Ναι, το έγραψα εγώ πιο πίσω, αλλά με κατατρόμαξε η Εσθήρ με το ακρυλαμίδιο. Γίνονται ωραίες και στα γρήγορα, αλλά άμα είναι επικίνδυνο τι να το κάνεις.Κουρκούας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:36 Είχα ακούσει για πατάτες "τηγανητές" στα μικροκύματα (όχι ετοιματζίδικες, από την αρχή).
Έχει δοκιμάσει κανείς ποτέ;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες
Μέχρι πιο νούμερο φτάνει η κουζίνα σου; Αυτό που κάνεις μου φαίνεται πιο λογικό.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:02 Δεν κάνουν όλες οι πατάτες για τηγάνι.
Εξαρτάται φυσικά από τον παραγωγό και την εποχή.
Νευροκοπίου, Νάξου, Άργους, Τρίπολης παραδείγματος χάριν, είναι οκ για όλες τις χρήσεις αλλά εξαρτάται απο την εποχή.
Όταν δεν έχω καλές πατάτες και θέλω να τηγανίσω, τις κόβω, τις βάζω σε νερό και πριν να τις ρίξω στο καυτό λάδι, τις βάζω σε μια βαμβακερή πετσέτα (κάνει και απορροφητικό χαρτί) και τις "στεγνώνω". Γίνονται καλύτερες.
Με βολεύει περισσότερο κατσαρόλα (μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με τις μερίδες που θέλω) παρά τηγάνι.
Και χαμηλώνω τη φωτιά, μετά από 1 λεπτό (στο 2περίπου) και όχι το ανάποδο.
Κάποιοι τις προτηγανίζουν, τις βγάζουν από τη φωτιά και τις τηγανίζουν πάλι όταν θέλουν να σερβίρουν.
Ρε σεις μη μαγειρευετε στον μικροκυμάτων. Για κανα ζεσταμα, κανα ξεπαγωμα, οκ...mec έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:03Ναι, το έγραψα εγώ πιο πίσω, αλλά με κατατρόμαξε η Εσθήρ με το ακρυλαμίδιο. Γίνονται ωραίες και στα γρήγορα, αλλά άμα είναι επικίνδυνο τι να το κάνεις.Κουρκούας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:36 Είχα ακούσει για πατάτες "τηγανητές" στα μικροκύματα (όχι ετοιματζίδικες, από την αρχή).
Έχει δοκιμάσει κανείς ποτέ;
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:02 Δεν κάνουν όλες οι πατάτες για τηγάνι.
Νευροκοπίου, Νάξου, Άργους, Τρίπολης παραδείγματος χάριν, είναι οκ για όλες τις χρήσεις αλλά εξαρτάται απο την εποχή.
Όταν δεν έχω καλές πατάτες και θέλω να τηγανίσω, τις κόβω, τις βάζω σε νερό και πριν να τις ρίξω στο καυτό λάδι, τις βάζω σε μια βαμβακερή πετσέτα (κάνει και απορροφητικό χαρτί) και τις "στεγνώνω". Γίνονται καλύτερες.
Με βολεύει περισσότερο κατσαρόλα (μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με τις μερίδες που θέλω) παρά τηγάνι.
Κάποιοι τις προτηγανίζουν, τις βγάζουν από τη φωτιά και τις τηγανίζουν πάλι όταν θέλουν να σερβίρουν.
Η τεχνική που καθιέρωσε τον Blumenthal
ενδιαφέρον εχουν οι επεξηγησεις εδω.
http://www.insearchofheston.com/2013/10 ... tep-guide/
το βίνδεο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αγις την 09 Φεβ 2019, 20:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
User_601
Πανα μου,ναι κανονικα θελει λιγο πιο δυνατη φωτια η πατατα η τηγανητη για να γινει,εγω σου ειπα στην μεση,1,5 για πιο υγιεινα.Τωρα αν δεν σου γινεται στο 1,5 σαφως βαλτην στο 2...απεφυγε το 3.Πάνας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:11Επειδή σου έχω εμπιστοσύνη στη μαγειρική (το γιατί δεν το ξέρω αλλά μη το πάρεις πάνω σου) δοκίμασα να τηγανήσω στο 1,5 αλλά ήταν μισή ώρα και δεν κοκκίνιζαν και έλιωναν, έβγαζαν φουσκάλες βέβαια αλλά λίγες. Το ανέβασα στο 2 και ψήθηκαν σε 15 λεπτά. Άρα στο 2 πρέπει ε;Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:25Για πιο υγιεινο τηγανισμα στο 1,5.Στη μεση παντα.ΑΛΛΑ αν εχεις κεραμικο τηγανι η αυτο με πετρινη επενδυση,εγω βαζω μια κουταλια λαδι,χαμηλη φωτια,ριχνω τις πατατες αφου ΠΑΝΤΑ τις εχω μουλιασει το λιγοτερο μιση ωρα και μετα τις σκεπαζω με καπακι και σχεδον σαν να βραζουν στον ατμο βασικα και στο τελος ανοιγω το καπακι και λιγο τις ξεροψηνω,Αυτο ξαναλεω στο τηγανι με πετρινη επενδυση.Οχι στα συμβατικα,αλλα και παλι σπανια κανω τηγανητες πατατες..καλυτερα φουρνου,αν δεν θετε βραστες,αλλα φουρνου οχι πανω απο 180 βαθμους και οχι να ξεροψηθουν.Επισης οπως λεει και το αρθρο για πιο υγιεινο τηγανισμα,προβραστε τις και μετα απλα λιγο λαδακι να νοστιμισουν σε μετρια με χαμηλη φωτια.Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:20 Δηλαδή για να τηγανίσεις σε εστία με αριθμούς από το 1-3 με μισά ανάμεσα π[ου το βάζεις;
edit:Κουζινες με 3 βαθμους συνηθως ειναι πιο παλιες,και η διαφορα ενος βαθμου απο τον αλλον ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι πχ η 9βαθμιδη.
