Όσο ναναι πρέπει να στοχεύσουν κ φλέβα.vagabondo έγραψε: 03 Φεβ 2019, 22:23 Μεγάλη επιστήμη το να κάνεις εμβόλια.
Αφού τα πρεζόνια, πρώτα τελειώνουν την νοσηλευτική πριν ξεκινήσουν την πρέζα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εμβόλιο: Ψηφοφορία
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Εμβόλιο: Ψηφοφορία
- Otto Weininger
Το πρόβλημα δεν είναι στην τεχνική. Αυτό το μαθαίνεις. Και τους βασικούς -ελάχιστους- κανόνες ασφαλείας. Επίσης ένεση με ένεση αλλάζει. Άλλο ενδοφλέβια, άλλο ενδομυϊκή ή υποδόρια.vagabondo έγραψε: 03 Φεβ 2019, 22:23 Μεγάλη επιστήμη το να κάνεις εμβόλια.
Μετά έχει να κάνει και με το τι ένεση κάνεις.
Όπως και να έχει, κανένας φαρμακοποιός δεν καίγεται στο να πάρει το οκ να νομιμοποιηθεί και τυπικά το να μπορεί να κάνει ενέσεις/εμβόλια. Εξυπηρέτηση κάνουμε. Και ο νόμος να αλλάξει, πάλι εξυπηρέτηση θα κάνουμε. Δεν θα χρεώνουμε κάτι δηλαδή.
Αλλά προς το παρόν όλα καλά. Ξέρεις τι είναι να στέλνουν κόσμο από νοσοκομεία/κέντρα υγείας και να του λένε Αγόρασε έναν αντιτετανικό και πες να στον κάνουν κιόλας.
Ή να λέει ο γιατρός τηλεφωνικά πάρε το τάδε παυσίπονο (ενέσιμο) και πες να στο κάνουν κιόλας να ηρεμήσεις. Δεν μπορεί και ο γιατρός να γίνει βρίσκεται παντού σε κάθε ασθενή του που τον παίρνει τηλ για κάτι.
Προς το παρόν λοιπόν, όπως σου είπα, όλα καλά και έτσι. Ο άλλος μου έκανε μανούρα γιατί δεν τον έβαζα μέσα σε διανυκτέρευση να του κάνω αντιτετανικό ορό στις 3 η ώρα το βράδυ
Ποια φλέβα ; Σε τι πράγμα να στοχεύσω φλέβα ;
Let them make the first mistake. We make the last move.
Εσύ; Τα πρεζόνια λέω. Δεν πρέπει να στοχεύσουν φλέβα; Πάλι μλκια είπα;..Otto Weininger έγραψε: 03 Φεβ 2019, 22:37Το πρόβλημα δεν είναι στην τεχνική. Αυτό το μαθαίνεις. Και τους βασικούς -ελάχιστους- κανόνες ασφαλείας. Επίσης ένεση με ένεση αλλάζει. Άλλο ενδοφλέβια, άλλο ενδομυϊκή ή υποδόρια.vagabondo έγραψε: 03 Φεβ 2019, 22:23 Μεγάλη επιστήμη το να κάνεις εμβόλια.
Μετά έχει να κάνει και με το τι ένεση κάνεις.
Όπως και να έχει, κανένας φαρμακοποιός δεν καίγεται στο να πάρει το οκ να νομιμοποιηθεί και τυπικά το να μπορεί να κάνει ενέσεις/εμβόλια. Εξυπηρέτηση κάνουμε. Και ο νόμος να αλλάξει, πάλι εξυπηρέτηση θα κάνουμε. Δεν θα χρεώνουμε κάτι δηλαδή.
Αλλά προς το παρόν όλα καλά. Ξέρεις τι είναι να στέλνουν κόσμο από νοσοκομεία/κέντρα υγείας και να του λένε Αγόρασε έναν αντιτετανικό και πες να στον κάνουν κιόλας.
Ή να λέει ο γιατρός τηλεφωνικά πάρε το τάδε παυσίπονο (ενέσιμο) και πες να στο κάνουν κιόλας να ηρεμήσεις. Δεν μπορεί και ο γιατρός να γίνει βρίσκεται παντού σε κάθε ασθενή του που τον παίρνει τηλ για κάτι.
