!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η ιστορική και πολιτιστική διάσταση του όρου Μακεδονία ανήκει πλέον μόνο στην Ελλάδα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Re: Η ιστορική και πολιτιστική διάσταση του όρου Μακεδονία ανήκει πλέον μόνο στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιαν 2019, 19:26
Οργισμένος έγραψε: 28 Ιαν 2019, 18:36
Juno έγραψε: 28 Ιαν 2019, 07:50

Και άλλοι την έχουν πατήσει. Δηλαδή το όνομα ή το avatar κάνουν για άντρα; :roll: Τι να αλλάξω;
Το ονομα φυσικα.
Juno είναι το όνομα της Ήρας στη Ρωμαϊκή Θεολογία* και το άβαταρ (υποθέτω ότι) παραπέμπει στην ταινία "Η Ήρα και το παγώνι" του Χίτσκοκ.

*Δεν υπάρχει πλήρης αντιστοίχιση των Ρωμαίων Θεών με τους Ελληνικούς αλλά οι βασικοί όπως Jupiter, Juno, Minerva κλπ έχουν κοινά χαρακτηριστικά.
Ναι αλλα το ονομα σε εναν μη γνωστη διδει εντυπωση ανδρος. Και ειναι ισχυρη η εντυπωση που εγγραφεται απο νικνεημ και αβαταρ.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος

Re: Η ιστορική και πολιτιστική διάσταση του όρου Μακεδονία ανήκει πλέον μόνο στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπάρτακος »

Ζαποτέκος έγραψε: 27 Ιαν 2019, 20:08
Σπάρτακος έγραψε: 27 Ιαν 2019, 13:20 Όχι μόνο τους αναγκάζουμε να αλλάξουν το όνομα τους αλλά συνεχίζουμε να ισχυριζόμαστε προκλητικα ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στη χώρα και όσους δηλώνουν Μακεδόνες κα το ίδιο δηλωναν και οι παππούδες και οι προπαππούδες τους που μίλαγαν τη μακεδονική γλώσσα στην καλύτερη περιπτωση τους λέμε γραφικους ενώ στη χειρότερη χαρακτηρίζονται πρακτορες και στέλνονται τα τάγματα εφόδου να τους τρίξουν τα δοντια μην τυχόν και τολμήσουν να ξαναμιλησουν....

Οι Σκοπιανοί παραδέχονται ότι υπάρχει ελληνική μειονότητα στα Σκόπια ; :xena:
Δε νομίζω ότι υπάρχει ελληνική μειονότητα στη Μακεδονία. Άμα θες φέρε μου αποδείξεις για να με πείσεις για το αντίθετο.
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας - Σπάρτακος
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Σπάρτακος έγραψε: 29 Ιαν 2019, 21:22
Σπάρτακος έγραψε: 27 Ιαν 2019, 13:20 Όχι μόνο τους αναγκάζουμε να αλλάξουν το όνομα τους αλλά συνεχίζουμε να ισχυριζόμαστε προκλητικα ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στη χώρα και όσους δηλώνουν Μακεδόνες κα το ίδιο δηλωναν και οι παππούδες και οι προπαππούδες τους που μίλαγαν τη μακεδονική γλώσσα στην καλύτερη περιπτωση τους λέμε γραφικους ενώ στη χειρότερη χαρακτηρίζονται πρακτορες και στέλνονται τα τάγματα εφόδου να τους τρίξουν τα δοντια μην τυχόν και τολμήσουν να ξαναμιλησουν....

Δε νομίζω ότι υπάρχει ελληνική μειονότητα στη Μακεδονία. Άμα θες φέρε μου αποδείξεις για να με πείσεις για το αντίθετο.
Ελληνοβλάχα απ'την Μηλόβιστα : Βλάχα Γκρέκ δηλώνει αυθορμήτως.

… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος

Ζαποτέκος έγραψε: 29 Ιαν 2019, 22:53
Σπάρτακος έγραψε: 29 Ιαν 2019, 21:22

Ελληνοβλάχα απ'την Μηλόβιστα : Βλάχα Γκρέκ δηλώνει αυθορμήτως.

Να αναγνωριστούν κι αυτοί τότε. Δεν είπα εγώ ότι δεν είναι και το κράτος της Μακεδονίας εθνικιστικό.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Σπάρτακος έγραψε: 30 Ιαν 2019, 10:50 Να αναγνωριστούν κι αυτοί τότε. Δεν είπα εγώ ότι δεν είναι και το κράτος της Μακεδονίας εθνικιστικό.

