stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2019, 12:04
Juno έγραψε: 16 Ιαν 2019, 20:46
Αν μετράει τι αναγνωρίζει το CNN, να πάει το CNN στις Πρέσπες να υπογράψει με τη Βάρνταρσκα.
Δεν χρειάζεται να πάει να υπογράψει τίποτα. Αυτή είναι δουλειά άλλων.
Αυτό που κάνει το κάνει καλύτερα από τον καθένα:
διαμορφώνει την κοινή άποψη επάνω σε δρομολογημένες θέσεις.
Έτσι ακριβώς. Άρα δεν αναγνωρίζει τίποτα, είναι παπαγαλάκι και λέει ό,τι του επιβάλλουν οι σπόνσορες. Απλώς είναι πολύ πιο μεγάλο παπαγαλάκι από τα τοπικά εδώ. Μαζί με τα άλλα κανάλια είναι πτανίτσες αυτών που δρομολογούν θέσεις. Και εμάς δεν μας αρέσει αυτή η δρομολογημένη θέση.
stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2019, 12:04Εσύ αναγνωρίζεις τα Σκόπια ως Βαρντάρσκα, και το CNN ως Μακεδονία. Μάντεψε ποια από τις δύο απόψεις θα επικρατήσει στην κοινή αντίληψη των κατοίκων του πλανήτη σε κάθε περίπτωση (είτε έχουμε συμφωνίες, είτε όχι).
Με τη διαφορά ότι εγώ δεν σου είπα πως έτσι είναι επειδή το αναγνωρίζω εγώ. Είναι έτσι επειδή τα Βουλγαροσλαβάκια δεν έχουν καμία ιστορική σχέση με τη Μακεδονία και αυτό το λέει η Ιστορία και τα αρχαιολογικά ευρήματα, όχι εγώ.
Εσύ όμως είπες ότι
χωρίς τη συμφωνία αναγνωρίζονταν ήδη ως Μακεδονία σκέτο, πχ από το CNΝ.
stavmanr έγραψε: 16 Ιαν 2019, 13:38
Το πρόβλημα είναι ότι χωρίς τη συμφωνία αναγνωρίζονταν ήδη ως Μακεδονία
σκέτο.
Πχ. άρθρο του CNN από το 2000:
http://edition.cnn.com/WORLD/europe/990 ... fugees.01/
Κι αναρωτιέμαι: δεν είναι προδοσία να αφήσει κάποιος αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται και να καθιερώνεται διεθώς, αλλά είναι προδοσία να την περιορίσει, να την οριοθετήσει και να βάλει αναχώματα;
Δηλαδή ξεκίνησες από αυτό στο quote λέγοντας πως "αναγνωρίζονται έτσι διεθνώς και χωρίς τη συμφωνία, να δείτε, το CNN τα αναγνωρίζει" ενώ άλλο η διακρατική συμφωνία, άλλα ένα κανάλι. Βέβαια για εσένα ένα κράτος και ένα κανάλι μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο.
Μετά το γύρισες ότι ο καθένας αναγνωρίζει ό,τι θέλει, προσπαθώντας να κάνεις damage control στην μεγαλόπρεπη βλακεία, ότι το εδώ ολόκληρο CNN τα έχει αναγνωρίσει.
Και μετά μου λες πως θέλω να μην δοθεί το όνομα επειδή εγώ δεν τα αναγνωρίζω έτσι, προφανώς ελπίζοντας να πέσουν από πάνω και τα γνωστά τρολλάκια εδώ μέσα και να αρχίσουν "η Juno δεν αναγνωρίζει". Δεν έχει σημασία τι αναγνωρίζω εγώ ή εσύ προσωπικώς.
Και η παράνοια εκτοξεύεται στο άπειρο όταν συγκρίνεις την άποψή μου με αυτήν που παπαγαλίζει διεθνές κανάλι, λέγοντας ποια από τις δύο απόψεις θα επικρατήσει στην κοινή αντίληψη των κατοίκων του πλανήτη σε κάθε περίπτωση (είτε έχουμε συμφωνίες, είτε όχι).
