!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Συμβουλες για αυξηση εργασιακης ικανοτητας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
casper quantum

Re: Συμβουλες για αυξηση εργασιακης ικανοτητας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από casper quantum »

brb και tyt έγραψε: 15 Ιαν 2019, 17:30 Εξαρτάται από την εργασία. Αν είναι σωματική, με καλή φυσική κατάσταση και οικονομία δυνάμεων τα καταφέρνεις.

Αν είναι πνευματική, το θεωρώ δύσκολο. Εκεί θέλει πράγματα που δεν γνωρίζω ποια είναι.
Ακριβώς. Το έχω ζήσει στο πετσί μου. Κάθε φορά που βλέπω να υποτιμάνε τους καθηγητές τα παίρνω στο κρανίο.

Δουλεύω 12ωρα σε δουλειά που έχει ορθοστασία (τυγχαίνει τις 11 ώρες ασπούμε να στέκεσαι, και να είσαι και συνέχεια με κόσμο, να μιλάς, να στεγχώνει το στόμα κλπ κλπ) αλλά τις 6ις ώρες το πρωί που έχω μαθήματα κουράζομαι πολύ περισσότερο. (Ακόμα και όταν δούλευα σε εστιατόριο, που το να είσαι σερβιτόρα είναι αρκετά κουραστική δουλειά). Αν έχω να πάω και στην μικρή για 2ωρο ή 3ωρο μάθημα, να τες τις ημικρανίες. Ταυτόχρονα όλα αυτά να το καταλάβω. Αλλά αν πάρω το Σάββατο που έχω μόνο δουλειά χωρίς μαθήματα και το συγκρίνω με μια Τετάρτη που έχω 6 ώρες μάθημα και μετά κάνω άλλο ένα 2ωρο (ή περισσότερο) στην μικρή, γυρνάω σπίτι και είμαι πεθαμένη.

Δεν ξέρω, θέλει να έχει κανείς καλή ικανότητα συγκέντρωσης (και μνήμης) και εγώ που έχω θέμα με τον σίδηρο σκοτώνομαι. Για χειρονακτική εργασία νομίζω αρκεί το γυμναστήριο για να αυξηθούν οι (σωματικές) αντοχές, αλλά σε πνευματική εργασία πρέπει να εξασκηθεί η μνήμη. Εγώ έχω συνεχώς επαφή με μαθηματικά, σε σημείο που ακόμη και στην δουλειά παίρνω κόλλες και γράφω τύπους και λύνω ολοκληρώματα (με δουλεύουν αλλά χέστηκα :003: ειδικά αν είμαι σε σημείο που κάθομαι). Υπάρχουν και iq tests στο ίντερνετ, γρύφοι κτλ. Με όλα αυτά αναγκάζεσαι να συγκεντρώνεσαι εκεί και να σκέφτεσαι. Ακόμη και ένα βιβλίο μαθηματικών γυμνασίου ή λυκείου να πας να ανοίξεις (για όσους είναι π.χ των θεωρητικών) ή ένα λογοτεχνικό ή ιστορικό βιβλίο, εξασκείς το μυαλό σου και είσαι συνεχώς σε εγρήγορση.

Και κάτι ακόμα που μου φάνηκε παράξενο. Υπήρχε μήνας που έκανα 1,5 ή 2 μέρες για να μπορέσω να κοιμηθώ. Τα έβγαλα πέρα με καφέδες και απαίσια διατροφή. Τώρα το μετανιώνω όσο δεν πάει. Όταν χρειάζεσαι επειγόντως όμως κάτι για να σε κρατήσει ο αγαπημένος μου φίλος ήτανε εκεί. Αν είχα στη διάθεσή μου μόνο ένα μισάωρο, πήγαινα και κοιμόμουν και ειλικρινά όταν το χρειάζεσαι τόσο πολύ, αυτό το μισάωρο έκανε θαύματα... Εκεί ήταν που κατάλαβα πόσο αναγκαίος είναι ο ύπνος. Οπότε ισχύει αυτό που είπαν τα παιδιά. Όσο γίνεται μικρά διαλείμματα για ξεκούραση και καλή διατροφή. Και σίγουρα παίζει ρόλο και το εργασιακό περιβάλλον, οι συναδέλφοι κτλ. Ξέρω σε ποιά βάρδια θα είμαι πριν πάω στην δουλειά. Μια κουβέντα μόνο από έναν συνάδελφο μπορεί να σε κρατήσει. :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος casper quantum την 17 Ιαν 2019, 15:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

casper quantum έγραψε: 17 Ιαν 2019, 15:32 Δεν ξέρω, θέλει να έχει κανείς καλή ικανότητα συγκέντρωσης (και μνήμης) και εγώ που έχω θέμα με τον σίδηρο σκοτώνομαι.
Πριν μερικές βδομάδες η παθολόγος μου είπε ότι ήταν ''γεμάτος'' ο σίδηρος (και η φεριτίνη και ο σίδηρος ορού) και με ρώτησε αν τρώω ξηρούς καρπούς. Το βρήκε γιατί τρώω πολλά φιστίκια και λίγα καρύδια. Στο προτείνω. Επίσης τα γαλακτοκομικά λένε ότι μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου αλλά γι' αυτό θέλει συμβουλές από γιατρό. Κατά τα άλλα, το γυμναστήριο δεν νομίζω να προσφέρει φυσική κατάσταση πλην του διαδρόμου.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
casper quantum

brb και tyt έγραψε: 17 Ιαν 2019, 15:42
casper quantum έγραψε: 17 Ιαν 2019, 15:32 Δεν ξέρω, θέλει να έχει κανείς καλή ικανότητα συγκέντρωσης (και μνήμης) και εγώ που έχω θέμα με τον σίδηρο σκοτώνομαι.
Πριν μερικές βδομάδες η παθολόγος μου είπε ότι ήταν ''γεμάτος'' ο σίδηρος (και η φεριτίνη και ο σίδηρος ορού) και με ρώτησε αν τρώω ξηρούς καρπούς. Το βρήκε γιατί τρώω πολλά φιστίκια και λίγα καρύδια. Στο προτείνω. Επίσης τα γαλακτοκομικά λένε ότι μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου αλλά γι' αυτό θέλει συμβουλές από γιατρό. Κατά τα άλλα, το γυμναστήριο δεν νομίζω να προσφέρει φυσική κατάσταση πλην του διαδρόμου.
Παίρνω αμύγδαλα και κάσιους χωρίς αλάτι για να τρώω στα διαλείμματα στη δουλειά :) το ίδιο και φρούτα. Επίσης τρώω βοδινό συκώτι που έχει μπόλικο σίδηρο. Πάντα παίρνω σκευάσματα και τρώω τροφές με σίδηρο, ανεβαίνει και τσουπ πάλι κάτω. Μου ειπαν πως το έχει ο οργανισμός μου να μην τον απορροφάει καλά. Απλά πρέπει να το πάρω απόφαση πως όταν τον ανεβάσω θα πρέπει πάλι ούτως ή άλλως να παίρνω σκευάσματα κάθε μήνα για μια βδομάδα.

Ναιι εννοώ το τρέξιμο για αντοχή. Εμένα αυτό είναι που με βοηθάει.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

casper quantum έγραψε: 17 Ιαν 2019, 15:45
Παίρνω αμύγδαλα και κάσιους χωρίς αλάτι για να τρώω στα διαλείμματα στη δουλειά :) το ίδιο και φρούτα. Επίσης τρώω βοδινό συκώτι που έχει μπόλικο σίδηρο. Πάντα παίρνω σκευάσματα και τρώω τροφές με σίδηρο, ανεβαίνει και τσουπ πάλι κάτω. Μου ειπαν πως το έχει ο οργανισμός μου να μην τον απορροφάει καλά. Απλά πρέπει να το πάρω απόφαση πως όταν τον ανεβάσω θα πρέπει πάλι ούτως ή άλλως να παίρνω σκευάσματα κάθε μήνα για μια βδομάδα.

Εγώ δεν μπορούσα από παιδί να τρέχω γιατί βαριόμουν αλλά περπατούσα πάρα πολύ και προσπαθώ να το κάνω και τώρα. Μου προκαλεί ευεξία και ευφορία και καλή φυσική κατάσταση. Εννοείται ότι το τρέξιμο είναι καλύτερο.

Δοκίμασε αν θέλεις και καρύδια.
Βέβαια κι αυτά είναι από αμερικάνικα δένδρα που είναι υβρίδια αλλά μπορεί να σε ωφελήσουν. Εγώ παίρνω καρύδια από ντόπια δένδρα που δεν είναι από υβρίδια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Cecily Anne έγραψε: 17 Ιαν 2019, 15:23
Ορέστης 35 έγραψε: 15 Ιαν 2019, 15:02 Τι θα πρεπει να κανει καποιος για να μπορεσει να εργαζεται περισσοτερες ωρες;
Αρχικά να κάνει καμιά αίτηση για δουλειά.
Πρέπει να του διευκρινίσεις όμως ότι αιτήσεις για δουλειά πρέπει να κάνει σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

hellegennes έγραψε: 17 Ιαν 2019, 15:52
Cecily Anne έγραψε: 17 Ιαν 2019, 15:23
Ορέστης 35 έγραψε: 15 Ιαν 2019, 15:02 Τι θα πρεπει να κανει καποιος για να μπορεσει να εργαζεται περισσοτερες ωρες;
Αρχικά να κάνει καμιά αίτηση για δουλειά.
Πρέπει να του διευκρινίσεις όμως ότι αιτήσεις για δουλειά πρέπει να κάνει σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς.
Eντάξει, ας το κάνω πιο ευρύ με το "να αφήσει βιογραφικό".
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αν αύριο δεις νήμα «το βιογραφικό μου», μην πεις ότι δεν σ'το πα. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

hellegennes έγραψε: 17 Ιαν 2019, 15:55 Αν αύριο δεις νήμα «το βιογραφικό μου», μην πεις ότι δεν σ'το πα. :lol:
Eίναι μέχρι να ανοίξει για κάνα νυχοκόπτη ή κομπρεσέρ. Μετά μη πεις ότι δεν στο'πα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
casper quantum

brb και tyt έγραψε: 17 Ιαν 2019, 15:52
casper quantum έγραψε: 17 Ιαν 2019, 15:45

Εγώ δεν μπορούσα από παιδί να τρέχω γιατί βαριόμουν αλλά περπατούσα πάρα πολύ και προσπαθώ να το κάνω και τώρα. Μου προκαλεί ευεξία και ευφορία και καλή φυσική κατάσταση. Εννοείται ότι το τρέξιμο είναι καλύτερο.

Δοκίμασε αν θέλεις και καρύδια.
Βέβαια κι αυτά είναι από αμερικάνικα δένδρα που είναι υβρίδια αλλά μπορεί να σε ωφελήσουν. Εγώ παίρνω καρύδια από ντόπια δένδρα που δεν είναι από υβρίδια.
Χαχαχα καλά ναι, αλλά αν το πάρεις απόφαση και ξεκινήσεις, βοηθάει απίστευτα και στην ψυχολογία. Αναζωογόνηση, πώς το λένε.

Λατρεύω καρύδια! Έτρωγα παλιά αλλά πλέον δεν αγοράζω γιατί είναι εθιστικά :Ρ για να σε βοηθήσουν οι ξηροί καρποί δεν πρέπει να τρως πολλούς.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

casper quantum έγραψε: 17 Ιαν 2019, 16:00 Λατρεύω καρύδια! Έτρωγα παλιά αλλά πλέον δεν αγοράζω γιατί είναι εθιστικά :Ρ για να σε βοηθήσουν οι ξηροί καρποί δεν πρέπει να τρως πολλούς.
Δίκιο έχεις. Τρώω πολλά φιστίκια, ευτυχώς βρίσκω σχετικά φθηνά. Πριν μισή ώρα έφαγα τα τελευταία, πρέπει να πάω να πάρω.
Mole

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mole »

(*Άνθρωποι του Υστερου Καπιταλισμού)
So hab ich dich schon unbedingt
casper quantum

brb και tyt έγραψε: 17 Ιαν 2019, 16:07
casper quantum έγραψε: 17 Ιαν 2019, 16:00 Λατρεύω καρύδια! Έτρωγα παλιά αλλά πλέον δεν αγοράζω γιατί είναι εθιστικά :Ρ για να σε βοηθήσουν οι ξηροί καρποί δεν πρέπει να τρως πολλούς.
Δίκιο έχεις. Τρώω πολλά φιστίκια, ευτυχώς βρίσκω σχετικά φθηνά. Πριν μισή ώρα έφαγα τα τελευταία, πρέπει να πάω να πάρω.
Εεεε...δώκε παμόοο!! Χαχαχαχα
Δεν ξέρω πώς να το μεταφράσω ακριβώς. :Ρ
Με μέτροο!! :Ρ
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

casper quantum έγραψε: 17 Ιαν 2019, 16:10
Προσπαθώ (ψέμα) :oops:
casper quantum

brb και tyt έγραψε: 17 Ιαν 2019, 16:11

Προσπαθώ (ψέμα) :oops:
Χωρίς να το θέλω σ' έπιασα μέσα :p
Να αγοράζεις λίγη ποσότητα για να μην παρασύρεσαι.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

μίλα ρε συ κυπραίικα να μας τρελάνεις όλους!!!!
:romance-hearteyes: :romance-hearteyes: :romance-hearteyes:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”