!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Phorum.gr user: Κουρκούας

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κουρκούας »

Άμα θες υγιεινές. Βάλε λάδι σε ψεκαστήρι. Ψιλόκοψε τις πατάτες και άπλωσε τις σε λαδόκολλα. Ψέκασέ τις. Ψήσε τις στο φούρνο. Είναι καλή προσέγγιση στις τηγανητές και για τη δική μου γεύση πιο νόστιμες.
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:32
Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:30 Μια κουταλια λαδι σε κεραμικο η πετρινο τηγανι και για ενα ατομο βρε παναμ.Πουφ.με κουραζεις... :smt005: Πρεπει να τα εξηγω νιανια εντελως! :hammer:
Και εγώ για ένα άτομο το βάζω... πειράζει που είναι τεφάλ; Ναι πειράζει.. το έγραφες εχθές.
Πειραζει οσο δεν μπορεις να φανταστεις παναμ.Καλυτερα να τηγανιζεις σε αλουμινενιο με περισσοτερο ελαιολαδο,παρα σε τεφαλ.
Παρε κεραμικο η πετρινο,αλλα ΟΧΙ τεφαλ. :smt018
User_601

Κουρκούας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:32 Άμα θες υγιεινές. Βάλε λάδι σε ψεκαστήρι. Ψιλόκοψε τις πατάτες και άπλωσε τις σε λαδόκολλα. Ψέκασέ τις. Ψήσε τις στο φούρνο. Είναι καλή προσέγγιση στις τηγανητές και για τη δική μου γεύση πιο νόστιμες.
Ναι,καλο ειναι..αρκει παλι να εχουν μουλιαστει στο νερο ,να μην ξεπερασεις σε θερμοκρασια τους 180 βαθμους κελσιου,και να μη τις ξεροψησεις.Ετσι της εκανα καιε γω παλια,πριν βγουν τα πετρινα σκευη.Αλλα πρεπει να τηρουνται αυτες οι προυποθεσεις ομως.Αν δεν τηρουνται,απλα παχαινουν λιγοτερο,αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο στο υγιεινο. :102:
Διοτι και τα ψητα κρεατικα στα καρβουνα ειναι λιγοτερο παχυντικα,διοτι το λιπος σταζει,αλλα ειναι ακρως καρκινογονα λογω καπνου,και οχι μονο στα καρβουνα,αλλα και σε καθε ψηστιερα.
Άβαταρ μέλους
Κουρκούας

χμμμ, ενδιαφέρον αυτό με το πέτρινο. θα το δοκιμάσω.
User_601

Κουρκούας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:41 χμμμ, ενδιαφέρον αυτό με το πέτρινο. θα το δοκιμάσω.
Πιστεψε με,ειναι ακομα καλυτερα απο τις απλες κεραμικες.Εννοειται δνε ειναι ολο πετρα,ειναι με πετρινη επενδυση. :smt023
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

μπράβο ρε Εσθήρ και μερακλού και ενημερωμένη...
User_601

the comet the course the tail έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:42 μπράβο ρε Εσθήρ και μερακλού και ενημερωμένη...
Ε....εχουμε καποιες αδυναμιες και ταλεντα,τι να κανουμε;Και δεν ειναι τα μονα! :003:
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Κουρκούας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:32 Άμα θες υγιεινές. Βάλε λάδι σε ψεκαστήρι. Ψιλόκοψε τις πατάτες και άπλωσε τις σε λαδόκολλα. Ψέκασέ τις. Ψήσε τις στο φούρνο. Είναι καλή προσέγγιση στις τηγανητές και για τη δική μου γεύση πιο νόστιμες.
Δεν με ενδιαφέρει μιά "καλή προσέγγιση" στις τηγανητές όταν θέλω να φάω τηγανητές.
Όπως δεν με ενδιαφέρει και το ότι η σόγια είναι "σαν κρέας" όταν θέλω να φάω κρέας.
Θέλω να πω ότι οκ σεβαστές οι διατροφικές σας προτιμήσεις,αλλά δεν έχουν ολοκληρωμένη πρόταση.Είναι πάντα "σαν" και όχι "ως".
Δεν αναφέρομαι προσωπικά στον Κουρκούα,απλά πήρα μιά πρότασή του για να σιχτιριάσω τα "σαν" που μας έχουν πρήξει τα σκώτια.
Τα μανιτάρια είναι σαν κρέας,η σόγια είναι σαν τα πάντα,το βραστό είναι σαν τηγανητό,το ανάλατο είναι σαν αλατισμένο αν του προσθέσεις παπαγαλίνη κλπ.
Λύστε το παιδιά και μην μας σκοτίζετε.Το κρέας είναι κρέας,το τηγανητό είναι τηγανητό και το νερόβραστο είναι νερόβραστο.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Όντως είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, όμως το δοκίμασα μια φορά και δεν.... Γιατί ενώ στους άλλους άρεσαν περισσότερο από τις κλασικές τηγανητές, εμένα μου έμενε μια επίγευση από το χαρτί της λαδόκολλας.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

aLiCat έγραψε: 08 Φεβ 2019, 22:44
Όντως είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, όμως το δοκίμασα μια φορά και δεν.... Γιατί ενώ στους άλλους άρεσαν περισσότερο από τις κλασικές τηγανητές, εμένα μου έμενε μια επίγευση από το χαρτί της λαδόκολλας.
Δεν αγοράζεις καλή λαδόκολλα. Σε μία που είχα πάρει έψηνα και το λάδι έφεγε από κάτω.
the end
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 22:46
Δεν αγοράζεις καλή λαδόκολλα.
Sanitas ήταν. :102: Έχεις να προτείνεις κάποια άλλη;
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

aLiCat έγραψε: 08 Φεβ 2019, 22:47
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 22:46

Δεν αγοράζεις καλή λαδόκολλα.
Sanitas ήταν. :102: Έχεις να προτείνεις κάποια άλλη;
Δεν ξέρω, σίγουρα πρέπει να υπάρχουν και καλύτερες, πάντα όμως ξεχνάω τι μάρκα να πάρω γιατί μου τελειώνει περίπου κάθε εξάμηνο. Αυτή που έχω πάρει τώρα είναι καλή αλλά έχω πετάξει το κουτί γιατί μπαίνει σε ειδική θέση και δεν ξέρω ποια είναι.
the end
Άβαταρ μέλους
Κουρκούας

waldorf έγραψε: 08 Φεβ 2019, 22:39
Δεν με ενδιαφέρει μιά "καλή προσέγγιση" στις τηγανητές όταν θέλω να φάω τηγανητές.
Όπως δεν με ενδιαφέρει και το ότι η σόγια είναι "σαν κρέας" όταν θέλω να φάω κρέας.
Θέλω να πω ότι οκ σεβαστές οι διατροφικές σας προτιμήσεις,αλλά δεν έχουν ολοκληρωμένη πρόταση.Είναι πάντα "σαν" και όχι "ως".
Δεν αναφέρομαι προσωπικά στον Κουρκούα,απλά πήρα μιά πρότασή του για να σιχτιριάσω τα "σαν" που μας έχουν πρήξει τα σκώτια.
Τα μανιτάρια είναι σαν κρέας,η σόγια είναι σαν τα πάντα,το βραστό είναι σαν τηγανητό,το ανάλατο είναι σαν αλατισμένο αν του προσθέσεις παπαγαλίνη κλπ.
Λύστε το παιδιά και μην μας σκοτίζετε.Το κρέας είναι κρέας,το τηγανητό είναι τηγανητό και το νερόβραστο είναι νερόβραστο.
εντάξει ρε συ, δεν είναι όλα τα "σαν" το ίδιο. Προφανώς, τα μανιτάρια και η σόγια δεν είναι σα σουβλάκι χοιρινό ή σα μοσχαρίσια μπριζόλα.

Αλλά το ψήσιμο πατάτας σε φούρνο με λιγότερο λάδι είναι σαν τις τηγανητές 8 στα 10 και σ' αυτο που δεν είναι, είναι καλύτερο. Ο στεγνός μουσακάς, που ψήνεις τις μελιτζάνες αντί να τις τηγανίσεις είναι πιο νόστιμος από τον παραδοσιακό. Η green cola με στέβια βαράει στ' αυτιά την κλασική κοκακόλα. Υπάρχουν ανακαλύψεις που βελτιώνουν ένα έδεσμα, κάνοντας το και πιο υγιεινό.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Σημερα δίνετε ολοι κ ολες τον καλυτερό σας εαυτό :003: - αλλά μην ξανοιχτείτε κ τα γράψετε σε εξειδικευμένο φορουμ μαγειρικής - θα σας πάρουν με τις πατάτες.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Κουρκούας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 22:50 ...
Μα δεν διαφωνώ στην ουσία.
Απλά λέω ότι οι πατάτες ψημένες στον φούρνο δεν είναι τηγανητές και δεν έχουν κανένα λόγο να είναι ΣΑΝ τηγανητές.
Είναι πεντανόστιμες πατάτες ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.Δηλαδή τι κενό καλύπτουμε όταν λέμε ότι οι νόστιμες πατάτες φούρνου είναι ΣΑΝ τηγανητές;
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”