Cecily Anne έγραψε: 06 Ιαν 2019, 17:37
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Ιαν 2019, 17:34
Ερμής έγραψε: 06 Ιαν 2019, 17:22
Τι ακριβώς εννοεις με τη λέξη ενσυναισθηση;
Να μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου, με λίγα λόγια. Όχι επιφανειακά, με την έννοια του "ΕΓΩ + το Χ που έχει ο άλλος", αλλά με επίγνωση ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει άλλα βιώματα. Άλλες δυσκολίες, άλλους φόβους, άλλες ανασφάλειες, άλλες πράγματα στα οποία στρέφεται ως καταφύγιο, άλλα πράγματα που του γεμίζουν τις μπαταρίες, κι άλλα που του τις αδειάζουν.
Υπάρχει πάντα η κοινή λογική βέβαια ε.
Δεν έχεις παιδιά και άλλο ένα ταμπού νομίζω είναι να λέμε απέξω απέξω πράγματα σε αυτούς που δεν έχουν! Για αυτό νομίζεις ότι το να κάνεις παιδιά είναι αυτό που βλέπεις τέλος πάντων έξω από το σπίτι!
Όταν ήμουν έγκυος όλο άκουγα καλές ευχές, μετά άλλαξε και άκουσα και την ευχή να είμαστε γεροί να τα μεγαλώσουμε. Δεν ξέρω γιατί δεν το έλεγαν πριν αυτό. Ξαφνικά έγινα θνητή που μπορούσε να της τύχει κάτι πριν την ώρα της, μόνο και μόνο γιατί βγήκε το παιδί από την κοιλιά.
Αν ήταν τόσο πάνω από όλα το παιδί δεν θα έβρισκες τις γυναίκες να χαλάνε το σπίτι τους με υπέροχους μπαμπάδες, δεν νομίζεις; Ούτε και γονεις να γίνονται ξένοι για τα παιδιά τους, ενώ τίποτα δεν έδειχνε αυτό το σενάριο πριν αρχίσουν να μένουν σε χωριστά σπιτια. Άρα κάτι άλλο παίζει, που δεν λένε. Ελπίζω βέβαια για όλους αυτά να είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και να χανόμαστε όλοι στο ηλιοβασίλεμα και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!
Βαρέθηκα πια να βλέπω μανάδες να ... ε αυτό που γίνεται γιατί τέλος πάντων είμαστε στη σύγχρονη εποχή!