!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Eργαστήριο Chillout
-
stergiosbik
Re: Eργαστήριο Chillout
Πριν κανενα 8μηνο αγορασα αυτο https://www.skroutz.gr/s/2925183/Einhel ... -Dual.html και μου βγηκε μια χαρα.
Εχω κοψει πανω απο 100 τμ ραμποτε αλλα και αρκετα μετρα καδρονια και πηχακια.
Ειναι το πρωτο Einhell που πηρα και ολα οκ.
Για ερασιτεχνικη χρηση δε νομιζω οτι χρειαζεται κατι πιο ακριβο.
Το μονο ασχημο που βρηκα ειναι οτι η θεση του laser δεν βολευει γιατι καλυπτεται γρηγορα απο ροκανιδια και θελει συχνα καθαρισμα για να φαινεται.
Εχω κοψει πανω απο 100 τμ ραμποτε αλλα και αρκετα μετρα καδρονια και πηχακια.
Ειναι το πρωτο Einhell που πηρα και ολα οκ.
Για ερασιτεχνικη χρηση δε νομιζω οτι χρειαζεται κατι πιο ακριβο.
Το μονο ασχημο που βρηκα ειναι οτι η θεση του laser δεν βολευει γιατι καλυπτεται γρηγορα απο ροκανιδια και θελει συχνα καθαρισμα για να φαινεται.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Με Μακίτα δούλευα για χρόνια και ήταν όντως πολύ καλά, τουλάχιστον όσο ήταν γιαπωνέζικα, μετά άρχισαν κι αυτοί την κατρακύλα σε κάποια μοντέλα (κάποια παραμένουν κορυφή βέβαια). Για καθαρά εμπορικούς λόγους τα κόψαμε και στραφήκαμε στο γκρουπ B&D.enaon έγραψε: 03 Μάιος 2018, 10:47έτσι, καλά τα λες, πιο μικρός νόμιζα ότι είμαστε κολλημένοι με την ομάδα ή το κόμμα, μετά ανακάλυψα τον υπέροχο κόσμο των εργαλείων, απίστευτο κόλλημα, γιατί το έχουμε ψάξει, το έχουμε επιλέξει, φυσικά και η επιλογή μας είναι η καλύτερη επιλογή στο σύμπανshrike έγραψε: 03 Μάιος 2018, 10:01 Αλίμονο αν έλεγες ότι δεν είναι καλά. Με τη μασέτα θα σε υποδεχόμουν την επόμενη φορά που ερχόσουν...![]()
.
Εγώ έχω πάει στα μακίτα, γιατί ειναι τα καλύτερα στο σύμπαν κλπ, αλλά κυρίως γιατί τα αγόραζα απο αγγλία σε anniversary editions και δεν έβγαιναν πιο ακριβά από τα θνητά, και για έναν ακόμα πιο σημαντικό λόγο.
Βγάζουν τέλειες σκούπες χειρός, απίστευτες.
Δεν χρειάστηκε ποτέ να αιτιολογήσω γιατί θέλω να πάρω έναν ακόμα φορτιστή, μερικές ακόμα μπαταρίες κλπ. Στην τελευταία 6αετία έχω αγοράσει 7 σκούπες, μητέρα, πεθερά, θείες, νύφη όλοι θελαν μία σκούπα μακίτα, άσε το παιδί να αγοράζει εργαλεία, είναι καλά, η γκρίνια είναι άγνωστη λέξη αν πας με τα μακίτα και πάρεις και μία σκούπα μαζί, για το ξεκάρφωμα ;)
Έχω πάρει στο σπίτι μια σκούπα/βαρελάκι Makita, από αυτές που έχουν πρίζα για εργαλείο, διπλό σωλήνα (στενό-φαρδύ για νερά κλπ) και χρονοκαθυστέρηση για το εργαλείο που κουμπώνεις πάνω. Καλά, δεν είναι για καθημερινή χρήση λόγω φασαρίας, αλλά είναι σκυλί. Σε όλες τις κατασκευές αλλά και σε δύσκολα καθαρίσματα αυτήν χρησιμοποιώ, πάνω από 15 χρόνια τώρα.
Για δώσε λινκ από που αγοράζεις από την Αγγλία μακίτα.enaon έγραψε: 03 Μάιος 2018, 10:47 έτσι, καλά τα λες, πιο μικρός νόμιζα ότι είμαστε κολλημένοι με την ομάδα ή το κόμμα, μετά ανακάλυψα τον υπέροχο κόσμο των εργαλείων, απίστευτο κόλλημα, γιατί το έχουμε ψάξει, το έχουμε επιλέξει, φυσικά και η επιλογή μας είναι η καλύτερη επιλογή στο σύμπαν.
