Φούστη μου. Είναι έμμεση χρηματοδότηση από το κράτος πράγμα που απαγορεύεται στην ΕΕ. Θα ανεβεί η κεφαλαιοποίηση τους και θα απολαύσουν τα κέρδη της ανόδου των μετοχών από τα λεφτά των Γερμανών φορολογούμενων.
Όμως δεν θα δημιουργηθούν έτσι φούσκες;
Φούστη μου. Είναι έμμεση χρηματοδότηση από το κράτος πράγμα που απαγορεύεται στην ΕΕ. Θα ανεβεί η κεφαλαιοποίηση τους και θα απολαύσουν τα κέρδη της ανόδου των μετοχών από τα λεφτά των Γερμανών φορολογούμενων.
Μπορεί αλλά συνήθως δεν αρκεί.Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Φεβ 2019, 19:02Άρα τα ΕΛΠΕ και παλαιότερα ο ΟΠΑΠ δεν ήταν κρατικές επιχειρήσεις.Chainis έγραψε: 07 Φεβ 2019, 16:43Όχι αν δεν πάρει την πλειοψηφία των μετοχών το κράτος.ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 07 Φεβ 2019, 16:37 Η αγορα μετοχων εταιριων απο το ΚΡΑΤΟΣ ......δεν ειναι κρατικοποιηση.![]()
Σε μία εταιρεία με μεγάλη διασπορά μετοχών και ένα 5% μπορεί να αρκεί για να κάνει κανείς κουμάντο...
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Αν η διασπορά είναι μεγάλη μπορεί. Ή νομίζεις ότι είναι δυνατόν να μαζευτούν όλοι οι μικρομέτοχοι και να συμφωνήσουν. Τι ποσοστό νομίζεις ότι έχει το κράτος στην τράπεζα της Ελλάδος που κάνει κουμάντο;Chainis έγραψε: 08 Φεβ 2019, 00:04Μπορεί αλλά συνήθως δεν αρκεί.Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Φεβ 2019, 19:02Άρα τα ΕΛΠΕ και παλαιότερα ο ΟΠΑΠ δεν ήταν κρατικές επιχειρήσεις.
Σε μία εταιρεία με μεγάλη διασπορά μετοχών και ένα 5% μπορεί να αρκεί για να κάνει κανείς κουμάντο...
Πως μπορεί να είναι δημόσια μια επιχείρηση που το 80% των μετοχών της είναι σε ιδιώτες και την διοικούν ιδιώτες;
Αυτή ήταν πάντα η οικονομική πολιτική της Γερμανίας. Ελεύθερη αγορά δεν υφίσταται στην Γερμανία. Η Ελλαδα που χαρακτηρίζεται από αναρχία και φορομπηξιμο στην ανύπαρκτη οικονομική της πολιτική εχει σαφώς πιο ελεύθερη αγορά, μεσες-ακρεςbrb και tyt έγραψε: 07 Φεβ 2019, 19:13Φούστη μου. Είναι έμμεση χρηματοδότηση από το κράτος πράγμα που απαγορεύεται στην ΕΕ. Θα ανεβεί η κεφαλαιοποίηση τους και θα απολαύσουν τα κέρδη της ανόδου των μετοχών από τα λεφτά των Γερμανών φορολογούμενων.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Πολύ σωστό. Κι αυτό το εξάγουν στην ΕΕ και στην Ελλάδα με τα μνημόνια. Ακόμα και η Νεοφιλελεύθερη Θάτσερ με την επάρατη ιδεολογία, επικαλέστηκε (πολύ σωστά) θέμα δημοκρατικότητας της ευρωζώνης.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 09 Φεβ 2019, 13:41Αυτή ήταν πάντα η οικονομική πολιτική της Γερμανίας. Ελεύθερη αγορά δεν υφίσταται στην Γερμανία. Η Ελλαδα που χαρακτηρίζεται από αναρχία και φορομπηξιμο στην ανύπαρκτη οικονομική της πολιτική εχει σαφώς πιο ελεύθερη αγορά, μεσες-ακρεςbrb και tyt έγραψε: 07 Φεβ 2019, 19:13Φούστη μου. Είναι έμμεση χρηματοδότηση από το κράτος πράγμα που απαγορεύεται στην ΕΕ. Θα ανεβεί η κεφαλαιοποίηση τους και θα απολαύσουν τα κέρδη της ανόδου των μετοχών από τα λεφτά των Γερμανών φορολογούμενων.
Ξέρω κι άλλα παραδείγματα που μειοψηφικά πακέτα κάνουν κουμάντο αλλά έχουν την στήριξη και άλλων.OANNHSEA έγραψε: 09 Φεβ 2019, 13:35 Κάποιος να πει εκεί στον άσχετο από οικονομικά βόθρο του Περισσού, ότι οι Γερμανοί δεν το κάνουν για να κρατικοποιήσουν - αυτό το φαντάζονται μόνο διεστραμμένοι του ΚΚΕ. Το κάνουν γιατί τα χρηματιστήρια πέφτουν διεθνώς και πρέπει να σώσουν το δικό τους με κάποιο τρόπο ή αυτό να δείξουν στους πολίτες τους...
Μόλις βγουν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου να δείτε τι έχει να γίνει στα χρηματιστήρια...
.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων