούσε να το κάνει και ρομπότ. (documentation αυτών που έκανα)
Η ομάδα μου έχει ευχάριστο κλίμα, που είναι σημαντικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dwarven Blacksmith την 14 Φεβ 2019, 16:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Εξαρτάται. Έχω δύο επαγγέλματα, στο ένα είμαι αποστασιοποιημένος και με νοιάζει το οικονομικό μόνο, και για αυτό είμαι καλός. Στο άλλο είμαι παθιασμένος και το αγαπώ, κι αυτό επηρεάζει την κρίση μου και την πρόοδό μου. Πιστεύω πως δεν πρέπει να αγαπάς τη δουλειά σου, πρέπει να τη βλέπεις με απόσταση, για να έχεις πραγματικό κέρδος. Προσπαθώ πάντως να είμαι σωστός, όσο γίνεται, έχω πολλά να βελτιώσω, και ναι, γενικά, θεωρώ πως μου αρέσει ως δουλειά, αλλά έχει ανόητο κόσμο. Πολύ επιφανειακούς ανθρώπους.
μισο stay, άλλο το οτι μαρέσει η δουλειά μου (για το χ ψ λόγο) και άλλο την αγαπώ, αν την αγαπάς πάει να πει οτι θα το έκανες και τζάμπα, αν σαρέσει πάει να πει οτι την κάνεις χωρίς να σε φθείρει τόσο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ερμής έγραψε: 14 Φεβ 2019, 16:20μισο stay, άλλο το οτι μαρέσει η δουλειά μου (για το χ ψ λόγο) και άλλο την αγαπώ, αν την αγαπάς πάει να πει οτι θα το έκανες και τζάμπα, αν σαρέσει πάει να πει οτι την κάνεις χωρίς να σε φθείρει τόσο.
Τσάμπα δεν κάνω τίποτα, φίλε. Δεν υπάρχει αγάπη για δουλειά, αν την κάνεις τσάμπα, τη μισείς τη δουλειά, ή, δεν είναι πλέον δουλειά, αλλά χόμπι. Δουλειά είναι ό,τι σου δίνει λεφτουδάκια.
Ερμής έγραψε: 14 Φεβ 2019, 16:20μισο stay, άλλο το οτι μαρέσει η δουλειά μου (για το χ ψ λόγο) και άλλο την αγαπώ, αν την αγαπάς πάει να πει οτι θα το έκανες και τζάμπα, αν σαρέσει πάει να πει οτι την κάνεις χωρίς να σε φθείρει τόσο.
Τσάμπα δεν κάνω τίποτα, φίλε. Δεν υπάρχει αγάπη για δουλειά, αν την κάνεις τσάμπα, τη μισείς τη δουλειά, ή, δεν είναι πλέον δουλειά, αλλά χόμπι. Δουλειά είναι ό,τι σου δίνει λεφτουδάκια.
τώρα συμφωνούμε.
Και εμένα γιαυτό μ' αρέσει η δουλειά μου επειδή μου αποφέρει και ζώ, αν αύριο κάνω κάτι άλλο που μου αποφέρει περισσότερα χωρίς να με φθείρει ψυχολογικά, θα το "αγαπήσω" περισσότερο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
παω 8 το πρωι ριχνω μια ματια γυρω ,φτιαχνω καφε ταιζω τα γατια ,μπαινω στα μπασκετικα φορα περναει κανα δυωρο ,αμα εχουν χασει ραπτορς και σελτικς μπορει και τριωρο μετα βαζω να δω καμμια σειρα ,12:15 αρχιζω τα τσιπουρα 2 παρα φευγω παω σπιτι φαι σιεστα αμα με χρειαζονται το απογευμα ξαναπαω.
Δεν εχω παραπονο(δεν εχουμε ιντερνετ βεβαια αλλα για αυτο φταει η γαμημενη η ντοιτσε τελεκομ)
H εταιρία Gallup κάνει εδώ και δεκαετίες ανώνυμες έρευνες σε εργαζόμενους από όλο τον κόσμο έχοντας συγκεντρώσει δείγμα από εκατοντάδες χιλιάδες. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα 13% των εργαζομένων δηλώνουν ότι τους αρέσει η δουλειά τους, 63% απλά δεν τους αρέσει και είναι συναισθηματικά αποσυνδεδεμενοι και μη παραγωγικοί, και 24% την μισούνε κανονικά.
Για μένα όποιος μου λέει ότι του αρέσει η δουλειά του το μυαλό μου γενικά πάει στο ότι μάλλον είναι πιτσιρικάς ή απλά λέει ψέμματα. Έχω δει και κάποιους που πραγματικά αγαπάνε τη δουλειά τους αλλά είναι συνήθως μπατίρηδες
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.