Εγώ έχω πάει στα μακίτα, γιατί ειναι τα καλύτερα στο σύμπαν κλπ, αλλά κυρίως γιατί τα αγόραζα απο αγγλία σε anniversary editions και δεν έβγαιναν πιο ακριβά από τα θνητά, και για έναν ακόμα πιο σημαντικό λόγο.
Βγάζουν τέλειες σκούπες χειρός, απίστευτες.
Δεν χρειάστηκε ποτέ να αιτιολογήσω γιατί θέλω να πάρω έναν ακόμα φορτιστή, μερικές ακόμα μπαταρίες κλπ. Στην τελευταία 6αετία έχω αγοράσει 7 σκούπες, μητέρα, πεθερά, θείες, νύφη όλοι θελαν μία σκούπα μακίτα, άσε το παιδί να αγοράζει εργαλεία, είναι καλά, η γκρίνια είναι άγνωστη λέξη αν πας με τα μακίτα και πάρεις και μία σκούπα μαζί, για το ξεκάρφωμα ;)
Για πες και τις σκούπες μακίτα που παίρνεις.
Εγώ παίρνω bosch.
Είναι επιλογή μου να παίρνω Ευρωπαϊκά προϊόντα (των συμμάχων μας) και όχι Ιαπωνικά όταν είναι ισάξια και στην ίδια περίπου τιμή.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Χαχα, καλό. Θες να πεις, ότι είναι επιλογή σου να παίρνεις κινέζικα προϊόντα από εταιρείες που έχουν τα γραφεία τους στην Ευρώπη και όχι στην Ιαπωνία.Μηχανικός έγραψε: 03 Μάιος 2018, 11:08 Εγώ παίρνω bosch.
Είναι επιλογή μου να παίρνω Ευρωπαϊκά προϊόντα (των συμμάχων μας) και όχι Ιαπωνικά όταν είναι ισάξια και στην ίδια περίπου τιμή.
δεν είναι ισάξια, είπαμε, τα μακίτα είναι καλύτεραΜηχανικός έγραψε: 03 Μάιος 2018, 11:08
Για δώσε λινκ από που αγοράζεις από την Αγγλία μακίτα.
Για πες και τις σκούπες μακίτα που παίρνεις.
Εγώ παίρνω bosch.
βγάζει 3 τύπους η μακίτα, τα anniversary edition, λευκά (στην αγγλία) ιαπωνικά σε αλουμινένια βαλιτσάκια που είναι σχεδόν φετίχ,
τα κλασικά πράσινα, ιαπωνικά και ίδια με τα λευκά αλλά σε τσαντούλες απλές κλπ
και τα λευκά κινέζικα, σε χάτρινα κουτάκια και οκ, δεύτερα, σαν τα dewalt ας πούμε ;)
Τα παίρνω απο όπου τα βρίσκω στην Αγγλία, από το άμαζον συνήθως, κάθε έτος βγάζουν μία σειρά σε anniversary και αν τύχει και την χρειάζεσαι, πέτυχες λαχείο.
Απο σκούπες έχω απο αυτές για τα 18αρια
https://www.amazon.de/Makita-Akku-Staub ... +vacuum+12
και αυτές για τα 10.8
https://www.amazon.co.uk/Makita-CL100DZ ... ita+vacuum
Οι μικρές ειναι τέλειες για την κουζίνα κλπ, οι μεγάλες είναι σχεδόν κανονικές σκούπες, δεν χρειάζονται σκουπευκαιρίες που έλεγε και ο χαρυ κλιν
παραδέχομαι πάντως οτι την βαράνε την μακίτα στην ευρώπη, σακουλάκια για την σκούπα (επιλογή αν θες να μην την αδειάζεις) κλπ ή χαρτάκια για το τριβείο παίρνω κατευθείαν απο ιαπωνία, rakutten, οι τιμές εδώ ειναι τρέλα.
αυτή η ατάκα πιάνει σε όλους, εκτός την μακίτα, την πανασονικ, την χιτατσι κλπshrike έγραψε: 03 Μάιος 2018, 11:11Χαχα, καλό. Θες να πεις, ότι είναι επιλογή σου να παίρνεις κινέζικα προϊόντα από εταιρείες που έχουν τα γραφεία τους στην Ευρώπη και όχι στην Ιαπωνία.Μηχανικός έγραψε: 03 Μάιος 2018, 11:08 Εγώ παίρνω bosch.
