Αγγλικά.sharp έγραψε: 30 Δεκ 2018, 22:01Δεν λέω αυτό. Αλλά πες μου μια ινδοευρωπαϊκή γλώσσα όπου η ίδια λέξη είναι τη μια μονοσύλλαβη και την άλλη δισύλλαβη.Leporello έγραψε: 30 Δεκ 2018, 08:39Είναι "λάθος" δηλαδή το ποιός; Επρεπε να λέμε ποίος; Και γιατί να λέμε "ποίος" και να μη λέμε "τις";sharp έγραψε: 30 Δεκ 2018, 00:28Δημιουργείται σύγχιση. Δεν υπάρχει ελληνική λέξη όπου το οι-ο να είναι μία συλλαβή, αν εξαιρέσεις το ποιότητα του κ. Σημίτη. Το ποιός είναι παραφθορά του δισύλλαβου ποίος. Και το τρισύλλαβο ποιότητα σημιτική βερζιόν του ορθού τετρασύλλαβου ποιότητα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Το "ποιος" είναι μονοσύλλαβο ή δισύλλαβο;
- hellegennes
Re: Το "ποιος" είναι μονοσύλλαβο ή δισύλλαβο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Uppercut
30 ανούσιες σελίδες, επειδή ενήλικες άνθρωποι μπερδεύουν τα γράμματα με τους ήχους και δεν έχουν προσέξει τον εαυτό τους όταν μιλάνε (ο enaon στα μισά του νήματος κατάλαβε ότι προφέρει τη λέξη όπως του λέγαμε ότι την προφέρει). Απίστευτο.
- hellegennes
Η αλήθεια είναι ότι η γραπτή μορφή έχει σαφή και ισχυρή επίδραση στο πώς αντιλαμβανόμαστε ότι μιλάμε. Ας πούμε, πόσος κόσμος αντιλαμβάνεται ότι όταν λέμε «καμιά», στην πραγματικότητα προφέρουμε «καμνιά»; Ή μήπως δεν έχει οδηγήσει αυτό στην τάση να προφέρουν κάποιοι «έγκραφα» και «συγκραφέας» αντί «ένγραφα» και «συνγραφέας»;
Επίσης εδώ υπεισέρχεται και ο παράγοντας «εμείς τότε τα μαθαίναμε σωστά», δηλαδή της γνωστής εντύπωσης που έχουν οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν ότι οι νεότερες γενιές υπολείπονται σε κάτι από την δικιά τους.
Επίσης εδώ υπεισέρχεται και ο παράγοντας «εμείς τότε τα μαθαίναμε σωστά», δηλαδή της γνωστής εντύπωσης που έχουν οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν ότι οι νεότερες γενιές υπολείπονται σε κάτι από την δικιά τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παράδειγμα;
- hellegennes
Medicine. Είναι είτε δισύλλαβη είτε τρισύλλαβη.
Με τον δε τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εμείς τις συλλαβές, το wind είναι είτε μονοσύλλαβο είτε δισύλλαβο (γουίντ, γουάιντ). Αυτοί βέβαια τα ονομάζουν αμφότερα μονοσύλλαβα.
Με τον δε τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εμείς τις συλλαβές, το wind είναι είτε μονοσύλλαβο είτε δισύλλαβο (γουίντ, γουάιντ). Αυτοί βέβαια τα ονομάζουν αμφότερα μονοσύλλαβα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
σου έγραψα 2-3 φορές οτι όχι, μόνο όταν βαριέμαι το λέω πχιος, απίστευτο που δεν θές να το καταλάβεις.Uppercut έγραψε: 30 Δεκ 2018, 22:35 30 ανούσιες σελίδες, επειδή ενήλικες άνθρωποι μπερδεύουν τα γράμματα με τους ήχους και δεν έχουν προσέξει τον εαυτό τους όταν μιλάνε (ο enaon στα μισά του νήματος κατάλαβε ότι προφέρει τη λέξη όπως του λέγαμε ότι την προφέρει). Απίστευτο.
- hellegennes
Γιατί δεν ηχογραφείς τον εαυτό σου πώς το λες, να καταλάβουμε κι εμείς από πού προκύπτει αυτή η αόρατη νέα συλλαβή;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παπαριές. Το σωστό είναι "ο Μαύρος ο Θεός"
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Δηλαδή πώς το προφέρεις συνήθως; Το "οιο" ακούγεται σαν δύο ξεχωριστές συλλαβές όπως όταν λέμε "ιός";enaon έγραψε: 30 Δεκ 2018, 23:58σου έγραψα 2-3 φορές οτι όχι, μόνο όταν βαριέμαι το λέω πχιος, απίστευτο που δεν θές να το καταλάβεις.Uppercut έγραψε: 30 Δεκ 2018, 22:35 30 ανούσιες σελίδες, επειδή ενήλικες άνθρωποι μπερδεύουν τα γράμματα με τους ήχους και δεν έχουν προσέξει τον εαυτό τους όταν μιλάνε (ο enaon στα μισά του νήματος κατάλαβε ότι προφέρει τη λέξη όπως του λέγαμε ότι την προφέρει). Απίστευτο.![]()
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
ε καλα οκ, είπαμε, λέω ποιο-ός, όπως όλοι μας όταν δεν μασάμε τα λόγια μας νομίζω, όταν δεν τα μασάω βέβαια.
άκου τον πάριο αν θες.
άκου τον πάριο αν θες.
Εφερα και παράδειγμα από τα Γαλλικά: développement που εγώ την πρόφερα με τρείς συλλαβές και ο mec με πέντε. Αυτός ίσως είναι και ο σωστός τρόπος να αναφέρεσαι σε συλλαβές: όχι πόσες συλλαβές έχει η τάδε λέξη, αλλά με πόσες την διαβάζεις.sharp έγραψε: 30 Δεκ 2018, 22:04Φέρνεις και συ παράδειγμα από την γλώσσα με την πιο διεστραμμένη ορθογραφία!
Ατυχώς, επειδή κατέληξε σήμερα να είναι παγκόσμια, θέτει και κανόνες που εύκολα γίνονται παγκόσμιοι.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
ναι αλλά υπάρχει και το χ, σαν χι-ός με ένα π μπροστά.
Τι εννοείς εμείς; Άλλος ο ορισμός της συλλαβής για τους Άγγλους; Αν το γουάιντ το θεωρούν μονοσύλλαβο, τότε έχει να κάνει με τη γραφή.hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2018, 23:52 Medicine. Είναι είτε δισύλλαβη είτε τρισύλλαβη.
The number of times you hear a vowel (a, e, i , o, u) in a word is equal to the number of syllables a word has.
2 συλλαβες το ποιος απο τους άγγλους, νίκη 
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 577 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros