!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΟΟΣΑ: Αδήλωτο το 40% του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
akritas

ΟΟΣΑ: Αδήλωτο το 40% του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akritas »

Οι φόροι στην Ελλάδα δύσκολα εισπράττονται και δύσκολα πληρώνονται. Σύμφωνα με την έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ επισημαίνει εκ νέου το χαμηλό ποσοστό εισπραξιμότητας των φόρων στο 42,3%.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση του ΟΟΣΑ ως προς τον αριθμό και το χρόνο για φορολογικές πληρωμές και στην 27η θέση για διαδικασίες επιστροφών φόρου, φορολογικούς ελέγχους κ.α. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη φοροδιαφυγή και διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία.
Παράλληλα, με βάση στοιχεία από δανειοδοτήσεις, ο ΟΟΣΑ παρατηρεί ότι πάνω από το 40% του εισοδήματος των αυταπασχολούμενων μένει αδήλωτο.
Βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι η αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών, οι οποίες παρά την διείσδυσή τους στην αγορά λόγω capital controls, παραμένουν χαμηλές σε σχέση με άλλες χώρες.
bluerose

Re: ΟΟΣΑ: Αδήλωτο το 40% του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Ειναι ενας δημόσιος υπάλληλος κι αυτός κι η γυναίκα του και νοικιάζουν σπίτι στη κεντρικη Ελλάδα σε φοιτήτρια ουτε καν με συμβόλαιο, εστω να δηλωσουν τα μισά. Τίποτε

Και μακάρι να γίνουν ολα ηλεκτρονικα οι πληρωμές να μη κυνηγάνε τους πελάτες και πληρώνουν οι εε το φπα απο μια προκαταβολη που δε φτάνει ουτε για φυστίκια. Γιατι; Γιατι μετά, γιατι έτσι, γιατι πρεπει να πληρωσω τις υποχρεώσεις μου λεει ο πελατης
Ετσι όλα θα φαίνονται και τα τιμολόγια θα κοβονται και θα μπορεις να τα διεκδικήσεις.

Δυστυχως αυτη ειναι η αλλη όψη. Που δε λάβανε. Kαι ας βρεθει ενας εστω που δεν εχει χάσει λεφτά εε και καλα να παθει. Να μη τελειωνει τη δουλεια χωρις να εξοφλειται, δεν είναι τράπεζα ο εε να το κανει για σενα για τον άλλο και τον επόμενο.
Οι περισσοτεροι ετσι θελουν, μεσω τραπέζης αλλα ποτε θα γινει αυτό;

Να τα λέμε κι αυτά
lolek1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 »

κανεις ΛΟΓΙΚΟΣ πελατης δεν εχει λογους να πληρωσει 24% φπα ουτε την εφορια του επαγγελματια κυριος γιατι δεν εχει
. σωστο ειναι που δεν κοβουν αποδειξεις. εαν κοψουν, θα πρεπει να το κλεισουν την ιδια στιγμη

ο φτωχομαλακας που τρεχει απο δω και απο κει σαββατα κυριακες γιορτες για να βγαλει 20 ευρω στην επισκευη πλυντηριου στι 10 το βραδυ οπως εγινε πριν λιγες μερες που φωναξα ενα επαγγελματια, δεν εχει την δυνατοτητα ουτε την ασφαλεια του να πληρωσει ουτε τα διπλα στην εφορια να δωσει για αυτο παραμενει στον πατο οταν αλλοι δημοσιοι το καναν αυτες τις μερες παρακευοσαβοτοκυριακοδευτερα τριτη το κολοβαρεμα τους και τεταρτη πεμπτη θα συζητανε που πηγαν ολες τις προηγουμενες
bluerose

20 ευρω, ας του ελεγες τα μισα τα αλλα ελα όταν πληρωθω
Προφανως εχει μπλοκακι, δλ εφκα. Αν παει σε 10 πελάτες και του πουν ελα τελος του μηνος σου δινουμε τα 10 ο πλυντηριας θα πρέπει να παει..να βγαλει από το κασερι αν του εμεινε και να πληρωσει την ασφαλεια του κι ο ιδιος και λοιπες υποχρεώσεις.

