!!! DEVELOPMENT MODE !!!
100 χρόνια Ανδρέας Παπανδρέου. Μια ματιά στην ιδιωτική ζωη του Εθνάρχη
-
ritzeri
Re: 100 χρόνια Ανδρέας Παπανδρέου. Μια ματιά στην ιδιωτική ζωη του Εθνάρχη
Οι δεξιοί μισούν τον Ανδρέα λόγω εσωτερικής σύγκρουσης, όπως λένε και στην ψυχολογία.
Από τη μια το θυμικο, δλδ η απέχθεια προς τον ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα που κληρονομήσαν λόγω οικογενειακων καταβολων.
Από την άλλη η λογική. Κονόμησαν φράγκα, φτιάξανε περιουσίες και και γιναν άνθρωποι.
Λογικό είναι όταν το θέλω έρχεται σε αντίθεση με το πρέπει να παθαίνουν κοκομπλοκο.
Ειναι σαν εγώ που δεν χωνεύω τους Αλβανούς να μου δοθεί η ευκαιρία να πλουτισω εξαιτίας ενός Αλβανού. Είτε θα πρέπει να κατάρριψω το εσωτερικό μου οικοδόμημα, είτε να αρνηθώ τον πλούτισμο. Σε διαφορετική περίπτωση θα βραχυκυκλωσω, όπως οι δεξιοί.
Οποίος διαφωνεί, ας ρίξει μια ματιά στο οικογενειακό του εισόδημα το 1981 και μετά άλλη μια σε αυτό του 1990
Από τη μια το θυμικο, δλδ η απέχθεια προς τον ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα που κληρονομήσαν λόγω οικογενειακων καταβολων.
Από την άλλη η λογική. Κονόμησαν φράγκα, φτιάξανε περιουσίες και και γιναν άνθρωποι.
Λογικό είναι όταν το θέλω έρχεται σε αντίθεση με το πρέπει να παθαίνουν κοκομπλοκο.
Ειναι σαν εγώ που δεν χωνεύω τους Αλβανούς να μου δοθεί η ευκαιρία να πλουτισω εξαιτίας ενός Αλβανού. Είτε θα πρέπει να κατάρριψω το εσωτερικό μου οικοδόμημα, είτε να αρνηθώ τον πλούτισμο. Σε διαφορετική περίπτωση θα βραχυκυκλωσω, όπως οι δεξιοί.
Οποίος διαφωνεί, ας ρίξει μια ματιά στο οικογενειακό του εισόδημα το 1981 και μετά άλλη μια σε αυτό του 1990
- Υδράργυρος
O Αντρέας Παπανδρέου δημιούργησε τη μέση τάξη στην Ελλάδα. Την Άγια Μέση Τάξη που επικαλούνται σε κάθε ευκαιρία οι δεξιούληδεςritzeri έγραψε: 06 Φεβ 2019, 10:10 Οι δεξιοί μισούν τον Ανδρέα λόγω εσωτερικής σύγκρουσης, όπως λένε και στην ψυχολογία.
Κάνεις μεγάλο λάθος συνολικά. Όχι οτι δεν ισχύει σε μια μερίδα αυτο που λες, αλλα γενικά κάνεις λάθος.ritzeri έγραψε: 06 Φεβ 2019, 10:10 Οι δεξιοί μισούν τον Ανδρέα λόγω εσωτερικής σύγκρουσης, όπως λένε και στην ψυχολογία.
Κάποια στιγμή ειχε αναφερθεί ο μεγάλος Δημήτρης Χορν για τον Ανδρέα και το Πασοκ, είχε κάνει μια φοβερή ανάλυση, αν το βρω θα το ποστάρω
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
ritzeri
Συνολικα, σίγουρα κάνω λάθος.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2019, 10:24Κάνεις μεγάλο λάθος συνολικά. Όχι οτι δεν ισχύει σε μια μερίδα αυτο που λες, αλλα γενικά κάνεις λάθος.ritzeri έγραψε: 06 Φεβ 2019, 10:10 Οι δεξιοί μισούν τον Ανδρέα λόγω εσωτερικής σύγκρουσης, όπως λένε και στην ψυχολογία.
Κάποια στιγμή ειχε αναφερθεί ο μεγάλος Δημήτρης Χορν για τον Ανδρέα και το Πασοκ, είχε κάνει μια φοβερή ανάλυση, αν το βρω θα το ποστάρω
Αλλά η μερίδα για την οποια ισχύει είναι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, κατά τη γνώμη μου πάνω από 99%.
Ξέρεις πολλούς Έλληνες να άλλαξε προς τα κάτω το βιοτικό τους επίπεδο τη δεκαετία του 80?
Ε πως να διαχειριστεί ψυχολογικά ο δεξιός πως εξαιτίας του Ανδρέα πήρε αυτοκίνητο, σπίτι και εξοχικό και έφτιαξε επιχειρήσεις που του απέδωσαν χρήμα με ουρά;
Πως εξαιτίας του μπόρεσε να πάει και στο Λονδίνο και να φέρνει τσάντες και αρώματα στους φίλους του;
-
talaipwros
ο Παπανδρεου ειναι ο λογος που η Ελλαδα αντι να γινει μια μικρη Ιταλια, εγινε μια μεγαλη Αλβανια.
