Naida έγραψε: 31 Δεκ 2018, 10:50
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Δεκ 2018, 10:46
Naranjita έγραψε: 31 Δεκ 2018, 10:40
συμφωνώ και διαφωνώ.
πως γίνεται αυτό; συμφωνώ με την ιδιωτικότητα η οποία πρέπει να γίνεται σεβαστή, αλλά από την άλλη, καθημερινά διαβάζουμε για περιστατικά αποπλάνησης ανηλίκων από παιδόφιλους μέσω φέις κτλ, αυτοκτονιών από μπουλιινγκ, βιασμών και ένα σωρό άλλων φρικαλέων καταστάσεων που βιώνουν τα παιδιά.
οπότε, παρά την ιδιωτικότητα, χρειάζεται το ψαχούλεμα, διακριτικά πάντα.
Τα παιδιά δεν είναι ηλίθια.
Και αν προσπαθήσεις να τα διαχειριστείς θέλει πολύ προσοχή γιατί μπορεί το κοντρόλ να είναι σε άλλο χέρι και όχι το δικό σου.
Ηλίθια δεν είναι αλλά είναι παιδιά. Και εμείς κατέχουμε την εμπειρία που αυτά δεν κατέχουν. Φυσικά μπορείς να διαβάζεις το ημερολόγιο του και να μη σε πάρει ποτέ χαμπάρι.
Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι πολύ πιο ουσιαστικό να "διαβάζεις" τους φίλους του παιδιού σου, τόσο στη μικρή όσο και στην εφηβική ηλικία. Θα σου πουν πολύ περισσότερα από το κάθε ημερολόγιο, το οποίο στην τελική μπορεί να είναι και κάποιος "ρόλος" που τα κάνει να νοιώθουν σημαντικά.
Γιατί το θέμα στην τελική, δεν είναι το ότι εσύ ή εγώ έχουμε εμπειρία ως ενήλικοι από τις παγίδες που υπάρχουν για τα παιδιά για τα παιδιά ή τους εφήβους. Έχουμε εμπειρία και από
το πόσο μας επηρέαζαν οι συστάσεις των γονιών σε σχέση με τον επηρεασμό από τους φίλους, τότε που υπήρξαμε κι εμείς παιδιά ή έφηβοι.
Μας αρέσει ή όχι, τα παιδιά και οι έφηβοι συνήθως "ανέχονται" τους γονείς, με τον ίδιο τρόπο που ανέχονται τον οποιοδήποτε δάσκαλο ή καθηγητή και τον οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να τους βάλει περιοριστικούς όρους και ένα πρόγραμμα. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να τους συμπαθούν και να τους θεωρούν κουλ τύπους. Αλλά προσωπικώς, δεν ξέρω κανένα παιδί ή έφηβο που να τον νοιάζει περισσότερο η άποψη και η παρέα του γονιού από την άποψη και την παρέα των κολλητών του. Οι γονείς γενικώς παίζουν στην κατηγορία των "νοικοκυραίων". Το πράγμα έρχεται στα ίσα του κάποια χρόνια μετά την ενηλικίωση. Τότε μόνον παίζει ισοτιμία στην αξιολόγηση της όποιας σχέσης.