Τα 10 που του δωσαν είναι τα υλικά ετσι δεν είναι; Αν και μια πλακετα εχει παραπανω. Ε τοτε θα βαλει κι αυτά από τη τσεπη του
Μετα θα παει στη γυρα να παρει τα λοιπα που του χρωστανε και οι μισοι θα λειπουν

Είναι αλυσιδα το θέμα ακρη δε βρίσκεις.

Μονο αν είναι κανενας που εργαζεται αλλου ή και δ υπάλληλος και παει και κανει το πλυντήριά εντελως μαυρα κι αυτος να ξερεις...δε ξερω πως παιρνει παντα τα λεφτα του. Σιγα μη βασιστεί στο φιλοτιμο, ξερει τους ανθρώπους.

Κι επισης εχει κι ανθρώπινες καταστασεις, βλέπεις ο άλλος επεσε εξω του ετυχε κατι οκ εκει δε τα παιρνεις, τα ξεχνας

Κι αλλοι που εχουν μια καλη συνεργασια κι απαιτουν, ναι οκ παω αλλού αρκετα με εγδυσες

Αναλογα. Αλλα ολοι φταιμε.
Fuerte
Phorum.gr user: petit_bourgeois

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fuerte »

Όποιος αυτοαπασχολούμενος δεν μπορεί να φοροδιαφυγει απλά.κλείνει. Διαφορετικά θα δουλεύει για εφκα και εφορία.
bluerose

Καλυτερα εφορια τα κανονιζεις
Αν όμως....δε στα δωσει;;; Σου λεει δε θελω φπα και παρε εκει ένα χαρτζηλικι. Και μετα τα αλλα δε θα αργήσω. Και τον ψάχνεις.

Εννοείται εχει ανεβει παλι το εφκα και εφορια φοβος και τρομος. Κατι τιμολογια αν εχεις ελπιζεις να στα δωσουν να πληρωσεις κι εσυ

Αν δεν εχεις...τι θα κανεις

Επίτηδες το κανουνε αυτό στην Ελλαδα να ξέρετε
lolek1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 »

εγω δεν εχω προβλημα να του δωσω οσα μου πει οχι γιατι εχω αλλα γιατι δεν το θεωρω σωστο να κανω παζαρια σε μαστορα. δεν ειναι εμπορας να του πω να μου κανει καλυτερη τιμη.ομαστορας εαν δεν ειναι ευχαριστημενος θα σε ριξει ακομα και αν δεν το θελει μη κανοντας τοσο καλη δουλεια.
απλα εαν θεωρησω οτι μου πηρε πολλα δεν θα τον ξαναφωναξω
bluerose

Θέλω να μη μου πουλάει σίδηρο τσουφιο για ανοξείδωτο.
Θέλω να μου πουλάει γεμάτο σίδηρο κι όχι ανοξείδωτο
Απο τιμες μαθαίνεις
Απλά το θέλω μου να ισχύει

Αν έχω θα κάνω, αν δεν έχω δε θα κάνω, αλλα και δε θα ζητησω γεμάτο σίδηροκάγκελο στην τιμή του τζούφιου
Και το φπα-απόδειξη για να τον έχω κι εγώ στο χέρι. Δεν καλύπτεται μόνο ο εε, καλύπτεται κι ο πελάτης
Αν δε θελει χαρτια τρομαζω, αμα δε τα φερει και φαει τη προκαταβολή;;. Μου ετυχε κι αυτό 2 φορες
Mole

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mole »

τι να ψηφίζουν άραγε όλοι αυτοί;
So hab ich dich schon unbedingt
bluerose

Ο δημόσιος τομέας και οι συνταξιούχοι αποφασιζουν
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις