!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αντικαπνιστικός νόμος

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
the comet the course the tail

Re: Αντικαπνιστικός νόμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

άντε, τον αντικαπνιστικό, μακάρι να τον ακολουθήσει ένας που θα απαγορεύσει τα βαρέα και ανθυγιεινά...
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Foscilis :

Οι εργαζομενοι μπορουν να επιλεγουν αν θα δουλεψουν σε μαγαζι καπνιζοντων η οχι.

Εγω θελω να βλεπω το καφενειο η το μπαρ που πηγαινω σαν μεγαλη παρεα, εσυ τι ζορι τραβας με αυτο;

Αν εγω θελω (και πολλοι αλλοι μαζι μου) να αυτοκτονησω καπνιζοντας δεν σου πεφτει λογος οσο δεν σε ενοχλω.

Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβεις οτι το να θες να μου επιβαλεις τον τροπο ζωης σου ειναι ακραια φασισρικο;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Το σωστότερο είναι να απαγορεύεται, και να βγαίνουμε κάθε μισή ώρα για τσιγαράκι. Διαπιστώνεις πόσα λιγότερα πρέπει να καπνίσεις. Εκμεταλλευόμαστε μόνο την ανοχή, την παρανομία, ή το ότι επιτρέπεται. Προσωπικά, μόνο καλό θα μου έκανε ένα δρακόντειο μέτρο, θα με έκανε άνθρωπο. Μην κρυβόμαστε, μια χαζή συνήθεια είναι, όποιος μπορεί να το κόψει, μακάριος. Στο σπίτι μέσα το απαγορεύουμε διά ροπάλου, και δεν μας λείπει καθόλου (δεν θα σκοτώσω το παιδί μου). Αλλά όταν πάμε για ποτάκι σε μπαρ, το ανάβω το γαμημένο.
Ordem e Progresso.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Antares έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:28 Kαλύτερα κόψιμο τελείως. Εγώ μασάω λίγες τσίχλες νικοτίνης ακόμη. Υπάρχει ένας ψυχολογικός εθισμός, να καπνίζεις όταν σε εκνευρίζει κάτι, αλλά ξεπερνιέται. Μην καταπίνεις αυτό που σε εκνευρίζει με το τσιγάρο. Άλλαξέ το ή γράψτο.
Συνήθως όσοι διακόπτουν το κάπνισμα κάνουν και πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή τους ή επιλέγουν την άσκηση γιατί δημιουργεί ευφορία.
Ο εθισμός δεν είναι ψυχολογικός. Ψυχολογικού τύπου είναι οι ...μπούρδες που αναπαράγονται για να μην πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: ναρκωτικό είναι.

http://www.kathimerini.gr/854503/articl ... hn-kokainh

Ο λόγος για τον οποίο δεν λέγεται ποτέ με το όνομά της, δηλαδή ναρκωτικό, είναι κοινωνικός: δεν μπορείς να αποκαλέσεις εύκολα το 30-70% του πληθυσμού (ανάλογα με την περιοχή) "ναρκομανή".
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

foscilis έγραψε: 06 Φεβ 2019, 09:59 Ο βασικός λόγος είναι ότι κανένας μαγαζάτορας δεν έχει σκεφτεί ότι δημιουργείται μια ολόκληρη γενιά από απολυμένους 30+ χωρίς στον ήλιο μοίρα που θα μπορούν να του κάνουν αγωγή για την παραμικρή ώρα που δούλεψαν σε ντουμάνια. Και εδώ που τα λέμε αυτά τα άτομα είναι όντως τόσο υλικό αναλώσιμου δούλου στην ψυχή που ούτε κάποιο από αυτά το έχει σκεφτεί, αλλά ντάξει δε μπορεί 1 στους 100.000 κάποια στιγμή θα το κάνει και μετά θα αρχίσει να βρέχει κατασχέσεις περιουσιών.
Αυτή είναι μία σοβαρή περίπτωση.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν σοβαρότατες αποζημιώσεις σε περίπτωση που στοιχειοθετήσουν βλάβη από τη μακροχρόνια εργασία τους σε τέτοιους χώρους.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Τρίκαλος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 17:44 Τρίκαλα μια χαρά εφαρμόζεται. Υπάρχουν και κανά δυο εξαιρέσεις αλλά αυτοί έχουν μεγάλο δόντι.
Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος, τουλάχιστον εδώ, αρχίζει και καταλαβαίνει ότι αυτό δεν είναι στέρηση ατομικών δικαιωμάτων, μη χέσω, αλλά εφαρμογή στοιχειωδών κανόνων της δημοκρατίας και συνειδητοποιεί τι έκανε και τι έχανε τόσα χρόνια.
Τα Τρίκαλα γενικά "πετούν" σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, από όσα γνωρίζω. :c065:
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

stavmanr έγραψε: 06 Φεβ 2019, 13:04
Antares έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:28 Kαλύτερα κόψιμο τελείως. Εγώ μασάω λίγες τσίχλες νικοτίνης ακόμη. Υπάρχει ένας ψυχολογικός εθισμός, να καπνίζεις όταν σε εκνευρίζει κάτι, αλλά ξεπερνιέται. Μην καταπίνεις αυτό που σε εκνευρίζει με το τσιγάρο. Άλλαξέ το ή γράψτο.
Συνήθως όσοι διακόπτουν το κάπνισμα κάνουν και πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή τους ή επιλέγουν την άσκηση γιατί δημιουργεί ευφορία.
Ο εθισμός δεν είναι ψυχολογικός. Ψυχολογικού τύπου είναι οι ...μπούρδες που αναπαράγονται για να μην πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: ναρκωτικό είναι.

Ο λόγος για τον οποίο δεν λέγεται ποτέ με το όνομά της, δηλαδή ναρκωτικό, είναι κοινωνικός: δεν μπορείς να αποκαλέσεις εύκολα το 30-70% του πληθυσμού (ανάλογα με την περιοχή) "ναρκομανή".
Γιατί;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Χαοτικός έγραψε: 06 Φεβ 2019, 13:09

Γιατί;
Διότι δεν μπορείς εύκολα να εναντιωθείς σε μεγάλες μάζες, ακόμα και στα πιο χαζά θέματα. Πολλώ δε μάλλον να τις χαρακτηρίσεις "τοξικομανείς" που σημαίνει και απώλεια συνειδήσεως, πιθανή ευαλωτότητα σε χειραγώγηση κλπ.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Να εναντιωθείς; Δεν βλέπω κάτι εναντιωματικό. Αλλιώς όπως το θέτεις, λες να είμαστε γλείφτες των πολλών;
Ασφαλώς και είναι ναρκωτικό το τσιγάρο. Αυτό όμως που σου επισημαίνω είναι το να μην έχεις ταμπού με τη λέξη. Εγώ συνειδητά καπνίζω και συνειδητά λέω ότι είναι ναρκωτικό. Ποιο το πρόβλημα; Μη με χαρακτηρίσει ο δεξιός μπάμιας από απέναντι;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Χαοτικέ δεν διαφωνούμε. Σου περιγράφω ένα φαινόμενο, εξηγώντας πού κολλούσε τόσα χρόνια η υπόθεση. Σκέψου ότι δεν τολμούσε κανείς να γράψει ότι πρόκειται για ισχυρά εξαρτησιογόνο ουσία...
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Είναι ναρκωτικό, αλλά δεν νομίζω ότι προκαλεί εθισμό χειρότερο από τα βαριά ναρκωτικά. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο να το κόψεις αν δεν εξαναγκαστείς, αν σου αρέσει, δεν σκέφτεσαι τις συνέπειες.
Δεν θα μπορούσα τώρα να παραμείνω ή να δουλέψω σε χώρο με καπνό. Στα γραφεία μας δεν επιτρέπεται εδώ και μια δεκαετία αλλά πολλοί καπνίζουν. Στο εξωτερικό έχει απογορευθεί από το 1992-93. Μόνο σε ειδικούς χώρους επιτρέπεται.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

stavmanr έγραψε: 06 Φεβ 2019, 09:24 Νομίζω ότι διακινούνται διάφοροι αστικοί μύθοι, όπως:
"Καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, αν θέλει να κάνει 10 τσιγάρα με το ποτό του, ας τα κάνει".

Δεν είναι ελεύθερος καθένας να κάνει ό,τι θέλει στην κοινωνία μας. Η ελευθερία του συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις του απέναντι στο διπλανό του. Πχ. δεν μπορώ να στήσω ηχοσύστημα έξω από το σπίτι άλλου και να παίζω μουσική στα 120db χωρίς ειδική άδεια.
Σόρρυ κιόλας αλλά τα 120 ντιμπί δεν λένε τίποτα εκτός αν εννοείς εσπιέλ.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Chainis έγραψε: 06 Φεβ 2019, 12:56 Foscilis :

Οι εργαζομενοι μπορουν να επιλεγουν αν θα δουλεψουν σε μαγαζι καπνιζοντων η οχι.
Δε μπορούν χωρίς πλήρη πληροφόρηση για τις επιπτώσεις και αντίστοιχη αποζημίωση και ωράρια. Ακόμα κι αν υπογράψουν κάτι τέτοιο σε μια σύμβαση, ο όρος είναι καταχρηστικός ως αντιβαίνων σε θεμελιώδη δικαιώματα και δε στέκει στα δικαστήρια. Αν υπέγραφαν ότι δεν έχουν πρόβλημα να δουλεύουν σε κτίριο με τοίχους από ουράνιο για 3.60 επειδή εσύ τους βλέπεις σαν υπεράνθρωπους, το ίδιο καταχρηστικός θα ήταν ο όρος. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν είσαι πρεζάκι του ουρανίου αλλά της νικοτίνης. Πραγματικά η μόνη.

Εγω θελω να βλεπω το καφενειο η το μπαρ που πηγαινω σαν μεγαλη παρεα, εσυ τι ζορι τραβας με αυτο;
Κανένα, άμα θες μπορείς να βλέπεις ό,τι θέλεις σαν ό,τι θέλεις. Σου εξήγησα απλά τι είναι στην πραγματικότητα και γιατί δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει νόμος που να σε δικαιώνει.
Αν εγω θελω (και πολλοι αλλοι μαζι μου) να αυτοκτονησω καπνιζοντας δεν σου πεφτει λογος οσο δεν σε ενοχλω.
Με ενοχλείς. Πέρασα 9 μήνες μέσα στο σπίτι με την έγκυο ασθματική γυναίκα μου επειδή εσείς είστε μαλάκες. Επίσης με ενοχλεί πάρα πολύ η αντίληψη που έχεις για τους εργασιακούς χώρους.
Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβεις οτι το να θες να μου επιβαλεις τον τροπο ζωης σου ειναι ακραια φασισρικο;
Πάρα πολύ δύσκολο γιατί λες ανοησίες και χρησιμοποιείς λέξεις που είναι πολύ πιο τεχνικέςαπ' όσο είσαι σε θέση να αντιληφθείς ("φασιστικό", "επιβάλεις" κλπ) με λάθος τρόπο. Συγκεκριμένα καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τι εννοείς και ταυτόχρονα καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά ότι είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

foscilis έγραψε: 06 Φεβ 2019, 13:32

Δε μπορούν χωρίς πλήρη πληροφόρηση για τις επιπτώσεις και αντίστοιχη αποζημίωση και ωράρια.
Το πράγμα είναι πολύ πιο σοβαρό: προηγείται η εργασιακή ασφάλεια (βραχυχρόνια και μακροχρόνια υγεία). Δεν έχεις δικαίωμα να θέσεις τους εργαζόμενους σε σοβαρότερο κίνδυνο από τον εγγενή κίνδυνο της εργασίας καθαυτής. Η εργασία του εργαζόμενου είναι να προετοιμάζει, να σερβίρει, να σκουπίζει. Η τακτική έκθεση του εργαζόμενου σε αιθάλη δεν είναι στα πλαίσια της εργασίας καθαυτής. Είναι κατάσταση που επέρχεται από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας λόγω "οικειοθελούς" χρήσης προϊόντων (τσιγάρου) τρίτων προσώπων.

Είναι σα να βάλεις άνθρωπο να εργάζεται σε εσωτερικό χώρο στον οποίο έχεις ανάψει φωτιά για να ...ζεσταθείς (παραγωγή αιθάλης).

Ενδεικτικά άρθρα:
https://osha.europa.eu/el/tools-and-pub ... nment/view
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... 2M8AteM5gV
Κανένα, άμα θες μπορείς να βλέπεις ό,τι θέλεις σαν ό,τι θέλεις. Σου εξήγησα απλά τι είναι στην πραγματικότητα και γιατί δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει νόμος που να σε δικαιώνει.
Ούτως ή άλλως, το κακό ξεκινά από την ασέβεια του καπνιστή στις παρέες του.
Πάρα πολύ δύσκολο γιατί λες ανοησίες και χρησιμοποιείς λέξεις που είναι πολύ πιο τεχνικέςαπ' όσο είσαι σε θέση να αντιληφθείς ("φασιστικό", "επιβάλεις" κλπ) με λάθος τρόπο. Συγκεκριμένα καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τι εννοείς και ταυτόχρονα καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά ότι είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
Είναι πραγματικότητα ότι όντως υπάρχει διαστρέβλωση των εννοιών. Ο καπνιστής είναι αυτός που επιβάλλεται με το "έτσι θέλω" ρυπαίνοντας την ατμόσφαιρα του χώρου. Το ίδιο ακριβώς θα επικαλούνταν ένας καπνιστής αν εσύ άνοιγες σε μία καφετέρεια πχ. ένα καπνογόνο ή δακρυγόνο επειδή σου αρέσει να ..."κλαις" (φανατικός ...κλαυσιστής :lol: ). :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 06 Φεβ 2019, 13:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

foscilis έγραψε: 06 Φεβ 2019, 13:32

Δε μπορούν χωρίς πλήρη πληροφόρηση για τις επιπτώσεις και αντίστοιχη αποζημίωση και ωράρια. Ακόμα κι αν υπογράψουν κάτι τέτοιο σε μια σύμβαση, ο όρος είναι καταχρηστικός ως αντιβαίνων σε θεμελιώδη δικαιώματα και δε στέκει στα δικαστήρια. Αν υπέγραφαν ότι δεν έχουν πρόβλημα να δουλεύουν σε κτίριο με τοίχους από ουράνιο για 3.60 επειδή εσύ τους βλέπεις σαν υπεράνθρωπους, το ίδιο καταχρηστικός θα ήταν ο όρος. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν είσαι πρεζάκι του ουρανίου αλλά της νικοτίνης. Πραγματικά η μόνη.

Με ενοχλείς. Πέρασα 9 μήνες μέσα στο σπίτι με την έγκυο ασθματική γυναίκα μου επειδή εσείς είστε μαλάκες. Επίσης με ενοχλεί πάρα πολύ η αντίληψη που έχεις για τους εργασιακούς χώρους.
- Δεν υπάρχει τίποτα καταχρηστικό στο να ενημερώνεται ένας εργαζόμενος ότι θα δουλέψει σε κατάστημα καπνιζόντων και να λέει ναι ή όχι πριν συμφωνήσει,

- Η πραγματικότητα είναι ότι πάω στο καφενείο ή την καφετέρια της επιλογής μου και κάνω το τσιγάρο μου μαζί με το τσίπουρο χωρίς κανένα πρόβλημα και το 'φχαριστιέμαι.

- Αν σε ενοχλεί το κάπνισμα κι εσένα και την σύζυγο σου μείνετε μακριά από καπνιστές, είναι απλό και εύκολο.

- Δεν έχεις ιδέα τι μπορώ να αντιληφθώ γι' αυτό μην λες παπαριές.
Ναι είναι φασιστικό να μου επιβάλλεις τον τρόπο που θα ζήσω την ζωή μου και μου είναι αδιάφορο αν θα το παραδεχτείς ή όχι.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”