Αυτή ήταν η τελευταία ελπίδα σου βρε stavmanr;
Να προσπαθήσεις να πας τη συζήτηση από
την απίστευτη βλακεία για δήθεν αναγνώριση κράτους από κανάλι, σε προσωπική αντιπαράθεση ενός πολίτη απέναντι σε κανάλι; Τόσο απελπισμένος είσαι; Δεν είναι η προσωπική μου άποψη, είναι η εθνική θέση της Ελλάδας απέναντι στη θέση που κάποιοι δρομολόγησαν και πλήρωσαν τις πτανίτσες τους, τα διεθνή κανάλια να την επαναλαμβάνουν σαν καλά παπαγαλάκια που είναι.
Αυτή τη στιγμή τα Σκόπια δεν αναγνωρίζονται επίσημα ως Μακεδονία και χρειάζονται την υπογραφή μας για αυτό.
Δεν έχουν δικαίωμα σε αυτό το όνομα γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες. Ακόμα και η γλώσσα τους είναι σλαβοβουλγάρικη ενώ οι αρχαίες επιγραφές δείχνουν αρχαία ελληνικά (αυτό το ξέρεις αλλά κάνεις την πάπια). Κατέβηκαν εδώ αιώνες αφού μετά από αυτούς που διεκδικούν σαν προγόνους.
Κυκλοφορούν επίσημα αλυτρωτικοί χάρτες και δεν εννοώ τι βάζει ο κάθε μουρλός στο προσωπικό του profile, αλλά χάρτες στα σχολεία τους και τις πρεσβείες τους, άρα είναι δεδομένο πως μόλις πάρουν το όνομα, θα αρχίσουν να διεκδικούν και άλλα.
Δεν έχει καμία σημασία τι ψήφισαν στη βουλή τους αφού δεν κούνησαν τον πισινό τους από τη καρέκλα να μαζέψουν τους χάρτες από παντού να να σβήσουν τις σελίδες που λένε διάφορα, δηλαδή δεν έκαναν αυτό που υπέγραψαν να κάνουν.
Η νομοθεσία ξαναλλάζει εύκολα, το όνομα ενός κράτους όμως, όχι.
Αν παραβιάσουν τη συμφωνία, stavmanr, πιστεύεις πως μπορούμε να πούμε στην διεθνή κοινότητα να τους επιβάλλει να αλλάξουν το όνομα επειδή η συμφωνία είναι άκυρη, αλλιώς να τους βγάλουν από ΕΕ και ΝΑΤΟ; Ή μπορούν να πουν αυτοί ότι η συμφωνία δεν ισχύει, να υπογράψουμε μία άλλη ξεκινώντας με κεκτημένα αυτά που διαπραγματεύονται τώρα και ό,τι αρπάξουν;
stavmanr έγραψε: 17 Ιαν 2019, 12:04Juno έγραψε: 16 Ιαν 2019, 20:46
Αν μετράει τι αναγνωρίζει το CNN, να πάει το CNN στις Πρέσπες να υπογράψει με τη Βάρνταρσκα.
Δεν χρειάζεται να πάει να υπογράψει τίποτα. Αυτή είναι δουλειά άλλων.
Της Ελλάδας είναι, αλλά μας λες πως είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουν τα αναγνώρισε το CNN αφού. Το CNN που δεν είναι δουλειά του να υπογράφει ... μπέρδεμα.
Αυτό που κάνει το κάνει καλύτερα από τον καθένα:διαμορφώνει την κοινή άποψη επάνω σε δρομολογημένες θέσεις. Μετάφραση: δουλειά του είναι να βάζει τα γίδια στο μαντρί.
Fixed
Δηλαδή προσπαθεί να μας δρομολογήσει σαν χώρα να αποδεχθούμε αυτό που το έβαλε να παπαγαλίζει ο έτσι του(κατάλαβες ποιον εννοώ, μη λέω κακές λέξεις). Κάπως έτσι το καταλαβαίνω.