!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι "σε δέκα χρόνια θα ξεχάσουμε τη Μακεδονία" ;
- wooded glade
Είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι "σε δέκα χρόνια θα ξεχάσουμε τη Μακεδονία" ;
Η Ντόρα λέει ότι δεν το είπε αλλά εγώ που έχω δει το επεισόδιο το έχω δει λάϊβ στον Αντέννα αναφέρω τα εξής:
Η Άννα Παναγιωταρέα ρωτάει τον Μητσοτάκη τι θα κάνει για το Σκοπιανό.
Ο Μητσοτάκης απαντάει ότι θα το πάει στον ΟΗΕ και σε δέκα χρόνια θα έχουμε ξεχάσει αυτό το όνομα "Μακεδονία".
Εκ των συμφραζομένων εισέπραξα εγώ ότι σε δέκα χρόνια θα το ξεχάσουμε επειδή δεν θα το χρησιμοποιούν τα Σκόπια αφου θα έχει βγάλει ψήφισμα ο ΟΗΕ. Μου φάνηκε σαν ψιλοσαρδάμ και ότι καλύτερα να έλεγε "θα ξεχάσουμε αυτό το πρόβλημα".
Της Παναγιωταρέα το ίδιο της φάνηκε.
Ο Μητσοτάκης παρ' όλο που ήταν καλός ρήτορας κάποια σαρδάμ δεν τα απέφευγε, όχι βέβαια στην ίδια έκταση με τους Σημίτη - Τσίπρα.
Όμως μετά από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η εκδοχή "θα ξεχάσουμε τη Μακεδονία".
Κάπου μεταξύ Αυριανής και Θέμου Αναστασιάδη εκκολαπτόμενου τότε πασοκικού αστέρος, δημιουργήθηκε αυτό.
Εσείς τι θυμόσαστε από τη φάση ;
Να ένα video με Μητσοτάκη το οποίο όμως δεν είναι το επίμαχο:
Σ' αυτό το video "εχθροί" του Μητσοτάκη ήταν οι τότε μακεδονομάχοι αυριανοπασόκιοι - και νυν κατά 80% συριζόκιοι !
.
Η Άννα Παναγιωταρέα ρωτάει τον Μητσοτάκη τι θα κάνει για το Σκοπιανό.
Ο Μητσοτάκης απαντάει ότι θα το πάει στον ΟΗΕ και σε δέκα χρόνια θα έχουμε ξεχάσει αυτό το όνομα "Μακεδονία".
Εκ των συμφραζομένων εισέπραξα εγώ ότι σε δέκα χρόνια θα το ξεχάσουμε επειδή δεν θα το χρησιμοποιούν τα Σκόπια αφου θα έχει βγάλει ψήφισμα ο ΟΗΕ. Μου φάνηκε σαν ψιλοσαρδάμ και ότι καλύτερα να έλεγε "θα ξεχάσουμε αυτό το πρόβλημα".
Της Παναγιωταρέα το ίδιο της φάνηκε.
Ο Μητσοτάκης παρ' όλο που ήταν καλός ρήτορας κάποια σαρδάμ δεν τα απέφευγε, όχι βέβαια στην ίδια έκταση με τους Σημίτη - Τσίπρα.
Όμως μετά από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η εκδοχή "θα ξεχάσουμε τη Μακεδονία".
Κάπου μεταξύ Αυριανής και Θέμου Αναστασιάδη εκκολαπτόμενου τότε πασοκικού αστέρος, δημιουργήθηκε αυτό.
Εσείς τι θυμόσαστε από τη φάση ;
Να ένα video με Μητσοτάκη το οποίο όμως δεν είναι το επίμαχο:
Σ' αυτό το video "εχθροί" του Μητσοτάκη ήταν οι τότε μακεδονομάχοι αυριανοπασόκιοι - και νυν κατά 80% συριζόκιοι !
