!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τρεχούμενο νερο έχετε ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Re: Τρεχούμενο νερο έχετε ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης »

hellegennes έγραψε: 03 Απρ 2018, 01:39 Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Θεωρείς ότι όλες αυτές οι πόλεις αφελώς ξαναγόρασαν τις επιχειρήσεις τους; Δεν έκαναν οικονομικές αναλύσεις;

Καταλάβετέ το, το νερό είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις. Έχει απολύτως μηδενικό κόστος γιατί δεν παράγεται, απλώς φιλτράρεται. Το παρέχει ετοιμόπιοτο η φύση. Το μοναδικό κόστος είναι της συντήρησης του δικτύου και φυσικά της κατασκευής του, που συμβαίνει άπαξ. Το αυτό τεκμαίρεται κι από τούτο (από το ίδιο άρθρο):

Υπολογίζεται ότι το 30% του λογαριασμού ενός μέσου νοικοκυριού πηγαίνει στα κέρδη των εταιρειών. Το αντίστοιχο ποσοστό στον ενεργειακό τομέα είναι μόλις 9%.
Τι λες ρε ανόητε για «μηδενικό κόστος» που «το παρέχει ετοιμόπιοτο η φύση» :lol: Αμα ηταν έτσι θα έστηναν όλοι μια καλύβα δίπλα στο ποτάμι για να πίνουν δωρεάν.

Σε λίγο θα μας πεις οτι ειναι σαν τον αγιασμό που ραίνουν οι παππάδες. . Ουτε οι πιο γελοίοι απο τους χιππηδες δεν έλεγαν τέτοιες κοτσάνες. . :lol:

Πήγαινε πιες απο την πηγή για να αρρωστήσεις πριν το καταλάβεις. :lol:

Εχεις καταλάβει πιο ειναι το κόστος παροχής εκατομμυρίων λίτρων ύδατος σε εκαττομύρια κατοίκους καθημερινά ή λες οτι νάναι πάλι.

Εχεις δει ποτέ εγκαταστάσεις; Εχει ιδέα απο συντήρηση δικτύου ; Εχεις ιδέα απο το το μέγεθος της επένδυσης που χρειάζεται ; σου έχει μιλήσει κανείς για την αξία των ομολόγων που κυκλοφορούν σχετικά με έργα παροχής πόσιμου ύδατος ; έχεις ιδέα μήτσο για το κόστος αποθηκευτικών δεξαμενών και την συντήρηση τους ; ΕΧεις ιδέα απο το κόστος καθαρισμού υδάτινων πηγών ; Εχεις ιδέα απο αφαλάτωση ; έχεις ιδέα απο μόλυνση υπογείων υδάτων;

Αυτο με την Θεσσαλονίκη ήταν αναμενόμενο. Και δεν θα ξαφνιαστώ εαν και σε άλλες πόλεις εμφανιστουν πάλι τόσο μεγάλα προβλήματα.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Λευκός Λύκος έγραψε: 02 Απρ 2018, 22:11
hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2018, 21:58 Στ' αλήθεια τώρα, υπάρχει άτομο που πιστεύει ειλικρινά ότι η πώληση μιας εταιρείας ύδρευσης σε ιδιώτη θα έχει ως συνέπεια ο ιδιώτης να φτιάξει το δίκτυο;

Για ποιον λόγο; Αφού είναι καθαρά κερδοφόρα η επιχείρηση, απολύτως υγιής, το προϊόν της κοινό και διαθέσιμο σε όλους ανά πάσα στιγμή, με την ίδια ποιότητα.

Παρεμπιπτόντως, έχει κανείς σπίτι σε περιοχή που δεν υπάρχει δημοτική ύδρευση; Γιατί υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης στην Ελλάδα. Πίνεται το νερό τους; Κάνουν τίποτα για αναβάθμιση του δικτύου τους;

Τα βάζω με μεγάλα γράμματα γιατί κάποιοι έχουν πρόβλημα όρασης και μνήμης και ξεχνάνε τι ειπώθηκε ή αδυνατούν να τα διαβάσουν.
Στην Καλλικράτεια, πριν το σαχάρα μένει ένας φίλος μου μόνιμα.το νερο που έχουν δεν πίνετε!και το νερό εκει το διαχειρίζεται ιδιώτης!

Το πρόβλημα δεν ειναι απαραιτήτως ο ιδιώτης.

Το πρόβλημα μπορεί να έχει πολλές πτυχές, όπως η ποίοτητα του νερού της περιοχής, η γειτνίαση με την θάλασσα, η εισροή θαλασσινού ύδατος στον υδροφόρο ορίζοντα, πιθανόν απαρχαιομένες εγκαταστάσεις, κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, πιθανόν υπερβολική σπατάλη και κατάχρηση ύδατος σε γεωργικές καλλιέργειες και πολλές άλλες αιτίες.

Πάντως Ο φίλος σου στην Καλλικράτεια προτιμά να πίνει υφάλμυρο νερό παρά να πληρώνει παρανω για τις επενδύσεις που χρειάζονται για να μην πίνει υφάλμυρο ύδωρ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ελβετός Τραπεζίτης την 03 Απρ 2018, 02:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Όλοι οι υπολογισμοί και τα τεχνικά από την συλλογή του νερού μέχρι τον καταναλωτή είναι πρωτίστως δουλειά πολιτικού μηχανικού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 03 Απρ 2018, 02:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

hellegennes έγραψε: 02 Απρ 2018, 21:58 Στ' αλήθεια τώρα, υπάρχει άτομο που πιστεύει ειλικρινά ότι η πώληση μιας εταιρείας ύδρευσης σε ιδιώτη θα έχει ως συνέπεια ο ιδιώτης να φτιάξει το δίκτυο;

Για ποιον λόγο; Αφού είναι καθαρά κερδοφόρα η επιχείρηση, απολύτως υγιής, το προϊόν της κοινό και διαθέσιμο σε όλους ανά πάσα στιγμή, με την ίδια ποιότητα.

Παρεμπιπτόντως, έχει κανείς σπίτι σε περιοχή που δεν υπάρχει δημοτική ύδρευση; Γιατί υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης στην Ελλάδα. Πίνεται το νερό τους; Κάνουν τίποτα για αναβάθμιση του δικτύου τους;

Τα βάζω με μεγάλα γράμματα γιατί κάποιοι έχουν πρόβλημα όρασης και μνήμης και ξεχνάνε τι ειπώθηκε ή αδυνατούν να τα διαβάσουν.
Κανένας δεν ειναι διατεθιμένος να πληρώσει παραπάνω για κάποιο προϊόν όταν νομ'ιζει οτι μπορεί να το έχει χωρίς να το πληρώνει.

και κανένας δεν ειναι διατεθιμένος (μέχρι να παρουσιαστεί ανάγκη) να πληρώσει το παραπάνω που χρειάζεται για να έχει καλύτερη ποιότητα απο οτι νομίζει οτι διατίθεται δωρεάν. Οταν παρουσιαστεί ανάγκη, τότε πληρώνουν πολλαπλάσια απο όσα θα πλήρωναν εαν μέχρι τότε το προϊόν δεν ηταν σχεδόν «δωρεάν» :lol:

Και όλοι σπαταλάνε και χαραμίζουν όποιο προϊόν νομίζουν οτι ειναι δωρεάν.

Αλλά δωρεάν δεν υπάρχει τίποτα. Ολα έχουν κόστος, απλώς τα στουρνάρια νομίζουν οτι κάπου κάτι διατίθεται στο «δωρεάν».

μερικά ζωντόβολα ειναι πιο «πονηρά». Νομίζουν οτι το δημόσιο ειναι φθηνό, ενω το δημ'οσιο σχεδόν πάντα ειναι η πιο ακριβή και η πλέον σπάταλη επιλογή.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μηχανικός έγραψε: 03 Απρ 2018, 02:23 Όλη οι υπολογισμοί και τα τεχνικά από την συλλογή του νερού μέχρι τον καταναλωτή είναι πρωτίστως δουλειά πολιτικού μηχανικού.
Σωστά για την σχεδίαση, επίβλεψη, κατασκευή, αλλά χωρις επενδυτικά κεφάλαια δεν γίνεται τίποτα στο τέλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 03 Απρ 2018, 02:16 Τι λες ρε ανόητε για «μηδενικό κόστος» που «το παρέχει ετοιμόπιοτο η φύση» :lol: Αμα ηταν έτσι θα έστηναν όλοι μια καλύβα δίπλα στο ποτάμι για να πίνουν δωρεάν.
Newsflash: αυτό ακριβώς συνέβαινε μέχρι το 1950 στην Ελλάδα, ως και το 1970 σε κάποιες περιοχές. Υπάρχουν ακόμα χιλιάδες πηγές στην περιφέρεια, που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι χωριών και κωμοπόλεων χωρίς προβλήματα και χωρίς κινδύνους μολύνσεων. Οι πηγές, θα έπρεπε να ξέρεις ότι φιλτράρονται φυσικά. Εννοείται πως δεν γνωρίζεις τίποτα από υδρολογία και πετάς κοτσάνες, βέβαια.

Προφανώς αυτό δεν είναι εφικτό σε μεγαλουπόλεις, γι' αυτό δημιουργήθηκαν εταιρείες ύδρευσης για να παρέχουν κεντρικά υπηρεσίες και για να υπάρχει ίση και δίκαιη κατανομή. Το αγαθό, δε, λογίζεται δημόσιο, γι' αυτό και δεν μπορεί ο καθένας να συλλέγει νερό. Είναι παράνομο. Η χρήση νερού απαιτεί άδεια από το κράτος. Κι άλλο newsflash για σένα.

Επίσης σπούδασα μηχανικός και ξέρω πολύ καλύτερα από σένα τι υποδομές χρειάζονται και τι κόστος έχουν, μιας και τα διδάχτηκα. Οι υποδομές φτιάχνονται ΜΙΑ φορά και συντηρούνται κατόπιν. Οι υποδομές αυτές κατασκευάστηκαν όταν κατασκευάστηκε το δίκτυο. Καμμιά νέα επένδυση δεν χρειάζεται. Υπάρχει μόνο πάγια συντήρηση του δικτύου. Επειδή διάβασες δυο αράδες σε ένα σάιτ έγινες τώρα ειδικός υδρολογίας; :lol: :lol:

Btw, η πτυχιακή μου ήταν στην μόλυνση υδάτων. Αλλά πες μου, μπάρμπα για την μόλυνση υπογείων υδάτων και τι ξέρεις. Έχει ενδιαφέρον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

hellegennes έγραψε: 03 Απρ 2018, 00:30 Και στην Ολλανδία φαντάζομαι κάτι τέτοιο θα έγινε. Και στην Γερμανία. Ψεκασμένοι δήμαρχοι ή κάτι τέτοιο. Και στις ΗΠΑ.

Ψεκασμένα κράτη, τριτοκοσμικά.
Ειδικά στην Ολλανδία φόρτωσαν με διπλάσιο προσωπικό την εταιρεία ύδατων,

και στις ΗΠΑ κάνουν ίσα με 3 εβδομάδες να διορθώσουν την όποια μικροβλάβη,

στην Ελβετία οι συνδικαλιστές απαγορεύουν τους ηλεκτρονικούς εξ-αποστάσεως μετρητές νερού,

στην Γερμανία, υποχρεωτικά πρέπει να διορίζει ο Περιφερειάρχης τον γκόμμενο(-α) του και όλους τους συγγενείς μέχρι γ' βαθμού στην Διεύθυνση της εταιρείας Υδάτων

Στην Σουηδία ολοι οι υπουργοί βρίσκουν τιποτένιες δικαιολογίες για να μην πληρώνουν το νερό στην πίσίνα στο εξοχικό τους

Και στα νησιά της Ισπανίας οι αγρότες κλέβουν νερό απο τα αρδευτικά κανάλια

Πολιτιζμός.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Εγώ μπερδεύτηκα. Πιστεύεις όντως ότι μας καθαρίζουν τις πηγές; ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΑΧΑ
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

hellegennes έγραψε: 03 Απρ 2018, 02:45
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 03 Απρ 2018, 02:16 Τι λες ρε ανόητε για «μηδενικό κόστος» που «το παρέχει ετοιμόπιοτο η φύση» :lol: Αμα ηταν έτσι θα έστηναν όλοι μια καλύβα δίπλα στο ποτάμι για να πίνουν δωρεάν.
Newsflash: αυτό ακριβώς συνέβαινε μέχρι το 1950 στην Ελλάδα, ως και το 1970 σε κάποιες περιοχές. Υπάρχουν ακόμα χιλιάδες πηγές στην περιφέρεια, που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι χωριών και κωμοπόλεων χωρίς προβλήματα και χωρίς κινδύνους μολύνσεων. Οι πηγές, θα έπρεπε να ξέρεις ότι φιλτράρονται φυσικά. Εννοείται πως δεν γνωρίζεις τίποτα από υδρολογία και πετάς κοτσάνες, βέβαια.

Προφανώς αυτό δεν είναι εφικτό σε μεγαλουπόλεις, γι' αυτό δημιουργήθηκαν εταιρείες ύδρευσης για να παρέχουν κεντρικά υπηρεσίες και για να υπάρχει ίση και δίκαιη κατανομή. Το αγαθό, δε, λογίζεται δημόσιο, γι' αυτό και δεν μπορεί ο καθένας να συλλέγει νερό. Είναι παράνομο. Η χρήση νερού απαιτεί άδεια από το κράτος. Κι άλλο newsflash για σένα.

Επίσης σπούδασα μηχανικός και ξέρω πολύ καλύτερα από σένα τι υποδομές χρειάζονται και τι κόστος έχουν, μιας και τα διδάχτηκα. Οι υποδομές φτιάχνονται ΜΙΑ φορά και συντηρούνται κατόπιν. Οι υποδομές αυτές κατασκευάστηκαν όταν κατασκευάστηκε το δίκτυο. Καμμιά νέα επένδυση δεν χρειάζεται. Υπάρχει μόνο πάγια συντήρηση του δικτύου. Επειδή διάβασες δυο αράδες σε ένα σάιτ έγινες τώρα ειδικός υδρολογίας; :lol: :lol:

Btw, η πτυχιακή μου ήταν στην μόλυνση υδάτων. Αλλά πες μου, μπάρμπα για την μόλυνση υπογείων υδάτων και τι ξέρεις. Έχει ενδιαφέρον.
Μια φορά και μετα δεν ξαναχρειάζεται επένδυση έ ; Οπως στην Θεσσαλονίκη δηλαδή έ; :lol:

Ακόμη και εαν διδάχτηκες δεν έμαθες τίποτα.

Πήγαινε την καλύβα σου τωρα και πιες νεράκι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Κάνε μου μια ανάλυση για την μόλυνση υπογείων υδάτων και τρόπους αντιμετώπισής της. Πόσο κοστίζει; Σε τι συνίσταται; Πώς ελέγχεται;

Και όχι, δεν ξαναχρειάζεται επένδυση, χρειάζεται όμως συντήρηση, που φυσικά καλύπτεται άνετα από την κερδοφορία του οργανισμού, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς κοιτώντας τα οικονομικά του στοιχεία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

hellegennes έγραψε: 03 Απρ 2018, 03:00 Κάνε μου μια ανάλυση για την μόλυνση υπογείων υδάτων και τρόπους αντιμετώπισής της. Πόσο κοστίζει; Σε τι συνίσταται; Πώς ελέγχεται;

Και όχι, δεν ξαναχρειάζεται επένδυση, χρειάζεται όμως συντήρηση, που φυσικά καλύπτεται άνετα από την κερδοφορία του οργανισμού, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς κοιτώντας τα οικονομικά του στοιχεία.
ρε φίλε σοβαρά, πως την παλεύεις και συνεχίζεις να του μιλάς ψύχραιμα;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Eν τω μεταξύ εμένα τόση ώρα μου έχει δημιουργηθεί η απορία τι γίνεται στις περιπτώσεις αντικατάσης αμιαντοσωληνώσεων, αλλά σκέφτομαι ότι θα γαμηθεί πιο πολύ και λέω άσε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 03 Απρ 2018, 02:49 Εγώ μπερδεύτηκα. Πιστεύεις όντως ότι μας καθαρίζουν τις πηγές; ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΑΧΑ
Οι περισσότερες απ' αυτές τις πηγές αυτές είναι δημόσιες, δεν ανήκουν σε εταιρείες ύδρευσης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 03 Απρ 2018, 03:42
Οι περισσότερες απ' αυτές τις πηγές αυτές είναι δημόσιες, δεν ανήκουν σε εταιρείες ύδρευσης.

Μα εμείς στο χωριο δεν πληρώναμε καν ΕΥΔΑΠ, τι με λες. Άλλο είναι το πρόβλημά μου, δες από πάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 03 Απρ 2018, 03:40 Eν τω μεταξύ εμένα τόση ώρα μου έχει δημιουργηθεί η απορία τι γίνεται στις περιπτώσεις αντικατάσης αμιαντοσωληνώσεων, αλλά σκέφτομαι ότι θα γαμηθεί πιο πολύ και λέω άσε.
Σαν τι να γίνεται δηλαδή που επηρεάζει την όποια επιχειρηματολογία; Υπενθυμίζω ότι ο ΕΥΑΘ, μετά από χρόνια αδιαφορίας για την συντήρηση του δικτύου, εκτιμάει ότι χρειάζονται εργασίες 170 εκατομμυρίων σε βάθος 8ετίας, το οποίο είναι λίγο κάτω από τα καθαρά του έσοδα προ φόρων. Ακόμη και σε αυτήν την χιλιοξεσκισμένη περίπτωση, το κόστος δεν υπερβαίνει τις δυνατότητες του οργανισμού χωρίς καν να απαιτείται δανεισμός.

Αλλά πες μου τι γίνεται με τις αμιαντοσωληνώσεις και πώς επηρεάζουν τα παραπάνω. Με ενδιαφέρει να μάθω. Είμαι ανοιχτός σε νέες γνώσεις. Άλλωστε το χόμπι μου είναι να διαβάζω και να ενημερώνομαι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”