!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Mελη που ανακοινωσαν αποχωρηση αλλα δεν......

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Re: Mελη που ανακοινωσαν αποχωρηση αλλα δεν......

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2019, 17:25
Cecily Anne έγραψε: 07 Φεβ 2019, 14:20
hellegennes έγραψε: 07 Φεβ 2019, 12:46 Κι εσύ τι είσαι; Η ηθική χωροφυλακή του φόρουμ;
Κι εγώ δεν το καταλαβαίνω, γιατί να σβήνονται τα ποστ. Καλύπτει ο καθένας τον κώλο του έτσι και θα είναι ένα δικαίωμα που ή θα το έχουμε όλοι ή κανένας.
συμφωνω.

νομιζω ομως οτι ειναι καποια νομικη μαλακια, το δικαιωμα στη ληθη, και δεν μπορεις να μην κανεις το χατηρι καποιου που θελει να σβησει το παρελθον του.
Διαβάστε τί έγραψα παραπάνω. Δεν διαγράφονται τα ποστ.

Το δικαίωμα στη λήθη αφορά σε προσωπικά δεδομένα και όχι γενικώς:
Δικαίωμα στη λήθη (right-to-be-forgotten στα αγγλικά) ονομάζεται το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων να ζητήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού 2016/679[1], εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προύποθέσεις: α)τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ' άλλο τρόπο σε επεξεργασία,

β) το υποκείμενο των δεδομένων ανακαλεί τη συγκατάθεση επί της οποίας βασίζεται η επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) ή το άρθρο 9 παράγραφος 2 στοιχείο α) και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία,

[...]

ε) για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απόφασή του της 13ης Μαΐου 2014, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην υπόθεση C-131/12 (Google Spain) αναγνώρισε το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων να διαγράφονται προσωπικά δεδομένα που το αφορούν και τα οποία περιλαμβάνονται στις λίστες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο μετά από μια έρευνα, βάσει του ονοματεπωνύμου του υποκειμένου των δεδομένων.[2] Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την απόφαση αναγνωρίζεται περιορισμένα το δικαίωμα στην ψηφιακή λήθη, καθώς η απόφαση αφορά την αναζήτηση πληροφοριών δημοσιευμένων σε ιστοσελίδες που γίνεται με βάση το όνομα ενός προσώπου και ως αποδέκτες έχει τις μηχανές αναζήτησης, όπως είναι η Google, και όχι τους παροχείς περιεχομένου, δηλ. τους κατόχους ιστοσελίδων, στις οποίες δημοσιεύονται οι σχετικές πληροφορίες.[3]

Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE ... E%B8%CE%B7
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Cecily Anne έγραψε: 07 Φεβ 2019, 15:54
hellegennes έγραψε: 07 Φεβ 2019, 14:28
Μα το έχουμε όλοι το δικαίωμα αυτό. Απλά δεν το αξιοποιούμε. Κι εγώ είμαι αντίθετος στο να σβήνονται τα ποστ, περισσότερο γιατί καταστρέφεται η ροή της συζήτησης. Αλλά απ' την στιγμή που το φόρουμ -και ο νόμος, πλέον- δίνει την δυνατότητα αυτήν, δεν θα κρίνω εγώ γιατί το επιλέγει ο Χ και ο Ψ.
Μα εγώ δεν κρίνω τον Χ ή τον Ψ ειδικά, μιλάω για το σύνολο των σβησμένων των "αδρανών". Μου φαίνεται τραγικό να σβήνονται, αυτό. Θεωρώ ότι και τη ροή γαμάει και ξεγράφονται πράγματα που δεν έπρεπε. Από εκεί και πέρα, δεν είναι δικό μου το φόρουμ, οπότε δεν αποφασίζω εγώ, λέω τη γνώμη μου, γιατί έτσι μπορεί ο καθένας να λέει τις παπαριές του σαν κύριος, να ξεγράφει, να ξαναμπαίνει και να ξεκινάει κιουρία.
Φαινομενικά έχεις δίκιο. Πρακτικά αυτό το κάνουν κατά κόρον χρήστες όπως ο Αρίστος, ο Γιαννόπουλος και άλλοι, που επαναλαμβάνουν πράγματα σαν να μην απαντήθηκαν ποτέ ή αρνούνται πράγματα που έχουν πει σε προηγούμενη σελίδα (gassim).

Ναι μεν μπορείς να τους φέρεις στα μούτρα το προηγούμενο γραπτό τους, αλλά στο μεταξύ η εντύπωση μένει και λίγοι κάθονται να διαβάσουν προσεκτικά δημοσιεύσεις που έχουν παραθέσεις τρίτων (δηλαδή που δεν φαίνεται να τους αφορούν προσωπικά).

Θεωρητικά και τα δυο είναι όχι και τόσο ηθικές πρακτικές, αλλά πρακτικά είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει οτιδήποτε απ' τα δύο. Δεν απαγορεύεται από κάτι. Και να σου πω την αλήθεια, περισσότερο με ενοχλεί η δεύτερη εκδοχή, αλλά δεν είναι του παρόντος να το αναλύσω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
mec
Phorum.gr user: mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

Ασέβαστος έγραψε: 07 Φεβ 2019, 17:28 παντως ενα ντερμπι ρουλη-μεκ θα ειχε ενδιαφερον. :smt038
Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με έναν μπούλη ρούλη που κρύβεται πίσω από ένα καινούργιο νικ.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Άλλο ένα από τα γνωστά ξεσπάσματα του Χελι
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Σπύρο κάνε αποκλεισμό στα διαγραμμένα ονόματα, όποιος θέλει να διαγραφεί να το σκέφτεται διπλά.
the end
mec

Πάνας έγραψε: 07 Φεβ 2019, 20:06 Σπύρο κάνε αποκλεισμό στα διαγραμμένα ονόματα, όποιος θέλει να διαγραφεί να το σκέφτεται διπλά.
Ρε φίλε τι έπαθες, εσύ είσαι καλό παιδί (νομίζω). Μάς λες ότι πρέπει να εφαρμοστεί κάποιου είδους καταναγκασμός για να κρατιούνται οι άνθρωποι με το ζόρι εδώ μέσα; Περίεργη άποψη έχεις για την ελευθερία του ατόμου. Και τι θα εμποδίσει κάποιον να γραφτεί με μια παραλλαγή του νικ του; Μετά να δεις τι μπέρδεμα θα είναι με τα ονόματα, αν υποθέσουμε ότι κάποιος διαγράφεται συνεχώς.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

mec έγραψε: 07 Φεβ 2019, 20:39
Πάνας έγραψε: 07 Φεβ 2019, 20:06 Σπύρο κάνε αποκλεισμό στα διαγραμμένα ονόματα, όποιος θέλει να διαγραφεί να το σκέφτεται διπλά.
Ρε φίλε τι έπαθες, εσύ είσαι καλό παιδί (νομίζω). Μάς λες ότι πρέπει να εφαρμοστεί κάποιου είδους καταναγκασμός για να κρατιούνται οι άνθρωποι με το ζόρι εδώ μέσα; Περίεργη άποψη έχεις για την ελευθερία του ατόμου. Και τι θα εμποδίσει κάποιον να γραφτεί με μια παραλλαγή του νικ του; Μετά να δεις τι μπέρδεμα θα είναι με τα ονόματα, αν υποθέσουμε ότι κάποιος διαγράφεται συνεχώς.
Αν σου έπαιρνε κάποιος το νικ και τρολλάριζε κιόλας, θα έλεγες τα ίδια;

Γεια, σας είμαι ο mec που έχω γκόμενα με ξενοδοχείο.... για σκέψου το.
the end
mec

Πάνας έγραψε: 07 Φεβ 2019, 20:41
mec έγραψε: 07 Φεβ 2019, 20:39
Αν σου έπαιρνε κάποιος το νικ και τρολλάριζε κιόλας, θα έλεγες τα ίδια;
Και τι είναι το νικ, ονοματεπώνυμο; Όποιος αποφασίζει να κάνει κανονική διαγραφή, δεν τον νοιάζει. Αλλιώς ζητάει πάγωμα του λογαριασμού και κατατάσσεται στα «Μέλη που αποχώρησαν» Ετσι μπορεί να επιστρέψει με το ίδιο νικ. Εκτός αν δεν το έψαξες να δεις ότι υπάρχουν δύο ειδών αποχωρήσεις.
Εμένα ειλικρινά δεν με ένοιαξε αν ερχόμενος έβρισκα έναν άλλο mec. Θα έπαιρνα άλλο νικ και θα τον τρολάριζα.

Edit Επειδή είδα ότι έκανες προσθήκη: μπα δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, εφόσον δεν υπάρχει ταυτοποίηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mec την 07 Φεβ 2019, 20:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Συνήθως αυτοί που διαγράφονται, διαγράφονται λόγω παρεξήγησης.

Εγώ δεν ήξερα ότι μπορεί να ξαναγραφτεί το νικ που διαγράφηκε. Τώρα το ξέρουν όλα τα τρόλλια.
the end
mec

Πάνας έγραψε: 07 Φεβ 2019, 20:53 Συνήθως αυτοί που διαγράφονται, διαγράφονται λόγω παρεξήγησης.

Εγώ δεν ήξερα ότι μπορεί να ξαναγραφτεί το νικ που διαγράφηκε. Τώρα το ξέρουν όλα τα τρόλλια.
Α συγνώμη σε παρεξήγησα. Το θέτεις από τη σκοπιά κάποιου είδους προστασίας. Δεν ήταν σαφές έτσι όπως το είχες διατυπώσει αρχικά και με παραξένεψε πολύ μπορώ να πω. Αυτό λύνεται με το πάγωμα του λογαριασμού, όπως είπα, για όποιον νοιάζεται για την υστεροφημία του.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

mec έγραψε: 07 Φεβ 2019, 21:06
Πάνας έγραψε: 07 Φεβ 2019, 20:53 Συνήθως αυτοί που διαγράφονται, διαγράφονται λόγω παρεξήγησης.

Α συγνώμη σε παρεξήγησα. Το θέτεις από τη σκοπιά κάποιου είδους προστασίας. Δεν ήταν σαφές έτσι όπως το είχες διατυπώσει αρχικά και με παραξένεψε πολύ μπορώ να πω. Αυτό λύνεται με το πάγωμα του λογαριασμού, όπως είπα, για όποιον νοιάζεται για την υστεροφημία του.
Για ποιον άλλο λόγο να το έλεγα ρε φίλε, εδώ το φόρουμ είναι ελεύθερο, ανοικτά ΠΜ, έρχονται καινούργιοι χρήστες... :102:
the end
Spiros252
Διαχειριστής

Δεν μπορούμε να κρατάμε δεσμευμένα τα νικ των διαγραμμένων μελών λόγω του ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να κρατάμε τα στοιχεία τους για επαλήθευση στο μέλλον, εφόσον τα έχουμε διαγράψει βάσει GDPR.

Και μπορεί να θυμάμαι το mail ή το ότι ο mec μπαίνει από άλλη χώρα, αλλά με χιλιάδες χρήστες αυτό θα ήταν αδύνατο.

Ευτυχώς δεν ζητάνε να διαγράφουμε και τη μνήμη μας :003:

Έχω αμφιβολία στο κατά πόσο συμμετείχαν στη διατύπωση του κανονισμού άνθρωποι του χώρου της πληροφορικής με κάποια εμπειρία. Πολλά ζητήματα δεν τα έχουν σκεφτεί.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Spiros252 έγραψε: 07 Φεβ 2019, 22:57 Έχω αμφιβολία στο κατά πόσο συμμετείχαν στη
διατύπωση του κανονισμού άνθρωποι του χώρου της πληροφορικής με κάποια εμπειρία.
Στην επόμενη έκδοση θα το φτιάξουν, θα απαγορεύεται να εκφράζεις αμφιβολίες δημόσια.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 08 Οκτ 2018, 13:54 Ας κανουμε ενα συγκεντρωτικο των μελων που ανακοινωσαν αποχωρηση απο εδω η απο το παλιο αλλα τελικα δεν.....
Κανω την αρχη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ
George_V
And the winner is: ο Cavaliere που αποχωρώντας ζήτησε να σβηστεί και το νήμα του καράμπαμπα γιατί έχει τα πνευματικά δικαιώματα. :str8jack:
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Spiros252
Διαχειριστής

enaon έγραψε: 07 Φεβ 2019, 23:00
Spiros252 έγραψε: 07 Φεβ 2019, 22:57 Έχω αμφιβολία στο κατά πόσο συμμετείχαν στη
διατύπωση του κανονισμού άνθρωποι του χώρου της πληροφορικής με κάποια εμπειρία.
Στην επόμενη έκδοση θα το φτιάξουν, θα απαγορεύεται να εκφράζεις αμφιβολίες δημόσια.
:g030:
.
Stephen Hawking
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”