Naida έγραψε: 04 Ιαν 2019, 11:27
Δώρο θέλω να το κάνω, εγώ δεν έχω συνηθίσει να πίνω τσάι. Αν και θα μ' άρεσε η ιδέα να δοκιμάσω κάτι που δεν έχω ξαναδοκιμασει. Αυτό το Μαλοτηρα ακούγεται ενδιαφέρον . Μπορεί να πάρω διάφορες ποικιλίες τελικά. Να 'χει να πίνει. Το πολύ πολύ να τον δηλητηριάσω
Κατά τη γνώμη μου, καλό θα είναι να μην το κάνεις. Συνήθως οι άνθρωποι που απολαμβάνουν κάποια πράγματα (καπνό, καφέ, τσάι, ποτό κλπ) έχουν κάνει κάποια ξεσκαρταρίσματα και τα πολλά φρουφρού δεν τους εντυπωσιάζουν. Οπότε, προτείνω να αφήσεις τις ποικιλίες και αν επιμένεις σε δώρο στο πεδίο του τσαγιού, να του πάρεις μία κούπα από το υλικό -και στο μέγεθος- που προτιμάει.
Αυτό το φοβάμαι. Δηλαδή μην πάρω κάτι και το δει και γελάει. Θα πάρω σκεύη αλλά ήθελα και κάτι σε τσάι.
Και για τα σκεύη, το ίδιο ισχύει αν δεν ξέρεις τι έχει, ώστε να πάρεις κάτι σχετικό. Σκέψου κάτι αντίστοιχο με κάποιον που έχει ψώνιο με τη μαγειρική ή το οτιδήποτε. Πολλοί γουστάρουν τα δικά τους χρησιμοποιημένα σκεύη και έχουν συναισθηματικό δέσιμο μαζί τους. Το οτιδήποτε άλλο (ακόμη κι αν γίνεται με καλή πρόθεση) μπορεί να εκληφθεί ως επέμβαση. Ψιλά γράμματα θα μου πεις...
Τέλος πάντων, κάνω μια τελευταία πρόταση ως χρυσή τομή.
Μην πάρεις ποικιλίες τσαγιού (για να μην πέσεις στην παγίδα του ερασιτέχνη) ψάξε για καλά ελληνικά βότανα που είναι κατάλληλα για αφεψήματα.
Αν και είσαι τόσο ξεροκέφαλη που πάω στοίχημα ότι θα κάνεις το δικό σου, εύχομαι ειλικρινά καλή ευόδωση.
Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 12:15
Αυτο που δεν εχω δοκιμασει και θα 'θελα να δοκιμασω ειναι το νοτιοαμερικανικο μάτε. Δεν εχω ιδεα ομως αν πωλειται στην Ελλαδα
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 12:15
Αυτο που δεν εχω δοκιμασει και θα 'θελα να δοκιμασω ειναι το νοτιοαμερικανικο μάτε. Δεν εχω ιδεα ομως αν πωλειται στην Ελλαδα
Κατά τη γνώμη μου, καλό θα είναι να μην το κάνεις. Συνήθως οι άνθρωποι που απολαμβάνουν κάποια πράγματα (καπνό, καφέ, τσάι, ποτό κλπ) έχουν κάνει κάποια ξεσκαρταρίσματα και τα πολλά φρουφρού δεν τους εντυπωσιάζουν. Οπότε, προτείνω να αφήσεις τις ποικιλίες και αν επιμένεις σε δώρο στο πεδίο του τσαγιού, να του πάρεις μία κούπα από το υλικό -και στο μέγεθος- που προτιμάει.
Αυτό το φοβάμαι. Δηλαδή μην πάρω κάτι και το δει και γελάει. Θα πάρω σκεύη αλλά ήθελα και κάτι σε τσάι.
Και για τα σκεύη, το ίδιο ισχύει αν δεν ξέρεις τι έχει, ώστε να πάρεις κάτι σχετικό. Σκέψου κάτι αντίστοιχο με κάποιον που έχει ψώνιο με τη μαγειρική ή το οτιδήποτε. Πολλοί γουστάρουν τα δικά τους χρησιμοποιημένα σκεύη και έχουν συναισθηματικό δέσιμο μαζί τους. Το οτιδήποτε άλλο (ακόμη κι αν γίνεται με καλή πρόθεση) μπορεί να εκληφθεί ως επέμβαση. Ψιλά γράμματα θα μου πεις...
Τέλος πάντων, κάνω μια τελευταία πρόταση ως χρυσή τομή.
Μην πάρεις ποικιλίες τσαγιού (για να μην πέσεις στην παγίδα του ερασιτέχνη) ψάξε για καλά ελληνικά βότανα που είναι κατάλληλα για αφεψήματα.
Αν και είσαι τόσο ξεροκέφαλη που πάω στοίχημα ότι θα κάνεις το δικό σου, εύχομαι ειλικρινά καλή ευόδωση.
Naida έγραψε: 04 Ιαν 2019, 09:09
Είναι κάτι ξεχωριστό το Ιαπωνικό τσάι; εννοώ θεωρείται το καλύτερο;; Έχειςκάποια ποικιλια, γεύση να προτείνεις που έχεις δοκιμάσει; Επίσης θα φύγω με όλα μου τα ζωτικά όργανα ή θα αφήσω κάτι για να πληρώσω;
Δε θέλω να είναι κάτι φανσι και της μοδός. Θέλω να είναι κάτι που πραγματικά θα πει ο άλλος ουαου.
Απο Ιαπωνικα αν θες, το καλυτερο και νοστιμοτερο τσαι θεωρειτε το Γιοκουρο. Ειναι ποκυ ακριβο 700-800€/κιλο (λιγο ακομα και θα ηταν τιμη κοκαινης) στην Ελλαδα περυσι το εφερε ο μεγαλυτερος εισαγωγεας τσαι στη χωρα, εχει την πεμπτη γευση ummami. Φυσικα αγοραζεις λιγο, αλλα δε σε πειραζει, διοτι γινεται πολλες φορες με τα ιδια φυλα λογω εξαιρετικης ποιοτητας. Βεβαια εχει μια δυσκολια, ο ανθρωπος που θα το παρασκευασει πρεπει να να λαβει υποψην του πολλες παραμετρους για να πετυχει τη γευση, αν δεν το καταφερεο βγαινει ενα πρασινο νεροζουμι και πιστεψεμε ειναι δυσκολο να το πετυχεις.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
klg έγραψε: 04 Ιαν 2019, 11:43
Da Hong Pao Oolong από amazon, η μόνη μαλακία είναι η αναμονή.
Για πες , είναι ιδιαιτερο; Να ξέρω για άλλη φορα.
To Da Hong Pao είναι θρυλικό στην Κίνα, η παραγωγή του ήταν reserved για την αυτοκρατορική οικογένεια και δινόταν μόνο σε honored guests. Υπάρχει και μια ιστορία πίσω από το όνομά του, που μπορείς αν βρεις εύκολα άμα το γκουκλάρεις. Αυτή τη στιγμή η παραγωγή από τα 4 original bushes είναι εξαιρετικά περιορισμένη και ακριβώς για αυτό το λόγο είναι το ακριβότερο τσάι στον κόσμο.
Προφανώς επειδή αυτά είναι επι το πλείστον ποζεριές, υπάρχουν genetically identical φυτά που παράγουν παρόμοιας υψηλής ποιότητας τσάι, όπου ανάλογα τη γεύση, τοποθεσία του φυτού κ.λ.π, τα κατηγοριοποιούν σε grades. Μπορείς να βρεις π.χ 3rd grade da hong pao (που παρόλα αυτά είναι εξαιρετικό) με 40 ευρώ τα 500g.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Maspoli έγραψε: 04 Ιαν 2019, 12:15
Αυτο που δεν εχω δοκιμασει και θα 'θελα να δοκιμασω ειναι το νοτιοαμερικανικο μάτε. Δεν εχω ιδεα ομως αν πωλειται στην Ελλαδα
Πουλανε και το ποτηρακι του, τα αργεντινικα καλαμακια (Bombilla), ολο το σετ. Εμενα δε μ αρεσε για να πω την αληθεια αλλα δεν ειμαι και φιλος του τσαγιου.
Naida έγραψε: 04 Ιαν 2019, 09:09
Είναι κάτι ξεχωριστό το Ιαπωνικό τσάι; εννοώ θεωρείται το καλύτερο;; Έχειςκάποια ποικιλια, γεύση να προτείνεις που έχεις δοκιμάσει; Επίσης θα φύγω με όλα μου τα ζωτικά όργανα ή θα αφήσω κάτι για να πληρώσω;
Δε θέλω να είναι κάτι φανσι και της μοδός. Θέλω να είναι κάτι που πραγματικά θα πει ο άλλος ουαου.
Απο Ιαπωνικα αν θες, το καλυτερο και νοστιμοτερο τσαι θεωρειτε το Γιοκουρο. Ειναι ποκυ ακριβο 700-800€/κιλο (λιγο ακομα και θα ηταν τιμη κοκαινης) στην Ελλαδα περυσι το εφερε ο μεγαλυτερος εισαγωγεας τσαι στη χωρα, εχει την πεμπτη γευση ummami. Φυσικα αγοραζεις λιγο, αλλα δε σε πειραζει, διοτι γινεται πολλες φορες με τα ιδια φυλα λογω εξαιρετικης ποιοτητας. Βεβαια εχει μια δυσκολια, ο ανθρωπος που θα το παρασκευασει πρεπει να να λαβει υποψην του πολλες παραμετρους για να πετυχει τη γευση, αν δεν το καταφερεο βγαινει ενα πρασινο νεροζουμι και πιστεψεμε ειναι δυσκολο να το πετυχεις.