Ή και τα δυό κράτη θα αναγνωρίσουν αντίστοιχες μειονότητες ( αρχή της αμοιβαιότητας ) ή τα πράγματα θα μείνουν όπως έχουν.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος

Ζαποτέκος έγραψε: 30 Ιαν 2019, 14:24
Σπάρτακος έγραψε: 30 Ιαν 2019, 10:50 Να αναγνωριστούν κι αυτοί τότε. Δεν είπα εγώ ότι δεν είναι και το κράτος της Μακεδονίας εθνικιστικό.

Ή και τα δυό κράτη θα αναγνωρίσουν αντίστοιχες μειονότητες ( αρχή της αμοιβαιότητας ) ή τα πράγματα θα μείνουν όπως έχουν.
Ο τυχόν εθνικισμός της Μακεδονίας δεν αποτελεί δικαιολογία για τον δικό μας εθνικισμό.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Οργισμένος έγραψε: 28 Ιαν 2019, 19:28
Οργισμένος έγραψε: 28 Ιαν 2019, 18:36

Το ονομα φυσικα.
Juno είναι το όνομα της Ήρας στη Ρωμαϊκή Θεολογία* και το άβαταρ (υποθέτω ότι) παραπέμπει στην ταινία "Η Ήρα και το παγώνι" του Χίτσκοκ.

*Δεν υπάρχει πλήρης αντιστοίχιση των Ρωμαίων Θεών με τους Ελληνικούς αλλά οι βασικοί όπως Jupiter, Juno, Minerva κλπ έχουν κοινά χαρακτηριστικά.
Ναι αλλα το ονομα σε εναν μη γνωστη διδει εντυπωση ανδρος. Και ειναι ισχυρη η εντυπωση που εγγραφεται απο νικνεημ και αβαταρ.
Τι άβαταρ μωρέ; Είναι αυτό tattoo για άντρα; Εσύ θα έκανες τέτοιο πράγμα επάνω σου;

ΓΑΛΗ, δεν έχει σχέση με την ταινία. Απλώς ήθελα να βάλω και σύμβολο της Ήρας και επειδή το ρόδι είναι και της Περσεφόνης, έψαξα για κάτι από παγώνι που να μου αρέσει.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Και να διευκρινιστεί πως η δική τους μειονότητα είναι οι εναπομείναντες συνεργάτες των ναζί (που τους υποσχέθηκαν απόσχιση της Μακεδονίας) και να απαιτηθεί δικαιοσύνη.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Juno έγραψε: 31 Ιαν 2019, 12:27
Οργισμένος έγραψε: 28 Ιαν 2019, 19:28

Τι άβαταρ μωρέ; Είναι αυτό tattoo για άντρα; Εσύ θα έκανες τέτοιο πράγμα επάνω σου;

ΓΑΛΗ, δεν έχει σχέση με την ταινία. Απλώς ήθελα να βάλω και σύμβολο της Ήρας και επειδή το ρόδι είναι και της Περσεφόνης, έψαξα για κάτι από παγώνι που να μου αρέσει.
Δεν φαινεται οτι ειναι τατου. Κι οπως σου ειπα αλλα δεν διαβαζεις, το προβλημα ειναι στο νικνεημ σου καλη μου.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
anax81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από anax81 »

Αρίστος έγραψε: 27 Ιαν 2019, 12:33 Εγραψα στο fb.

Εφόσον σύμφωνα με τη Συμφωνία, οι Βορειομακεδόνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες αλλά ήρθαν τον 6ο αιώνα π.Χ. στην περιοχή μιλόντας μιά σλάβικη γλώσσα, τότε χάνουν το οποιοδήποτε ΙΣΤΟΡΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ δικαίωμα πάνω στον όρο Μακεδονία. Μπορούν μόνο να τον χρησιμοποιούν με τη γεωγραφική έννοια. Η ιστορική και πολιτιστική διάσταση του ονόματος κατοχυρώνεται οριστικά στο κράτος Ελλάδα με αυτή τη Συμφωνία και με αυτή την κυβέρνηση.

.
Η προπαγάνδα που ήθελε τους σκοπιανούς να έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία ήταν τιτανοτεράστια, όπως και οι οικονομικοί πόροι που διατέθηκαν για την εξυπηρέτησή της. Επι σειρά ετών το Ελλ κράτος αδυνατούσε να την αντιμετωπίσει, κάποιοι λίγοι ιδιώτες αναλάμβαναν το καθήκον να αντιπαρατεθούν διαδικτυακά μαζί τους. Σίγουρα ο Σόρος παρόλο που το παίζει αριστερός και δικαιωματάκιας επένδυε πολλά χρήματα στον εθνικισμό των σκοπιανών. πρέπει τώρα να είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι που τα ίδια αυτά σκοτεινά κέντρα υποστηρίζουν την εν λόγω συμφωνία. Εγω θα έλεγα ότι όλα αυτά τα χρόνια έθεταν ουτοπικές διεκδικήσεις έτσι ώστε σε μια μελλοντική συμφωνία να φανεί ότι η Ελλάδα κερδίζει κάτι.
Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση. στην εποχή της μετανεωτερικότητας ο,τιδήποτε έχει σχέση με τις ελληνικές και εν μέρει ελληνιστικές αξίες αφορίζεται καθώς ο ολοκληρωτισμός του μοντερνισμού είχε αρχή και τέλος την αρχαία Ελλάδα. Τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ελληνισμός ήταν απόρροια των νέων φιλοσοφικών αναζητήσεων που είναι φιλικά προς τη νέα τάξη πραγμάτων εξ' ου και η αποδόμηση της ελληνικής ιστορίας. Εν κατακλείδι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν πιστεύω μελλοντικά και δεν θα υποχωρήσουν εξαιτίας αυτής της συμφωνίας.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Καποτε ο Σορος επενδυε στους εθνικιστες της Βορειας Μακεδονιας.

Εδω και καποια χρονια τους πληρωνουν και τους καθοδηγουν οι Ρωσοι.

Οι οποιοι μπορει να εχουν γινει ΠΟΛΥ ΠΙΟ επικινδυνοι για την ελληνικη Μακεδονια απο οτι ηταν καποτε ο Σορος.

Φρενο λοιπον στους Ρωσους με αυτη τη συμφωνια.

.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Αρίστος έγραψε: 31 Ιαν 2019, 18:16 Καποτε ο Σορος επενδυε στους εθνικιστες της Βορειας Μακεδονιας.

Εδω και καποια χρονια τους πληρωνουν και τους καθοδηγουν οι Ρωσοι.

Οι οποιοι μπορει να εχουν γινει ΠΟΛΥ ΠΙΟ επικινδυνοι για την ελληνικη Μακεδονια απο οτι ηταν καποτε ο Σορος.

Φρενο λοιπον στους Ρωσους με αυτη τη συμφωνια.

.
31/01/2019
Γ. Ψαριανός:
«Η εκχώρηση της Μακεδονίας έγινε μετά από μυστήριες συναντήσεις, μαύρες σακούλες και ανάμειξη πρεσβειών»!

Εικόνα

«Βόμβες» μεγατόνων έριξε σήμερα ο Γ.Ψαριανός αφού είπε πως για να πραγματοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών «προηγήθηκαν δεκάδες μυστήριες συναντήσεις πολλών ανθρώπων», υπήρξαν «μαύρες σακούλες», εμπλοκή πρεσβειών και «μαύρες σακούλες (εννοεί μεταφορά χρημάτων;) και ότι ο Σ.Θεοδωράκης τα γνώριζε όλα αυτά!

«Εγώ είπα ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών προηγήθηκαν δεκάδες μυστήριες συναντήσεις πολλών ανθρώπων. Ρωτήστε τον Κοτζιά και τον Καμμένο για τις μαύρες σακούλες, τις βίζες και τον Σόρος. Γιατί ο πρωθυπουργός κάνει τον Κινέζο; Εγώ δεν μπλέκω κανέναν Σταύρο σε σακούλες εμένα με μπλέκουν με μονταρισμένα ηχητικά».

«Μπορώ να μεταφέρω επί λέξει πράγματα που μου έχει πει ο Θεοδωράκης ενώπιον άλλων, εγώ δεν θα γίνω κυρά Κατίνα ή κυρ Σταύρος, δεν θα γίνω μπουγαδοπνίχτρα στη ρούγα όπως ο φίλος μου ο Σταύρος»

«Ας μην τα ανακατεύουμε άλλο τα πράγματα γιατί βρωμάνε. Υπάρχουν συναντήσεις περίεργες, συμφωνίες περίεργες, υπάρχει ανάμειξη πρεσβειών σε συγκεκριμένες συναντήσεις ας μην τα σκαλίζουμε».

Παράνομες χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Ψαριανός τις ηχογραφήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα στέλεχος του Ποταμιού όσον αφορά τη στάση του ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Πρακτικά του Πολιτικού Συμβουλίου δεν κρατούνται» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής σημειώνοντας ότι «μετά το φραστικό επεισόδιο που είχαμε στη Βουλή όταν με έθεσε εκτός Ποταμιού με δική του προσωπική απόφαση, του διεμήνυσα να σταματήσει εδώ και να μην πάμε σε ξεκατινιάσματα. Δεν εισακούστηκα».

«Κάποια παιδιά ηχογραφούσαν τις συνεδριάσεις. Καλώ τον Θεοδωράκη να δώσει εντολή σε αυτούς τους υπαλλήλους να δώσουν το υλικό όλων των συναντήσεων» συμπλήρωσε.

Όπως είπε «εγώ είπα ότι έτσι κι αλλιώς κατά συνείδηση θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά μετά τη διαγραφή Δανέλλη να συμφωνήσουμε σε μια κοινή στάση και να πάμε σε "παρών" και ο Σταύρος μας είπε ορθά κοφτά ενώπιον 45 ατόμων ότι έχει δεσμευτεί να ψηφίσει τη Συμφωνία χωρίς να μας πει απέναντι σε ποιον έχει δεσμευτεί».

«Εγώ έκανα την πρόταση για να διασωθεί το Ποτάμι. Προκαλώ να βγάλουν αυτά τα άτυπα στιγμιότυπα» πρόσθεσε ο κ. Ψαριανός διευκρινίζοντας ότι το Ποτάμι έφυγε από το ΚΙΝΑΛ «γιατί δεν ήταν ο ενιαίος φορέας που θέλαμε».

Μιλώντας για το Ποτάμι είπε ότι «διαλύθηκε με ευθύνη του Θεοδωράκη» αναρωτώμενος «από το Ποτάμι έφυγαν 220.000 ψηφοφόροι, ο Άδωνις τους έβαλε να φύγουν;»

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «μέχρι να λήξει η θητεία αυτής της Βουλής δεν έχω να μετακινηθώ πουθενά».
https://www.pronews.gr/elliniki-politik ... theodoraki

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
poeta
Phorum.gr user: poeta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από poeta »

Αρίστος έγραψε: 27 Ιαν 2019, 12:33 Εγραψα στο fb.

Εφόσον
σύμφωνα με τη Συμφωνία, οι Βορειομακεδόνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες
αλλά ήρθαν τον 6ο αιώνα π.Χ. στην περιοχή μιλόντας μιά σλάβικη γλώσσα, τότε χάνουν το οποιοδήποτε ΙΣΤΟΡΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ δικαίωμα πάνω στον όρο Μακεδονία. Μπορούν μόνο να τον χρησιμοποιούν με τη γεωγραφική έννοια. Η ιστορική και πολιτιστική διάσταση του ονόματος κατοχυρώνεται οριστικά στο κράτος Ελλάδα με αυτή τη Συμφωνία και με αυτή την κυβέρνηση.

.
Δέν λέει αὐτό ἡ Συμφωνία. Λέει ὅτι δέν ἔχουν σχέση μέ τόν Ἀρχαῖο Ἑλληνικό Πολιτισμό. Δέν ἀναφέρεται στή Συμφωνία ὁ ἀρχαῖος Μακεδονικός πολιτισμός. Ὁπότε ἡ ἑρμηνεία εἶναι τελείως διαφορετική ἀπό τήν ἑρμηνεία πού δίνεις ἐσύ.
Άβαταρ μέλους
poeta
Phorum.gr user: poeta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από poeta »

Αρίστος έγραψε: 27 Ιαν 2019, 12:56

δ) Τα αρχαιοελληνικα συμβολα ειναι υποχρεωμενοι να τα κατεβασουν εντος 6 μηνων.
Οὔτε κι αὐτό ἰσχύει. Τα ἀρχαιοελληνικά σύμβολα [ἐκτός ἀπό τό ἀστέρι τῆς Βεργίνας πού εἶναι ὑποχρεωμένοι νά τό κατεβάσουν ἀπό τά Δημόσια κτίριά τους] δέν ἔχουν ὑποχρεωθεῖ νά τά κατεβάσουν ἁπλῶς νά τά προσδιορίσουν.

Γιά παράδειγμα, στό ἄγαλμα τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, ὑποχρεοῦνται νά βάλουν ἐπιγραφή πού τό προσδιορίζει. Μποροῦν δηλαδή νά γράψουν

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

Γιά τόσο συγκεκριμένη συμφωνία μιλᾶμε. Οἱ ἀσάφειες της μᾶς ἔχουν τρελάνει...
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Juno έγραψε: 31 Ιαν 2019, 12:28

Και να διευκρινιστεί πως η δική τους μειονότητα είναι οι εναπομείναντες συνεργάτες των ναζί (που τους υποσχέθηκαν απόσχιση της Μακεδονίας) και να απαιτηθεί δικαιοσύνη.
Έτσι κι αλλιώς ούτε στην Ελλάδα ούτε στα Σκόπια είναι πολυπληθείς οι μεινονότητες. Στα Σκόπια λιγότεροι απο 1000 ελληνόφωνοι με ελληνική εθνική συνείδηση και άγνωστος αριθμός ελληνοπρεπών βλαχοφώνων, σίγουρα κάτω από 10.000. Στην Ελλάδα όχι πάνω από 10.000 σλαβόφωνοι σκοπιανόφρονες , με τους πιο εκδηλωτικούς να είναι στο Οφτσάρενι ( Μελίτη) και στο Εξί Σου ( Ξυνό Νερό ).
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”