Προς το παρόν λοιπόν, όπως σου είπα, όλα καλά και έτσι. Ο άλλος μου έκανε μανούρα γιατί δεν τον έβαζα μέσα σε διανυκτέρευση να του κάνω αντιτετανικό ορό στις 3 η ώρα το βράδυ
Ποια φλέβα ; Σε τι πράγμα να στοχεύσω φλέβα ;
Τώρα που το λες, τελευταία φορά που πήγα σε κέντρο αιμοδοσίας, τρεις φλέβες μου τρύπησε και αίμα δεν έδωσα.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Otto Weininger
Ααα, οκ. Δίκιο έχεις.Custom_F έγραψε: 03 Φεβ 2019, 22:46
Εσύ; Τα πρεζόνια λέω. Δεν πρέπει να στοχεύσουν φλέβα; Πάλι μλκια είπα;..
Let them make the first mistake. We make the last move.
Πωωω... Ενώ πιο μικρή δεν ειχα θέμα, εδώ και αρκετά χρόνια δεν αντέχω να μου παίρνουν αίμα... Θα είχα λιποθυμήσει με τρεις φορές τρύπημα...vagabondo έγραψε: 03 Φεβ 2019, 22:50Τώρα που το λες, τελευταία φορά που πήγα σε κέντρο αιμοδοσίας, τρεις φλέβες μου τρύπησε και αίμα δεν έδωσα.![]()
Custom_F έγραψε: 03 Φεβ 2019, 22:54Πωωω... Ενώ πιο μικρή δεν ειχα θέμα, εδώ και αρκετά χρόνια δεν αντέχω να μου παίρνουν αίμα... Θα είχα λιποθυμήσει με τρεις φορές τρύπημα...
Μη μου πεις ότι πιο μικρή έτρωγες και όλα τα φρούτα!
Occasio facit furem
Μπααα...vagabondo έγραψε: 03 Φεβ 2019, 22:59Custom_F έγραψε: 03 Φεβ 2019, 22:54Πωωω... Ενώ πιο μικρή δεν ειχα θέμα, εδώ και αρκετά χρόνια δεν αντέχω να μου παίρνουν αίμα... Θα είχα λιποθυμήσει με τρεις φορές τρύπημα...vagabondo έγραψε: 03 Φεβ 2019, 22:50
Τώρα που το λες, τελευταία φορά που πήγα σε κέντρο αιμοδοσίας, τρεις φλέβες μου τρύπησε και αίμα δεν έδωσα.![]()
![]()
Μη μου πεις ότι πιο μικρή έτρωγες και όλα τα φρούτα!
![]()
Κοιταχτε να δείτε σκάλωμα πουχει φάει...
Γιατί;
Ξέρεις εσύ άλλο άτομο που μικρός να μην είχε πρόβλημα με τα εμβόλια και να το απέκτησε μετά;
Και ταυτόχρονα να τρώει μόνο 2 φρούτα;
Occasio facit furem
- hellegennes
Όχι μαλακίες όταν συζητάς με μένα. Αυτό που έγραψες είναι ανάρμοστη μικροπρέπεια. Αφενός υπονοείς ότι σε άλλα θέματα αναφέρω μη έγκυρες πληροφορίες, πράμα ψευδές, αφετέρου υποβαθμίζεις το επίπεδο της συζήτησης.gassim έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:44ωραία να μας τα πεις αυτά τα άλλα στοιχεία. Λάβε ωστόσο υπόψη σου οτι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να προσέχεις λιγάκι τι γράφεις δημόσια.hellegennes έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:26Όχι, δεν παίρνω ως δείγμα αυτό. Από άλλα στοιχεία προκύπτει.gassim έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:08 Μα τι λες;
Παίρνεις ως δειγμα όσους νόσησαν απο την γρίπη για να βγάλεις συμπέρασμα για το πόσοι εμβολιάζονται γενικώς; Δεν σου φαίνεται λογικό το ποσοστό των εμβολιασμένων να ειναι χαμηλό μεταξύ όσων νόσησαν;
Σαν να λέμε μόνο το 5% όσων νοσούν απο HIV χρησιμοποίησαν προφυλακτικό άρα τα προφυλακτικά στην Ελλάδα τα χρησιμοποιεί το 5%.
Δεν συζητάμε για τις τιμές του lidl τώρα.
ΕΓΩ, όταν λέω κάτι, το λέω με στοιχεία. Φέτος, λοιπόν, που υπήρξε πολύ πιο εκτεταμένος αντιγριπικός εμβολιασμός από τον μέσο όρο της δεκαετίας, δόθηκαν 2,1 εκατομμύρια δόσεις, που καλύπτουν το 20% του πληθυσμού. Αυτό είναι περίπου το μισό από το όριο της ενεργοποίησης -για την γρίπη- αυτού που ονομάζεται «ανοσία αγέλης». Στα νοσοκομεία, η κάλυψη των εργαζομένων είναι περίπου στο 25%, που αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. αυτά σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς όταν λες ότι χωρίς το αντιγριπικό εμβόλιο θα είχαμε χιλιάδες θανάτους ετησίως.