για να είμαστε αληθινοί, αν είχαμε τρελά χρήματα όλοι θα είχαμε πανασονικ ή χιτατσι, αλλά οκ
Spoiler
Με αυτά που παιρνετε τι φτιάχνετε δε μας δείχνετε. Για δείξτε για να δια-κρίνω:PPP
Tου Τσιλ πέραν του ορίου καλός, εύγε
Tου Τσιλ πέραν του ορίου καλός, εύγε
ο χρόνος που τρως για να δείξεις είναι ο χρόνος που δεν έφαγες για να φτιάξεις, ξοδεμένος χρόνος, άσε που αν είναι ωραίο κανείς δεν θα χαρεί ακριβώς 
Τότε γιατί τα παιρνετε;:P
Βάλε κάτι να δούμε, οτιδήποτε είναι άξιον
Βάλε κάτι να δούμε, οτιδήποτε είναι άξιον
δείχνω, άρα φτιάχνω, η μόδα της εποχής 
Ψέμματα λες:P
Τα πήρες και τα έχεις ετσι, Πάλι καλα, νοικοκύρης δε δανειζεσε του γειτονα
Τα πήρες και τα έχεις ετσι, Πάλι καλα, νοικοκύρης δε δανειζεσε του γειτονα
πιθανόν, η άλλη εξήγηση είναι παράλογη, οπότε ναι μάλλον 
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Πολύ καλή ερώτηση. Το σκέφτομαι εδώ και καιρό και δεν μπορώ να το εξηγήσω, ψυχολογικό είναι κυρίως. Απλά έχει τύχει να δω ή να ακούσω περισσότερους τραυματισμούς με table saw, αν είχε τύχει να δω με band saw θα φοβόμουνα το band saw. Απ'ότι έχω διαβάσει τα στατιστικά είναι πολύ άσχημα και για τα δύο.dna replication έγραψε: 03 Μάιος 2018, 03:01 Chiloutbuddy συγχαρητήρια!
αξιέπαινη η ταξη στο εργαστήριο (κι'εγώ είμαι της σχολής του Ασεβαστου)
αλλά ρε συ μου έλεγες στο άλλο φορουμ οτι φοβάσαι τα δισκοπρίονα πάγκου για τί είναι επικινδυνα και έχεις εκεί πριονοκορδέλλα που είναι οτι πιο..
Πάντως στο μυαλό μου έχει και μια λογική. Στον πάγκο είσαι σκυμμένος από πάνω. Αν γίνει μια στραβή για οποιονδήποτε λόγο, έχεις που έχεις όλα τα άλλα, έχεις και τη βαρύτητα που σε τραβάει προς τη λεπίδα. Η ανακλαστική κίνηση μπορεί να είναι να τραβήξεις το χέρι αλλά μπορεί να μην μπορείς γιατί είσαι σκυμμένος από πάνω. Το άλλο είναι ότι όταν το δισκοπρίονο κλωτσάει, κλωτσάει προς τα σένα, ενώ η κορδέλα κλωτσάει προς τα κάτω προς το τραπέζι της. Πάλι χέζεσαι πάνω σου αλλά τουλάχιστον δεν πυροβολάει πράματα κατα πάνω σου. Κλασσικό ατύχημα δισκοπρίονου είναι όταν έχεις κάνει μισή τομή και έχεις περάσει το χέρι σου πέρα απ'τη λεπίδα, αν εκείνη τη στιγμή μαγκώσει και κλωτσήσει, το χέρι αυτό τραβιέται μαζί με το ξύλο πάνω απ'τη λεπίδα. Αυτό το συγκεκριμένο δεν συμβαίνει στην κορδέλα, κι αν συνέβαινε, η κορδέλα από την πίσω μεριά δεν έχει δόντια.
Μαλακίες βέβαια όλα αυτά, το βασικό είναι να έχεις το νου σου και να ξέρεις τι κάνεις.
Επίσης, υπάρχει μια άλλη λεπτομέρεια, η κορδέλα μου είναι κυριολεκτικά απ'τα Αλντι (κάτι σαν Λιντλ)
8 ιντσες, πιό μικρή δεν υπάρχει. Για κοτόπουλα ό,τι πρέπει
Κόβει ρε παιδί μου, αλλά πολύ αργά και δύσκολα. Αν κρίνω απ'το πώς κόβει ξύλα για να σου κόψει τρια δάχτυλα πχ πρέπει να σφίξεις τα δόντια και να κάτσεις εκεί και να πιέζεις σιγά σιγά για λίγη ώρα γιατί αν ζορίσεις την κορδέλα απότομα βγαίνει, ο μηχανισμός στήριξης είναι χάλια. Μου έχει βγει 10 φορές, οι τροχοί συνεχίζουν να γυρνάνε χωρίς να γυρίζει η κορδέλα.
Το δισκοπρίονο στα πήρε τα δάχτυλα πριν καταλάβεις τι έγινε.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
τρομερό ;)
να φοράμε πάντα γάντια για να το ξεγελάσουμε, κάτω η τεχνολογία
να φοράμε πάντα γάντια για να το ξεγελάσουμε, κάτω η τεχνολογία