!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

να πώ και γώ μία βλακεία απλά να υπάρχει. Στο πράκτικερ έχει κατι ωραία ασπρα πλαστικά για να τα βιδώνεις στα πλάγια στο ντουλάπι να κάνεις ραφάκια κλπ. Έχουν ακριβώς το φάρδος της λεντοταινίας και ειναι πολύ καλά για να κάνουν διάχυση, τυχαίνει αλλά είναι φοβερά. Αν τα φτιάξεις μόνος σου και δεν βαριέσαι μπορείς να έχεις τέλειο φωτισμό το βράδυ.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

enaon έγραψε: 06 Φεβ 2019, 00:39 να πώ και γώ μία βλακεία απλά να υπάρχει. Στο πράκτικερ έχει κατι ωραία ασπρα πλαστικά για να τα βιδώνεις στα πλάγια στο ντουλάπι να κάνεις ραφάκια κλπ. Έχουν ακριβώς το φάρδος της λεντοταινίας και ειναι πολύ καλά για να κάνουν διάχυση, τυχαίνει αλλά είναι φοβερά. Αν τα φτιάξεις μόνος σου και δεν βαριέσαι μπορείς να έχεις τέλειο φωτισμό το βράδυ.
Για βρες το στο σάιτ του πράκτικερ.
Άβαταρ μέλους
enaon

κοίταξα λίγο, δεν τα βλέπω αλλά δεν βλέπω και άλλα που ειχε μαζί, κάτι ράγες για ντουλάπες για κρεμάστρες που μπαίναμε κάθετα και βγαίναν έξω κλπ. Ίσως δεν τα περνάνε αυτά στο σιτε. Ειναι δύο ράγες μαζί ασπρες απο pvc μάλλον, 50 πόντοι νομίζω και τις κόβεις αν θες να είναι μικρότερες. Έχουν πλάκα πάντως γιατί και σαν στήριγμα στο ραφάκι ειναι ωραίες, και σαν φώς.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Δεν καταλαβαίνω ποια λες, δεν τα έχω δει. Εσωτερικό φωτισμό στο ντουλάπι λες;
the end
Άβαταρ μέλους
enaon

ναι απλά έχει πλάκα με αυτά γιατί δεν έχεις φώτα πουθενά, βάζεις μέσα στο στήριγμα τα λεδ και δεν φαίνονται. Καλά αμα τσίμπαγες θα με ρώταγες πώς θα ανοίγουν και θα σου έλεγα οτι πρέπει να βάλεις rid μέσα στο ξύλο, και οκ, απλά μια ιδέα ήταν μην βαράς.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

enaon έγραψε: 06 Φεβ 2019, 01:50 Καλά αμα τσίμπαγες θα με ρώταγες πώς θα ανοίγουν
Που θα πέρναγες τα καλώδια χωρίς να φαίνονται θα ήταν το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μηχανικός έγραψε: 06 Φεβ 2019, 01:58
enaon έγραψε: 06 Φεβ 2019, 01:50 Καλά αμα τσίμπαγες θα με ρώταγες πώς θα ανοίγουν
Που θα πέρναγες τα καλώδια χωρίς να φαίνονται θα ήταν το πρόβλημα.
εύκολο είναι αν την κάνεις μόνος σου ακόμα και σε μελαμίνη, σε ξύλο είναι ακόμα πιο απλό.

αυτοί οι οδηγοί/στηρίγματα πάνε μέχρι πίσω, αν δεν έχεις διπλά κουτιά να φύγουν τα καλώδια ενδιάμεσα μπορούν να πάνε από εκεί. Αν είναι ξύλινα πάνε όπως να είναι, δεν φαίνονται μετά. Θέλει καλωδιάκια τρίχες, πολύ ψιλά.

δες αν θες εδώ
Spoiler
εδώ ειναι ο οδηγός που λέω απο το πρακτικερ
Εικόνα
εδώ ειναι το μαγνητάκι στο πορτάκι που ενεργοποιεί το ριδ που είναι θαμένο στο πλαίσιο, και αν υπάρχει κάτι δύσκολο ειναι αυτό, να υπολογίσεις σωστά το ριδ να διαβάζει και τους δυο μαγνήτες μαζί, αν λείπει ένας να ανοίξει το φώς
Εικόνα
και εδώ ειναι αναμμένα
Εικόνα
γενικά έχουν πλάκα γιατί είναι αθάνατη η υλοποίηση, απο τα πράγματα που εχω κάνει και ξέρω οτι θα με θάψουν :)
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

https://www.ebay.com/itm/Motion-Sensor- ... rk:17:pf:0

οι κινεζοι τα πουλανε και με αισθητηρα κινησης, να μην κανεις τον κοπο με μαγνητικους διακοπτες κλπ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μηχανικός έγραψε: 05 Φεβ 2019, 21:20
Πάνας έγραψε: 05 Φεβ 2019, 16:07 Έχω φτιάξει άλλες 3 κουζίνες και μια ντουλάπα εξάφυλλη τρία μέτρα ύψος... οπότε αναμένονται πολύ καλά αποτελέσματα :003: :8)
Συναντώ προχθές έναν Πακιστανό που έγινε μαραγκός με δικό του μαγαζί και τον ρωτάω πόσο παίρνει για ντουλάπια κουζίνας.
Μου λέει ότι αρχίζει από 150 ευρώ το τρέχον μέτρο για ντουλάπια μελαμίνης. (Χωριστά μετράμε τα κάτω και τα πάνω ντουλάπια)
Βρε του λέω, εσύ είσαι ακριβότερος και από τους Έλληνες.
Αφού κάνω καλύτερη δουλειά μου λέει. :D

Για πες πόσο σου πήγαν όλα τα υλικά άμα τα αναγάγεις στο τρέχον μέτρο.
Λοιπόν, πήρα την προσφορά, για 6 μέτρα ντουλάπια, 3,5 κάτω και 2,5 επάνω, με πάγκο καλό 4 πόντους πάχος του praxiteli και μελαμίνη της alfa wood την καλή βγαίνουν 635€ χωρίς μεντεσέδες και πόμολα... δηλαδή άλλο ένα 30άρι. Οπότε 655€ και το τρέχον μέτρο 110€ . Χωρίς μεροκάματο.
the end
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Τι παχος οι μελαμινες;
Επισης θα δωσεις τα μετρα και θα στα κοψουν/φτιαξουν αυτοι κι εσυ θα τα συναρμολογησεις και θα τα περασεις;
Άβαταρ μέλους
Πάνας

stergiosbik έγραψε: 06 Φεβ 2019, 11:52 Τι παχος οι μελαμινες;
Επισης θα δωσεις τα μετρα και θα στα κοψουν/φτιαξουν αυτοι κι εσυ θα τα συναρμολογησεις και θα τα περασεις;
Ναι, τα μέτρα τα έχω βγάλει εγώ και αυτοί απλά κόβουν και κολλάνε τα σόκορα, στην ουσία πληρώνω το φύλο της μελαμίνης και 10€ το φύλλο για την κοπή του καιi 3€ περίπου το μέτρο PVC που θα κολληθεί στο πλάι.
Μπορώ να τα κόψω και εγώ αλλά 10€ δεν είναι τίποτα αν αναλογιστείς ότι δεν έχω χώρο και βρέχει για να τα κόψω στην αυλή. Άσε που αυτοί έχουν και πολύ καλό δίσκο κοπής μελαμίνης και θα βγουν άψογα.
H εσωτερική μελαμίνη η άσπρη είναι 1,6mm και η εμφανή έγχρωμη που θα γίνουν τα πορτάκια τα πλαϊνά και οι μπάζες 1,8mm.
the end
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

:smt023
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Ενημέρωση.
Μεγαλύτερη σημασία από το πάχος του πάγκου έχει άμα είναι απλός ή άνθυγρος. Ο απλός με το που πάρει υγρασία από κάποιο σόκορο ή από τρύπα στην επικάλυψη, φούσκωσε.
Αν δεν πεις τίποτα, ο μαραγκός θα σου βάλει τον απλό.
Η διαφορά στην τιμή είναι κάπου 30-40 ευρώ για πάγκο ίδιας εταιρίας με ίδια επιφάνεια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 06 Φεβ 2019, 14:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

30-40 για το μαραγκό, ο οποίος θα σου βάλει και το καπέλο του.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

enaon έγραψε: 06 Φεβ 2019, 02:05 δες αν θες εδώ
Spoiler
εδώ ειναι ο οδηγός που λέω απο το πρακτικερ
Εικόνα
εδώ ειναι το μαγνητάκι στο πορτάκι που ενεργοποιεί το ριδ που είναι θαμένο στο πλαίσιο, και αν υπάρχει κάτι δύσκολο ειναι αυτό, να υπολογίσεις σωστά το ριδ να διαβάζει και τους δυο μαγνήτες μαζί, αν λείπει ένας να ανοίξει το φώς
Εικόνα
και εδώ ειναι αναμμένα
Εικόνα
γενικά έχουν πλάκα γιατί είναι αθάνατη η υλοποίηση, απο τα πράγματα που εχω κάνει και ξέρω οτι θα με θάψουν :)
Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα σταθερά στηρίγματα για τα ράφια.
Αφού υπάρχουν τα μικρά <τακάκια> που μπαίνουν σε τρύπες 5 χιλιοστών και μπορείς εύκολα να αλλάζεις το ύψος του ραφιού ή να προσθέτεις και άλλα ράφια.

Επίσης χωρίς να το έχω δει αλλού, έχω καταλήξει ότι τα καλύτερα ράφια για τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου είναι τα γυάλινα.
Έχω αντικαταστήσει όλα τα ράφια στο σπίτι μου με γυάλινα.
Πλεονεκτήματα:
1) Βλέπεις από κάτω ή από πάνω τι έχουν τα άλλα ράφια.
2) Περνάει το φως και βλέπεις καλύτερα μέσα στο ντουλάπι.
3) Έχουν ένα εκατοστό μικρότερο πάχος, άρα έχεις μεγαλύτερο ύψος ένα εκατοστό ανά ράφι.
4) Είναι πιο υγιεινά από την μελαμίνη και την φορμαλδεΰδη που εκπέμπουν οι μοριοσανίδες.
5) Καθαρίζουν πιό εύκολα άμα λερωθούν.
6) Δεν χαράσσονται-γδέρνονται, δεν τα επηρεάζει τίποτα, ούτε χημικά, ούτε χλωρίνη και οξέα, ούτε ο χρόνος.
Θα είναι πάντα καινούργια, μόνο να μη τα σπάσεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”