!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Συμφωνείτε με αυτή την απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Συμφωνείτε με αυτή την απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

panos291 έγραψε: 01 Ιαν 2019, 17:08 Στους Ελληνες που προσφεραν στο ματι εδωσε τιποτα?
:003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

oldjedi έγραψε: 01 Ιαν 2019, 19:46
:)

Με συγχωρεις , αλλα μαλλον λαθος καταλαβες ...
Δεν εχω αναγκη την πιστοποιηση κανενος ... η κοινωνια δεν ειναι φορουμ. κομ ... Σε ολες τις κοινωνιες ισχυει αυτο που λες οτι εισαι ...Στην Γερμανια με ρωτουσαν αν ειμαι Αγγλος και απαντουσα Ελληνας ...
Δεν ειμαι "ξενος" ... ειμαι Ελληνας απο γενεαλογικο δεντρο Ελληνων , γεννηθεις και μεγαλωμενος στο εξωτερικο ...
Δεν ισχυριζομαι , οτι δεν αξιζει τιποτα που ειμαι Ελληνας ...
Αντιθετα , ισχυριζομαι οτι οσα και να μου δωσουν , οσα και να παρω , συνειδησιακα θα ειμαι παντα Ελληνας ...

:wave:
Αυτο το λες γιατι μαλλον δεν εχεις διεκδικησει την Ελληνικη ιθαγενεια διοτι αν το εκανες θα ειχες νομικους περιορισμους στο τοπο που ζεις. Πρακτικα οπως σου ειπα δεν μπορεις να εισαι ο,τι πιστευεις μονο, απαιτειτε και η πιστοποιηση απο το αναλογο κρατος, ζουμε σε κοινωνιες οργανωμενες σε θεσμους. Παραδειγμα οι Β.Ηπειρωτες που ζουσαν στην Ελλαδα και γεννηθηκαν εντος αυτης τις δεκαετιες απο το 50 μεχρι και το 2000. Οι ανθρωποι αυτοι (μαζι με τους Ελληνες που εφυγαν απο Τουρκια μετα τον ΒΠΠ) παρολο που το Ελληνικο κρατος τους παρειχε σε πολλες περιπτωσεις καλυτερη μεταχειριση απο τους Ελληνες πολιτες, για λογους διπλωματικους, δεν τους απεδιδε την Ελληνικη ιθαγενεια. Οι ανθρωποι αυτοι ομως απαιτουσαν επιτακτικα την αναγνωριση τους, παρολο που απολαμβαναν οφελη και φυσικα δεν ηταν ανιθαγενης (ειχαν την Αλβανικη ιθαγενεια) οπως οι ομογενεις της Τουρκιας. Το εβλεπαν λοιπον ως αποκατασταση, δεν τους αρκουσε μονο να το πιστευουν οι ιδιοι αλλα να αναγνωριστει και απο τους ενδιαφερομενους.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Pam

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pam »

Για υπηκοότητα ναι,συμφωνώ.
Τάδε έφη Αρίστος:
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.

Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.

Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Pam έγραψε: 01 Ιαν 2019, 22:42 Για υπηκοότητα ναι,συμφωνώ.
Αντε παλι με αυτη την υπηκοοτητα :fp: ...ιδιοτητα πολιτη λεμε. :P
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Pirate7G

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G »

Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Ιαν 2019, 14:36
Pirate7G έγραψε: 31 Δεκ 2018, 20:09
Εμπεδοκλής έγραψε: 31 Δεκ 2018, 13:45

Όπως; Η αλβανική ας πούμε; Ποιος θέλει να λέγεται Αλβανός στις μέρες μας... Αν ήταν έτσι χίλιες φορές να εμέναν με την Αιγυπτιακή και τη μακραίωνη παράδοση....
Μα γιατί τσιμπάς;
:smt005:
Έλα, μεταξύ μας, είσαι λίγο ψαρούκλα :smt005:
Δεν τσιμπάω. Απλά δεν μου αρέσει ο ρατσισμός κάποιων προς τα αρχαία έθνη. Γιατί ένας αιγύπτιος, απόγονος του αρχαίου έθνους, του έθνους των Φαραώ και της ελληνικής δυναστείας των Πτολεμαίων, να θέλει να αλλάξει ιθαγένεια;

Γιατί δεν τα βλέπει τόσο εξιδανικευμένα και ρομαντικά όπως εσύ. Επίσης υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι. Τι να την κάνεις μια ιθαγένεια που δεν σου προσφέρει τίποτα εκτός από ρομαντική ικανοποίηση;
Καλά αυτό το "ρατσισμός προς τα αρχαία έθνη" είναι πραγματικά αστείο :smt005:
Εν τω μεταξύ οι ρατσιστές πάνω σε αυτήν την αρχαία καταγωγη βασίζονται για να είναι ρατσιστές.
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run »

τι σκουζνι για ρατσισμο οι ρατσιστες που μισουν την χωρα που γεννηθηκαν και τους ανθρώπους αυτης της χωρας
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Pirate7G

run έγραψε: 02 Ιαν 2019, 17:44 τι σκουζνι για ρατσισμο οι ρατσιστες που μισουν την χωρα που γεννηθηκαν και τους ανθρώπους αυτης της χωρας
:smt005: :smt005: :smt005:
Τι τυπάρα είσαι εσύ; :smt005:
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

panos291 έγραψε: 01 Ιαν 2019, 17:08 Στους Ελληνες που προσφεραν στο ματι εδωσε τιποτα?
skartados

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados »

Στους Έλληνες θα δώσει ο κουλης :rofl: :rofl: :rofl:
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

skartados έγραψε: 02 Ιαν 2019, 17:56 Στους Έλληνες θα δώσει ο κουλης :rofl: :rofl: :rofl:
Εικόνα
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Pirate7G έγραψε: 02 Ιαν 2019, 17:36
Pirate7G έγραψε: 31 Δεκ 2018, 20:09

Μα γιατί τσιμπάς;
:smt005:
Έλα, μεταξύ μας, είσαι λίγο ψαρούκλα :smt005:
Δεν τσιμπάω. Απλά δεν μου αρέσει ο ρατσισμός κάποιων προς τα αρχαία έθνη. Γιατί ένας αιγύπτιος, απόγονος του αρχαίου έθνους, του έθνους των Φαραώ και της ελληνικής δυναστείας των Πτολεμαίων, να θέλει να αλλάξει ιθαγένεια;

Γιατί δεν τα βλέπει τόσο εξιδανικευμένα και ρομαντικά όπως εσύ. Επίσης υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι. Τι να την κάνεις μια ιθαγένεια που δεν σου προσφέρει τίποτα εκτός από ρομαντική ικανοποίηση;
Καλά αυτό το "ρατσισμός προς τ αρχαία έθνη" είναι πραγματικά αστείο :smt005:
Εν τω μεταξύ οι ρατσιστές πάνω σε αυτήν την αρχαία καταγωγη βασίζονται για να είναι ρατσιστές.
Οι ρατσιστές βασίζουν τον ρατσισμό τους στα κόμπλεξ τους για την καταγωγή τους. Πάρε για παράδειγμα την Γερμανία. Τι ήταν οι Γερμανοί ιστορικά; Για ποιο παρελθόν τους ήταν υπερίφανοι; Κατσίκες γαμούσαν για μια χιλιετία. Οι Ούγγροι πάλι; Μία από τα ίδια, τουρκόσποροι που εκχριστιανίστηκαν...

Ποιος να συγκριθεί με την ανωτερότητα των λαών της ανατολικής Μεσογείου... Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι τζιχαντιστές που κατέστρεψαν τις αρχαιότητες σε Συρία, Λιβύη και Ιράκ ήταν εισαγώμενοι από χώρες χωρίς παρελθόν...
Pirate7G

Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Ιαν 2019, 20:03
Pirate7G έγραψε: 02 Ιαν 2019, 17:36

Καλά αυτό το "ρατσισμός προς τ αρχαία έθνη" είναι πραγματικά αστείο :smt005:
Οι ρατσιστές βασίζουν τον ρατσισμό τους στα κόμπλεξ τους για την καταγωγή τους. Πάρε για παράδειγμα την Γερμανία. Τι ήταν οι Γερμανοί ιστορικά; Για ποιο παρελθόν τους ήταν υπερίφανοι; Κατσίκες γαμούσαν για μια χιλιετία. Οι Ούγγροι πάλι; Μία από τα ίδια, τουρκόσποροι που εκχριστιανίστηκαν...

Ποιος να συγκριθεί με την ανωτερότητα των λαών της ανατολικής Μεσογείου... Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι τζιχαντιστές που κατέστρεψαν τις αρχαιότητες σε Συρία, Λιβύη και Ιράκ ήταν εισαγώμενοι από χώρες χωρίς παρελθόν...

Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Αλλά πάλι αυτό δεν ανατρέπει ότι πολλοί ρατσιστές βασίζουν τον ρατσισμό στην καταγωγή τους. Δες Ιταλούς για παράδειγμα. Δες τους Έλληνες ρατσιστές, για παράδειγμα. Οπότε ισχύει και αυτό που πολύ σωστά είπες και αυτό που είπα.

Όσο για τα αρχαία που υποτίθεται πως κατέστρεψαν σε αυτές τις χώρες που είπες τα κατέστρεψαν φανατικοί ισλαμιστές που δεν ξέρουμε την ακριβή καταγωγή τους. Άρα μπορούμε να πούμε πως ήταν μια μίξη ανθρώπων. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Pirate7G έγραψε: 02 Ιαν 2019, 20:11 Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Αλλά πάλι αυτό δεν ανατρέπει ότι πολλοί ρατσιστές βασίζουν τον ρατσισμό στην καταγωγή τους. Δες Ιταλούς για παράδειγμα. Δες τους Έλληνες ρατσιστές, για παράδειγμα. Οπότε ισχύει και αυτό που πολύ σωστά είπες και αυτό που είπα.
Απλά μην μπερδεύουμε τον ρατσισμό με τον πραγματισμό. Αν πει κανείς ότι οι μαύροι είναι νοητικά πιο χαζοί από τους λευκους και δεν φέρει αποδείξεις τότε είναι ρατσιστής. Αν πάλι πει κανείς ότι οι λαθρομετανάστες σε μία περιοχή αυξάνουν την εγκληματικότητα και φέρει τα επίσημα στοιχεία τότε είναι πραγματιστής, όχι ρατσιστής

Pirate7G έγραψε: 02 Ιαν 2019, 20:11 Όσο για τα αρχαία που υποτίθεται πως κατέστρεψαν σε αυτές τις χώρες που είπες τα κατέστρεψαν φανατικοί ισλαμιστές που δεν ξέρουμε την ακριβή καταγωγή τους. Άρα μπορούμε να πούμε πως ήταν μια μίξη ανθρώπων. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί
Εσύ από άλλο πλανήτη ήρθες; Δεν είδες τι έγινε με τις αρχαιότητες σε Συρία, Λιβύη και Ιράκ; Ψάξε λίγο που θα μου πεις ότι υποθέτω κιόλας...
Επίσης, για 3000 χρόνια οι γηενείς δεν τις είχαν καταστρέψει. Θυμήθηκαν ξαφνικά να τις καταστρέψουν τώρα; Ή μήπως οι χιλιάδες ξένοι μαχητές που με στοιχεία υπήρξαν το έκαναν;
Pirate7G

Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Ιαν 2019, 20:20
Pirate7G έγραψε: 02 Ιαν 2019, 20:11 Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Αλλά πάλι αυτό δεν ανατρέπει ότι πολλοί ρατσιστές βασίζουν τον ρατσισμό στην καταγωγή τους. Δες Ιταλούς για παράδειγμα. Δες τους Έλληνες ρατσιστές, για παράδειγμα. Οπότε ισχύει και αυτό που πολύ σωστά είπες και αυτό που είπα.
Απλά μην μπερδεύουμε τον ρατσισμό με τον πραγματισμό. Αν πει κανείς ότι οι μαύροι είναι νοητικά πιο χαζοί από τους λευκους και δεν φέρει αποδείξεις τότε είναι ρατσιστής. Αν πάλι πει κανείς ότι οι λαθρομετανάστες σε μία περιοχή αυξάνουν την εγκληματικότητα και φέρει τα επίσημα στοιχεία τότε είναι πραγματιστής, όχι ρατσιστής
Συμφωνώ. Αλλά αυτό δεν σχετίζεται με ότι λέγαμε. Τέλος πάντων. Αυτό που έγραψες τώρα είναι σωστό.
Εμπεδοκλής έγραψε:
Pirate7G έγραψε: 02 Ιαν 2019, 20:11 Όσο για τα αρχαία που υποτίθεται πως κατέστρεψαν σε αυτές τις χώρες που είπες τα κατέστρεψαν φανατικοί ισλαμιστές που δεν ξέρουμε την ακριβή καταγωγή τους. Άρα μπορούμε να πούμε πως ήταν μια μίξη ανθρώπων. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί
Εσύ από άλλο πλανήτη ήρθες; Δεν είδες τι έγινε με τις αρχαιότητες σε Συρία, Λιβύη και Ιράκ; Ψάξε λίγο που θα μου πεις ότι υποθέτω κιόλας...
Επίσης, για 3000 χρόνια οι γηενείς δεν τις είχαν καταστρέψει. Θυμήθηκαν ξαφνικά να τις καταστρέψουν τώρα; Ή μήπως οι χιλιάδες ξένοι μαχητές που με στοιχεία υπήρξαν το έκαναν;
Ας εξηγηθώ
Όταν έγραψα "υποτίθεται" εννοούσα πως δεν τα κατέστρεψαν, αλλά τα διαμέλισαν και τα πούλησαν. Όπως πουλάνε}όργανα από παιδιά, πουλάνε πετρέλαιο στην μαύρη αγορά κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Pirate7G την 02 Ιαν 2019, 20:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
Άβαταρ μέλους
oldjedi
Phorum.gr user: oldjedi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από oldjedi »

paul25 έγραψε: 01 Ιαν 2019, 22:39
oldjedi έγραψε: 01 Ιαν 2019, 19:46
Με συγχωρεις , αλλα μαλλον λαθος καταλαβες ...
Δεν εχω αναγκη την πιστοποιηση κανενος ... η κοινωνια δεν ειναι φορουμ. κομ ... Σε ολες τις κοινωνιες ισχυει αυτο που λες οτι εισαι ...Στην Γερμανια με ρωτουσαν αν ειμαι Αγγλος και απαντουσα Ελληνας ...
Δεν ειμαι "ξενος" ... ειμαι Ελληνας απο γενεαλογικο δεντρο Ελληνων , γεννηθεις και μεγαλωμενος στο εξωτερικο ...
Δεν ισχυριζομαι , οτι δεν αξιζει τιποτα που ειμαι Ελληνας ...
Αντιθετα , ισχυριζομαι οτι οσα και να μου δωσουν , οσα και να παρω , συνειδησιακα θα ειμαι παντα Ελληνας ...
Αυτο το λες γιατι μαλλον δεν εχεις διεκδικησει την Ελληνικη ιθαγενεια διοτι αν το εκανες θα ειχες νομικους περιορισμους στο τοπο που ζεις. Πρακτικα οπως σου ειπα δεν μπορεις να εισαι ο,τι πιστευεις μονο, απαιτειτε και η πιστοποιηση απο το αναλογο κρατος, ζουμε σε κοινωνιες οργανωμενες σε θεσμους. Παραδειγμα οι Β.Ηπειρωτες που ζουσαν στην Ελλαδα και γεννηθηκαν εντος αυτης τις δεκαετιες απο το 50 μεχρι και το 2000. Οι ανθρωποι αυτοι (μαζι με τους Ελληνες που εφυγαν απο Τουρκια μετα τον ΒΠΠ) παρολο που το Ελληνικο κρατος τους παρειχε σε πολλες περιπτωσεις καλυτερη μεταχειριση απο τους Ελληνες πολιτες, για λογους διπλωματικους, δεν τους απεδιδε την Ελληνικη ιθαγενεια. Οι ανθρωποι αυτοι ομως απαιτουσαν επιτακτικα την αναγνωριση τους, παρολο που απολαμβαναν οφελη και φυσικα δεν ηταν ανιθαγενης (ειχαν την Αλβανικη ιθαγενεια) οπως οι ομογενεις της Τουρκιας. Το εβλεπαν λοιπον ως αποκατασταση, δεν τους αρκουσε μονο να το πιστευουν οι ιδιοι αλλα να αναγνωριστει και απο τους ενδιαφερομενους.
:)

Στην χωρα που γεννηθηκα και μεγαλωσα υπηρχε αναγνωρισμενη Ελληνικη μειονοτητα , με ολα τα δικαιωματα των μειονοτητων...
Αντιθετα οι Ελληνες της Πολης και οι ΒορειοΗπειρωτες που αναφερεις ηταν πολιτες μιας ξενης χωρας και ερχομενοι στην Ελλαδα επρεπε να αιτηθουν να παρουν την Ελληνικη υπηκοοτητα ...Φυσικα το εβλεπαν αυτο σαν αποκατασταση της νομομης ταξης ... Και ειχαν δικιο ...
Οι συγκεκριμενοι ομως Αιγυπτιοι , με αιγυπτιακα διαβατηρια , ( ο Αλβανος φυσικα δεν εχει διαβατηριο καθως ειναι απο αυτους που μπουκαραν στην Ελλαδα ) δεν ενδιαφερονται να γινουν Ελληνες ... Τους ενδιαφερει η καθημερινη τους επιβιωση ... Εκτος αν εννοεις πως τωρα θα εχουν δικαιωμα στα επιδοματα που μοιραζει η Ελληνικη κυβερνηση ...

:wave:
Εξεστι , αριστεροις , ασχημονειν
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”