Ας το ξαναβάλω σε disclaimer, γιατί κυκλοφορούν διάφοροι κακόπιστοι εδώ μέσα: όποιος θέλει να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, καλά κάνει. Καλό κάνει, κακό δεν κάνει. Είναι δε απαραίτητο να το κάνει αν ανήκει σε κάποια από τις ομάδες που το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ ορίζουν ότι πρέπει να γίνεται το εμβόλιο. Αλλά δεν είναι απαραίτητο στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 03 Φεβ 2019, 23:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δεν είπα για εμβόλια. Για αίμα είπα. Δε μπορώ να μου παίρνουν αίμα.vagabondo έγραψε: 03 Φεβ 2019, 23:18![]()
Γιατί;
Ξέρεις εσύ άλλο άτομο που μικρός να μην είχε πρόβλημα με τα εμβόλια και να το απέκτησε μετά;
Και ταυτόχρονα να τρώει μόνο 2 φρούτα;![]()
μικροπρέπεια ηταν το οτι έσβησες απο το quote την παρακάτω μπούρδα που έγραψες μπας και ξεχαστεί:hellegennes έγραψε: 03 Φεβ 2019, 23:19Όχι μαλακίες όταν συζητάς με μένα. Αυτό που έγραψες είναι ανάρμοστη μικροπρέπεια. Αφενός υπονοείς ότι σε άλλα θέματα αναφέρω μη έγκυρες πληροφορίες, πράμα ψευδές, αφετέρου υποβαθμίζεις το επίπεδο της συζήτησης.gassim έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:44ωραία να μας τα πεις αυτά τα άλλα στοιχεία. Λάβε ωστόσο υπόψη σου οτι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να προσέχεις λιγάκι τι γράφεις δημόσια.
Δεν συζητάμε για τις τιμές του lidl τώρα.
ΕΓΩ, όταν λέω κάτι, το λέω με στοιχεία. Φέτος, λοιπόν, που υπήρξε πολύ πιο εκτεταμένος αντιγριπικός εμβολιασμός από τον μέσο όρο της δεκαετίας, δόθηκαν 2,1 εκατομμύρια δόσεις, που καλύπτουν το 20% του πληθυσμού. Αυτό είναι περίπου το μισό από το όριο της ενεργοποίησης -για την γρίπη- αυτού που ονομάζεται «ανοσία αγέλης». Στα νοσοκομεία, η κάλυψη των εργαζομένων είναι περίπου στο 25%, που αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. αυτά σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς όταν λες ότι χωρίς το αντιγριπικό εμβόλιο θα είχαμε χιλιάδες θανάτους ετησίως.
Ας το ξαναβάλω σε disclaimer, γιατί κυκλοφορούν διάφοροι κακόπιστοι εδώ μέσα: όποιος θέλει να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, καλά κάνει. Καλό κάνει, κακό δεν κάνει. Είναι δε απαραίτητο να το κάνει αν ανήκει σε κάποια από τις ομάδες που το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ ορίζουν ότι πρέπει να γίνεται το εμβόλιο. Αλλά δεν είναι απαραίτητο στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Βαση αυτού του σχολίου σου συνέστησα να προσέχεις λίγο τι λες γιατί το θέμα είναι ευαίσθητο και με τα λεγόμενα σου υποβαθμίζεις την σημασία του εμβολιασμού.hellegennes έγραψε: Κάνεις λάθος. Στην Ελλάδα που ο εμβολιασμός κατά της γρίπης είναι εξαιρετικά χαμηλός, ακόμη και στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τα περιστατικά γρίπης που αναφέρονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ελάχιστα. Π.χ. την περίοδο 2016-2017, αναφέρθηκαν 276 κρούσματα, με διάμεση ηλικία τα 71 έτη. Παρότι το 90% αυτών ήταν άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, μόλις το 21% αυτών ήταν εμβολιασμένοι, που θα πρέπει να σου λέει κάτι για την διείσδυση του εμβολιασμού κατά της γρίπης στην χώρα μας. Και παρ' όλα αυτά, είχαμε μόλις 276 σοβαρά κρούσματα, το 90% σε ηλικιωμένους.
Στο θέμα μας τώρα, δεν είπα ποτέ οτι θα είχαμε στην Ελλάδα χιλιάδες νεκρούς ετησίως. Είπα οτι η γρίπη δεν είναι αστεία υπόθεση και έχει δώσει πανδημίες με χιλιάδες νεκρούς.
Οι θάνατοι απο την εποχιακή γρίπη είναι παγκοσμίως 250000 - 500000 τον χρόνο.
Το 2009 είχαμε πανδημία της γρίπης των χοίρων και το 1918 είχαμε 21 εκατομμύρια νεκρούς απο την Ισπανική γρίπη.
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν οτι κάθε χρόνο θα έχουμε χιλιάδες νεκρούς στην Ελλάδα.
Απο τους γιατρούς το εμβόλιο συνιστάται σε όλους και ειναι απαραίτητο στις ομάδες που ανέφερες. Ασε λοιπόν τα disclaimers γι αυτούς που είναι η δουλειά τους.
Κατά τα άλλα ξεπέζεψε λίγο, εννοείται οτι κατά καιρούς έχεις μεταφέρει μη έγκυρες πληροφορίες όπως σχεδόν όλοι μας εδω μέσα.
Δεν είμαστε παντογνώστες, διάλογο κάνουμε. Αν θεωρείς τον εαυτό σου υπεράνω μην συμμετέχεις.
Πρόσεξε και λίγο την γλώσσα σου, δεν είμαστε συνομήλικοι.
- Cecily Anne
Εγώ έκανα το πρώτο μου στην πεθερά μου. Επειδή φοβόμουν μη σπάσω την βελόνα την τρύπαγα αργά αργά. Μετά μου είπε ότι το αργά αργά είναι βασανιστικό. Ε πήρα κι εγώ τη βελόνα κι άρχισα να την κοπανώ στον πάγκο να δω αν θα σπάσει. Τώρα είμαι κομπλέ, σε δυο τσάκ στον έχωσα με το γάντι.
Δε λες καλά που με άφησε η δόλια να εξασκηθώ πάνω της. Τώρα μου'παν ότι το αμέσως κοντινό είναι τα πορτοκάλια.
Βέβαια, έχουμε και κάτι πρόβατα στο χωριό, αλλά το σκέφτομαι, διότι είναι παχύδερμα και το φίλιν μπορεί να μην είναι ίδιο.
ΛΥΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ άμα θες μλκ μου εγώ!
ΥΓ. Άγις διαβάζεις;;;
Δε λες καλά που με άφησε η δόλια να εξασκηθώ πάνω της. Τώρα μου'παν ότι το αμέσως κοντινό είναι τα πορτοκάλια.
Βέβαια, έχουμε και κάτι πρόβατα στο χωριό, αλλά το σκέφτομαι, διότι είναι παχύδερμα και το φίλιν μπορεί να μην είναι ίδιο.
ΥΓ. Άγις διαβάζεις;;;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Ναι ρε σε εμπιστεύομαι . Είναι τόσο θέμα τύχης να προκαλέσεις θέμα σε ενδομυικη σε ενήλικα που αν το καταφέρεις , να κανεις κ το κραβμαγκα διδάξεις τεχνική του πολέμου , φάση .Cecily Anne έγραψε: 04 Φεβ 2019, 02:23 Εγώ έκανα το πρώτο μου στην πεθερά μου. Επειδή φοβόμουν μη σπάσω την βελόνα την τρύπαγα αργά αργά. Μετά μου είπε ότι το αργά αργά είναι βασανιστικό. Ε πήρα κι εγώ τη βελόνα κι άρχισα να την κοπανώ στον πάγκο να δω αν θα σπάσει. Τώρα είμαι κομπλέ, σε δυο τσάκ στον έχωσα με το γάντι.
ΥΓ. Άγις διαβάζεις;;;
Θα δω αύριο μεθαύριο μήπως φέραμε γτ είχαμε κ λίγο έλλειψη αλλιώς έρχομαι στην φαρμακοποιό μου
Εσθηρ κάνε μου καταγγελία ε. Προωθώ την παρανομία
~~¥~~
- Cecily Anne
Δεν έχω γυρίσει,lyna έγραψε: 04 Φεβ 2019, 02:59
Ναι ρε σε εμπιστεύομαι . Είναι τόσο θέμα τύχης να προκαλέσεις θέμα σε ενδομυικη σε ενήλικα που αν το καταφέρεις , να κανεις κ το κραβμαγκα διδάξεις τεχνική του πολέμου , φάση .
Θα δω αύριο μεθαύριο μήπως φέραμε γτ είχαμε κ λίγο έλλειψη αλλιώς έρχομαι στην φαρμακοποιό μου
Εσθηρ κάνε μου καταγγελία ε. Προωθώ την παρανομία
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 60 Απαντήσεις
- 1438 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 0 Απαντήσεις