Αυτό που έκανε ο αντρέας με την αναδιανομή του πλούτου το 80, έπρεπε να γίνει, κανείς δε διαφωνεί σε αυτό. Φυσικά και αυτό το έκανε άναρχα, ο ίδιος το ήξερε τι πουτσα έχει να έρθει αλλά δε τον ένοιαζε, τα ζώα που τον ακολουθούσαν δε το ήξεραν.
Εκεί που κατακεραυνώνουμε τον παπατζή είναι που όχι απλά νομιμοποίησε τη λαμογιά αλλά την έκανε ως το μόνο μέσο για να κάνεις τη δουλειά σου.
Επίσης στήριξε την ανομία, αν είχες έναν γνωστό στην κλαδική καθάρισες δε σε άγγιζε κανείς, ας έκλεβες την εφορία, ας σε έπιαναν με πρέζες κλπ.
Έκανε ο καθένας οτι του κάβλωνε χωρίς συνέπειες και αυτό έγινε νοοτροπία.
η νοοτροπία του ελληναριού και του "ξες ποιος ειμαι γω ρε" κυριάρχησε.
Εκεί που κατακεραυνώνουμε τον παπατζή είναι που όχι απλά νομιμοποίησε τη λαμογιά αλλά την έκανε ως το μόνο μέσο για να κάνεις τη δουλειά σου.
Επίσης στήριξε την ανομία, αν είχες έναν γνωστό στην κλαδική καθάρισες δε σε άγγιζε κανείς, ας έκλεβες την εφορία, ας σε έπιαναν με πρέζες κλπ.
-
ritzeri
Αυτά ισχύουν.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2019, 10:52 Αυτό που έκανε ο αντρέας με την αναδιανομή του πλούτου το 80, έπρεπε να γίνει, κανείς δε διαφωνεί σε αυτό. Φυσικά και αυτό το έκανε άναρχα, ο ίδιος το ήξερε τι πουτσα έχει να έρθει αλλά δε τον ένοιαζε, τα ζώα που τον ακολουθούσαν δε το ήξεραν.
Αλλά δεν τον μισούν για αυτά οι δεξιοί, γιατί και οι ίδιοι συμμετείχαν στη λαμογια και εν πολλοίς έβγαλαν τρελό χρήμα επειδή συμμετείχαν σε όλο αυτό πχ έκλεβαν φόρους.
Ή έχεις την εντύπωση πως οι δεξιοί ήταν τίποτα ιδεολόγοι που οικειοθελώς δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα;
Γι αυτό θα μπορούσα να ακούσω κριτική για τον Ανδρέα μόνο από τους ελάχιστους ιδεολογους που διατηρήθηκαν ακέραιοι.
Ξέρεις εσύ κανέναν;
Οι δεξιοί τον μισούν γιατί τους ξεβρακωσε, τους έδειξε πως και οι ίδιοι δεν είναι τίποτα ιδεολόγοι, δεν είναι περήφανοι, δεν είναι πιο ηθικοί, δεν έχουν μεγαλύτερες εσωτερικές αντιστάσεις.
Εξαγοράστηκαν.
Και τσουπ, να τη η εσωτερική σύγκρουση.
Αντιθέτως, οι αριστεροί που δεν το έπαιξαν ποτέ ψωροπερηφανοι, μια χαρά μπορούσαν να κονομαν σε ένα διεφθαρμένο σύστημα χωρίς να τσαλακωνουν το εγώ τους.
-
ritzeri
Θα χεις πολλούς Αλβανούς συναδέλφους εκεί που είσαι, για να το λες εσυ.talaipwros έγραψε: 06 Φεβ 2019, 10:50 ο Παπανδρεου ειναι ο λογος που η Ελλαδα αντι να γινει μια μικρη Ιταλια, εγινε μια μεγαλη Αλβανια.
Ο Παπανδρέου είναι ο λόγος που αντι να εξάγουμε ανθρακορυχους στη Γερμανία και στο Βέλγιο, εξάγουμε γιατρούς και μηχανικούς.
Θεωρείς οτι όλοι γουστάρουν την αμορφωσιά, την ασυδοσία, την ανομία, το σταρχιδιλίκι;
Και εννοείται οτι η δεξιά απο το τέλος του συμμοριτοπόλεμου και μετά ήταν γτπκ, αντι να ασχολείται για το πως να πάει μπροστά την Ελλάδα, ασχολιόταν πως θα καταπολεμήσει τον κομμουνισμόν και μάλιστα με τακτικές 19ου αιώνα.
Και εννοείται οτι η δεξιά απο το τέλος του συμμοριτοπόλεμου και μετά ήταν γτπκ, αντι να ασχολείται για το πως να πάει μπροστά την Ελλάδα, ασχολιόταν πως θα καταπολεμήσει τον κομμουνισμόν και μάλιστα με τακτικές 19ου αιώνα.
-
ritzeri
Θεωρώ ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν ανήκουν και οι ίδιοι στους ευνοημένος.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:07 Θεωρείς οτι όλοι γουστάρουν την αμορφωσιά, την ασυδοσία, την ανομία, το σταρχιδιλίκι;
Ή για να στο πω ανάποδα, θεωρείς ότι όλοι οι Έλληνες γουστάρουν την μόρφωση, την τάξη και την υπευθυνότητα αν συνοδεύεται με 3 και 60?
-
stergiosbik
Υπαρχουν ακομη θαυμαστες αυτου του παλιοπουστα του Παπανδρεου;
Λιγη τσιπα ρε δεν εχετε πανω σας;
Λιγη τσιπα ρε δεν εχετε πανω σας;
-
talaipwros
οχι, μονο οι αλβανοι με ελληνικη ταυτοτητα που επικροτουν τα αισχη του παπανδρεου.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:07 Θεωρείς οτι όλοι γουστάρουν την αμορφωσιά, την ασυδοσία, την ανομία, το σταρχιδιλίκι;
κατασπαταλησε τα λεφτα της ΕΕ ( τοτε ΕΟΚ) στα απιθανα λαμογια, τους ελλεεινους αλητες, που τον στηριζαν και κατεστρεψε το παρον και το μελλον της χωρας
Κάνεις μεγάλο λάθος, κάποιοι δε γουστάρουμε τα παραπάνω να είναι τρόπος ζωής, ούτε να κυριαρχούν στην καθημερινότητα μας.ritzeri έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:11Θεωρώ ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν ανήκουν και οι ίδιοι στους ευνοημένος.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:07 Θεωρείς οτι όλοι γουστάρουν την αμορφωσιά, την ασυδοσία, την ανομία, το σταρχιδιλίκι;
Ή για να στο πω ανάποδα, θεωρείς ότι όλοι οι Έλληνες γουστάρουν την μόρφωση, την τάξη και την υπευθυνότητα αν συνοδεύεται με 3 και 60?
Η δευτερη πρόταση είναι ασύνδετη, αντίστοιχα θα σου πει κάποιος, θεωρείς οτι όλοι οι Ελληνες γουστάρουν μόρφωση με μισο κιλό ψητό; Με μια ιμαμ; Δε βγάζει νόημα.
Φυσικά και όλοι οι έλ δε γουστάρουν τα παραπάνω, γιαυτό και βγήκε ο Αντρέας με σχεδον 50%, γιαυτο και το ΠΑΣΟΚ έγινε νοοτροπία, γιαυτό έχουμε ΣΥΡΙΖΑ, γιαυτό έχουμε 62% οχιτζήδες, γιαυτο έχουμε δραχμιστές.
μα αυτό περίπου ειπα και παραπάνω. Τον παπανδρέου δε τον ήθελαν γιατί λίγδωσε το πεπτικό τους απο την αρχη έως το τέλος, τον ήθελαν γιατί ήταν αυτός που τους έδειξε οτι το σταρχιδιλίκι είναι τρόπος ζωήςtalaipwros έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:13οχι, μονο οι αλβανοι με ελληνικη ταυτοτητα που επικροτουν τα αισχη του παπανδρεου.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:07 Θεωρείς οτι όλοι γουστάρουν την αμορφωσιά, την ασυδοσία, την ανομία, το σταρχιδιλίκι;
κατασπαταλησε τα λεφτα της ΕΕ ( τοτε ΕΟΚ) στα απιθανα λαμογια, τους ελλεεινους αλητες, που τον στηριζαν και κατεστρεψε το παρον και το μελλον της χωρας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 06 Φεβ 2019, 11:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
ritzeri
Το πρόβλημα της δεξιάς ήταν ο αυτό θαυμασμός της.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:07
Που ήταν και ψευδης.
Θεωρούσαν ότι είναι παιδιά ανώτερου Θεού.
Όταν ο Ανδρέας τους ξεμπροστιασε εξαγοράζοντας τους, έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια.
Έχασαν ταυτότητα και προσανατολισμό.
Τι είναι η δεξιά;
Το να δίνεις το όνομα Μακεδονία; Το να μας γεμίζεις λαθρο; Το να παντρεύονται οι πουστηδες;
Ο Ανδρέας τελείωσε τη δεξιά, οριστικά.
-
ritzeri
Ότι εσύ δλδ έφυγες λόγω αμορφωσιάς και λαμογιας.talaipwros έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:13οχι, μονο οι αλβανοι με ελληνικη ταυτοτητα που επικροτουν τα αισχη του παπανδρεου.Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:07 Θεωρείς οτι όλοι γουστάρουν την αμορφωσιά, την ασυδοσία, την ανομία, το σταρχιδιλίκι;
Κι αν εδώ έπαιρνες τα διπλά, πάλι θα έφευγες γιατί η αμορφωσιά και η λαμογια είναι που δεν αντέχεις.
Κλασικός δεξιος
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 125 Απαντήσεις
- 4221 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-