!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Εσθήρ μην κουράζεσαι - τα έχω γράψει αναλυτικά από χρόνια - και συνεχίζουν απτόητοι στην μακαριότητα της ασχετοσύνης .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
User_601

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 20:52 Εσθήρ μην κουράζεσαι - τα έχω γράψει αναλυτικά από χρόνια - και συνεχίζουν απτόητοι στην μακαριότητα της ασχετοσύνης .
Καλα εκανες,αλλα οκ,καταρχην δεν μπορω να ξερω τι εχει γραφτει στο παρελθον,κατα δευτερον η επαναληψη ειναι η μητηρ της μαθησεως! :smt005:
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 20:53
Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 20:52 Εσθήρ μην κουράζεσαι - τα έχω γράψει αναλυτικά από χρόνια - και συνεχίζουν απτόητοι στην μακαριότητα της ασχετοσύνης .
Καλα εκανες,αλλα οκ,καταρχην δεν μπορω να ξερω τι εχει γραφτει στο παρελθον,κατα δευτερον η επαναληψη ειναι η μητηρ της μαθησεως! :smt005:
Πλανάσαι -και σε 50 χρόνια - ζωή νάχουμε - οσες επαναλήψεις και να γινουν ο σκουντρικος αεροβατικός κουζινοναιδισμός θα σουλατσαρει ατάραχος.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
User_601

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 20:58
Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 20:53
Αγις έγραψε: 08 Φεβ 2019, 20:52 Εσθήρ μην κουράζεσαι - τα έχω γράψει αναλυτικά από χρόνια - και συνεχίζουν απτόητοι στην μακαριότητα της ασχετοσύνης .
Καλα εκανες,αλλα οκ,καταρχην δεν μπορω να ξερω τι εχει γραφτει στο παρελθον,κατα δευτερον η επαναληψη ειναι η μητηρ της μαθησεως! :smt005:
Πλανάσαι -και σε 50 χρόνια - ζωή νάχουμε - οσες επαναλήψεις και να γινουν ο σκουντρικος αεροβατικός κουζινοναιδισμός θα σουλατσαρει ατάραχος.
Ναι,αλλα μην αγνοουμε και τας επισκεπτας που μας παρακολουθουν εναγωνιως... :smt005: ,επισης και νεους ΜΗ παλιαοπχωρουμικους χρηστες.Εξαλλου αν ηταν ετσι,δεν θα επρεπε να γραφουμε τιποτα,διοτι ολα εχουν ειπωθει στο παλαιο.Ε...οχι. :smt018
Άβαταρ μέλους
aLiCat
Δημοσιεύσεις: 19265
Εγγραφή: 10 Σεπ 2018, 22:00

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 20:47 Αν τις πατατες για τηγανισμα,τις βαλουμε απο την αρχη στο λαδι και περιμενουμε να ζεσταθουν και να ψηθυν,σαφως θα ψηθουν αλλα καταρχην θα γινουν νιανια,κατα δευτερον θα ρουφηξουν τοσο λαδι,που θα σε πιεζουνε και θα σταζεις λαδι. :smt005:
Αυτο το μαμαδιστικο παλι,σε καυτο λαδι,ειναα πολυτα λαθος,διοτι ειναι ακρως ανθυγιεινο.Ζεσταινουμε το λαδι μεχρι να τσιτσιρισει οταν ριξουμε λιγο αλατι και μετα τις βαζουμε.Σε μετρια φωτια.Σε δυνατημθα δειτε παρακατω ποσο ανθυγιεινο ειναι.
Καλα για τον φουρνο μικροκυματων δεν θα σχολιασω καν. :fp: :fp:

Το καλυτερο,αραια και που τηγανιτες,σε κεραμικο τηγανι,με λιγο λαδι και μετρια φωτια,οπου ΠΡΩΤΑ ΠΑΝΤΑ ,οπως και να τις φτιαξουμε τηγανιτες,τις εχουμε μουλιασει στο νερο,τουλαχιστν για μιση ωρα και αυτο για να φυγει το πολυ αμυλο,διοτι αμυλο +τηγανισμα ή υψηλες θερμοκρασιες = Ακρυλαμιδιο=καρκινος,το οποιο ισχυει και για φουρνο σε θερμοκρασιες πανω απο 180 βαθμους κελσιου περικαλω.Και οχι μονο για πατατες.
Spoiler
Πατάτες: Το μούλιασμα στο νερό πριν το τηγάνισμα μειώνει το ακρυλαμίδιο
25/12/2017
Το μούλιασμα της πατάτας σε νερό, πριν μπει στο τηγάνι, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα του ακρυλαμιδίου. Πειράματα σε ποντίκια έχουν δείξει ότι οι τροφές με ακρυλαμίδιο προκάλεσαν σε πολλά από αυτά μορφές καρκίνου όπως του γαστρεντερικού σωλήνα και του μαστού. Το μόνο επίσημο όριο διεθνώς για το ακρυλαμίδιο που έχει τεθεί αφορά το νερό (0,1 μικρογραμμάρια ανά λίτρο).

Το τηγάνισμα ή το ψήσιμο σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 120 βαθμών Κελσίου τροφών πλούσιων σε άμυλο προκαλεί τη μετατροπή του αμινοξέος ασπαραγίνη σε ακρυλαμίδιο το οποίο είναι δυνητικά καρκινογόνο στον άνθρωπο.

Όταν στο τηγάνισμα οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές (180-190 βαθμούς Κελσίου), τα επίπεδα ακρυλαμιδίου αυξάνονται εκθετικά. Η ουσία αυξάνεται επίσης όσο περισσότερο χρόνο διαρκεί το τηγάνισμα ή το ψήσιμο.
Το ακρυλαμίδιο ανιχνεύεται σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις σε κάποια προϊόντα (όπως τηγανητές πατάτες, τσιπς, ψωμί και φρυγανιές) που μπορεί να φτάνουν ακόμα και τα ως 3.900 mg/kg.

Μια μελέτη του 2008 από ειδικούς της βρετανικής εταιρείας έρευνας τροφίμων Leatherhead Food Ιnternational έδειξε πως αν οι πατάτες βυθιστούν στο νερό για δύο ώρες πριν το τηγάνισμα μειώνεται ο σχηματισμός ακρυλαμιδίου κατά 48%. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the Science of Food and Αgriculture. Να σημειωθεί ότι το ακρυλαμίδιο δεν υπάρχει στις ωμές πατάτες.

Η μελέτη αυτή έδειξε:

Αν κάποιος απλώς πλύνει τις πατάτες πριν από το τηγάνισμα μειώνει τον σχηματισμό ακρυλαμιδίου κατά 23%.
Εάν τις βυθίσει σε νερό για 30 λεπτά επιτυγχάνει μείωση κατά 38%.
Αν τις μουλιάσει στο νερό για δύο ώρες η μείωση σχηματισμού του χημικού φθάνει στο 48%.
Τα παραπάνω ισχύουν μόνο όταν οι πατάτες στη συνέχεια δεν ξεροτηγανιστούν.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας δρ Ρέιτσελ Μπαρτς «έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες από τη βιομηχανία τροφίμων με στόχο τη μείωση του ακρυλαμιδίου στα αμυλούχα προϊόντα. Ωστόσο δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα φαγητά που μαγειρεύονται στο σπίτι και έτσι θελήσαμε να αναζητήσουμε τρόπους μείωσης των επιπέδων του ακρυλαμιδίου στα σπιτικά φαγητά».

To μούλιασμα της πατάτας μειώνει το ακρυλαμίδιο διότι τα σάκχαρα και η ασπαραγίνη διαφεύγουν στο νερό.

Να σημειωθεί ότι μια προηγούμενη μελέτη είχε βρει ότι τουλάχιστον 15 λεπτά μούλισμα μπορεί να μειώσει το ακρυλαμίδιο έως και 63% (Jackson και Al-Taher, 2005).

Ορισμένοι προτείνουν οι πατάτες αρχικά να βράζονται και κατόπιν να υφίστανται σύντομο τηγάνισμα, καθόσον στα αμυλούχα βραστά τρόφιμα δεν έχει αναφερθεί ύπαρξη ακρυλαμιδίου.

Τόσο στο ψήσιμο όσο και στο τηγάνισμα οι αμυλούχες τροφές πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και όχι χρυσοκαφέ χρώμα.

Οι προτηγανισμένες πατάτες περιέχουν υψηλά επίπεδα ακρυλαμιδίου. Οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και καταψύχονται, με μία διαδικασία που τους επιτρέπει να είναι τραγανές στο εξωτερικό αλλά ωμές στο εσωτερικό τους.

Η έρευνα γύρω από τα ποια φυτικά έλαια είναι καλύτερα προκειμένου να σχηματίζεται λιγότερη ακρυλαμίδη έχει καταλήξει σε αντιφατικά αποτελέσματα. Μια μελέτη βρήκε ότι το βότανο Rosemary (Rosemarinus officinalis) όταν προστίθεται στο ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα οδήγησε σε 25% μείωση του σχηματισμού ακρυλαμιδίου
https://www.healthyliving.gr/2017/12/25 ... ganites-7/
:goodpost:
Εσθήρ, αυτό που γράφεις για το ακρυλαμίδιο δεν το γνώριζα και γενικά πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες.
Η μητέρα μου πάντα μούλιαζε στο νερό τις πατάτες για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τις τηγανίσει (γενικά για να φύγουν τα "επιβλαβή") κι έτσι έμαθα και κάνω κι εγώ, χωρίς να ξέρω τι ακριβώς είναι το επικίνδυνο.
Βέβαια στα εστιατόρια και τις ταβέρνες αναμενόμενο να παρακάμπτουν αυτή τη διαδικασία, χώρια που οι πατάτες τους είναι "προκάτ", γι αυτό και τις αποφεύγω όταν τρώω έξω.
Να μην αναφέρω και την "ιεροσυλία" να τις προσθέτουν μέσα στα πιτόγυρα, αλλοιώνοντας το παραδοσικακό σουβλάκι με πίτα. :P

Εικόνα
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Δηλαδή για να τηγανίσεις σε εστία με αριθμούς από το 1-3 με μισά ανάμεσα π[ου το βάζεις;
the end
User_601

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

aLiCat έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:12
Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 20:47 Αν τις πατατες για τηγανισμα,τις βαλουμε απο την αρχη στο λαδι και περιμενουμε να ζεσταθουν και να ψηθυν,σαφως θα ψηθουν αλλα καταρχην θα γινουν νιανια,κατα δευτερον θα ρουφηξουν τοσο λαδι,που θα σε πιεζουνε και θα σταζεις λαδι. :smt005:
Αυτο το μαμαδιστικο παλι,σε καυτο λαδι,ειναα πολυτα λαθος,διοτι ειναι ακρως ανθυγιεινο.Ζεσταινουμε το λαδι μεχρι να τσιτσιρισει οταν ριξουμε λιγο αλατι και μετα τις βαζουμε.Σε μετρια φωτια.Σε δυνατημθα δειτε παρακατω ποσο ανθυγιεινο ειναι.
Καλα για τον φουρνο μικροκυματων δεν θα σχολιασω καν. :fp: :fp:

Το καλυτερο,αραια και που τηγανιτες,σε κεραμικο τηγανι,με λιγο λαδι και μετρια φωτια,οπου ΠΡΩΤΑ ΠΑΝΤΑ ,οπως και να τις φτιαξουμε τηγανιτες,τις εχουμε μουλιασει στο νερο,τουλαχιστν για μιση ωρα και αυτο για να φυγει το πολυ αμυλο,διοτι αμυλο +τηγανισμα ή υψηλες θερμοκρασιες = Ακρυλαμιδιο=καρκινος,το οποιο ισχυει και για φουρνο σε θερμοκρασιες πανω απο 180 βαθμους κελσιου περικαλω.Και οχι μονο για πατατες.
Spoiler
Πατάτες: Το μούλιασμα στο νερό πριν το τηγάνισμα μειώνει το ακρυλαμίδιο
25/12/2017
Το μούλιασμα της πατάτας σε νερό, πριν μπει στο τηγάνι, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα του ακρυλαμιδίου. Πειράματα σε ποντίκια έχουν δείξει ότι οι τροφές με ακρυλαμίδιο προκάλεσαν σε πολλά από αυτά μορφές καρκίνου όπως του γαστρεντερικού σωλήνα και του μαστού. Το μόνο επίσημο όριο διεθνώς για το ακρυλαμίδιο που έχει τεθεί αφορά το νερό (0,1 μικρογραμμάρια ανά λίτρο).

Το τηγάνισμα ή το ψήσιμο σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 120 βαθμών Κελσίου τροφών πλούσιων σε άμυλο προκαλεί τη μετατροπή του αμινοξέος ασπαραγίνη σε ακρυλαμίδιο το οποίο είναι δυνητικά καρκινογόνο στον άνθρωπο.

Όταν στο τηγάνισμα οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές (180-190 βαθμούς Κελσίου), τα επίπεδα ακρυλαμιδίου αυξάνονται εκθετικά. Η ουσία αυξάνεται επίσης όσο περισσότερο χρόνο διαρκεί το τηγάνισμα ή το ψήσιμο.
Το ακρυλαμίδιο ανιχνεύεται σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις σε κάποια προϊόντα (όπως τηγανητές πατάτες, τσιπς, ψωμί και φρυγανιές) που μπορεί να φτάνουν ακόμα και τα ως 3.900 mg/kg.

Μια μελέτη του 2008 από ειδικούς της βρετανικής εταιρείας έρευνας τροφίμων Leatherhead Food Ιnternational έδειξε πως αν οι πατάτες βυθιστούν στο νερό για δύο ώρες πριν το τηγάνισμα μειώνεται ο σχηματισμός ακρυλαμιδίου κατά 48%. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the Science of Food and Αgriculture. Να σημειωθεί ότι το ακρυλαμίδιο δεν υπάρχει στις ωμές πατάτες.

Η μελέτη αυτή έδειξε:

Αν κάποιος απλώς πλύνει τις πατάτες πριν από το τηγάνισμα μειώνει τον σχηματισμό ακρυλαμιδίου κατά 23%.
Εάν τις βυθίσει σε νερό για 30 λεπτά επιτυγχάνει μείωση κατά 38%.
Αν τις μουλιάσει στο νερό για δύο ώρες η μείωση σχηματισμού του χημικού φθάνει στο 48%.
Τα παραπάνω ισχύουν μόνο όταν οι πατάτες στη συνέχεια δεν ξεροτηγανιστούν.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας δρ Ρέιτσελ Μπαρτς «έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες από τη βιομηχανία τροφίμων με στόχο τη μείωση του ακρυλαμιδίου στα αμυλούχα προϊόντα. Ωστόσο δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα φαγητά που μαγειρεύονται στο σπίτι και έτσι θελήσαμε να αναζητήσουμε τρόπους μείωσης των επιπέδων του ακρυλαμιδίου στα σπιτικά φαγητά».

To μούλιασμα της πατάτας μειώνει το ακρυλαμίδιο διότι τα σάκχαρα και η ασπαραγίνη διαφεύγουν στο νερό.