Και ΠΑΝΤΑ μουλιαζε τις πατατες ,ηδη κομμενες το λιγοτερο μιση ωρα πρν τις τηγανισεις.
Ναι,τα μαντεμενια οντως θεωρουνται τα καλυτερα.Στην επομενη αγορα θα δοκιμασω ενα σκευος μαντεμενιο.
Γενικά, το είπα. Αν είναι με κουμπί με τέρμα στο 3, κάνει το 2. Αν είναι αφής με τέρμα το 9, κάνει το 7 κλπCustom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:19Μέχρι πιο νούμερο φτάνει η κουζίνα σου; Αυτό που κάνεις μου φαίνεται πιο λογικό.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:02 Δεν κάνουν όλες οι πατάτες για τηγάνι.
Επειδή οι κουζίνες είναι διαφορετικές, σημασία έχει να χαμηλώσει η θερμοκρασία αλλά να συνεχίσει το "τσιρτσίρισμα" στις πατάτες.
Πρώτα, θωρακίζονται στην υψηλή θερμοκρασία και μετά ψήνονται πιο σωστά. Διαφορετικά, τραβάνε περισσότερο λάδι.
Έτσι τουλάχιστον νομίζω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι, έτσι το κατάλαβα κ γω! Ωραία! Θα δοκιμαστεί! Ευχαριστώ!ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:41Πρώτα, θωρακίζονται στην υψηλή θερμοκρασία και μετά ψήνονται πιο σωστά. Διαφορετικά, τραβάνε περισσότερο λάδι.Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:19Μέχρι πιο νούμερο φτάνει η κουζίνα σου; Αυτό που κάνεις μου φαίνεται πιο λογικό.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 20:02 Δεν κάνουν όλες οι πατάτες για τηγάνι.
Έτσι τουλάχιστον νομίζω.![]()
Αγιορείτικες συνταγές δοκιμάσατε; Τον Επιφάνειο τον ξέρετε;
Δώσε λίγη προσοχή, στην αφαίρεση της υγρασίας. Μην τις ακουμπήσεις απλώς στην πετσέτα για να "στραγγίξουν".
Τρίψε τις με την πετσέτα ή βάλε διπλό χαρτί από πάνω και πίεσε το. Καλή επιτυχία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:01Δώσε λίγη προσοχή, στην αφαίρεση της υγρασίας. Μην τις ακουμπήσεις απλώς στην πετσέτα για να "στραγγίξουν".
Τρίψε τις με την πετσέτα ή βάλε διπλό χαρτί από πάνω και πίεσε το. Καλή επιτυχία.![]()
Τι να κάνουμε; Κι ο καπιταλισμός έχει τα προβλήματά του.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Μήπως με το μπιστολάκι φεύγει καλύτερα η υγρασία;ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:01 Δώσε λίγη προσοχή, στην αφαίρεση της υγρασίας. Μην τις ακουμπήσεις απλώς στην πετσέτα για να "στραγγίξουν".
Τρίψε τις με την πετσέτα ή βάλε διπλό χαρτί από πάνω και πίεσε το. Καλή επιτυχία.![]()
Ποιος σας είπε ότι στο 1,5 έχουμε την ίδια θερμοκρασία σε όλες τις κουζίνες;Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:13Όχι, στο 1,5.Πάνας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:11 Επειδή σου έχω εμπιστοσύνη στη μαγειρική (το γιατί δεν το ξέρω αλλά μη το πάρεις πάνω σου) δοκίμασα να τηγανήσω στο 1,5 αλλά ήταν μισή ώρα και δεν κοκκίνιζαν και έλιωναν, έβγαζαν φουσκάλες βέβαια αλλά λίγες. Το ανέβασα στο 2 και ψήθηκαν σε 15 λεπτά. Άρα στο 2 πρέπει ε;
Ούτε στην ίδια την κουζίνα είναι η ίδια, όταν χρησιμοποιούμε διαφορετικής διαμέτρου μάτια.
Πήρες σοβαρά την απάντηση; Μαϊκότ...Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:42Ποιος σας είπε ότι στο 1,5 έχουμε την ίδια θερμοκρασία σε όλες τις κουζίνες;Custom_F έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:13Όχι, στο 1,5.Πάνας έγραψε: 09 Φεβ 2019, 19:11 Επειδή σου έχω εμπιστοσύνη στη μαγειρική (το γιατί δεν το ξέρω αλλά μη το πάρεις πάνω σου) δοκίμασα να τηγανήσω στο 1,5 αλλά ήταν μισή ώρα και δεν κοκκίνιζαν και έλιωναν, έβγαζαν φουσκάλες βέβαια αλλά λίγες. Το ανέβασα στο 2 και ψήθηκαν σε 15 λεπτά. Άρα στο 2 πρέπει ε;
Ούτε στην ίδια την κουζίνα είναι η ίδια, όταν χρησιμοποιούμε διαφορετικής διαμέτρου μάτια.
-
stergiosbik
Μηχανικός έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:37Μήπως με το μπιστολάκι φεύγει καλύτερα η υγρασία;ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2019, 21:01 Δώσε λίγη προσοχή, στην αφαίρεση της υγρασίας. Μην τις ακουμπήσεις απλώς στην πετσέτα για να "στραγγίξουν".
Και μετα να τις βαλουμε και μπικουτι για να σιγουρευτουμε οτι στεγνωσανε τελειως.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 272 Απαντήσεις
- 4509 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη