!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Re: Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

Διότι είναι άλλο η "αναφορά" που υπόκειται στην ερμηνεία του καθενός, και άλλο η έλευση σε ένα τόσο μακρινό τόπο και σε μια εποχή που δεν ευνοούσε τέτοιο ταξίδι. Ηδη από την αρχαιότητα υπήρχαν και αναφορές σε "Αγνωστη Νότια Γη' για να υπάρχει "ισορροπία" μεταξύ βόρειου και νότιου ημισφαιρίου. Κάποια στιγμή την σχεδίαζαν και σε χάρτες κιόλας.

https://en.wikipedia.org/wiki/Terra_Australis
Εικόνα

Σημαίνει αυτό ότι γνώριζαν την Ανταρκτική ή ότι είχαν πάει κιόλας? Ή ότι απλά είναι πολύ πιθανό να πέσεις μέσα όταν φανταστείς μια μεγάλη γη σε ένα από τα τέσσερα κύρια σημεία του ορίζοντα? :wink
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ναι, θέλει τρομερή φαντασία για να υποθέσεις την ύπαρξη γης δεξιά, αριστερά, πάνω ή κάτω. Απορώ πώς το σκέφτηκαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ksmyrn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksmyrn »

skartados έγραψε: 04 Φεβ 2019, 01:53 Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί συζητιέται αυτό το θεμα.
Υπάρχουν 3 σαφέστατες αναφορές για την ύπαρξη της Αμερικης στην αρχαία Γραμματεία,η ήπειρος αυτή βρέθηκε,case closed που λένε και οι βαρβαροι.
Ούτε εγώ έχω καταλάβει γιατί τον ανανά τον λένε κουκουνάρι...
skartados

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados »

Jimmy81 έγραψε: 04 Φεβ 2019, 04:01 Διότι είναι άλλο η "αναφορά" που υπόκειται στην ερμηνεία του καθενός, και άλλο η έλευση σε ένα τόσο μακρινό τόπο και σε μια εποχή που δεν ευνοούσε τέτοιο ταξίδι. Ηδη από την αρχαιότητα υπήρχαν και αναφορές σε "Αγνωστη Νότια Γη' για να υπάρχει "ισορροπία" μεταξύ βόρειου και νότιου ημισφαιρίου. Κάποια στιγμή την σχεδίαζαν και σε χάρτες κιόλας.

https://en.wikipedia.org/wiki/Terra_Australis
Εικόνα

Σημαίνει αυτό ότι γνώριζαν την Ανταρκτική ή ότι είχαν πάει κιόλας? Ή ότι απλά είναι πολύ πιθανό να πέσεις μέσα όταν φανταστείς μια μεγάλη γη σε ένα από τα τέσσερα κύρια σημεία του ορίζοντα? :wink
Έλα ρε μητσο,τέτοιες συγκρίσεις του κωλου,μόνο ο οαννησεα κάνει.
Το ίδιο είναι μια υπόθεση του Αριστοτέλη ( θα πρέπει να υπάρχει έγραψε ο άνθρωπος,),για την χώρα στο νότο,με τις αναφορές και περιγραφές για την Αμμερική;
skartados

Nandros έγραψε: 02 Φεβ 2019, 20:38 Εικόνα

Γιατί να λάβουμε υπόψη τί λέει ο κάθε ψεκασμένος Τσικριτσής; Και ο Αρίστος, στο παλιό, τις ίδιες ψεκασμενιές έγραφε.
Όταν ο χαλκός αφθονεί στην γειτονιά σου, γιατί να τον ψάχνεις και κουβαλάς από την άλλη άκρη του κόσμου;
.
Πολύ ωραίος χάρτης,πράγμάτι.
Μήπως έχεις πρόχειρο τον Πάρομοιο χάρτη της Βορείου Αμερικής ;
Ξέρεις οι άνθρωποι όταν δουν ότι ένα μέταλο έχει εμπορική αξία,ψάχνουν όλοι να το βρουν.Άρα ότι έγινε στην ευρασία φυσιολογικά θα έγινε και στο Αμερικα
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

skartados έγραψε: 04 Φεβ 2019, 01:53 Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί συζητιέται αυτό το θεμα.
Υπάρχουν 3 σαφέστατες αναφορές για την ύπαρξη της Αμερικης στην αρχαία Γραμματεία,η ήπειρος αυτή βρέθηκε,case closed που λένε και οι βαρβαροι.
Για την κοκαϊνη κάνεις την πάπια...

Για την νικοτίνη τώρα:
Πέρα του ότι δεν θα ψέκαζαν ποτέ μόνο στην επιφάνεια της μούμιας με το εντομοκτόνο, αλλά μάλλον θα την έκαναν μπάνιο εκείνη την εποχή για να φύγουν τα έντομα και από μέσα της, έχουμε και κάτι άλλο:

https://trichoseriousethnobotany.blogsp ... sited.html

Another nicotine containing plant is known to have been utilized by the ancient Egyptians, namely acacia nilotica. In the Ebers papyrus, the oldest well preserved medical document from ancient Egyptian record, dated to approximately 1500 BC contains 110 pages on anatomy and physiology, toxicology, spells, and treatments recorded on papyrus. The papyrus also has many prescriptions showing the treatment of many disorders by animal, plant, and mineral toxins that still occur today. Acacia nilotica is recommended in the Ebers papyrus as a vermifuge (to expel intestinal worms), to ease diarrhea, internal bleeding and also to treat skin diseases. So, now we have a nicotine containing plant, known to have been utilized by the ancient Egyptians, but also known to have been taken orally as suggested by the scientific paper, Presence of drugs in different tissues of an egyptian mummy by F Parsche and A Nerlich. Also it is likely to have been used medicinally and not habitually as suggested by the scientific paper, First identification of drugs in Egyptian mummies by S Balabanova, S Parsche, W Pirsig. Just as prescribed in the Ebers papyrus.

ΥΓ
Αλήθεια, το σίλφιο τι χημικά λέτε να είχε μέσα; Μήπως και ήταν φυτό της ευρύτερης οικογένειας του φυτών που περιέχουν κοκαϊνη;

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
skartados

Για την κοκαϊνη κάνεις την πάπια...
Η τοποθέτηση μου εξαρχής ήταν αυτή
Πόσο μαλακας πρέπει να είναι κάποιος για να πιστέψει τις παπαριες που γράφει το άρθρο για το πως βρέθηκε η νικοτίνη στις συγκεκριμένες μουμιες.
viewtopic.php?f=66&t=1983&start=810
skartados

Για την νικοτίνη τώρα:
Πέρα του ότι δεν θα ψέκαζαν ποτέ μόνο στην επιφάνεια της μούμιας με το εντομοκτόνο, αλλά μάλλον θα την έκαναν μπάνιο εκείνη την εποχή για να φύγουν τα έντομα και από μέσα της, έχουμε και κάτι άλλο:
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :blm: :blm: :blm:
Είσαι θεούλης

Όσον αφορά το άλλο που έχουμΕ,άσχετα αν είναι απλά μια αστήρικτη υπόθεση έγραψα το εξής
Φυσικά οι άνθρωποι,οι σοβάροι,όχι οι γελοίοι με τα εν τομοκτονα,ψάχνουν να βρουν και άλλες εξηγήσεις πλην της επαφής των 2 κοσμων.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

skartados έγραψε: 04 Φεβ 2019, 18:22
Nandros έγραψε: 02 Φεβ 2019, 20:38 Εικόνα

Γιατί να λάβουμε υπόψη τί λέει ο κάθε ψεκασμένος Τσικριτσής; Και ο Αρίστος, στο παλιό, τις ίδιες ψεκασμενιές έγραφε.
Όταν ο χαλκός αφθονεί στην γειτονιά σου, γιατί να τον ψάχνεις και κουβαλάς από την άλλη άκρη του κόσμου;
Πολύ ωραίος χάρτης,πράγμάτι.
Μήπως έχεις πρόχειρο τον Πάρομοιο χάρτη της Βορείου Αμερικής ;
Ξέρεις οι άνθρωποι όταν δουν ότι ένα μέταλο έχει εμπορική αξία,ψάχνουν όλοι να το βρουν.Άρα ότι έγινε στην ευρασία φυσιολογικά θα έγινε και στο Αμερικα
Θα σου απαντήσω έμμεσα: Από τα 15 μου αποφάσισα να ασχοληθώ με την θάλασσα. Το επάγγελμα μου το μελέτησα καλά και λόγω αγάπης διάβασα και διαβάζω οτιδήποτε έχει σχέση και ειδικά την Ιστορία της. Κανείς σας εδώ μέσα δεν έχει τις γνώσεις/εμπειρίες μου.
Σε ενημερώνω λοιπόν πως οι δυνατότητες της εποχής για υπερπόντια ταξίδια με σκάφη κατασκευασμένα για Μεσογειακή ακτοπλοΐα είναι ΑΔΥΝΑΤΗ. Πόσο μάλλον η τακτική μεταφορά αγαθών.
Κάποια ανεξήγητα στοιχεία (ανανάς+ποσότητα χαλκού που "φαίνεται" πως λείπει) ΔΕΝ είναι απόδειξη της επικεφαλίδας του νήματος και υποθέσεις χωρίς στοιχεία δεν κάνω.

Το νήμα είναι μια μπούρδα και μισή.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 04 Φεβ 2019, 19:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
skartados

Κρίμα,νομίζα ότι υπήρχε Πάρομοιος χάρτης και στο Αμερικα.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Nandros έγραψε: 04 Φεβ 2019, 19:10 Κανείς σας εδώ μέσα δεν έχει τις γνώσεις/εμπειρίες μου.
Πόσα ταξίδια-μίλια έχεις κάνει με σκάφος που είχε μόνο κουπί ή κουπιά. :D

Nandros έγραψε: 04 Φεβ 2019, 19:10 Σε ενημερώνω λοιπόν πως οι δυνατότητες της εποχής για υπερπόντια ταξίδια με σκάφη κατασκευασμένα για Μεσογειακή ακτοπλοΐα είναι ΑΔΥΝΑΤΗ. Πόσο μάλλον η τακτική μεταφορά αγαθών.
Ότι είχαν φτάσει στην Βαλτική οι Μινωίτες, θα το απέκλειαν οι ειδικοί.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Tζαμπα διαφωνειτε και τσακωνεστε.
Μια ερωτησουλα στον Salivero και θα λυθει το θεμα στο τσακ μπαμ.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Μηχανικός έγραψε: 04 Φεβ 2019, 20:19
Nandros έγραψε: 04 Φεβ 2019, 19:10 Κανείς σας εδώ μέσα δεν έχει τις γνώσεις/ εμπειρίες μου.
Πώς και δεν ρώτησες πόσα έχω κάνει με απλωτές!
Nandros έγραψε: 04 Φεβ 2019, 19:10Σε ενημερώνω λοιπόν πως οι δυνατότητες της εποχής για υπερπόντια ταξίδια με σκάφη κατασκευασμένα για Μεσογειακή ακτοπλοΐα είναι ΑΔΥΝΑΤΗ. Πόσο μάλλον η τακτική μεταφορά αγαθών.
Τί στοιχεία έχεις για ταξίδια στην Βαλτική;

ΥΓ. Δεν αμφισβήτησα ποτέ τις επαγγελματικές γνώσεις/εμπειρίες σου. Εσύ γιατί το κάνεις με τις δικές μου;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

skartados έγραψε: 04 Φεβ 2019, 01:32 Οαννησεα η χαζόμαρα σου είναι αγνή και αμόλυντη.Διαβασες κάπου μια αστεία δικαιολογία για το πως βρέθηκαν οι ουσίες αυτές στις μουμιες και κατουρηθηκες από τη χαρά σου.
Η πραγματικότητα φυσικά είναι διαφορετική.Κανείς δεν στάθηκε στις παπαρολογιες ,αντίθετα μετα την πρώτη έρευνα ακολούθησαν κι άλλες πολλές,για να δουν αν ισχύουν τα αποτελέσματα της πρώτης,η μηπως είχε γίνει κάποιο λάθος.
Όλες επίβΕβαιωσαν την νικοτίνη.Και ω,τι θαύμα δες σε πιο όργανο του σώματος βρέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα νικοτίνης

“Since the initial work of Balabanova et. al., other studies have revealed the same drugs (cocaine, nicotine, and hashish) in Egyptian mummies, confirming the original results. Nerlich et. al. (1995), in a study evaluating the tissue pathology of an Egyptian mummy dating from approximately 950 B.C., found the compounds in several of the mummy's organs. They found the highest amounts of nicotine and cocaine in the mummy's stomach, and the hashish traces primarily in the lungs. These findings were again identified using both radio immunoassay and GSMS techniques. Very similar results were again found in yet another study by Parsche and Nerlich (1995). Again, the findings were obtained using the immunological and chromatographic techniques. “

http://www.faculty.ucr.edu/~legneref/ethnic/mummy.htm

Φυσικά οι άνθρωποι,οι σοβάροι,όχι οι γελοίοι με τα εν τομοκτονα,ψάχνουν να βρουν και άλλες εξηγήσεις πλην της επαφής των 2 κοσμων.
Οι Αιγύπτιοι ήταν hillbillies που μασούσαν τον καπνό.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Nandros έγραψε: 04 Φεβ 2019, 19:10 Κανείς σας εδώ μέσα δεν έχει τις γνώσεις/εμπειρίες μου.

Για ρώτα με και μένα που έχω κάνει κάποια ναυτιά μίλια με πανιά σε εκπαιδευτικό σκάφος...
Παναγιά μου να μην σου τύχει!!! :o
Nandros έγραψε: 04 Φεβ 2019, 19:10 Σε ενημερώνω λοιπόν πως οι δυνατότητες της εποχής για υπερπόντια ταξίδια με σκάφη κατασκευασμένα για Μεσογειακή ακτοπλοΐα είναι ΑΔΥΝΑΤΗ. Πόσο μάλλον η τακτική μεταφορά αγαθών.
Και το έχουν ήδη αποκλείσει...
Εκτός βέβαια εάν εσύ σκάπτωντας τα χώματα της Φιλανδίας βρήκες νέα στοιχεία...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι”