!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είναι παραμύθι η οικονομική κρίση ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Είναι παραμύθι η οικονομική κρίση ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Η οικονομική κρίση ή "οικονομική κρίση" ξεκίνησε ως γνωστόν το καλοκαίρι του 2009.
Ίσως ξεκίνησε λίγο πιό πριν αλλά πήρε δημοσιότητα και άρχισαν τα γεγονότα πρωτευούσης στις 29/6/2009.
Το πρωϊ εκείνης της μέρας το υπουργείο Οικονομικών ανεκοίνωσε κάποιες αυξήσεις στα τέλη κινητής τηλεφωνίας. Είπαμε "ουφ ξεσκάσαμε" γιατί ήταν μεν χαράτσι αλλά όχι τόσο μεγάλο χαράτσι όσο έλεγε ο πασοκιακός τύπος της εποχής ότι ετοιμάζεται.
Όμως το απόγευμα της ίδιας μέρας το υπουργείο ξανακάλεσε τα δημοσιογραφά για νέο briefing -κάτι ασυνήθιστο- και ανακοινώθηκαν μέτρα-φωτιά από τον υπουργό Παπαϊωάννου. Την άλλη μέρα πήγε και ο tired εσπευσμένως στην Καραγεώργη της Σερβίας και μας είπε κατά την αποχώρηση του ότι "η Ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη". Μετά από 15 μέρες πήγαμε σε πρόωρες εκλογές και η συνέχεια είναι γνωστή, μέχρι και σήμερα εποχή Σύριζα.

Τα πράγματα είχαν ως είχαν αλλά μου κινεί την περιέργια το εξής.
Πότε μέχρι εκείνη την ημερομηνία το Ελληνικό κράτος δεν πλήρωσε δανειστή (και μετά επίσης μείον τα διάφορα κουρέματα που έγιναν, ποιόν δεν πλήρωσε) ;
True, ελέγετο τότε από τους φωστήρες του Υπ. Οικ. για την Eurostat ότι είναι "12Χ του Βογιατζίδη" (αστείο για φίλους τους στοιχήματος) αλλά όλους τους πληρώναμε.
Αν είχε προκύψει κάποτε διαφωνία Ελληνικού κράτους και προμηθευτών για την ποιότητα ωρισμένων υλικών και λέγαμε εμείς "δεν πληρώνουμε" και έλεγαν οι άλλοι "όχι ήταν καλά και πρέπει να πληρώσετε" και μετά λέγαμε εμείς πάλι ότι "δεν πληρώνουμε" και έφτασε η υπόθεση στους κατήδες είναι κάτι που δεν το ξέρω. Αλλά αν έχει συμβεί αυτό κάποια χρονολογία δεν μπορεί να ξεπερνάει το ποσόν το 1,000,000 ευρώ βία.

Επομένως ;
Προς τι το "μαζί τα φάγαμε" ;
Και μην μου πείτε ότι μόνο ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε "μαζί τα φάγαμε" και ότι οι Καραμανλής-ΓΑΠ-Σαμαράς-Τούρκογλου-Τσίπρας-Πτβ και αυτοί δεν μιλάνε έκτοτε στο μήκος κύματος "μαζί τα φάγαμε" διότι θα αρχίσω να σκίζω ζαρτιέρες.

Δεν θέλω να καταλήξω ότι δικαιώνω με αυτά το "denplirono" του Γιάνη με το ένα νι και τον φοβερό Πάνεφ Καμένεφ που έριχνε αστραπές εκείνη την εποχή.
Και αυτό για δύο λόγους:

α) Ο Γιάνης με το ένα νι έλεγε κι αυτός "μαζί τα φάγαμε" και να μας τα χαρίσουν, πριν φάει τις γνωστές φάπες που έφαγε.
β) Άμυνα δεν υπήρχε ούτως ή άλλως.

Η γνώμη μου είναι όμως ότι αφού πληρώναμε κανονικά (και απλά το συνολικό χρέος ηυξάνετο) έπρεπε να πούμε από την πρώτη μέρα "ε και ; αφού σας πληρώνουμε, να μιλάτε αν πούμε σε κάποιον από τους κ.κ. Jewish bankers ότι δεν πληρώνουμε".
Αντ' αυτού ελέχθη το "μαζί τα φάγαμε".

Τι αδιαφιλονίκητα όμως επετεύχθη με την "κρίση" που δεν θα επετυγχάνετο διαφοροτρόπως ;
Επετεύχθησαν:

i) Το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των πολιτών (έργο Τούρκογλου). Σήμερα είμαστε όλοι πλήρως φακελωμένοι, η δε ιστορική 21st of April δεν είχε καταφέρει ποτέ κάτι τέτοιο.
ii) ΕΝΦΙΑ και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
iii) Μπολσεβικοποίηση της Ελλάδος, στην οποία δεν συμμετέχει βέβαια το μεγάλο κεφάλαιο.
iv) Μειώσεις μισθών και συντάξεων.
v) Προδοσία της Μακεδονίας (το κερασάκι στην τούρτα - έργο ΣΥΡΙΖΑ).

Όλα αυτά ήταν ή δεν ήταν το dream world όλων των εχθρών της Ελλάδος. Δηλαδή των εχθρών του από βορράν κινδύνου δόγματος, του εξ ανατολών, των αβγών (σ.σ. της Αρείας φυλής - όχι των πακιστανικών των δικών μας) και όποιων άλλων ;
Μήπως λοιπόν βλέπουμε έναν συνεννοημένο αγώνα ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Re: Είναι παραμύθι η οικονομική κρίση ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 »

Κοίταξε αν δε σ' αρέσει το μαζί τα φάγαμε μπορείς να το πείς "Ο Πίτερ Πάν τα έφαγε" ή "Ο Λεωνίδας και οι 300 τα φάγανε" ή δε ξέρω, ο Μπόμπολας και όλοι οι Εβραιοχαρούμενοι του ΕΜΠ...τα φάγανε.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Cloud87 έγραψε: 03 Ιαν 2019, 13:34 Κοίταξε αν δε σ' αρέσει το μαζί τα φάγαμε μπορείς να το πείς "Ο Πίτερ Πάν τα έφαγε" ή "Ο Λεωνίδας και οι 300 τα φάγανε" ή δε ξέρω, ο Μπόμπολας και όλοι οι Εβραιοχαρούμενοι του ΕΜΠ...τα φάγανε.
Δεν είπα αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 »

wooded glade έγραψε: 03 Ιαν 2019, 13:43
Cloud87 έγραψε: 03 Ιαν 2019, 13:34 Κοίταξε αν δε σ' αρέσει το μαζί τα φάγαμε μπορείς να το πείς "Ο Πίτερ Πάν τα έφαγε" ή "Ο Λεωνίδας και οι 300 τα φάγανε" ή δε ξέρω, ο Μπόμπολας και όλοι οι Εβραιοχαρούμενοι του ΕΜΠ...τα φάγανε.
Δεν είπα αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει.
A καλά τότε.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”