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 18 Ιαν 2019, 04:08, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- wooded glade
Re: Είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι "σε δέκα χρόνια θα ξεχάσουμε τη Μακεδονία" ;
Πάντως ένας που ελπίζει να ξεχάσουμε τη Μακεδονία σε ενιά μήνες και όχι σε δέκα χρόνια είναι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
- wooded glade
Re: Είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι "σε δέκα χρόνια θα ξεχάσουμε τη Μακεδονία" ;
Ένα άλλο μυστηριώδες σύνθημα ήταν και το πρώτο-πρώτο σύνθημα της αριστεράς και του πασόκ, στις αρχές πριν οι πασόκιοι δηλώσουν "μεκεδονομάχοι", πριν φτάσουμε στη Λισσαβώνα και στο Εδιμβούργο και όταν ακόμα δεν είχαν ψυχρανθεί οι σχέσεις Μητσοτάκη-Σαμαρά.
Έλεγαν λοιπόν οι πασόκιοι "ορίστε μας, τόσα χρόνια είχαμε ξεχάσει το όνομα Μακεδονία και το θυμηθήκαμε τώρα", όπου τα "τόσα χρόνια" ήταν προφανώς τα χρόνια της τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας. Τι εννοούσε αυτό ακόμα δεν έχω καταλάβει.
Έλεγαν λοιπόν οι πασόκιοι "ορίστε μας, τόσα χρόνια είχαμε ξεχάσει το όνομα Μακεδονία και το θυμηθήκαμε τώρα", όπου τα "τόσα χρόνια" ήταν προφανώς τα χρόνια της τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας. Τι εννοούσε αυτό ακόμα δεν έχω καταλάβει.
- wooded glade
Κουάκ μαινόμενος:
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Είχε πει ότι θα ξεχάσουμε το ζήτημα αν λυθεί.
Να κι αν το είπε να κι αν δεν το είπε.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
- wooded glade
Ε ναι αυτό είπε.
Μπορεί να το σαρδαμοποίησε λίγο στην Άννα.
Αλλά τότε η Ελλάδα είχε ισχυρή θέση.
Είχαμε μαζί μας την Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης και της Αγγλίας όπως και την Αμερική - αφού δεν αναγνώριζαν Σκόπια.
Τόσο ισχυροί ώστε να μην υπάρχει καθόλου το Μακεδονία στο όνομα δεν είμαστε, αλλά όμως δεν τους αναγνώριζαν.
Εξ άλλου αν ήταν κατά τις Ε.Ε. και ΗΠΑ να μην υπάρχει καθόλου το Μακεδονία, τότε δεν θα είχε ξεκινήσει καν το Σκοπιανό.
Ο Μητσοτάκης λοιπόν λέει στη συνέντευξη στους Χατζηνικολάου-Ρουσσόπουλο "πάμε στον ΟΗΕ". Δεν διευκρινίζει είναι η αλήθεια τίποτα απολύτως μεταξύ των δύο ακραίων περιπτώσεων, ονόματος χωρίς Μακεδονία από τη μία και "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από την άλλη αλλά πρακτικά μιλάνε για σύνθετη (βόρειος Μακεδονία ή νόβα Μακεντόνια λέει ο Χατζηνικολάου). Για "Μακεδόνες" δεν λένε τίποτα, δεν υπήρχε καν τέτοιο φρούτο τότε (είναι εφεύρεση Τσίπρα 2018 η σύνθετη με Μακεδόνες).
Από τον ΟΗΕ έφυγε ο Ανδρέας Παπανδρέου με ολέθριες συνέπειες, για να γίνει και η αναγνώριση Μπους αρκετά αργότερα το 2005 (εκδίκηση που δεν πήγαμε στο Ιράκ ήταν αυτό).
Τη μεγαλύτερη ζημιά ever την έκανε το πασόκ το 1994 και έρχεται και το νέο πασόκ τώρα να συμπληρώσει. Αν υπήρχε μία "εθνική αντιπροσωπεία" στα Σκόπια και όχι ο Κοτζιάς δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Τι σημαίνει η φράση "δεν ειμαι απόλυτα δεσμευμένος"`
Καλή η θεση του μητσοτακη για το μακεδονικο, ομως η πολιτική δειλία του να αναλάβει ευθυνες, μας φόρτωσε το πρόβλημα. Ευτυχως θα το λύσει το παρον κοινοβούλιο.
Καλή η θεση του μητσοτακη για το μακεδονικο, ομως η πολιτική δειλία του να αναλάβει ευθυνες, μας φόρτωσε το πρόβλημα. Ευτυχως θα το λύσει το παρον κοινοβούλιο.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Ο Μητσοτάκης ήταν ο Μεγάλος Κυνικός και έλεγε με ψυχρό τρόπο τις πιο μεγάλες αλήθειες.
Προφανώς και θα είχαμε ξεχάσει το ζήτημα της Μακεδονίας σε δέκα χρόνια, ακόμα και αν το όνομα που είχαν επιλέξει οι γείτονες ήταν η Μόνη Μακεδονία
Το μόνο που έχει αλλάξει από τότε που έκανε τη δήλωση είναι ο χρόνος που απαιτείται για τη λήθη. Η νεοελληνική κοινωνία του σήμερα χρειάζεται κάνα δυο χρόνια για να ξεχάσει τα πάντα
Προφανώς και θα είχαμε ξεχάσει το ζήτημα της Μακεδονίας σε δέκα χρόνια, ακόμα και αν το όνομα που είχαν επιλέξει οι γείτονες ήταν η Μόνη Μακεδονία
Το μόνο που έχει αλλάξει από τότε που έκανε τη δήλωση είναι ο χρόνος που απαιτείται για τη λήθη. Η νεοελληνική κοινωνία του σήμερα χρειάζεται κάνα δυο χρόνια για να ξεχάσει τα πάντα
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- wooded glade
Μήπως ο Συμπιλλίδης τον εμπόδισε και όχι η δειλία ;μίστερ μαξ έγραψε: 18 Ιαν 2019, 09:17 Τι σημαίνει η φράση "δεν ειμαι απόλυτα δεσμευμένος"`
- wooded glade
Ο Μητσοτάκης είπε "πάμε στον ΟΗΕ".Beria έγραψε: 18 Ιαν 2019, 09:24 Ο Μητσοτάκης ήταν ο Μεγάλος Κυνικός και έλεγε με ψυχρό τρόπο τις πιο μεγάλες αλήθειες.
Δεν μπορούσε να πει τίποτα παραπάνω, διότι τότε θα ήταν σαν να έλεγε "εγώ είμαι ο ΟΗΕ".
Η στάση του Πασόκ ήταν άλλη. Αρχικά είχε την μυστήρια στάση που περιγράφω πιό πάνω, αλλά το 1993 ήταν βασιλικώτερο του βασιλέως και δεν ήθελε ΟΗΕ γιατί αυτό θα σήμαινε ότι επιτρέπουμε στον ΟΗΕ να εισηγηθεί κάτι (διά κάποιου Νίμιτς) και μετά θα ανταποκρινόμαστε αναλόγως, όπως και τα Σκόπια επίσης.
Δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα από όσα έλεγε διότι τον έφαγε ο Συμπιλλίδης και μετά το πασόκ είπε όχι στον ΟΗΕ, έκανε το εμπάργκο - προκάλεσε τις 120 αναγνωρίσεις.
Θα έφτανε σε επίπεδο Πρεσπών ο Μητσοτάκης ; Είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ, αλλά είναι γεγονός ότι η διπλωματική θέση της Ελλάδος ήταν καλύτερη τότε. Καλύτερη απ' ότι το 1997, απ' ότι το 2008 και καλύτερη απ' ότι τώρα.
-
πατησιωτης
Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο.Το ΠΑΣΟΚ όπως πάντα το μόνο που ήθελε ήταν η κουτάλα και τίποτε άλλο.Και δεν είναι μόνο ή κυρίως το μακεδονικό.wooded glade έγραψε: 18 Ιαν 2019, 09:34 Η στάση του Πασόκ ήταν άλλη. Αρχικά είχε την μυστήρια στάση που περιγράφω πιό πάνω, αλλά το 1993 ήταν βασιλικώτερο του βασιλέως και δεν ήθελε ΟΗΕ γιατί αυτό θα σήμαινε ότι επιτρέπουμε στον ΟΗΕ να εισηγηθεί κάτι (διά κάποιου Νίμιτς) και μετά θα ανταποκρινόμαστε αναλόγως, όπως και τα Σκόπια επίσης.
Δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα από όσα έλεγε διότι τον έφαγε ο Συμπιλλίδης και μετά το πασόκ είπε όχι στον ΟΗΕ, έκανε το εμπάργκο - προκάλεσε τις 120 αναγνωρίσεις.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν τουρκοφαγικό κόμμα επί 25 χρόνια.Έχω στο παρελθόν πολλές διαμάχες με πασόκους που ήσαν κατά του διαλόγου με την Τουρκία.
Βύθιζαν πλοία στο μυαλό τους.Ξαφνικά μία μέρα αποφάσισαν να κηρύξουν την ειρήνη με την Τουρκία επειδή τους βόλευε εσωτερικά και από τότε φωνάζουν για τον ¨εθνικισμό".
- wooded glade
Το Νταβός ;πατησιωτης έγραψε: 18 Ιαν 2019, 10:00Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο.Το ΠΑΣΟΚ όπως πάντα το μόνο που ήθελε ήταν η κουτάλα και τίποτε άλλο.Και δεν είναι μόνο ή κυρίως το μακεδονικό.wooded glade έγραψε: 18 Ιαν 2019, 09:34 Η στάση του Πασόκ ήταν άλλη. Αρχικά είχε την μυστήρια στάση που περιγράφω πιό πάνω, αλλά το 1993 ήταν βασιλικώτερο του βασιλέως και δεν ήθελε ΟΗΕ γιατί αυτό θα σήμαινε ότι επιτρέπουμε στον ΟΗΕ να εισηγηθεί κάτι (διά κάποιου Νίμιτς) και μετά θα ανταποκρινόμαστε αναλόγως, όπως και τα Σκόπια επίσης.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν τουρκοφαγικό κόμμα επί 25 χρόνια.Έχω στο παρελθόν πολλές διαμάχες με πασόκους που ήσαν κατά του διαλόγου με την Τουρκία.
Βύθιζαν πλοία στο μυαλό τους.Ξαφνικά μία μέρα αποφάσισαν να κηρύξουν την ειρήνη με την Τουρκία επειδή τους βόλευε εσωτερικά και από τότε φωνάζουν για τον ¨εθνικισμό".
-
πατησιωτης
Για το Νταβός ο ίδιος ο Ανδρέας έχει πει ότι έκανε λάθος.Το είπε μάλιστα στα λατινικά στη βουλή mea culpa για να μην καταλάβουν πολλοί οπαδοί του ότι είπε λάθος.
- wooded glade
Παιδί κι αυτό.πατησιωτης έγραψε: 18 Ιαν 2019, 10:06Για το Νταβός ο ίδιος ο Ανδρέας έχει πει ότι έκανε λάθος.Το είπε μάλιστα στα λατινικά στη βουλή mea culpa για να μην καταλάβουν πολλοί οπαδοί του ότι είπε λάθος.Νόμιζε ότι το ανακοινωθέν έγραφε άλλα πράγματα από αυτά που έγραφε.Ο Καρατζαφέρης είπε ότι δεν το διάβασε επειδή βιαζόταν να πάει σε ραντεβού με τη Μιμή αλλά αυτό εγώ δεν το ξέρω.
![]()
Θυμάμαι μία αγγελία που έμπαινε κάθε μέρα τότε στα σέξυ περιοδικά και έλεγε "αεροσυνοδός ψάχνει για ευκατάστατο κύριο".
Λες ;
Ήταν και μιά άλλη που έλεγε "Νίλσεν σ' αγαπώ" και προφανώς τον Νίλσεν της ΑΕΚ είχε βάλει στο μάτι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 360 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Juno
-