!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο: Ψηφοφορία

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Κάνατε αντιγριπικό εμβόλιο;

Ναι
17
21%
Όχι
63
79%

Σύνολο ψήφων: 80

Άβαταρ μέλους
lyna

Re: Εμβόλιο: Ψηφοφορία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

ναι, κατα το υπάλληλος του σορος, υπάλληλος στο ίδιο του το μαγαζί, υπάλληλος της βουλής ή του κοινοβουλίο
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

hellegennes έγραψε: 03 Φεβ 2019, 10:29
gassim έγραψε: 03 Φεβ 2019, 01:00
hellegennes έγραψε: 02 Φεβ 2019, 22:47

Οι ιοί του κρυώματος είναι μακράν μεγαλύτερο πρόβλημα από την γρίπη. Όχι μόνο κοστίζουν ετησίως αμέτρητα δισεκατομμύρια, αλλά έχουν και υψηλότερη συνολική θνησιμότητα από την γρίπη.

Σύμφωνα με τον CDC: "Rhinovirus C causes an estimated 50% of all human upper respiratory tract infections and most acute exacerbations of asthma in children".

Δεν βρίσκω σοβαρό στήριγμα στην υπόθεση ότι η κοινή γρίπη δεν θεωρείται πλέον επικίνδυνη εξαιτίας εκτεταμένων εμβολιασμών.
μπορεί οι ιοι του κρυώματος όπως τους λες να ειναι μεγαλυτερο πρόβλημα απο την γρίπη, δεν το γνωρίζω. Δεν αλλάζει κάτι στο γεγονός οτι πρέπει να εμβολιάζεται οσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού για να είναι ενα εμβόλιο αποτελεσματικό.

Ο εμβολιασμός εμποδίζει την εξάπλωση της γρίπης και αποτρέπει τις επιδημίες. Για τον λόγο αυτό οι νεκροί μετριούνται σε δεκάδες και όχι σε χιλιάδες.
Κάνεις λάθος. Στην Ελλάδα που ο εμβολιασμός κατά της γρίπης είναι εξαιρετικά χαμηλός, ακόμη και στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τα περιστατικά γρίπης που αναφέρονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ελάχιστα. Π.χ. την περίοδο 2016-2017, αναφέρθηκαν 276 κρούσματα, με διάμεση ηλικία τα 71 έτη. Παρότι το 90% αυτών ήταν άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, μόλις το 21% αυτών ήταν εμβολιασμένοι, που θα πρέπει να σου λέει κάτι για την διείσδυση του εμβολιασμού κατά της γρίπης στην χώρα μας. Και παρ' όλα αυτά, είχαμε μόλις 276 σοβαρά κρούσματα, το 90% σε ηλικιωμένους.

Επίσης, η θνησιμότητα της γρίπης είναι εξαιρετικά χαμηλή. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα στοιχείο που να συνηγορεί στην άποψη ότι ο -σχεδόν ανύπαρκτος- εμβολιασμός στην χώρα μας έχει αποτρέψει χιλιάδες θανάτους. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν θέλεις να κάνεις εμβόλιο είναι κακό. Κάθε άλλο. Απλά δεν είναι απαραίτητο.

Μα τι λες;
Παίρνεις ως δειγμα όσους νόσησαν απο την γρίπη για να βγάλεις συμπέρασμα για το πόσοι εμβολιάζονται γενικώς; Δεν σου φαίνεται λογικό το ποσοστό των εμβολιασμένων να ειναι χαμηλό μεταξύ όσων νόσησαν;
Σαν να λέμε μόνο το 5% όσων νοσούν απο HIV χρησιμοποίησαν προφυλακτικό άρα τα προφυλακτικά στην Ελλάδα τα χρησιμοποιεί το 5%.
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

Ερμής έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:02 Αυτό που δε κατάλαβα παραπάνω είναι που είπε ο μάστορας "δεν είναι φαρμακοποιοί, είναι υπάλληλοι". Νέα ειδικότητα είναι αυτο;
Ερμη,στο συγκεκριμενο σημειο,δεν αναφερθηκα στους φαρμακοποιους,αναφερθηκα σε υπαλληλους τους,εχουν ξες και τα φαρμακεια υπαλληλους εκτος απο τους φαρμακοποιους,που ενιοτε και αυτοι βαρανε ενεσεις,χωρις να ειναι φαρμακοποιοι,απλα υπαλληλοι του φαρμακοποιου.

Επισης αγαπητη Λυνα,μπορεις εσυ αν δεν σε ενδιαφερουν αυτα που λεω,ειτε να τα αγνοεις ,βαλε με και στο ιγκνορ,ειτε να μην μπαινεις εδω.,δενε χεις κανενα δικαιωμα να μου λες εμενα να μην γραφω. :102:
Άβαταρ μέλους
gassim

εσθηρ το εχουμε καταλάβει ολοι οτι ειναι παρανομο να κάνουν εμβόλια οι φαρμακοποιοί
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

gassim έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:08 Μα τι λες;
Παίρνεις ως δειγμα όσους νόσησαν απο την γρίπη για να βγάλεις συμπέρασμα για το πόσοι εμβολιάζονται γενικώς; Δεν σου φαίνεται λογικό το ποσοστό των εμβολιασμένων να ειναι χαμηλό μεταξύ όσων νόσησαν;
Σαν να λέμε μόνο το 5% όσων νοσούν απο HIV χρησιμοποίησαν προφυλακτικό άρα τα προφυλακτικά στην Ελλάδα τα χρησιμοποιεί το 5%.
Όχι, δεν παίρνω ως δείγμα αυτό. Από άλλα στοιχεία προκύπτει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

gassim έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:21 εσθηρ το εχουμε καταλάβει ολοι οτι ειναι παρανομο να κάνουν εμβόλια οι φαρμακοποιοί
Όχι κ όλοι, μερικοί δεν το καταλάβαμε κ ξέρεις τι λένε για την επανάληψη ε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Εσθήρ έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:09
Ερμής έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:02 Αυτό που δε κατάλαβα παραπάνω είναι που είπε ο μάστορας "δεν είναι φαρμακοποιοί, είναι υπάλληλοι". Νέα ειδικότητα είναι αυτο;
Ερμη,στο συγκεκριμενο σημειο,δεν αναφερθηκα στους φαρμακοποιους,αναφερθηκα σε υπαλληλους τους,εχουν ξες και τα φαρμακεια υπαλληλους εκτος απο τους φαρμακοποιους,που ενιοτε και αυτοι βαρανε ενεσεις,χωρις να ειναι φαρμακοποιοι,απλα υπαλληλοι του φαρμακοποιου.

Επισης αγαπητη Λυνα,μπορεις εσυ αν δεν σε ενδιαφερουν αυτα που λεω,ειτε να τα αγνοεις ,βαλε με και στο ιγκνορ,ειτε να μην μπαινεις εδω.,δενε χεις κανενα δικαιωμα να μου λες εμενα να μην γραφω. :102:
Μωρε εγώ ξέρω τι θα πει υπάλληλος, εσυ μάλλον δε μπορείς να σκεφτείς ότι ο υπάλληλος του φαρμακείου μπορεί να ειναι και αυτός φαρμακοποιός
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
gassim

hellegennes έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:26
gassim έγραψε: 03 Φεβ 2019, 13:08 Μα τι λες;
Όχι, δεν παίρνω ως δείγμα αυτό. Από άλλα στοιχεία προκύπτει.
ωραία να μας τα πεις αυτά τα άλλα στοιχεία. Λάβε ωστόσο υπόψη σου οτι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να προσέχεις λιγάκι τι γράφεις δημόσια.
Δεν συζητάμε για τις τιμές του lidl τώρα.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Εσθήρ έγραψε: 03 Φεβ 2019, 12:55
Μαλλον δεν ξερεις να διαβαζεις αγαπουλα.Καταχην δνε μιλαμε για ενεσεις αλλα για εμβολια.Καταδευερον διαβασε λιγο.Αν ηταν ετσι,γιατι οι φαρμακοποιοι ζητουν να θεσμοθετηθει να μπορουν να κανουν και αυτοι εμβολιασμους,και να εκπαιδευτουν για αυτο;Να διαβαζεις ξερεις η μονο να τα χωνεις θες;[/b]

Α δηλαδή άλλες ενέσεις μπορώ να κάνω ; Μόνο τα εμβόλια είναι το πρόβλημα ; Και μίλησες πιο πριν για κίνδυνο αλλεργίας. Μου το εξηγείς λίγο γιατί δεν το καταλαβαίνω ;

Α)Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξέρεις αν ο άλλος έχει αλλεργία σε κάτι αν δεν του έχει συμβεί ποτέ πριν ;
Β)Σε ο,τι αφορά τα εμβόλια γρίπης, μια είναι η ερώτηση επί της ουσίας που πρέπει να κάνεις. Την ξέρεις ; Στην έκαναν εκεί που το έκανες ;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Εσθήρ έγραψε: 03 Φεβ 2019, 12:01
Ορέστης 35 έγραψε: 03 Φεβ 2019, 01:23 Τελικα το gardasil9 που πρεπει να παω για να το κανω;
Στον γιατρο λεμε,μαζι με την καρτα εμβολιασμου σου η το βιβλιαριο υγειας σου για ολα τα εμβολια.Η σε οποιοδηποτε κεντρο υγειας η νοσοκομειο.Τωρα βεβαια εσυ,δεν ξερω αν τρολαρεις η αν οντως ενδιαφερεσαι να κανεις το 9-δύναμο εμβόλιο του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων ορεστακο. :smt047
Δεν εχει νοημα η καρτα εμβολιασμου γιατι δεν καλυπτεται απο το ΕΣΥ το συγκεκριμενο εμβολιο αν εισαι ανω των 26. Επομενως σε οποιο νοσοκομειο και να παω θα με διωξουν. Πες μου τωρα, δεν ειναι πιο απλο να παω σε ενα φαρμακειο να μου το κανουν;
User_601

Otto Weininger έγραψε: 03 Φεβ 2019, 14:48
Μαλλον δεν ξερεις να διαβαζεις αγαπουλα.Καταχην δνε μιλαμε για ενεσεις αλλα για εμβολια.Καταδευερον διαβασε λιγο.Αν ηταν ετσι,γιατι οι φαρμακοποιοι ζητουν να θεσμοθετηθει να μπορουν να κανουν και αυτοι εμβολιασμους,και να εκπαιδευτουν για αυτο;Να διαβαζεις ξερεις η μονο να τα χωνεις θες;[/b]

Α δηλαδή άλλες ενέσεις μπορώ να κάνω ; Μόνο τα εμβόλια είναι το πρόβλημα ; Και μίλησες πιο πριν για κίνδυνο αλλεργίας. Μου το εξηγείς λίγο γιατί δεν το καταλαβαίνω ;

Α)Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξέρεις αν ο άλλος έχει αλλεργία σε κάτι αν δεν του έχει συμβεί ποτέ πριν ;
Β)Σε ο,τι αφορά τα εμβόλια γρίπης, μια είναι η ερώτηση επί της ουσίας που πρέπει να κάνεις. Την ξέρεις ; Στην έκαναν εκεί που το έκανες ;
Φιλαρακι,το μηνυμα που ηταν να περασει περασε. :smt023
Εγω ,στο αιτημα των φαρμακοποιων να μπορουν να κανουν και αυτοι ΚΑΠΟΙΑ εμβολια,οπως το αντιγριπικο,συμφωνω,αλλα στο αιτημα τους και οπως το θετουν οι σοβαροι φαρμακοποιοι.Δηλαδη να θεσμοθετηθει και να επιμορφωθουν.Επισης να μην βαζουν τους υπαλληλους τους ,οταν δεν ειναι φαρμακοποιοι να τα κανουν.
Απλα,δεν μου αρεσει που κανενας απο αυτους τους φαρμακοποιους που βαρανε παρανομα τα εμβολια,να μην το λενε στους πελατες τους,οτι ξερετε,αυτο που κανουμε δεν ειναι νομιμο,κανονικα γιατρος πρεπει να στο κανει.
Ναι,ειμαι με αυτους που αρνουνται και σου λενε πηγαινε στο νοσοκομειο η γιατρο.Με τους νομιμους δηλαδη,αλλα ξεχασα...βασιλευει στο ελλαντα το παρανομο και η λαμογια.
Στα απαυτα μου ομως/.
Δεν νομιζω να μην εχω αυτο το δικιωμα ναι; :lol: Που θα με στησεις εσυ στον τοιχο,επειδη υποστηριζω τους νομιμους. :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 03 Φεβ 2019, 18:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
User_601

Ορέστης 35 έγραψε: 03 Φεβ 2019, 17:24
Εσθήρ έγραψε: 03 Φεβ 2019, 12:01
Ορέστης 35 έγραψε: 03 Φεβ 2019, 01:23 Τελικα το gardasil9 που πρεπει να παω για να το κανω;
Στον γιατρο λεμε,μαζι με την καρτα εμβολιασμου σου η το βιβλιαριο υγειας σου για ολα τα εμβολια.Η σε οποιοδηποτε κεντρο υγειας η νοσοκομειο.Τωρα βεβαια εσυ,δεν ξερω αν τρολαρεις η αν οντως ενδιαφερεσαι να κανεις το 9-δύναμο εμβόλιο του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων ορεστακο. :smt047
Δεν εχει νοημα η καρτα εμβολιασμου γιατι δεν καλυπτεται απο το ΕΣΥ το συγκεκριμενο εμβολιο αν εισαι ανω των 26. Επομενως σε οποιο νοσοκομειο και να παω θα με διωξουν. Πες μου τωρα, δεν ειναι πιο απλο να παω σε ενα φαρμακειο να μου το κανουν;
Ορεστακο,εγραψα την καρτα για τα συνηθισμενα εμβολια,το εμβολιο που εχεις παραθεσει,ειναι για τα ανθρωπινα θηλωματα και αυτο αποκλειεται να στο κανει ενας φαρμακοποιος,εκτος αν ειναι καργα κομπογιαννιτης.Παγαινε σε ενα οποιοδηποτε νοσοκομειο να το κανεις.Δεν θα πας δα και στον αρη,

Δηλαδη οι μαναδες που θα κανετε στα παιδια σας ,κυριως στα κοριτσια,αλλα και αγορια μπορουν να το κανουν,το εμβολιο για τα θηλωματα,θα τα πατε σε φαρμακοποιο; :smt005:
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Εσθήρ έγραψε: 03 Φεβ 2019, 18:39

Εγω ,στο αιτημα των φαρμακοποιων να μπορουν να κανουν και αυτοι ΚΑΠΟΙΑ εμβολια,οπως το αντιργριπικο,συμφωνω,αλλα στο αιτημα τους και οπως το θετουν οι σοβαροι φαρμακοποιοι.Δηλαδη να θεσμοθετηθει και να επιμορφωθουν.Επισης να μην βαζουν τους υπαλληλους τους ,οταν δεν ειναι φαρμακοποιοι να τα κανουν.
Απλα,δεν μου αρεσει που κανενας απο αυτους τους φαρμακοποιους που βαρανε παρανομα τα εμβολια,να μην το λενε στουτς πελατες τους,οτι ξερετε,αυτο που κανουμε δεν ειναι νομιμο,κανονικα γιατρος πρεπει να στο κανει.
Ναι,ειμα με αυτους που αρνουνται και σου λενε πηγαινε στο νοσοκομειο η γιατρο.
Δεν νομιζω να μην εχω αυτο το δικιωμα ναι; :lol:
1)Κανένα αίτημα δεν εχουν κάνει οι φαρμακοποιοί.
2)Πολλώ δε μάλλον αίτημα για "επιμόρφωση ώστε να γίνονται κάποια εμβόλια". Επισης το ότι "συμφωνείς" στο ανύπαρκτο αίτημα δεν έχει καμία απολύτως σημασία αφού τα έχεις κάνει κουλουβάχατα στο κεφάλι σου.

Αλλά σε ξαναρωτάω : αν έκανες εμβόλιο γρίπης, σε ρώτησαν κάτι σημαντικο εκεί που στο έκαναν ; Ναι ή όχι ; Και τι ήταν αυτό ;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Δλδ μιλάμε για τιτανοτεράστιο!!!!
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
User_601

Otto Weininger έγραψε: 03 Φεβ 2019, 18:44
Εσθήρ έγραψε: 03 Φεβ 2019, 18:39

Εγω ,στο αιτημα των φαρμακοποιων να μπορουν να κανουν και αυτοι ΚΑΠΟΙΑ εμβολια,οπως το αντιργριπικο,συμφωνω,αλλα στο αιτημα τους και οπως το θετουν οι σοβαροι φαρμακοποιοι.Δηλαδη να θεσμοθετηθει και να επιμορφωθουν.Επισης να μην βαζουν τους υπαλληλους τους ,οταν δεν ειναι φαρμακοποιοι να τα κανουν.
Απλα,δεν μου αρεσει που κανενας απο αυτους τους φαρμακοποιους που βαρανε παρανομα τα εμβολια,να μην το λενε στουτς πελατες τους,οτι ξερετε,αυτο που κανουμε δεν ειναι νομιμο,κανονικα γιατρος πρεπει να στο κανει.
Ναι,ειμα με αυτους που αρνουνται και σου λενε πηγαινε στο νοσοκομειο η γιατρο.
Δεν νομιζω να μην εχω αυτο το δικιωμα ναι; :lol:
1)Κανένα αίτημα δεν εχουν κάνει οι φαρμακοποιοί.
2)Πολλώ δε μάλλον αίτημα για "επιμόρφωση ώστε να γίνονται κάποια εμβόλια". Επισης το ότι "συμφωνείς" στο ανύπαρκτο αίτημα δεν έχει καμία απολύτως σημασία αφού τα έχεις κάνει κουλουβάχατα στο κεφάλι σου.

Αλλά σε ξαναρωτάω : αν έκανες εμβόλιο γρίπης, σε ρώτησαν κάτι σημαντικο εκεί που στο έκαναν ; Ναι ή όχι ; Και τι ήταν αυτό ;
Αν δεν ξερεις οτι ειναι παγειο αιτημα των φαρμακοποιων να θεσμοθετηθει να μπορουν να κανουν και αυτοι εμβολια,κατι που το ειδες και σε λινκ,μαλλον οπωσδηποτε εσυ τουλαχιστον χρειαζεσαι επιμορφωση. :smt005:
Δυστυχως εκτιθεσαι,αλλα ακομα να το καταλαβεις. :102:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”