Να σημειωθεί ότι μια προηγούμενη μελέτη είχε βρει ότι τουλάχιστον 15 λεπτά μούλισμα μπορεί να μειώσει το ακρυλαμίδιο έως και 63% (Jackson και Al-Taher, 2005).

Ορισμένοι προτείνουν οι πατάτες αρχικά να βράζονται και κατόπιν να υφίστανται σύντομο τηγάνισμα, καθόσον στα αμυλούχα βραστά τρόφιμα δεν έχει αναφερθεί ύπαρξη ακρυλαμιδίου.

Τόσο στο ψήσιμο όσο και στο τηγάνισμα οι αμυλούχες τροφές πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και όχι χρυσοκαφέ χρώμα.

Οι προτηγανισμένες πατάτες περιέχουν υψηλά επίπεδα ακρυλαμιδίου. Οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και καταψύχονται, με μία διαδικασία που τους επιτρέπει να είναι τραγανές στο εξωτερικό αλλά ωμές στο εσωτερικό τους.

Η έρευνα γύρω από τα ποια φυτικά έλαια είναι καλύτερα προκειμένου να σχηματίζεται λιγότερη ακρυλαμίδη έχει καταλήξει σε αντιφατικά αποτελέσματα. Μια μελέτη βρήκε ότι το βότανο Rosemary (Rosemarinus officinalis) όταν προστίθεται στο ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα οδήγησε σε 25% μείωση του σχηματισμού ακρυλαμιδίου
https://www.healthyliving.gr/2017/12/25 ... ganites-7/
:goodpost:
Εσθήρ, αυτό που γράφεις για το ακρυλαμίδιο δεν το γνώριζα και γενικά πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες.
Η μητέρα μου πάντα μούλιαζε στο νερό τις πατάτες για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τις τηγανίσει (γενικά για να φύγουν τα "επιβλαβή") κι έτσι έμαθα και κάνω κι εγώ, χωρίς να ξέρω τι ακριβώς είναι το επικίνδυνο.
Βέβαια στα εστιατόρια και τις ταβέρνες αναμενόμενο να παρακάμπτουν αυτή τη διαδικασία, χώρια που οι πατάτες τους είναι "προκάτ", γι αυτό και τις αποφεύγω όταν τρώω έξω.
Να μην αναφέρω και την "ιεροσυλία" να τις προσθέτουν μέσα στα πιτόγυρα, αλλοιώνοντας το παραδοσικακό σουβλάκι με πίτα. :P

Εικόνα
Και παλι θελει μετρια φωτια και οταν χρυσισουν τις βγαζουμε και κυριως,αραια και που.Η μαλακια ειναι οτι το ιδιο ισχυει για λευκες ζυμες,δηλαδη λευκα ψωμια,για φουρνο η τοστιερες βεβαια.Οταν ξεροψηνονται βγαζουν παλι ακρυλαμιδιο. :e040:

ΥΓ.ΟΚ...μπορει να μην ειναι η κλασικη συνταγη πιτογυρου με πατατες,αλλα εγω οταν θα κανω την ατασθαλια,σαφως θα παρω με απο ολα του και πατατες,που του δινει αλλη φαση! :vp5:
Αλλα,μια,δυο φορες τον χρονο να το κανω αυτο.Κατα τα αλλα φτιαχνω μονη μου πιτογυρο,με δικια μου πιτα,κοτοπουλο δικο μου ,χωρις πατατες,ντοματουλα,κρεμμυδακι και τζατζικακι! :D
the comet the course the tail

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

εγώ σε κλίμακα 1-6 τις βάζω στο 3-4. αλλά θέλουμε σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, ώστε να ψηθούν μέσα και μετά να γίνουν τραγανές απ εξω
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

:fp:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
User_601

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:20 Δηλαδή για να τηγανίσεις σε εστία με αριθμούς από το 1-3 με μισά ανάμεσα π[ου το βάζεις;
Για πιο υγιεινο τηγανισμα στο 1,5.Στη μεση παντα.ΑΛΛΑ αν εχεις κεραμικο τηγανι η αυτο με πετρινη επενδυση,εγω βαζω μια κουταλια λαδι,χαμηλη φωτια,ριχνω τις πατατες αφου ΠΑΝΤΑ τις εχω μουλιασει το λιγοτερο μιση ωρα και μετα τις σκεπαζω με καπακι και σχεδον σαν να βραζουν στον ατμο βασικα και στο τελος ανοιγω το καπακι και λιγο τις ξεροψηνω,Αυτο ξαναλεω στο τηγανι με πετρινη επενδυση.Οχι στα συμβατικα,αλλα και παλι σπανια κανω τηγανητες πατατες..καλυτερα φουρνου,αν δεν θετε βραστες,αλλα φουρνου οχι πανω απο 180 βαθμους και οχι να ξεροψηθουν.Επισης οπως λεει και το αρθρο για πιο υγιεινο τηγανισμα,προβραστε τις και μετα απλα λιγο λαδακι να νοστιμισουν σε μετρια με χαμηλη φωτια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 08 Φεβ 2019, 21:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:25
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:20 Δηλαδή για να τηγανίσεις σε εστία με αριθμούς από το 1-3 με μισά ανάμεσα π[ου το βάζεις;
Για πιο υγιεινο τηγανισμα στο 1,5.Στη μεση παντα.ΑΛΛΑ αν εχεις κεραμικο τηγανι η αυτο μ πετρινη επενδυση,εγω βαζω μια κουταλια λαδι,χαμηλη φωτια,ριχνω τις πατατες αφου ΠΑΝΤΑ τις εχω μουλιασει το λιγοτερο μιση ωρα και μετα καπακι και σχεδον σαν να βραζουνσ τον ατμο βασικα καισ το τελος ανοιγω το καπακι και λιγο τις ξεροψηνω,αλλα και παλι σανια κανω τηγανητες πατατες.
Καλυτερα φουρνου,αν δεν θετε βραστες,αλλα φουρνου οχι πανω απο 180 βαθμους και οχι να ξεροψηθον.Επισης οπως λεει και το αρθρο για πι0 υγιεινο τηγανισμα,προβραστε τις και μετα απλα λιγο λαδακι να νοστιμισουν σε μετρια με χαμηλη φωτια.
Με μιά κουταλιά λάδι; Εγώ βάζω το 1/3 από το λίτρο...


Παιδιά με αυτά που διαβάζω κινδυνεύει η υγεία μου. Κάτι πρέπει να γίνει... να παντρευτώ ίσως. :-?
the end
User_601

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:28
Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:25
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:20 Δηλαδή για να τηγανίσεις σε εστία με αριθμούς από το 1-3 με μισά ανάμεσα π[ου το βάζεις;
Για πιο υγιεινο τηγανισμα στο 1,5.Στη μεση παντα.ΑΛΛΑ αν εχεις κεραμικο τηγανι η αυτο μ πετρινη επενδυση,εγω βαζω μια κουταλια λαδι,χαμηλη φωτια,ριχνω τις πατατες αφου ΠΑΝΤΑ τις εχω μουλιασει το λιγοτερο μιση ωρα και μετα καπακι και σχεδον σαν να βραζουνσ τον ατμο βασικα καισ το τελος ανοιγω το καπακι και λιγο τις ξεροψηνω,αλλα και παλι σανια κανω τηγανητες πατατες.
Καλυτερα φουρνου,αν δεν θετε βραστες,αλλα φουρνου οχι πανω απο 180 βαθμους και οχι να ξεροψηθον.Επισης οπως λεει και το αρθρο για πι0 υγιεινο τηγανισμα,προβραστε τις και μετα απλα λιγο λαδακι να νοστιμισουν σε μετρια με χαμηλη φωτια.
Με μιά κουταλιά λάδι; Εγώ βάζω το 1/3 από το λίτρο...


Παιδιά με αυτά που διαβάζω κινδυνεύει η υγεία μου. Κάτι πρέπει να γίνει... να παντρευτώ ίσως. :-?
Μια κουταλια λαδι σε κεραμικο η πετρινο τηγανι και για ενα ατομο βρε παναμ.Πουφ.με κουραζεις... :smt005: Πρεπει να τα εξηγω νιανια εντελως! :hammer:
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:28
Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:25
Πάνας έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:20 Δηλαδή για να τηγανίσεις σε εστία με αριθμούς από το 1-3 με μισά ανάμεσα π[ου το βάζεις;
Για πιο υγιεινο τηγανισμα στο 1,5.Στη μεση παντα.ΑΛΛΑ αν εχεις κεραμικο τηγανι η αυτο μ πετρινη επενδυση,εγω βαζω μια κουταλια λαδι,χαμηλη φωτια,ριχνω τις πατατες αφου ΠΑΝΤΑ τις εχω μουλιασει το λιγοτερο μιση ωρα και μετα καπακι και σχεδον σαν να βραζουνσ τον ατμο βασικα καισ το τελος ανοιγω το καπακι και λιγο τις ξεροψηνω,αλλα και παλι σανια κανω τηγανητες πατατες.
Καλυτερα φουρνου,αν δεν θετε βραστες,αλλα φουρνου οχι πανω απο 180 βαθμους και οχι να ξεροψηθον.Επισης οπως λεει και το αρθρο για πι0 υγιεινο τηγανισμα,προβραστε τις και μετα απλα λιγο λαδακι να νοστιμισουν σε μετρια με χαμηλη φωτια.
Με μιά κουταλιά λάδι; Εγώ βάζω το 1/3 από το λίτρο...


Παιδιά με αυτά που διαβάζω κινδυνεύει η υγεία μου. Κάτι πρέπει να γίνει... να παντρευτώ ίσως. :-?
Σωθηκες.. :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
aLiCat
Δημοσιεύσεις: 19265
Εγγραφή: 10 Σεπ 2018, 22:00

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:22 [

Και παλι θελει μετρια φωτια και οταν χρυσισουν τις βγαζουμε και κυριως,αραια και που.Η μαλακια ειναι οτι το ιδιο ισχυει για λευκες ζυμες,δηλαδη λευκα ψωμια,για φουρνο η τοστιερες βεβαια.Οταν ξεροψηνονται βγαζουν παλι ακρυλαμιδιο. :e040:

ΥΓ.ΟΚ...μπορει να μην ειναι η κλασικη συνταγη πιτογυρου με πατατες,αλλα εγω οταν θα κανω την ατασθαλια,σαφως θα παρω με απο ολα του και πατατες,που του δινει αλλη φαση! :vp5:
Αλλα,μια,δυο φορες τον χρονο να το κανω αυτο.Κατα τα αλλα φτιαχνω μονη μου πιτογυρο,με δικια μου πιτα,κοτοπουλο δικο μου ,χωρις πατατες,ντοματουλα,κρεμμυδακι και τζατζικακι! :D
Γιατί η καλύτερη μαγείρισσα είναι η ενημερωμένη μαγείρισσα. :wink
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
Πάνας
Δημοσιεύσεις: 13769
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:08

Re: Συμβουλες μαγειρικης σε εργενηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Εσθήρ έγραψε: 08 Φεβ 2019, 21:30 Μια κουταλια λαδι σε κεραμικο η πετρινο τηγανι και για ενα ατομο βρε παναμ.Πουφ.με κουραζεις... :smt005: Πρεπει να τα εξηγω νιανια εντελως! :hammer:
Και εγώ για ένα άτομο το βάζω... πειράζει που είναι τεφάλ; Ναι πειράζει.. το έγραφες εχθές.
the end
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”