Βραζοντάς τα μεγάλο ποσοστό απο τη ''νοστιμιά '' τους διαφεύγει στο νερό.
Ρίξτα στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο .
σωστος κορώνα.
Πολλοί βέβαια τα βράζουν κ πίνουν το ζουμί.
Επίσης σε αλουμινόχαρτο και στο τζάκι απευθείας
αν τα βράσεις το καλύτερο είναι να ριξεις ενα σπαγετι στο νερό . μετά .
Οταν ψηνονται με οποιοδήποτε τροπο - ''καραμελώνουν'' εξωτερικά και απογειωνεται η γευση.
Εσθήρ έγραψε: 07 Ιαν 2019, 21:52
Το γαιδουραγκαθο τελευταια εχει βγει και σε χαπακια,διοτι λεγεται οτι κανει φοβερο καλο στο συκωτι/
Απο την φυση να το παρω ετσι και να το..κανω τι,δεν ξερω.
Αμα βρεις σημειο που να μην εχει φυτοφαρμακα και καυσαερια μαζεψε το.
A! Μου θύμισες ότι συγκλονιστικούς συνδυασμούς από χορταρικά ήξεραν να κάνουν κάτι κυρίες στην Κρήτη. Αυτά τα τηγανιτά που κάνουν τα πιτάκια με χορταράκια, μιαμ μιαμ. Δεν ξέρουν όλες όμως να τα διαλέγουν. Μόνο σε μερικές παλιές είχα την τύχη να δοκιμάσω Που τώρα θα έχουν πατήσει τα 60 -70.
Φτιαχνω ψωμι και βεβαια πολλες φορες το κανω με διαφορα,σημερα εκανα το κλασκικο με τυρι φετα και εγινε υπεροχο.Εννοειται φτιαχνω και ελιοψωμο και με κρεμμυδια ειναι φοβερο,αλλα μια μανια να τα τσιγαριζετε βρε παιδια τα λαχανκα.Οχι...τσιγαριστα γινονται πιο βαρια και πιο ανθυγειινα.Εγω οτιδηποτε βαζω στο ψωμι δεν το τσιγαριζω και γινεται φοβερο και κραταει καλυτερα την γευση του!
Ψωμι με χορτα ,τα κλασικα χορτα,δνε εχω φτιαξει,εχω φτιαξει ομως με ριγανη φετα ,σκορδο και μαιντανο και ειναι απλα,συγκλονιστικο.
Καραλάχανα, δηλ. λαχανίδες, cavolo nero στην ιταλική, έκανε η Καλή μου, με Kochwürste, πανσέτα, Pinkelwurst, και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Εγώ πρόσθεσα tabasco στο πιάτο μου. Εξαιρετικό χορταρικό, από τα πιο νόστιμα.
Cavaliere έγραψε: 12 Ιαν 2019, 17:28
Καραλάχανα, δηλ. λαχανίδες, cavolo nero στην ιταλική, έκανε η Καλή μου, με Kochwürste, πανσέτα, Pinkelwurst, και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Εγώ πρόσθεσα tabasco στο πιάτο μου. Εξαιρετικό χορταρικό, από τα πιο νόστιμα.
To cavolo nero είναι το kale?
Εγώ λαχανίδα ήξερα αυτό το φουσκωτό το περίεργο. Βασικά γιατί έτσι έλεγε ο μπαμπάς μου τη μάνα μου όταν γύρναγε από το κομμωτήριο τότε που ήταν το κρεπάρισμα στη μόδα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Cecily Anne έγραψε: 12 Ιαν 2019, 17:29To cavolo nero είναι το kale?
Εγώ λαχανίδα ήξερα αυτό το φουσκωτό το περίεργο. Βασικά γιατί έτσι έλεγε ο μπαμπάς μου τη μάνα μου όταν γύρναγε από το κομμωτήριο τότε που ήταν το κρεπάρισμα στη μόδα.
Αυτή είναι η καραλαχάνα, ή μαύρο λάχανο, ή σε μερικές περιοχές γερμανόφωνες, πράσινο λάχανο, ή καφέ λάχανο.