Δεν υπάρχουν "κανονικές" και "αντικανονικές" επιστήμες.Ασέβαστος έγραψε: 01 Φεβ 2019, 10:40 μην μπερδευεις τις κανονικες επιστημες με τη θεολογια. δεν υπαρχει καν πεδιο ερευνας και μελετης.
Σε όλα τα πεδία, μελετάμε τα φαινόμενα που μας παρουσιάζονται, έμμεσα ή άμεσα.
Εδώ ανοίγεις ένα ενδιαφέρον θέμα σχετικά με το τί είναι επιστήμη και τί ψευδοεπιστήμη.ειναι σαν να λες ερευνα και μελετη για την αστρολογια των ζωδιων. δεν αμφιβαλλω οτι πολλοι μπορει να την παιρνουν στα σοβαρα, μπορει να υπαρχουν και σχολες, και πτυχια, κλπ. αλλα παλι, ψευδοεπιστημη ειναι.
Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται και σου λεν "μου έμαθαν ότι το τάδε είναι επιστήμη, κι επομένως είναι".
Σε αντίστοιχα θέματα, τον προηγούμενο καιρό, έκανα την ερώτηση "πώς διαχωρίζουμε την επιστήμη από τη μη επιστήμη;" και φυσικά απάντηση δεν έχω πάρει, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια στοιχειοθετημένη απάντηση.
Οι επιστημολόγοι ψάχνουν εδώ και δεκαετίες τη λύση στο ερώτημα "ποιο είναι το κριτήριο της επιστημονικότητας". Προτάθηκαν κατά καιρούς διάφορες απόψεις (πχ. Πόππερ) αλλά δεν συμφωνεί μαζί της σχεδόν η μισή επιστημολογική κοινότητα για λόγους αντιφάσεων, προβλημάτων κλπ.
Αν, λοιπόν, δεν έχεις κάποια απάντηση σχετικά με το θέμα, μην μου αναφέρεσαι σε επιστήμες και ψευδοεπιστήμες, προσπαθώντας να εκμαιεύσεις ένα ιδεολογικό σου δόγμα.
Σχετικά δε με την αστρολογία, σε προλαβαίνω πριν γράψεις τίποτα περίεργο, ότι δεν βρίσκω συνέπεια σε αυτά που υποστηρίζει. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος την ονομάσει επιστήμη, φιλοσοφία, τέχνη ή ότιδήποτε άλλο. Με ενδιαφέρει ότι πάσχει στο δικό μου ...μικροσκόπιο από ασυνέχεια και ασυνέπεια.